Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Moțiunea a căzut! Lovitura de stat prin care Klaus Iohannis a vrut să răstoarne Guvernul cu ajutorul Noii Securități a eșuat!

Moțiunea de cenzură depusă de PNL a picat cu brio.
Tentativa de lovitură de stat – răsturnarea Guvernului cu ajutorul Noii Securități – a eșuat.

Să ne reamintim.
Vineri, 5 iunie 2015, PNL depune o Moțiune de cenzură cu o temă fantasmagorică prin raportare la problemele reale ale țării și chiar a Diasporei.
În aceeași zi, Victor Ponta e convocat la DNA și anunțat c-a început urmărirea penală împotriva sa pentru o pricină de drept civil din 2007.
Pentru o acuzație halucinantă – conflict de interese, pentru că l-a propus pe Dan Șova în funcția de ministru (l-a propus, nu l-a numit!) – se cere Parlamentului ridicarea imunității parlamentare. La 13:07, președintele Klaus Iohannis iese în direct la tv și-i cere lui Victor Ponta demisia. Un act anticonstituțional, deoarece președintele n-are acest drept decît ca simplu cetățean.

După Declarație, Klaus Iohannis acordă un interviu la TVR, comandat pentru a transmite Parlamentului ordinul de a vota la Moțiunea de cenzură ținînd cont de acțiunea DNA:
Realizator: Întâmplător sau nu, astăzi PNL a depus o moţiune de cenzură la adresa guvernului. Credeţi că situaţia domnului Ponta va creşte şansele liberalilor de a demite guvernul?
Klaus Iohannis: Este clar o coincidenţă faptul că exact în ziua în care PNL depune moţiune de cenzură, DNA solicită în parlament procedură de urmărire penală împotriva primului ministru. Dacă acest fapt va influenţa sau nu modul în care vor vota parlamentarii, eu tind să cred că va influenţa modul în care vor vota.
Realizator: Inclusiv în PSD.
Klaus Iohannis: În general, cred că lumea va ţine seamă de această evoluţie. Nu putem… Indiferent cum privim lucrurile, nu putem să facem abstracţie de ce s-a întâmplat astăzi la DNA. Este un lucru care are şi va avea urmări profunde în politica românească.
Realizator: Mesajul premierului a fost că politica nu se face la DNA, ci se face în parlament. Am văzut ce s-a întâmplat săptămâna trecută în cazul domnului Şova, care este legat de cazul domnului Ponta. Ce vă face să credeţi că parlamentarii acum vor reacţiona altfel, în situaţia solicitării DNA, dar şi în situaţia moţiunii de cenzură?
Klaus Iohannis: Eu consider că parlamentarii sunt politicieni destul de bine orientanţi, care îşi dau seama când este important să reacţioneze politic corect. Nu vreau să comentez speţa votului în cazul solicitării senatorului Şova, am făcut la momentul respectiv comentariile de rigoare, am fost foarte nemulţumit de acel vot.
Realizator: Aţi spus că este din ce în ce mai greu să lucraţi cu acest parlament şi cu această majoritate.
Klaus Iohannis: Dar acum acest parlament va avea şansa să arate că totuşi înţelege ce aşteaptă alegătorul de la parlamentar.
Realizator: Deci speraţi măcar într-o decizie pragmatică, dacă nu una în sensul sprijinirii…
Klaus Iohannis: Eu aştept o decizie pragmatică şi corelată cu situaţia politică.”

Au urmat multe diversiuni menite a forța demisia premierului și a modifica astfel prin forță aritmetica parlamentară, dar mai ales de a face să treacă Moțiunea de cenzură:
Scoaterea oamenilor în stradă, la incitarea partidelor și a presei subordonate Noii Securități, diversiunea Ioan Rus, convocarea ambasadorilor occidentali, vîriți contrar normelor diplomatice elementare în bătălia politică internă, pentru a face presiune asupra lui Victor Ponta.
Vineri, 12 iunie 2015, lovitura de stat a eșuat.

Victor Ponta trebuie să plece din fruntea Guvernului.
Dar nu așa, anticonstituțional, printr-o lovitură de stat pusă la cale de președinte cu sprijinul Noii Securități, ci prin voința electoratului, exprimată prin alegeri libere și corecte sau prin modificarea corectă a aritmeticii parlamentares.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

76 comentarii pentru articolul „Moțiunea a căzut! Lovitura de stat prin care Klaus Iohannis a vrut să răstoarne Guvernul cu ajutorul Noii Securități a eșuat!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *