Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Florin Cîțu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pe el premier

Nu s-ar putea spune că prin TVR nu bate vîntul schimbării. Pupila (sau mai degrabă Pupilica) lui Ludovic Orban, o anume Ruxandra Săseanu, de cum s-a văzut în biroul de Director General, și-a pus mîinile în șold și umflîndu-și foalele a început să sufle cît o țineau obrăjorii. De îndată pe coridoarele celei mai birocratice instituții din România a pornit să bată vîntul schimbării. Și ca urmare a acestui vînt, marți, 22 iunie 2021, în studiourile TVR a apărut însuși Florin Cîțu. De ce a evitat pînă acum premierul Televiziunea publică? Pentru că nu-i asigura, cum se întîmpla la Digi Tv, un interviu de tip masaj făcut cu întrebările. Acum, după proțăpirea în fruntea TVR a Pupilicii, lui Florin Cîțu i s-a putut garanta că poate scoate din puțul gîndirii sale orice găleată cu nerozii, fără ca autorul interviului să-i atragă atenția că se uită la el o țară-ntreagă. Înflorit ca un trandafir de la butoniera unui mire de atmosfera slugarnică de la TVR, Florin Cîțu s-a întrecut pe sine în materie de nerozii spuse în direct și cu ochii larg deschiși. Astfel Florin Cîțu a prezentat românilor incendiul de la Spitalul de copii din Iași ca pe un mare succes al Guvernului condus de el și al regimului condus de Klaus Iohannis. Argumentul forte? Putea fi o tragedie. Cum însă n-a fost înseamnă că Guvernul Florin Cîțu a obținut un nou succes. Spitalul a luat foc doar. N-a ars din temelii cu pacienți cu tot:

„Da, aveţi dreptate, am evitat o tragedie, este foarte bine, nu avem victime în primul rînd.”

Vaccinarea e un eșec. Un dezastru, dacă ne gîndim la angajamentele mărețe ale premierului. Pentru Florin Cîțu de la TVR-ul unde bate vîntul schimbării, eșecul vaccinării e o dovadă că Guvernul a avut un mare succes:

„Eu zic că în România suntem victimele propriului succes, până la urmă. Vedeţi că am avut o campanie de vaccinare care a pornit puternic şi am început să avem rezultate şi ele se văd în numărul de persoane infectate. Până la urmă, vaccinarea înseamnă imunizare, asta vrem, vrem, să imunizăm persoanele ca să avem o rată de infectare cât mai mică, ca să scăpăm de pandemie.”

Interviul a fost pentru Florin Cîțu prilejul de a ne dezvălui ce crede el despre Parlamentul României:

„Guvernul are un apetit mai puternic pentru reformă, ceea ce înseamnă că de acum încolo va trebui să facem reformă prin ordonanțe. Eu voiam să facem reformă prin Parlament. (…)

Decizia mea este aceea de a merge cu reforma prin ordonanţe de urgență. Noi așteptăm după Parlament să se hotărască. Noi trebuie să facem reforme, să implementăm acele măsuri de reforme pe care am spus că le implementăm, pentru că toate nu le facem doar de dragul de a face, de a moderniza România, doar așa de a spune. Nu! (…)
V-am dat soluţia. Guvernul îşi va asuma reformele.”

Din punctul de vedere al celui vîndut de Gruparea anti-Orban drept Marele Reformator, drept Salvatorul muribundului PNL, Reforma va fi făcută prin Ordonanțe de urgență și nu prin legi. Așadar, Florin Cîțu se înscrie în șirul celor care au considerat Parlamentul nu drept ceea ce e constituțional și democratic – Principala instituție a țării – ci un apendice al Guvernului. Mulți comentatori au ținut să remarce faptul că Florin Cîțu face astfel declarații anticonstituționale. Eu însă altceva țin să observ în declarația asta stupefiantă. Teza Parlamentului anacronic, piedică în calea Reformelor, a europenizării României, a fost sloganul luptei lui Klaus Iohannis împotriva PSD. Timp de 6 ani – din 2014 pînă în 2020 – Klaus Iohannis și-a justificat statul pe cuptorul de la Cotroceni prin faptul că Parlamentul era dominat de PSD. Au venit alegerile din decembrie 2020, Grație disponibilității UDMR de a fi de pe Centură, Parlamentul României are o nouă majoritate. Klaus Iohannis a putut striga:
Am în fine Parlamentul meu!
Parlament cu care, în fine, voi face reforme.

Acest Parlament l-a ales pe Florin Cîțu premier.
Numai că premierul Florin Cîțu declară că Parlamentul care l-a ales pe el, Parlamentul care susține Guvernul, e anacronic, conservator, antireformist, o frînă în calea idealurilor sale de resetare a României.

Dincolo de faptul că Florin Cîțu anunță o premieră în istoria postdecembristă – reformarea țării prin ordonanțe de urgență, menite să ocolească Parlamentul, chiar dacă acest Parlament l-a ales pe el premier și nu invers, se pune întrebarea:

Klaus Iohannis ce crede?
Mai e Parlamentul de acum Parlamentul Meu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Florin Cîțu pune la îndoială Parlamentul care l-a ales pe el premier”

  • VII Resurse ale reconstituirii
    Surse si Concepte
    A Surse
    2. Depozitii in fata instantelor
    Asa cum am afirmat la sectiunea “ Marturii , interviuri , memorii” , marturiile sant partiale , personale , deci tin de istoria personala si de cultura . Cum sant valorificate acestea in aflarea adevarului in justitie ?
    [Radulescu Motru Ed Paideia 1999 Psihologia poporului roman]
    Psihologia martorului
    Magistratii au ca prima sarcina sa stabileasca faptele. Aplicarea legii se face pe baza faptelor documentate . In stabilirea faptelor , ei se bazeaza pe declaratiile martorilor . In practica , declaratiile martorilor sant pline de erori si contradictii (63) [caci] fiecare om asociaza si prin aceasta organizeaza starile sale de constiinta . Organizarea se face dupa un plan in constituirea caruia joaca rol cultura , logica si ratiunea omeneasca de a-si motiva actiunile (67) Intelegerea unei situatii tine de cultura . (68) Exista o inegalitate de intelegere .
    O alta categorie de martori falsi sant persoanele sugestionabile .(74)
    Exista cazuri cand sugestia e provocata de insusi judecator (76) Pe baza unor informatii, judecatorul isi formeaza o anumita opinie si in jurul ei se grupeaza mai multe ipoteze. Un lucru poate neimportant din desfasurarea procesului, pare ca aduce lumina intr-una dintre ipoteze. De aici, o succesiune de intrebari “lamuritoare“. Sugestionarea inconstienta incepe . Martorul devine incetul cu incetul docil. Ipoteza probabila se transforma in certitudine pt judecator (77)
    Mai exista si martorii de rea-credinta . Afirmarea unor fapte care nu au existat . Ascunderea unor fapte ( 83)
    *
    Exista insa in cazul proceselor un aspect al depozitiei martorului : presiunea sociala , (aceasta pe langa faptul ca memoria poate fi inexacta si detalii critice ale experientei brute pot fi uitate sau reimaginate )
    In culturile din est, in rememorarea faptelor un rol important joaca legaturile familiale si aprobarea celorlalti , accentual cazand pe “acceptance “
    [ https://en.wikipedia.org/wiki/Autobiographical_memory#False_memories ]
    Ne putem imagina in ce conditii au avut loc procesele perioadei imediat postbelice . Sub ce presiuni din sala si dinafara salii de judecata depuneau martorii , ce “sugerau “ ”judecatorii “ si care era acoperirea in fapte si documente ale afirmatiilor martorilor .
    O idee va puteti face din :
    La împlinirea a 80 de ani de la Trecerea Prutului avem doar punctul de vedere al rușilor 23/06/2021 | Ion Cristoiu
    min 11.39 Procesul Antonescu
    [https://www.cristoiublog.ro/la-implinirea-a-80-de-ani-de-la-trecerea-prutului-avem-doar-punctul-de-vedere-al-rusilor/ ]

  • Nu e clar ca i s-a insuflat Catzului credinta ca poate face ce vrea fara sa tina cont de Constitutie precum mentorul de acelasi calibru intelectual de la Cotroceni ? Ca pe ei nimeni nu ii va trage la raspundere ? Ieri citeam opinia unui jurnalist,de fapt auzita la mai multi si nu doar jurnalisti, ca nu stiu care liberal,era vorba de Orban, nu poate lua nu stiu ce masura,nici n-are importanta care, de FRICA PRESEDINTELUI ! Stai si te crucesti si nu intelegi oare ce ii poate face presedintele ? Sa dea ordin Ministerului Public sa ii croiasca vreun dosar,sa le scoata pe cele vechi de la naftalina despre care s-a tot scris in presa(valabil si pentru Barna si pentru multi !?) ? Adica ,ce sa intelegem ca procurorii primesc ordin de la Cotroceni de anihilare a vreunui neastamparat asta sa fie grozavia care daca e reala si nu doar legenda ne lasa interzisi ? Sau, ce altceva poate sa fie ? D-le Cristoiu, se vede clar ca KWI a dorit sa aiba „Parlamenul mau”, in afara de „Guvernul mau”, nu pentru a trece niste legi ci de FRICA UNOR SUSPENDARI, pe care le-a evitat la mustata de vreo doua ori. Numai fraierii au crezut ca e vorba de un proces legislativ pe placul lor !

  • Citu asta in postura de lider PNL si acum PM…un cosmar anuntat, o dovada a cit de mult s-a afundat Romania…sub patronaju guzganului sas de la Cotroceni…vomă…

  • Vremurile sunt tot mai tulburi. Suntem nevoiti, sa ne uitam la unu ca si Catu -matu care ne face agenda publica. Unul care nu ia examenele de admitere la liceu si universitate, dar care, in mod miraculos gaseste 60.000 $/ an x 5 ani, sa si faca nu stiu ce studii, in nu stiu ce colegiu american. Apoi ne trezim cu el, sef pe la nu stiu ce banci straine, care ataca moneda nationala in mod speculativ. Si nici mai mult, nici mai putin, hodoronc tronc, ne capatuim cu el premier al Romaniei.
    Impostura, lipsa de anvergura profesionala, goliciunea personajului, lipsa de charisma, sunt toate semnele unui experiment bizar in care ne aflam!

  • Maestre, cea mai pusa la indoiala, din Creatie, e Iubirea,
    asa ca…un parlament, fie el si cel despre care vorbiti, …nici nu se pune:))

    ‘punerea la indoiala’ e un demers absolut, in Creatie,
    pe o ‘punere la indoiala’ in stil plenar stand chiar ‘lipsa indoielii’.

    feritul de ‘punere la indoiala’ care se manifesta prin tot soiul de institutii ale statului isi are obarsia in lipsa manifestarii Iubirii.

    poate ca altii au aflat deja, …din cite se aude cam asa e, insa io inca habar n-am care e treaba cu Iubirea:)). mai cu ceva vreme n urma ma aflam, cu filozofatul asupra Iubirii,…la Oul Absolut, si vedeam Iubirea ca fiind ecuatia de miscare a acestuia. deci…as putea spune ca Iubirea e o ecuatie de miscare :)), prin urmare chiar ecuatia de miscare a parlamentului e pusa la indoiala, s-ar parea…:))

    ‘punerea la indoiala’ e un demers intelept. maretii generali sint plini de rani, si abia asa au ajuns mareti, dovenindu-se incasanti.

    punerea la indoiala a parlamentului e un demers Intelept. atunci cind un parlament e pus bine-bine la indoiala, el mai are scapare daca si numai daca isi arata grija pentru dorintele poporului. cum arata dorintele astea…e, totusi, ceva mister la mijloc, pe vremurile astea:)))

    titlul e tare dragut. ma opresc la el:))

    • filozofia… ca cu filozofia:))
      insa din punct de vedere strategic mutarea e tare de tot:))
      e chiar draguta!:)))

      pai…Maestre, daca parlamentul se ridica impotriva premierului,
      …care va guverna prin ordonante de urgenta,
      se va ridica impotriva Reformarii tarii, ( ca, cum a zis, Guvernul nu mai suporta lalaiala Parlamentului in materie de Reforma!, daia se apuca sa guverneze prin ordonanta de urgenta:)) )
      iar daca nu se ridica impotriva premierului se dovedeste impotent. :))))

      faza e ca vine motiunea de cenzura:)), care, din cite se vede din ce in ce mai bine, apare la timp:)) si care ar putea sa dovedeasca, …barim punctiform, ca parlamentul e potent:))

      chiar si strategiile-matematice au o frumusete a lor,
      seaca, nimic de zis, insa…frumusete. frumusete matematica:)) ( …cam horror, povestea!:)) )

      • exista nenumarate ziceri ale politicienilor care ti…taie respiratia:)))
        insa se prea poate ca mai intai sa fie Efectul si abia apoi zicerile acestor politicieni:)), asa ca…undeva…in spate…startegia se prea poate sa fie fara cusur:), iar asta e de admirat…oricum o dai:)))

        • s-a depus motiunea.

          pnl castiga daca ea trece, psd castiga daca ea trece, …pare a fi mai mult castig decat pierdere, daca trece:))

          acuma…cum arata castigul…garderoba e vasta:)), o varianta ar fi ca actualul premier sa se ocupe cu reforma tarii, viitorul premier cu reforma sistemului politic, iar viitorul presedinte al pnl sa urmareasca redefinirea doctrinara a pnl. reforma sistemului politic ar putea incepe cu …un guvern monocolor:))), si cu declansarea alegerilor anticipate:))))

          • chiar si o simpla discutie despre reformarea tarii in lipsa reformei fundamentale a sistemului politic e ilogica.
            o definire matematica a noului sistem politic are nevoie de haine…din materiale naturale:)), ca pina si lupul se imbraca in blana oii:)), or haina potrivita e una din cele doua pe care lumea mare le mai are la dispozitie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *