Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Directoarea Agenției Europene a Medicamentului a fost lobbyistă pentru Pfizer și AstraZeneca

Până în 1998, Emer Cooke a reprezentat interesele corporațiilor precum AstraZeneca și Pfizer în organizația umbrelă europeană pentru industria farmaceutică. În noiembrie 2020, a devenit director EMA. O lună mai târziu, vaccinul contra Covid-19 Pfizer a primit aprobarea UE, iar AstraZeneca puțin mai târziu. De asemenea, este considerată o apărătoare fermă a AstraZeneca, în ciuda numeroaselor efecte secundare raportate.

Pentru anul 2021, EMA are un buget total de aproape 385,9 milioane de euro: 55,5 milioane de euro provin din fonduri UE (aproximativ 14%), iar 330,4 milioane de euro provin din taxele plătite de companiile farmaceutice (aproximativ 86 la sută). Bugetul EMA a crescut constant și semnificativ în ultimii ani: în 2018 era încă 306,6 milioane de euro, în 2019 era de 315 milioane de euro, iar în 2020 era de 355,8 milioane de euro. Ponderea din industria farmaceutică a fost „doar” de 87% în 2020 și 93% în 2019 și 2018.

https://de.rt.com/europa/115540-ema-direktorin-jahrelang-lobbyistin-pharmaindustrie/

Detalii găsiți și în engleză, dar Politico nu a dat bugetele:

https://www.politico.eu/article/emer-cooke-meet-the-woman-shaping-the-future-of-the-european-medicines-agency/


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *