Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică

Oameni buni! Victor Ponta poate fi dat jos prin mersul la urne și nu la mitinguri de protest!

Sub titlul Prin Victor Ponta se văd aroganța și lăcomia Ciocoilor din PSD, voi publica duminică seara, pe site-ul Evenimentului zilei comentariul meu despre refuzul Guvernului român de a înființa noi secții de votare în străinătate, astfel încît concetățenii noștri să nu mai fie obligați să stea la Cozile umilinței. Pe scurt, eu interpretez acest refuz nu ca expresia spaimei lui Victor Ponta de votul românilor din străinătate, ci ca expresia aroganței și lăcomiei ciocoiești a PSD.

Sub acest semn am salutat inițiativa de pe rețelele de socializare de a se organiza mitinguri de protest în mai multe orașe ale țării împotriva refuzului de a înființa noi secții de votare în străinătate.

Și atunci cînd, tot pe rețelele de socializare s-au organizat demonstrațiile din Piața Universității, am observat că aceste acțiuni nu cer ceva concret, precis, astfel încît Guvernul sau Puterea în general să răspundă concret. La mitingurile din Piața Universității, se cerea de toate: de la demisia Guvernului Ponta pînă la dispariția întregii clase politice.

La fel s-a petrecut și cu demonstrațiile de protest de sîmbătă seara, exagerate electoral de site-urile și televiziunile puse în slujba ACL.
Locul unor revendicări precise – demisia lui Titus Corlățean și înființarea de noi secții de votare în străinătate – l-au luat lozincile de tip electoral.
O manifestare de tip civic s-a transformat – din motive pe care le dibui – într-o manifestare de tip electoral.

Parcă a confirma acest adevăr, la demonstrația de la București a apărut și s-a dat în stambă și Monica Macovei.
Monica Macovei a pierdut însă usturător în primul tur. Nu mi se pare corect ca un candidat perdant în primul tur să se lipească de o manifestare civică. Suntem cu o săptămînă înaintea celui de-al doilea tur. Dacă toți cei care au ieșit sîmbătă în stradă ar fi mers pe la casele celor care n-au ieșit la vot în primul tur mai mult ca sigur ar fi fost mult mai eficient în lupta cu Victor Ponta decît strigătele de Jos Ponta!

Dar nu numai atît.
Există riscul ca astfel de manifestări, mai ales dacă sunt marcate de violență, să-i enerveze pe nehotărîți, care să iasă la vot împotriva lui Klaus Iohannis.
Să nu uităm că, gestionat prost, filmulețul cu Traian Băsescu din 2009 s-a întors împotriva celor care l-au pus la cale.

Oameni buni!
Victor Ponta nu poate fi bătut decît la vot.
Aveți la îndemînă un mijloc infinit mai eficient decît mitingul de protest mai mult sau mai puțin spontan:
Votul!

NB: Constat cu uluire că Realitatea Tv, devenită televiziune de partid, a titrat: Mii de oameni în stradă pentru ”alegeri libere”. Cum adică, Bogdan Rareș, alegerile din primul tur n-au fost libere?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

75 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

  • Esti o mizerie de om Ponta.Nu ai merita sa reprezinti poporul roman.Esti un plagiator,un corupt fara frica de Dumnezeu.Ai calca peste cadavre ca sa obtii scaunul de domnie a acestei tari.Pentru unele persoane din romania esti eroarea,anomalia sistemului comunist.Esti un om care te hranesti cu hotie,coruptie,minciuna,inşelaciune,şantaj.Mi ar crapa obrazul de rusine sa insel cu atata nesimtire,grosolanie poporul si apoi sa apar cu ranjetul pe buze in fata televiziunilor promitand marea cu sarea crezand ca toti suntem spalati pe creier sau ca ne poti santaja, cumparandu-ne cu un ceas,faina,ulei,pixuri.Aleg sa nu imi distrugi viitorul,aleg sa am o tara mai buna,mai prospera cu oameni capabili si Aleg sa iti spun un NU tie si echipei tale de hoti!!

  • Tocmai asta vrem, sa putem vota!

  • Tocmai asta vrem, sa putem vota!

  • Am vazut la mitingurile de la Brasov pe cel de la ACL care manifesta in fata celor de la USL si pe care l-au ridicat jandarmii,cu cata disperare,patima,ura striga !Si purtatoarea de cuvant a lui Iohannis spunea ca alegerile vor trece si politicienii vor continua sa-si vada de treburile lor iar oamenii vor ramane cu ura asta in suflet,unii impotriva altora!

  • Cat de libere pot fi niste alegeri intr-o atmosfera dominata de minciuna si manipulare?!

  • Pana acum nu eram decat unul din milioanele de romani care s-au saturat de PDL,dar acum vad ca si Iohannis cu dezbinarea care o propaga este leit lui Basescu!

  • Exact ura care o propaga Claus Werner!Care nu-s cu el,sunt ardeleni…..prosti….suboameni!

  • de ce nu va puneti in locul a miilor de romani au lasat acasa tot si au plecat in lume….pentru ca nimeni nu face nimic de 25ani decat sa fure…nu se poate asa ceva.

  • cine va spune asta PSD…

  • Eu stiam ca Romania are alti vecini!Pana acum nu stiam ca ne invecinam cu…. Ardeal!

  • lasati sa o dezbine decat sa se fure tot…

  • Intr-o manifestare electorală care a avut loc la Cluj. La finalul evenimentului, Klaus Iohannis a decis să concluzioneze cu următoarea întrebare: ”Și în final vreau să vă întreb ceva, aici între noi, ardelenii, credeți că voi și cu mine vom câștiga aceste alegeri? Victorie! Doamne-ajută!”.

  • Este foarte greu ca aceste proteste neorganizate sa se indrepte exclusiv impotriva masurilor de ingradire a votului in strainatate. Este foarte greu sa te abtii si sa nu scandezi lozinci antitotalitare. Si nu poti sa ignori faptul ca Ponta si PSD-ul restrang acest drept la vot. Acum sa nu ne inchipuim ca ies sa protesteze simpatizantii lui Ponta sau cei care nu ies la vot. Dar este un protest mai mult decat legitim, este necesar. Nu vedeti ca sunt dispusi sa scoata tot arsenalul anilor ’90, toate diversiunile posibile, numai pentru a ingradi in continuare acest drept?! Cred ca interpretarea corecta este aceea ca simpatizantii sau votantii lui Iohannis sustin valorile esentiale ale democratiei pe care Ponta le dispretuieste. Pentru asta au iesit in strada si pentru asta il voteaza pe Iohannis, nu fiindca ar fi simpatic sau ca ar avea mari asteptari de la el. Cum ar fi fost ca in ’90, inainte de alegeri, sa fi spus ca nu e bine sa se scandeze Jos Iliescu, fiindca va avea efectul contrar (si l-a avut!) si ca trebuie dat jos prin vot. Protestatarii din ’90 au fost cei care au avut dreptate, iar ceilalti au fost orbiti si derutati de propaganda. Domnule Cristoiu, nu prea va plac protestele si protestatarii si nu prea ii intelegeti. Ideea ca ar putea cineva sa se duca pe la cei care nu au iesit la vot este mai mult decat naiva. Adica cum?! Afara de cercul de cunostinte, de unde sa stiu cine a votat si cine nu? Si, presupunand prin absurd ca as sti, cum sa fac?! Sa ma duc sa bat la usa ca un pui de propagandistit, sa intru in vorba ca sa conving pe cineva sa iasa la vot? Pai stiu eu pe cine am in fata?! Pentru a scoate oamenii indecisi la vot trebuie sa fie foarte clar ca daca nu sanctioneaza minciuna cea mai nerusinata, diversiunea de cea mai joasa speta sau furtul, si nu vor refuza propaganda desantata, nimic bun nu ne poate astepta. Daca vor castiga in acest mod, Ponta&Co. va guverna in acelasi mod. Vor considera ca este o reteta de succes si vor face toate porcariile prezentandu-le ca mari realizari. Tot asa cum Basescu a castigat intr-un mod populist si tot asa a si guvernat pana in 2010.

  • Si una si alta, la urne se fura destul, se manipileaza destul, in strada nu!

  • vedeti,domnuleCristoiu?Iar atiluat….mo in barba .Eu il consider pe RaresBogdan,Dinu Paturica al presei rominesti Seamana izbitor cu o schita,in creion dintr..o carte veche Alui N filimon…Ciocoii vechi si noi.

  • Si la urne, si in strada 🙂

  • mai bine cu un neamt decat cu hotii nostri….asta e fiecare cu opinia lui…

  • La fel ca si Udrea…nu votati cu Ponta ca are baroni,dar votati cu baronii lui Iohannis….ca-s de-ai nostrii!

  • maestre, aveti dreptate, aceste mitinguri si proteste nu rezolva nimic, din contra, imaginea de agresivitate este ca mersul lui geoana la sorin ovidiu vantu, iar bomboana pe coliva sunt extremistii maghiari

  • si ce e rau in faptul ca se fac vizibili?sa vada politicienii ca oamenii nu sunt cozi de topor cum ne considera ei,trebuie opriti odata pt. totdeauna.

  • Se poate anula votul , nu trebuie sa alegem iar raul cel mai mic !

  • Cum sa fie batut Ponta la vot daca nu lasa oamenii sa voteze?….Mitingurile de protest nu sunt pt. Iohannis ci impotriva lui Ponta cel care si-a batut joc de romanii care traiesc si muncesc in strainatate, Au fost umiliti de cei care trebuie sa-i ajute si sa-i apere. Destula umilinta indura de la straini, trebuie sa indure si de la guvernanti ? Au ajuns paria societatii daca au plecat sa castige un ban muncit cinstit si cu sudoare ?,,,,,,,BRAVO celor care au iesit sa protesteze….D-le Cristoiu cred ca ar trebui sa mai iesiti din biblioteca si sa luati contact direct cu lumea de pe strada.

  • Va raspund eu domnule Cristoiu, n-au fost libere in turul I, pt ca s-a blocat dreptul constitutional la vot si s-a fraudat enorm din cele 1 milion de voturi turistice.

  • Titus Corlatean a suplimentat numarul „lucratorilor” la ambasadele din Europa. Oare intamplator ? Au fost trimisi acolo cu sarcini precise. Mai vorbim….

  • Azi Ponta a fost in Timis ,a inaugurat o granita cu Serbia si a fost intr-o comuna ,Varias la 40 de km de Timisoara ,deci nu a avut curaj sa vina in oras !

  • Mi-am promis sa nu mai comentez asta seara , ca e sambata cu aroma de vin si miros de soba, dar m-a zapacit un cavaler cu o poezie a pendulului ( foarte frumoasa )la articolul dumneavoastra de mai devreme. Deci ca sa fac un rezumat ,ce spuneti d-voastra e ”ciocul mic si treci la vot” . Pai de cate ori ni se spune ”ciocul mic” mai dispare cate ceva din tara ori normal e sa strigi ”hotii” , nu? Si de vreo saptamana hotii si ai lor striga in gura mare ca pagubasii sunt putini, fanatici si mai ales apatici. Daca vrem sa pastram Romania dodoloata ( ca tot se apropie 1 Decembrie ) eu zic ca e bine sa ne mai ciupim din cand in cand si sa ne trezim vorbind tare la ora de democratie. Domnule Profesor nu v-ati pregatit serios lectia pentru astazi, sper ca teza de corigenta de maine din Evenimentul zilei sa va dovedeasca un original 🙂

  • asa e, dar deocamdata astea sunt vremurile pentru noi amaratii de romani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *