Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Avantajul de a fi extrădat

Cînd primeau veste din ţară că vărul are un botez, făceau pe dracu-n patru pentru a fi extrădaţi. Dacă pînă atunci se fereau de poliţişti, cînd ciordeau un portofel, acum se dădeau de ceasul morţii să fie văzuţi şi prinşi.

Băi, ăla, am furat portofelul!
Ăla era poliţistul neamţ. Tocmai ajuta o bătrînică să treacă strada fără s-o grăbească şi, prin asta, s-o streseze. N-avea ochi pentru astfel de infracţiuni mărunte.
Furioşi că nu li se dă nici o atenţie, se duceau glonţ la poliţist şi, vîrîndu-i portofelul sub nas, îi strigau:
Eşti chior, nu vezi că lîngă tine a avut loc o infracţiune?

Pentru a fi şi mai convingători, cărau cu ei şi victima furtului, un neamţ care nu înţelegea nimic din ce i s-a întîmplat.
O puneau să se plîngă poliţistului că i-au furat portofelul.
Într-un cuvînt, nu se lăsau pînă nu li se punea cătuşele.
Ştiau că din acel moment se puteau considera extrădaţi deja.

Cîte bătăi de cap să te întorci la Bucureşti altfel decît extrădat!
Să faci rost de bilet mai întîi.
Asta presupunea alergătură pe la agenţii, dar mai ales bani.
Să iei un taxi (alţi bani, altă distracţie!), să stai la coadă la check-in, să treci prin filtru, să te întrebi dacă vei mai găsi loc pentru bagajul de mînă pe poliţa de deasupra.

Ca extrădat erai scutit dintr-un foc de toate bătăile astea de cap.
Se ocupa de toate Poliţia din Germania.
Şi de cumpăratul biletului, şi de dusul pînă la aeroport, şi de trecutul prin filtre, ba chiar şi de un loc pe scaun lîngă fereastră.
Ceilalţi călători aşteptau o grămadă în sala de îmbarcare. Ca extrădat, te ducea poliţistul direct la avion, cu cîteva minute înainte de plecare.
În timpul zborului primeau mîncare din belşug, apă minerală, la o adică şi un păhărel de whisky însoţit de o broşură într-o limbă de circulaţie internaţională, dedicată integrării rromilor.
Aşa cum cereau procedurile standard din interioriul Uniunii Europene.

Mîncarea o haleau, apa minerală o beau, iar broşura o foloseau drept hîrtie igienică.
După ce dădeau gata botezul, care dura o săptămînă, dacă nu chiar două, o ştergeau din nou în Occident, unde se apucau din nou de furat.
Pînă la următorul botez.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Avantajul de a fi extrădat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *