cristoiublog.ro
Motto:
„În toate manifestările mele, în literatură, în presă, și în mica existență a bietului om am fost întotdeauna contra, chiar când eram obligat la pentru. Am fost un băț în roată. Fără să vreau.”
- Tudor Arghezi

Gîndul de Breaking News, marți, după amiază

Înalta Curte îi dă lui Klaus Iohannis o puternică lovitură politică

Înalta Curte a admis în principiu recursul ANI în procesul cu Klaus Iohannis, decizînd judecarea pe fond.
Primul termen: 14 ianuarie 2015.

ANI e alături de DNA o instituție ridicată în slăvi de deontologi și deontoloage, printre care se află cei mai mulți ofițeri acoperiți și agenți de influență ai SRI.
Ori de cîte ori un politician a avut un Proces cu ANI,  deontologii și deontoloagele au sărit să-l facă praf pe politician.

Cum deciziile ANI vizează o situație suspectă de corupție, un politician acuzat de ANI era  și e pe loc identificat drept corupt, deși doar Justiția se poate pronunța în a această privință.

Admiterea recursului ANI de Înalta Curte nu înseamnă că președintele ales e incompatibil. Eu, cel puțin, care nu sunt un cîntăreț necondiționat nici al DNA, nici al ANI, nu mă năpustesc să trag concluzii  devastatoare privind rezultatul Procesului.

Dacă mi s-ar cere o părere, aș spune că Înalta Curte a ieșit cu brio din capcana ce părea mortală. Dacă respingea Recursul, risca să fie acuzată de slugărnicie față de noul președinte. Dacă-l declara incompatibil, risca să provoace o gravă criză politică.

Decizia de admitere a Recursului ANI e, din punct de vedere juridic, o strălucită ieșire din capcană. Inalta Curte nu poate fi acuzată c-a ținut cont de rezultatul alegerilor, dar nici n-a riscat o criză politică. Judecata pe fond poate aduce declararea lui Iohannis drept compatibil. În plus, la începutul lui decembrie, CCR poate declara articolul din Lege drept neconstituțional. Procesul lui Iohannis se stinge automat. E drept, ANI primește o lovitură mortală, pentru că  sute de primari scapă de incompatibilitate. Cînd e vorba însă de președintele ales, ANI poate fi sacrificată.

Cu toate acestea, din punct de vedere politic, Klaus Iohannis primește o lovitură. Admiterea Recursului ANI înseamnă casarea deciziei favorabile date de Curtea de Apel Alba Iulia. Pînă la judecarea pe fond, Klaus Iohannis e incompatibil. Ca să nu mai spunem că, pînă la sentință, funcția de președinte stă sub semnul întrebării.

Ar fi fost normal ca deontologii și deontoloagele din presă, dar și macoveiciștii din politică să-l mustre nițel pe Klaus Iohannis  pentru procesul cu ANI.
Cum însă  tocmai aici sunt cei mai mulți ofițeri acoperiți, deontologii și deontoloagele tac, deși, repet, ANI e, alături de DNA, instituția ridicată în slăvi de presa deontoloagă.

Se discută în ultimul timp despre ofițerii acoperiți și despre publicațiiile paravan ale SRI.
Vreți să vedeți cine sunt ofițerii acoperiți din presă și publicațiile paravan?rmăriți cu atenție pe liderii de opinie, pe moderatorii emisiunilor de prime time de la televiziunile de știri.
După cum o vor scălda în cazul Klaus Iohannis, vă veți da seama ce înseamnă pentru ei ordinul  pe unitate!

Comentarii

35 Responses to Gîndul de Breaking News, marți, după amiază

 • loviturile acestea sunt lovituri care afecteaza votantii. daca nu afecteaza votantii nu e lovitura.

 • Deci sa intelegem ca principalul angajator in presa sunt serviciile. In cazul acesta, meseria de jurnalist nu mai exista in tara aceasta.

 • O eroare: nu a fost admis recursul, ci a fost declarat admisibil, adica s-a constatat ca a fost formulat corect d.p.d.v. procedural. Daca se admitea recursul s-ar fi terminat judecata. Admisibilitatea recursului nu implica casarea hotararii din prima instanta. Confundati cu situatia admiterii recursului si rejudecarii cauzei.

 • Tot procesul e o aberatie datorata lipsei unei exceptii a acelei legi pentru cazul companiilor detinute 100% de Primarie. Scopul legii e sa previna un conflict de interese prin care primarul sa fie si patron la un SC si prin care sa isi aloce contracte pe bani publici, ceea ce nu e cazul la 2 companii de administrare Apa/Canal si respectiv Piete…o mare aberatie cu iz Politic acest proces!

 • M-am mai gandit la o alta ipoteza: daca amanarea a fost facuta pentru a-l tine in sah pe Iohannis cu numirile la SRI si SIE si inca alte cateva chestiuni sensibile de interes pentru servicii?

 • Nu stiu ce sa mai cred,dar se putea pronunta mult mai demult

 • Hm, vad ca unii beau Iohannis ne-ndoit, sec, fara apa! Ca-i frumos, destept cum altu´ n-a fost si nici n-o sa mai fie. Eu prefer legea si spiritul ei. Daca legea zice ca-i incompatibil, asta e, alegem alt presedinte- vina cui o fi, om vedea. Daca legea spune ca nu-i incompatibil, pai, nu-i nimic, Iohannis isi duce mandatul la indeplinire. Cred, totusi, ca lucrurile astea puteau fi evitate dinainte, insa asa-i la noi, ca la nimenea!

 • Primul ofiter il vedeti diseara la B1 la 21,30.

 • “ANI e alături de DNA o instituție ridicată în slăvi de deontologi și deontoloage, printre care se află cei mai mulți ofițeri acoperiți și agenți de influență ai SRI.” Adica ANI e “securistica” prin…asociere…sau cum? In schimb ICCJ “e desteapta”. Gandire bolsevica, cu argumente de lupta de clasa – marca Cristoiu – adaptate americaneste: “cool by association”.

 • dar kestia asta este in favoarea usl care oricand poate cere suspendarea presedintelui pe acest motiv.de fiecare data cand iohannis nu joaca asa cum ii canta uslul

 • Legea trbuie sa-si urmeze cursul si sa se pronunte fara presiuni fie el si votul popular.Mai scria cineva ca Iohannis trebuie sa ramina presedinte ca nu sunt bani pentru noi alegeri.La cit fura astia chiar asta o fi problema?Deontologi,vreti justitie poftiti justitie sau acum se poate sa ne batem joc de o institutie pentru un om?

 • Nici o problema,linistiti-va.

 • Sper sa se dovedeasca de fapt cine este acest prefacut de sas.Dac-ar mai scoate si DNA dosarele mafiei din Sibiu,ar fi supr.Sa nu ma credeti “pontista”sunt BASISTA,poate asa cum a zis maestrul,taliban basist.

 • Maestre Ion Cristoiu, din pacate, Klaus Iohannis isi da singur o lovitura puternica, acceptandu-l pe Dan Mihalache ca viitor sef al cancelariei prezidentiale. Or, acest domn are bube enorme ramase din perioada puciului din 2012, prin declaratiile arogante, inconstiente, in legatura cu parteneriatul strategic cu Statele Unite si multe altele. In plus, cata incredere poate prezenta un traseist politic?

 • Votul majoritar al electoratului roman, in special al tinerilor, pentru Iohannis, a fost pentru ceea ce a promis acesta in campanie si NU ca sa acceada la ciolan lichele penale din fostul PNL, din PDL si chiar din PSD, fiindca toti acestia au inceput sa-i faca o curte asidua (ati precizat si dvs. ca Iohannis nu are un fund atat de mare ca sa le ajunga tuturor pupincuristilor, dupa bunul obicei dambovitzean).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *