Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Victor Ponta, ești căcăcios sau vîndut Moscovei?!

Mi-am atras mînia multor viteji de pe Internet și din studiouri, gata Să treacă Prutul doar on line, desigur, criticînd poziția lui Traian Băsescu față de Criza ucraineană.
Deciziile luate la Summitul NATO ne lasă să înțelegem că isteria anti-Rusia a lui Traian Băsescu a fost o tactică menită a aduce pe teritoriul național forțe occidentale menite a garanta securitatea României.

Tocmai pentru că m-am definit, în această perioadă drept un critic al poziției lui Traian Băsescu, am toată îndreptățirea să-mi exprim stupefacția față de inițiativa lui Victor Ponta prin lustragiul său, Călin Popescu Tăriceanu, de a lansa inițiativa de Suspendare inutilă a Președintelui României.

Luați aminte la ce e în stare iresponsabilul vesel!
La nici o oră după ce unul dintre liderii NATO cei mai duri cu Vladimir Putin pentru Criza ucraineană, președintele României, Traian Băsescu, anunță drept succes zdrobitor al țării noastre decizia Alianței de a fi mai prezentă în România, un succes datorat și poziției deosebit de critice față de Rusia a lui Traian Băsescu, Vladimir Putin răspunde printr-o contralovitură mortală. În România, președintele Senatului, la ordinele lui Victor Ponta, lansează inițiativa Suspendării lui Traian Băsescu.

De ce e o lovitură măiastră a lui Vladimir Putin?

  1. Imediat după Conferința de presă, în media din România se declanșase o dezbare amplă, menită a sublinia importanța istorică pentru România a solidarității occidentale. Benefică pentru opțiunea noastră pro-occidentală, dezbaterea e curmată de inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu, lansată dinadins imediat după Summit, pentru a contracara orice dezbatere despre  solidaritatea occidentală cu țara noastră.
  2. Deciziile NATO își au una dintre cauze în poziția fermă a lui Traian Băsescu față de Rusia. Ce ne spune inițiativa lui Victor Ponta lansată prin Călin Popescu Tăriceanu? Că Traian Băsescu a fost pedepsit în România pentru poziția sa anti-Putin. Înțelegeți de ce la toate atacurile dinspre București, Vladimir Putin n-a reacționat? N-avea nevoie. Știa că va reacționa în numele lui Victor Ponta!
  3. Deciziile Summitului sunt doar politice. Aplicarea lor în practică presupune multe ajustări, dependente și de evoluția ulterioară a evenimentelor. Polonia pentru a ne scoate din joc. Își imaginează cineva că NATO riscă să aducă trupe pe teritoriul unei țări aflate în instabilitate politică majoră, ca urmare a unei decizii imprevizibile a premierului și candidatului la Președinție.
  4. În perioada următoare, nu sunt excluse acțiuni ale Rusiei împotriva Republicii Moldova. Ele ar putea să prindă România în convulsiile instabilității politice generate de  Suspendarea ritualică dictată de Victor Ponta. Cu cine vor discuta cancelariile occidentale? Cu președintele interimar Valeriu Zgonea?

Am văzut la viața mea multe acțiune iresponsabile cu evidente note de trădare națională.
Nici una nu egalează inițiativa lui Victor Ponta de a-l suspenda ritualic pe cel care s-a afirmat drept unul dintre liderii NATO și UE cei mai severi cu acțiunile Federație Ruse sub conducerea lui Vladimir Putin.

NB: Mi se va putea obiecta că avem deocamdată o inițiativă a lui Călin Popescu Tăriceanu și nu a lui Victor Ponta.

Răspund:

  1. Călin Popescu Tăriceanu e președintele Senatului României din parte formațiunii conduse de Victor Ponta. E greu de presupus că iobagul PSD-ist Călin Popescu Tăriceanu și-ar putea permite o inițiativă de asemenea proporții fără să se teamă că a doua zi îl dă PSD cu cracii-n sus din fotoliul de Ștab;
  2. Deși inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu lovește interesul național al României, Victor Ponta n-a reacționat public față de ea. E căcăcios sau vîndut Moscovei?!

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

64 comentarii pentru articolul „Victor Ponta, ești căcăcios sau vîndut Moscovei?!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *