Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Cum am fost eu în Biroul Oval

10. Steagul nostru a fost dus la Magazia de steaguri ale lumii

Procedurile durează. Pînă ne vine rîndul, cîţiva dintre noi decidem să ieşim la o ţigară. După douăsprezece ore de zbor fără a fuma suntem în stare să facem moarte de om pentru a simţi în plămîni tutunul despre care pachetul de ţigări din buzunar ne avertizează că dăunează grav sănătăţii. Pentru asta trebuie să ieşim în aer liber. Tragem de uşa sălii şi ajungem pe un petec de asfalt. Împingem o portiţă despre care sîntem siguri că nu se deschide. Dincolo de ea se întinde aeroportul. Se deschide! Surprinzător de uşor. A fost de ajuns să-i dăm un bobîrnac. Sîntem pe aeroport. Aeroportul de pe care decolează şi aterizează legendarul Air Force One. Departe, în zare, se scaldă în razele soarelui de vară un aparat cu inscripţia USA pe burta satisfăcută. Un F11 goneşte de unul singur pe pista de decolare. Tresărim la trezirea unei goarne. Vine delegaţia Croaţiei! Pe catarg se caţără un steag nou. Steagul nostru a fost coborît, împăturit, luat sub braţ şi dus la Magazia de steaguri ale lumii. Trec pe lîngă noi, spre locul unde va opri aparatul, soldaţi malaci, raşi la ceafă şi la tîmple, funcţionari cu căşti în urechi.

Se fumează sau nu?
O dilemă din care ieşim destul de tîrziu, cînd din clădire se iveşte un ofiţer care-şi scoate ţigara şi şi-o aprinde tacticos.
Nu e o ieşire completă din dilemă.
Ofiţerul e italian.
Ceea ce nu înseamnă că Fumatul e permis.
Altfel ar fi stat lucrurile dacă era neamţ!

O altă deosebire ne-a întîmpinat chiar la Casa Albă. Data trecută, la coadă se găseau doar jurnaliştii români. Acum veniseră, cu căţel şi purcel, altfel spus, cu trepiede crăcănate, cu camere de luat vederi cît nişte mitraliere, cu sîrme, prize şi acumulatori, ziariştii celor şapte ţări invitate la sindrofie. N-am putut sesiza nici o deosebire între echipele care aşteptau să intre. Toate călătoriseră, ca şi a noastră, cu avionul primului-ministru. Toate conţineau aceeaşi tochitură profesională: operatori placizi, mestecători de gumă, zicîndu-i reporteriţei, mamy, care reporteriţă îşi dădea importanţă, fîţîindu-se încolo şi încoace cum îi stă bine unei vedete a Republicii, lideri de opinie, ca subsemnatul, care ţineau neapărat să fie gravi, şefi ce miroseau de la o poştă a ceea ce erau şefi. Muream de curiozitate să văd cărei ţări îi aparţineau jurnalistele aşezate după noi la coadă. Puteam afla de la ecusoanele pe care toate şi le atîrnaseră de gît, mîndre nevoie mare că scrie pe ele Press. Pentru asta trebuia însă să-mi apropii privirea de ecuson pînă la vreo cîţiva centimetri de sînii darnici ai uneia. Să văd eu un bărbat, fie el şi gazetar, care să împingă curiozitatea profesională pînă la acest nivel de iresponsabilitate!

(Din volumul În vestă, printre fracuri, editura Historia, 2007)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Cum am fost eu în Biroul Oval”

  • Bre știi că semănai. Sylv Stalone diferenţa este că el avea mănuși și dv creion. Dar nu e timpul pierdut

  • MILIOANE DE ROMANI VOR FI AFECTATI, VA FI UN DEZASTRU

    Grupurile de interese ascunse se lupta pe viata si pe moarte ca sa puna un plan in practica si care va afecta milioane de romani, iar altii isi vor pierde chiar si casa si vor ajunge sa traiasca pe strazi.

    Ca sa puteti vedea cum se vor intampla aceste lucruri, am extras un anunt disperat publicat de catre o familie pe internet „Faceti cunoscut cazul dramatic al familiei Acatrinei Cristian din Roman care a fost evacuat din casa cu tot cu copii pt o datorie de 600 RON. Dl. primar Laurentiu Dan Leoreanu nu vrea sa-i ajute. Nr de contact -0727679133″”

    Avand in vedere ca grupurile de interese din afara Romaniei se lupta pe viata si pe moarte ca sa poata avea dreptul de a scumpi pretul la apa, curent, gaz cat vor dori muschii lor, acest lucru va insemna un dezastru, deoarece milioane de familii nu vor mai putea sa plateasca facturi de intretinere, vor fi dati in judecata si li se va lua casa .

    Cu toate ca diabolicii care se afla in spatele unei astfel de plan stiu ca statul roman – nici macar incepand de azi pe 20 de ani – nu poate permite ca preturile la apa ,lumina si gaz sa fie stabilite cum va dori cineva ,pentru ca populatia nu va putea suporta astfel de costuri, dar se va cere cu forta acest lucru, deoarece nu le pasa ca unii isi vor pierde casa si vor trai cu copiii si familile lor pe strazi ,pe ei ii intereseaza doar sa obtina un profit cat mai mare.

    In acest scop au nevoie de trei papusari care sa execute ordinele ce vor fi trimise de pe biletele si citite de pe prompter. Unul la Cotroceni, altul la Finanta si celalalt la Palatul Victoria .

    Avand in vedere gravitatea unei astfel de situatii si faptul ca din cei 22 de milioane de romanii nimeni nu are curaj nici macar sa vorbeasca despre un astfel de subiect, am intrat in lupta cu cei care doresc sa puna un astfel de plan in aplicare .

    Avand in vedere ca graba prin care trebuie sa faca acest lucru este mare, dupa ce am dejucat planul A am trecut la planul B. In acest scop, folosind metodele staliniste, l-au scos pe omul de la finante care a stat pana acum in calea lor si l-au impiedicat sa puna un astfel de plan diabolic in aplicare.

    Ca sa vedeti cum stau lucrurile, ca sa poata obtine ce vor , inca de la instalarea celui de la finante,au stabilit in mod secret ca una din conditii sa fie ca el sa aiba probleme grave in asa fel incat sa poate fi usor de manevrat .

    Cum puteti vedea, aveau tot ce le trebuie,dar au asteptat 6 ani insa intr-o alta speta, avand in vedere ca scopul este de a elimina pe cel pe care il considera cel mai de temut adversar politic ,chiar daca parata este insarcinata in luna 8 ,si nu are voie sa fie tarata intr-o speta pana cand nu termina perioada de alaptare ,dar au calacat cu bocanci staniliste peste astfel de principi pentru ca se grebeasca sa pun in practica un anumit tip de plan

    In celelat caz cu omul de la finanta aveau tot ce le au trebuit inca de acum multa vremea dar au asteptat sa vada daca omul de la Finanta il vor lasa caile liber pentru un astfel de jaf sau va continua sa se opune Cand au vazut ca este Oltean incapatinat si cu singe de Roman adevarat si refuza sa dea de la o parte ca sa-i lasa sa pune in practica planul ,au decis sa-l execut chiar de ziua lui

    Acum au pus la loc si anume la Finanta un care va deja este obisnuit sa execute ordine dat de ei si ca atare nu va mai fi o problema sa executa toate ordinele ce vor fi trimis de pe biletele O astfel de numire reprezinta mai mult decat rezultat unei lovitura de Palat deoarece ii vor permite sa obtine exact ce au dorit fara sa mai faca asalt asupra Palatul Victoria Avand in vedere ca acest plan B ii permite sa atinge cel putin cele doue obiective si anume control asupra petrol Romanesc ,,evitare ca Romania sa poate negocia un pret corect la redeventa ,si obtinere drept de a scumpi gaz ,apa ,si curent cu cat vor dori si acest lucru cat mai curand ,Romanii pot sa incepe sa se pregateasca pentru ceea ce va fi mai rau deoarece multi nu vor mai putea plati intertinere si li se vor lua casa Din aceste motive din acest moment instalarea unui om care sa executa ordine la Palatul Victoria nu mai reprezinta o prioritate

    in au esuat cu planul A deoarece pentru a il pune in aplicare aveau nevoie de un program de guvernare credibila Avand in vedere ca in calitate de cercetator in stintele digitale am avut capacitate ,in mod legal de a stie o serie de amanunte despre planul lor diabolic si ca atare la doar 3 ore de la lansare lui il am dejucat atunci au trecut la un plan B de tip stalinist Dupa ce am dejucat poate cea mai diabolica lovitura ce viza sa instaleze unei ditatura care are printre scopuri a impiedica Romania de a optine un pret corect pentru petrolul de pe pamantul lui si de a obtine drept de a scumpi preturile la apa curent si gaz cu cat vor dori muschi lor

    Avand in vedere ca scumpire pretul la apa ,curent gaz va insemna facturi de intertinere foarte mare pe care oameni nu le vor plati ,atunci multi vor fi dati in judecata si i se vor lua casa Cu toate ca diabolici care se afla in spate unei astfel de plan stiu ca Romania nici macar dupa 20 de ani nu poate permite ca preturile la apa ,lumina si gaz sa fie stabilit cum vor dori cuiva ,dar cere cu forta acest lucru deoarece nu -i pasa ca unui isi vor pierde casa si vor trai cu copii si familile lor pe strazi ,pentru ei ii intereseaza profit Deacea au nevoie sa pun un astfel de plan in aplicare iar in acest scop au nevoie de trei papusari care sa executa ordinele ce vor fi trimise de pe biletele si citit pe promter Un la cotroceni alt la Finanta si celelat la Palat Victoria

    Avand in vedere gravitate unei astfel de situatie si faptul ca din cei 22 de milioane de Romanii nimeni nu are curaj nici macar sa vorbeasca despre un astfel de subiect am intrat in lupta cu cei care doresc sa pun un astfel de plan in aplicare Avand in vedere ca graba prin care trebuie sa fac acest lucru este mare dupa ce am dejucat planul A au trecut la planul B In acest scop folosind metodele Staliniste il au scos pe omul de la finanta care a stat pana acum in calea lor si ii au impiedicat sa pun un astfel de plan diabolic in aplicare

    Ca sa puteti vedea ca un astfel de plan a fost pregatit cu mult timp inainte ,de multe vremea aveau tot ce le au trebuit dar au asteptat sa vada daca omul de la Finanta il vor lasa caile liber pentru un astfel de jaf sau va contnua sa se opune Cand au vazut ca este Oltean incapatinat si cu singe de Roman adevarat si refuza sa dea de la o parte ca sa-i lasa sa pune in practica planul ,au decis sa-l execut chiar de ziua lui Acum au pus la loc si anume la Finanta un care va deja este obisnuit sa execute ordine dat de ei si ca atare nu va mai fi o problema sa executa toate ordinele ce vor fi trimis de pe biletele

    O astfel de numire reprezinta mai mult decat rezultat unei lovitura de Palat deoarece ii vor permite sa obtine exact ce au dorit fara sa mai faca asalt asupra Palatul Victoria Avand in vedere ca acest plan B ii permite sa atinge cel putin cele doue obiective si anume control asupra petrol Romanesc ,,evitare ca Romania sa poate negocia un pret corect la redeventa ,si obtinere drept de a scumpi gaz ,apa ,si curent cu cat vor dori si acest lucru cat mai curand ,Romanii pot sa incepe sa se pregateasca pentru ceea ce va fi mai rau deoarece multi nu vor mai putea plati intertinere si li se vor lua casa Din aceste motive din acest moment instalarea unui om care sa executa ordine la Palatul Victoria nu mai reprezinta o prioritate

  • Prima lectie ce tine de stintele digitale in care se arata modalitati de a ocoli in mod inteligent cenzura impuse decatre cei care nu doresc ca anumite adevarurile sa iesa in evidenta ,si apoi sa loveste necrutator Pentru a afla mai mult puteti cauta expresie „”13 motive pentru care programul de Guvernare PNL e un dezastru „”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *