Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Bătrînelul

Dinu Mîndruleţ, e un bătrînel uscăţiv, cu o privire ce-ţi spune că va pune imediat mîna pe tine şi nu te va lăsa nici mort pînă nu-ţi va expune părerile sale în chestiunile politice ale zilei.

A rămas singur. Nevastă-sa, Lenuţa Mîndruleţ, i-a murit de ceva vreme, răpusă de o tuse rebelă. A tuşit întruna, de la un moment dat, vreo lună de zile, pînă a făcut infarct din sforţarea de a găsi în ea ce să mai expectoreze. Fiică-sa, măritată cu un terchea-berchea (bătrînelul nu-l suportă), a plecat la muncă în Italia şi plecată a fost. Dinu Mîndruleţ, care are pică pe ea, pentru că s-a măritat cu un fluieră-vînt, se uită seară de seară la ştiri, ca să vadă dacă n-a fost cumva găsită într-un parc din Roma, tăiată în bucăţi, după ce, în prealabil, i s-a furat poşeta.
Asta l-ar face tare fericit.
Cînd s-a măritat, a avertizat-o că va sfîrşi prost.
Dacă ar vedea-o la ştiri, ar însemna c-a avut dreptate.

Azi, Dinu Mîndruleţ e tare mîndru de el. Stă pe o bancă în parc şi urmăreşte cu satisfacţie, prefăcîndu-se că desenează ceva pe pămînt cu un băţ, cum se opresc mulţi la stîlpul ridicat mai încolo. Stîlpul n-avea ce căuta în Parc. L-au înfipt însă acolo cînd a avut loc Festivitatea Anului Nou Chinezesc şi acolo a rămas, deşi Anul Nou chinezesc a trecut de mult. Pe stîlp, el, Dinu Mîndruleţ, a lipit un afiş conţinînd o pledoarie pentru votul uninominal. Despre votul uninominal se discută la televizor de dimineaţa pînă seara. Se înţelege că Dinu Mîndruleţ a devenit brusc adeptul votului uninominal, deşi nu prea ştie despre ce-i vorba. Textul e, de fapt, o poezie, pe care Dinu Mîndruleţ a compus-o azi-noapte. Nu prea uşor. În bucătărie, unde s-a aşezat el să creeze, se auzeau prin tavan chicotelile Jenicăi, fata vecinului de deasupra, retrasă în bucătărie cu iubitul ei, un băiat de mare succes la fetele din cartier, de cînd duce pizza cu motoreta. Din cînd în cînd, el invită cîte una să se urce în spate şi, zicîndu-i să-l prindă strîns cu mînuţele, o plimbă cîteva dure pe străduţe. Norocoasa stîrneşte invidii cumplite. Jenica însă a reuşit să-l cucerească şi, drept urmare, a devenit titulara locului din spate al motoretei.

Se înţelege că anumite accente mai tari din text îşi au cauza în enervarea lui Dinu Mîndruleţ de azi noapte că nu şi-a putut da seama, după anumite chicoteli, dacă şmecherul a mers mai departe de pipăitul pipăit.

Răstignit pe stîlp, textul sună aşa:
Fraţi români de peste tot
Vă rog din inimă din tot
Nu vă prezentaţi la vot
Dacă nu este legal
Votul uninominal
Nu votaţi liste de partide
Că aceştia pe toţi ne minte
Votaţi persoane independente
Cunoscute de la voi din judeţe
Să-i aveţi aproape de voi
La necaz şi la nevoi
Şi atunci cînd nu se ţin de cuvînt
Ce-a promis şi n-a făcut
Vă adunaţi toţi, roată, roată
Şi băteţi la el în poartă.
Şi ca să nu ne păcălească pe noi
Anulăm scrutinul doi
Şi atunci este cine are
Votul la prima strigare
Că aşa este normal
Votul, votul uninominal.
Întrerup aici,
deoarece nu mai am cerneală. A
căzut o muscă în călimară şi a băut-o pe toată
Curva!

Au trecut ani de la Secvenţa asta.
La televizor toată lumea e acum împotriva votului uninominal.
E împotrivă şi Dinu Mîndruţel, care se pregăteşte să compună o nouă poezie!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *