Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

De câţi ani va fi nevoie ca procurorii să soluţioneze sesizarea ANI?

Pe mai multe canale de informaţii a apărut ştirea că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în legătură cu o serie de încălcări ale legii de care s-ar face vinovată Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei şi care s-au soldat cu obţinerea de către distinsa doamnă a unor substanţiale drepturi nemeritate. La scurtă vreme după difuzarea ştirii, PSD a transmis un mesaj în care cere USR să aplice şi în acest caz exact aceleaşi standarde de integritate pe care le-a aplicat altor politicieni care au fost şi ei acuzaţi că au comis fapte penale sau s-au aflat în incompatibilitate cu funcţiile deţinute. La rândul său, prefectul municipiului Bucureşti, Toni Greblă, a declarat că în cazul în care faptele sesizate de către ANI se vor confirma după investigaţiile procurorilor, este foarte probabil să se organizeze alegeri anticipate pentru funcţia de primar al celui mai mănos sector al Cetăţii lui Bucur.

Acestea sunt, însă, doar declaraţii pentru uzul marelui public, fiindcă, deocamdată, şi în acest caz operează prezumţia de nevinovăţie. Aşa că, până una alta, suntem în etapa ipotezelor şi a scenariilor. Ceea ce nu a împiedicat-o pe doamna Clotilde Armand să posteze un mesaj acid şi cu adresă care sună exact aşa: „Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau cu ce”.

Postare de pe urma căreia doamna edil şef în exerciţiul funcţiunii a sectorului 1 ar putea să fie foarte aspru criticată pe motiv că s-a antepronunţat. Sincer să fiu, aşa aş fi fost şi eu tentat să o fac, dar, stând şi judecând mai atent lucrurile, am ajuns la concluzia că, pe ici pe colo, doamna primar are dreptate. Pe ici pe acolo, adică prin punctele esenţiale…

Iar pentru a ajunge la concluzia asta nu este nevoie decât să dăm înapoi foile calendarului. De exemplu, să ne gândim cum s-a soldat- pardon de expresie cum a fost îngropată- operaţiunea de renumărare a voturilor la alegerea primarului sectorului 1. Prin îngropare înţelegând, desigur, concluzia că atât procesul de votare cât şi cel de numărare a voturilor din anul 2020 s-au desfăşurat cât se poate de corect. Aşa că nu există nici-un motiv valid pentru a ataca în justiţie a rezultatele acestor alegeri. Ba, să nu greşesc, o intervenţie categorică, exact în justiţie, a existat. Mă refer la darea în judecată a ziariştilor Victor Ciutacu, Mircea Badea şi Mihai Gâdea de către procurorul Nicolae Spâncu pe motiv de… onoare nereperată!

Mai doriţi şi alte exemple? Luaţi vă rog de aici că, vorba aia, e de unde! Bunăoară mai aveţi ceva veşti despre cum s-a soldat controlul Curţii de Conturi care, parcă în luna august anul curent, a constat că aceeaşi distinsă doamnă primar Clotilde Armand a făcut plăţi duble şi achiziţii ilegale de peste 12.000 de lei? Poate aveţi dumneavoastră, fiindcă eu unul nu am. Aşa că, facem noi ce facem şi tot la vorba doamnei Clotilde ajungem! Citez, pentru împrospătarea memoriei, din cugetările autoarei: „Gata! M-au prins…Glumesc. Nu aveau cu ce”.

Nu aş putea să închei acest succint comentariu despre faptele pe care ANI i le impută doamnei primar Clotilde Armand fără a menţiona că tot  în sarcina domniei sale s-a reţinut aceea că s-a autonumit manager de proiect copios finanţat din fonduri europene, mai precis de peste 18.000 de lei. Care proiect? Ei nu, că asta le întrece pe toate! Păi cine a manageriat cu atâta pricepere proiectul luării cu japca acestui bănet din fonduri europene dacă nu însăşi doamna Clotilde Armand?!

Opresc,deocamdată, aici şirul exemplelor din care rezultă că există temeinice motive pentru ca să nu ne aşteptăm, într-un orizont de timp rezonabil, la deschiderea unei anchete a procuraturii în urma constatărilor sesizate de către ANI. Aşa că, în cel mai fericit caz, nu ne rămâne decât să ne punem, odată şi încă o dată, întrebarea: de câţi ani va fi nevoie pentru ca procurorii să soluţioneze această recentă sesizare a ANI?
Ghici, ghicitoarea mea!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „De câţi ani va fi nevoie ca procurorii să soluţioneze sesizarea ANI?”

  • Daca ANI nu are dreptate, atunci toti primarii din tara, de la orase si sate, ar trebui sa depuna acelasi proiect, sa ceara fonduri europene si sa le si obtina.(De fapt, toti primarii din UE). Sau doamna primar are o pregatire speciala in anticoruptie, ce-mi scapa?
    Va multumim pentru un articol excelent, foarte detaliat, bine documentat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *