Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Fără capul de bronz

Duminică după-amiază.
Lumea nu s-a întors încă din week-end. Doar cîteva maşini pot fi văzute de o parte şi de alta a străzii prost pietruite, acolo unde, în zilele de lucru, nu găseşti nici un centimetru de parcare. Rămase goale, locurile dezvăluie cam tot ce-au aruncat trecătorii: cotoare de mere, cutii goale de ţigări, şerveţele mînjite de ruj şi păpuşi fără cap.

Strada moţăie fericită în căldura venită pe neaşteptate, după o săptămînă de vreme rece. Pe băncuţa de la poarta Instituţiei, cei doi bodyguarzi s-au angajat total şi ireversibil într-o partidă de table cu strigături. Îi chibiţează cîţiva bărbaţi în chiloţi şi maiou, cu burţile revărsate, stînd pe vine şi bînd bere la cutie. Din casetofonul pus pe tocul ferestrei, un ins piţigăiat, de parcă l-ar strînge cineva de gît, le lălăie o manea. Cînd ajunge la Mi-ai fript inima, insul nu poate trece mai departe şi, în consecinţă, repetă într-una Mi-ai fript, Mi-ai fript. Curios să afle ce dracu’ i s-a fript ăluia, unul dintre chibiţi se ridică şi-i arde casetofonului un pumn zdravăn.
Inima! răcneşte piţigăiatul, spre satisfacţia bărbatului, care s-a întors la chibiţăreala sa tăcută.

Un maidanez cu fălci tari caută zadarnic esenţa unui os de vită. Îl urmăreşte cu un ochi pe jumătate adormit căţeaua Nela, hrănită pe şest de bufetiera de peste drum. Vine din capul străzii o maşină în viteză. Nela sare de la locul ei doar cînd îşi dă seama că maşina n-o va ocoli. Cum de îşi dă seama de asta rămîne un mister. Pe pervazul uneia dintre ferestrele blocului de peste drum, stă o mîţă ca şi cum ar poza. O gaşcă de cartier – băieţi cu viitor de tîlhari şi fete cu viitor de prostituate – torturează o minge tărcată.

E pe cale să se prăbuşească iremediabil Casa Memorială Vasile Pîrvan.
O mai ţin în picioare doar nişte pari putrezi, proptiţi în streaşină.
Marele savant nu poate face nimic ca s-o salveze.
A rămas fără capul de bronz, furat într-o noapte.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *