Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Victor Ponta n-a demisionat din postul de președinte al PSD. Victor Ponta și-a securizat postul de președinte al PSD

Sincer să fiu am rămas uluit cînd România Tv m-a sunat pentru a-mi cere părerea despre ce a scris Victor Ponta pe Facebook:
Că-și dă demisia din toate funcțiile din PSD pînă-și dovedește nevinovăția în Justiție.

  1. O asemenea Decizie nu se anunță pe Facebook, ci printr-o conferință de presă, în care lămurești opinia publică ce și și cum.
  2. O asemenea Decizie nu se ia duminică după-amiaza, avînd în vedere că-i vorba de o decizie dependentă de regulă de o întîmplare, petrecută între timp.

A venit însă și Scrisoarea adresată liderilor PSD de către Victor Ponta.
Ea spune la un moment dat:
„Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum!
Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de nu mai ocupa nicio functie de conducere in Partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid.
Am toata convingerea si increderea ca Rovana Plumb, Andrei Dolineaschi, Liviu Dragnea si ceilalti colegi vor asigura cu succes conducerea Partidului in aceasta perioada, iar eu imi voi face alaturi de ei, ca Prim Ministru si membru de partid, datoria fata de PSD si fata de milioanele de romani care au fost si sunt alaturi de noi.”

De unde și pînă unde demisie din toate funcțiile din PSD?
Victor Ponta anunță că se autosuspendă din funcția de președinte al PSD pînă în momentul în care va fi declarat nevinovat printr-o sentință definitivă și irevocabilă a unei instanțe de judecată.
Așadar, el nu demisionează.
Face o mișcare politică abilă, de marketing politic, prin care:

  1. Își securizează funcția, deoarece e greu de crezut că Rovana Plumb va profita de interimat pentru a-i lua locul.
  2. Rămîne cu autoritatea în PSD, deoarece e premier.
  3. Poate spune în orice moment, la mustrările adversarilor că nu demisionează din funcția de premier, că s-a autosuspendat din cea de președinte al PSD.
  4. Dosarul de la DNA e subțire pentru opinia publică. Asemenea lui Traian Băsescu din anii Opoziției la PDSR, prin gest, Victor Ponta caută să adîncească ipostaza de victimă.

Fiind vorba de o lovitură politică, avem și explicația timpului și a modalității.
Duminica după-amiază evenimentele dorm. Bun prilej ca decizia lui Victor Ponta să aibă un ecou neobișnuit. Preferința pentru Facebook dă, prin absența explicațiilor, prilejul a numeroase speculații. Și asta înseamnă ecou electoral.
Dar dacă, știind mai multe decît noi, Victor Ponta e convins că DNA, după audiere, îl va scoate de sub urmărire penală?

N.B. Fiind vorba de un eveniment în mișcare, voi interveni cu update pe parcurs, pînă la miezul nopții, pentru a comenta și alte desfășurări. Mai ales că de la 21 la 23 sunt invitatul lui Cătălin Striblea la B1Tv.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

24 comentarii pentru articolul „Victor Ponta n-a demisionat din postul de președinte al PSD. Victor Ponta și-a securizat postul de președinte al PSD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *