Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Beat la 1 noaptea

Vîntul se stîrni pe la unu noaptea. Puţină lume se aştepta la această bruscă posomorîre a vremii, deşi seara, într-un fel, o prevestise: soarele asfinţise într-o masă de nori vineţi, ameninţători; în aer se simţea o încordare electrică, biciuind nervii. Nu ploua sau dacă mai cădeau stropi mari, vîntul năprasnic îi spulbera peste străzile şi parcurile pustii ale Marelui Oraş. Sub presiunea vîntului, totul în jur, pînă departe, vuia adînc. Parcă întreg Marele Oraş era o uriaşă odaie prin ale cărei ferestre larg deschise trăgea curentul, făcînd să trosnească mobilele, să se trîntească uşile.

Cele trei cabine telefonice, fără receptoare, smulse de vreo două luni, şi arătînd ca un operat cu firele desprinse din copci, vibrau puternic. Scîrţîind, uşiţa unuia se bălăngănea prosteşte, lovindu-se întruna de sticla peretelui. Neonul din dreptul aleii se stingea şi se aprindea aiurea, ca o pleoapă inflamată. Verdele unui castan explodează în lumina rece a altui neon. Arar, trece cîte-o maşină, împinsă să dispară de o grabă nejustificată. Lucesc în noapte, dinspre Piaţă, două faruri. O maşină care vine? O maşină care stă pe loc? Domoale, luminile o fac la dreapta.

Miliţă Istrate din Ferentari nu ştie cum a ajuns aici, în celălalt capăt al Marelui Oraş. E beat mort şi nu vede în juru-i decît o culoare asudată. Cracul pantalonului îi e sfîşiat, de i se vede pielea. E plin de noroi din cap pînă în picioare şi fără un pantof. Se plimbă de colo pînă colo, de pe un trotuar pe altul, bombănind supărat. Pretinde că l-a lovit o maşină căreia a uitat să-i ia numărul. Mai pretinde că acum caută o maşină cu care să ajungă acasă. Dar, deşi maxi-taxiul zumzăie vesel lîngă el, nu face nimic ca să se urce. S-a apropiat doar de fereastră, a privit înăuntru şi, apoi, dînd din mînă a lehamite, s-a depărtat.

Dinspre Ploieşti vîntul aduce, ca pe nişte frunze, frînturile unei melodii populare.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *