Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de Breaking news, vineri, 15 mai 2015

După cum v-am spus, Liviu Dragnea a dovedit încă o dată că-i bărbat

Ora 12 și ceva.

Scrisesem în finalul Breaking news-ului  despre condamnarea lui Liviu Dragnea că  ”in cîte-l știu eu pe Liviu Dragnea, acesta va demisiona. Mai ales c-ar pleca în ipostaza de erou al USL. Sper să nu mă înșel.”

Liviu Dragnea  a demisionat. 

Nu m-am înșelat.

De ce am scris asta?

Pentru că mie Liviu Dragnea mi s-a părut mult mai bărbat decît Victor Ponta.

Premier și șef de partid ar fi trebuit să fie Liviu Dragnea, fie și pentru că lasă impresia unui om cu care dacă te-ai înțeles într-un fel, nu ți va da un picior în fund cînd te-ai întors să pleci.

Și încă ceva:

Condamnarea lui Liviu Dragnea a fost ticluită pentru a mai scoate din joc un politician    greu de înghițit de Binomul SRI-DNA, sprijinit de ÎCCJ.

Nu trebuie să fii prea ager ca să-ți dai seama că e vorba de un Plan de tip fosta Securitate  în urma căruia în politică și în presă ar urma să rămînă ofițerii acoperiți și pițifelncii. Altfel spus, toți cei care n-ar  ave curaj nici să ridice privirea la Strălucitul Binom SRI-DNA!

Eu am mai spus-o 

Deja se vede ce urmărește Planul  Schimbării Clasei politice și a presei prin  forța cătușelor.

 Declarația lui Dumbravă, prin care se recunoștea cu tupeu implicarea anticonstituțională a SRI în  mersul dosarelor pînă la sentința definitivă, ar fi dus, în America, la un Scandal în urma căruia ar fi demisionat toată conducerea SRI. La noi abia dacă am auzit ici colo scîncete!

 

Condamnarea lui Liviu Dragnea la un an închisoare cu suspendare e ceea ce se numește, în limbajul neacademic din redacții folosit de ambele genuri, o Frecție.
Procurorii DNA au cerut pedeapsă cu executare pentru ceea ce ei au încercat  să demonstreze a fi  implicarea lui Liviu Dragnea în fraudarea Referendumului.

Așa cum am scris și cum am spus, Fraudarea Referendumului a existat.
Din punct de vedere juridic, Dosarul DNA, făcut în grabă și pentru a da satisfacție lui Traian Băsescu, e apă de ploaie.
El se rezumă la deja faimoasele raționamente, gen, nu se putea ca membrii comisiilor de la centrele de votare să fraudeze fără a fi primit ordin de la Liviu Dragnea.
Ca să nu mai spun că în toate comisiile de la centrele de votare, inclusiv în cele date-n gît c-au fraudat Referendumul, au fost și membri ai PNL pe stil vechi.
Aceștia au fraudat Referendumul.
Au făcut-o la ordinul unui PSD-ist, împotrivindu-se ordinului de la conducerea PNL ca să fie corecți?!

Condamnarea cu suspendarea e o clară dovadă că Dosarul a fost subțire.
ÎCCJ, cea mai politizată instituție din România, un fel de CC al Binomului SRI-DNA, nu-și putea permite să-l achite pe Liviu Dragnea, cum ar fi trebuit, într-un proces atît de spectaculos.
Instanța a apelat la șmecheria cu un an de suspendare.
Condamnare care nu-l trimite pe Liviu Dragnea la pușcărie, dar îl scoate din viața politică, fie și pentru un timp.

Această decizie aberantă – Liviu Dragnea e singurul responsabil de Fraudarea unui referendum de către două partide, PSD și PNL, de parcă în duminica respectivă ar fi fost proclamat dictatorul României – va avea următoarele consecințe:

  1. Creșterea simpatiei față de Liviu Dragnea și față de PSD, deoarece electoratul USL consideră că debarcarea lui Traian Băsescu justifica și fraudarea. Procesul e posibil pe fondul campaniei duse împotriva lui Traian Băsescu de propaganda PSD, avînd drept  avangardă Parchetul General. Nu numai electoratului PSD, dar și celui PNL, inclusiv PDL, debarcarea lui Traian Băsescu în 2012 li se par acum o necesitate istorică.
  2. Sporirea urii față de Traian Băsescu. Pe fondul acestui sentiment, Traian Băsescu va fi condamnat și el, cu suspendare, pentru a se da satisfacție unei mari părți a electoratului.
  3. Creșterea faliei dintre PDL și PNL în cadrul PNL. Liderii fostului PNL, așa cum se vede deja, se cred obligați să-l apere pe Liviu Dragnea. Gașca lui Vasile Blaga ce va face? Va aplauda sentința,  punîndu-se rău cu liberalii, sau  o va critica, punîndu-se rău cu talibanii din presă?
  4. PSD are toate șansele să cîștige alegerile din 2016. Cu o singură condiție: ca Liviu Dragnea să demisioneze din toate funcțiile din Guvern și din partid. Din cîte-l știu eu pe Liviu Dragnea, acesta va demisiona. Mai ales c-ar pleca în ipostaza de erou al USL. Sper să nu mă înșel.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

48 comentarii pentru articolul „Gîndul de Breaking news, vineri, 15 mai 2015”

  • am inteles ca sentita nu,i definitiva

  • este o lovitura pentru romania,nu pentru basescu.

  • Condamnarea asta e o farsa sinistra marca psd!Unul care unul, posibilii adversari ai lui Ponta (in partid) sunt eliminati; Vanghele, Geoana, Dragnea, europarlamentarul ala tinerel… Ivan parca, Sova! Din acest moment, spuneti-mi un nume de PSD’ist care sa-i stea in fata la un eventual congres. Sunt convins ca cuantuumul pedepsei a fost negociat cu judecatorii si spun asta pt ca procurorii nu au cerut explicit o pedeapsa. S-au multumit sa spuna … ceva cu executare… Dati si voi acolo ceva, dupa cum va lasa inima. BAsescu poate fi multumit pt ca Ponta pare sa-l razbune pt ce a patimit in anii din urma!

  • Condamnarea lui Dragnea e inca o actiune de salubrizare a scenei politice. Ce nu a facut electoratul prin vot, e obligata sa faca Justitia. A mai fost eliminat inca un personaj sinistru, cu realizari jalnice ca ministru insa eficient ca strateg electoral (ordonanta traseistilor, voturile mortilor etc.)

  • Nene, cand dai matale „Gandul de Breaking „deja dragnea isi anuntase demisia din cele doua functii iar alte surse spun ca totusi dragnea nu ar putea scapa numai cu suspendarea daca v-a trece dosarul in instanta de 5 judecatori la ICCJ.

  • azi votul in Romania este obligatoriu: cine nu se prezinta plateste o amenda. Daca aceasta hotarare era anterioara referendumului, Basescu nu mai era presedinte.

    • depinde…
      eu nu as fi venit la referendum, nici daca as fi riscat o amenda. As fi foarte curios sa vad cum poate un guvern sa amendeze 8 mil de romani si apoi sa se mai gandeasca la castigarea altor alegeri…

  • Nu este deloc o frectie dar tu nu poti intelege ce depaseste nivelul taranului pentru care daca nu are soareci in ograda, pisica nu mai este animal folositor este inutila si deci poate fi lichidata. Asadar: Dl Ponta comentand pedeapsa „simbolica” (asa o considera dlui) primita de dl Dragnea pentru elemente de fraudare la referendumul din 2012. Atentie cuvantul fraudare il pronunt eu si nendoelnic si judecatorii care fara respectivul cuvant adica doar cu glosarul folosiot de dl Ponta nu condamnau nici simbolic si nici altfel.
    Spune azi dl Ponta, PM si lider PSD si parlamentar :
    “Toate scrutinele de vot de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific dacă şi în viitor se va considera că este comisă o faptă penală prin îndemnarea oamenilor să vină la vot, iar această problemă trebuie rezolvată, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.”
    Asadar se reia aceiasi diversiune ca la noi ref referendumul din 2012 se ancheteaza indemnul in perioada legala cand se face acest ndemn de a se veni la vot caci dl Ponta mai spune si:: “nu regret nicio secundă că am făcut campanie” de ca si cum ar fi existat vreun repros privitor la exercitarea in mod legal in timpul legal destinat a acelei campanii.
    Daca dl Ponta spunea : nu regret nicio secundă că am făcut campanie in mod legal pentru a fi demis dl Basescu ” era desigur altceva dar asa este sugestia ca ICCJ ar fi dat o sentinta politica nesanctionand o culpa reala ci doar dorinta de a vota acetateanului caci deasemeni spune:”Decizia Curţii Supreme este una simbolică, de condamnare din punct de vedere juridic a unei acţiuni politice – suspendarea preşedintelui Băsescu şi referendumul – practic a celor 7,4 milioane de români care au votat şi a liderilor”
    Ce spune acest Ponta eu o receptionez ca o insulta personala a mea cat si a tuturor celor care nu am dorit saparticipam la referendum din motivele noastre politice la fel de permise ca si cele ale participantilor.
    Insulta cu aceiasi ocazie si CCR reiterand ca ei, adica alde Dragnea si de cel solidar cu el, adica numitul Ponta doar ar fi indemnat corect oamenii sa vina la vot si pentru asta a fi sanctionati de justitie si de CCR: ” Important este că, de acum încolo, cu siguranţă, dacă se aplică regula din acest dosar, şi anume că îndemnând oamenii să vină la vot comiţi o faptă penală, cu siguranţă toate scrutinele de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific”
    si odata cu toti acestia, insulta in mod implicit si Romania inclusiv pe presedintele Johannis care trebue sa fereasca tara de astfel de derapaje la nivelul pe care din nenorocire il detine un individ de teapa lui Ponta sau Dragnea. Oare nu e si treaba CSM fata de astfel de declaratii denigratoare la adresa justitiei?

  • http://cercetarea-romania.blogspot.ro/2015/05/exista-o-singura-solutie-opirea.html VA ORDON SA OPRITI EXPORTURILE DE CHERESTEA SI JUDECAREA IMEDIATA A CELOR VINOVATI SI COMPLICILOR LOR

  • paca p[ac pac

  • Pai e putin 1 an cu susprndare speram ca va fi condamnat mai mult .

  • Bravo, d-lor ! Am ajuns sa vedem si asta . Dragnea , pentru ca a indemnat lumea sa iasa la vot asa cum e democratic a luat 1 an de inchisoare . Basescu pentru ca a cerut sustinatorilor lui sa nu iasa la vot , incalcind democratia si legea este adulat pe aici . Ce ar mai fi de inteles ? A fost mare durerea celor cu Base in suflet sa vada ca atita amar de popor nu-i vrea nici pe ei nici pe Basescu , ca poporul i-a citit si i-a respins , nu numai in 2012 ci la toate alegerile ce au avut loc de atunci incolo . Este mare si frica de popor . De asta a si disparut PDL , in speranta ca va fi uitata activitatea lui malefica in politica i

  • credeam ca o sa scrieti ceva despre justitie, ca mie-mi da cu virgula. Celor doua persoane din acelasi dosar, care si-au recunoscut vinovatia, li s-a redus pedeapsa si au luat 1 an si 4 luni. Liviu Dragnea, care NU-si recunoaste vinovatia, dar este gasit vinovat de catre instanta, primeste 1 an…

  • De data aceasta cred ca va inselati. După cum vorbeste piata, noi ăștia care suntem ”talpa Tarii” pe care Dragnea și ai lui ne spoliaza de orice speranta a viitorului, pe valul marcant de ura impotriva guvernului Ponta mai ales din ultimele trei saptamani, cred ca aceasta solutie imorala aleasa va deranja si mai mult. Ganditi-va ca au stat oameni in puscarie ca au furat o galeata de fructe pentru copii! Marea masa de oameni are alte perceptii decat cei care fac analiza politica. Cat despre Traian Basescu sentinta dovedeste ca liderii UE care l-au sustinut nu s-au inselat. Nici multi dintre noi de altfel. Stim foarte bine ca frauda a fost masiva si lovitura de stat a existat.

  • ponta nu va mai castiga in veci

  • asta va fi tema de campanie,cred ca pdl va pleca din pnlla pmp

  • cred ca va castiga cine va avea posibilitatea sa explice prostimii ce prostii a facut acest usl de cd a preluat puterea din 2012 si pana in prezent.

  • totusi,nu putem uita ce a insemnat acest usl

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *