Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Unde am greșit susținînd că David Cameron nu va pierde Referendumul: N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemînă pe Codruța Kovesi

N-am crezut o clipă că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană.
Nici acum nu cred.
Diferența e prea mică în favoarea ieșirii pentru ca Parlamentul britanic să-și poată permite o decizie de ieșire cu toate complicațiile acesteia. Să nu uităm că englezii n-au avut în față, dar mai ales pe viu, dificultățile și complicațiile provocate de Brexit.
Aceste dificultăți și complicații vor fi pentru cealaltă jumătate a Marii Britanii tot atîtea argumente folosite în disputa cu cei care au votat Brexit.
Falia națională se va adînci. Problemelor uriașe ivite nu atît din ieșire, cît mai ales din gestionarea ieșirii, li se vor adăuga problemele uriașe ivite din gestionarea faliei de după Referendum.

Deocamdată, putem spune că ieșirea se mai discută.
Un lucru e sigur:
Referendumul a dat cîștig de cauză Brexit.
Referendumul a fost pierdut de David Cameron!

Din acest punct de vedere m-am înșelat.
N-am crezut o clipă că Referendumul va fi al adepților Ieșirii.
Fie și pentru că Referendumul a fost convocat de Cameron.
Marea Britanie putea trăi și fără Referendumul acesta.
Cameron l-a convocat fiind sigur că-l va cîștiga.
Asta i-ar fi adus un spor de capital politic, dar mai ales o putere însemnată de negociere la Bruxelles.

De ce am greșit în credința că Referendumul va fi pînă la urmă în favoarea rămînerii ?

  1. Am uitat crîncenele lecții ale Istoriei. Nimeni nu credea că va izbucni Primul Război Mondial. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că la doar două decenii de la încheierea Primului va izbucni al Doilea. Uite c-a izbucnit! Nimeni nu credea că Hitler va transpune în viață Teoria Soluției finale. Uite c-a transpus-o! Nimeni din UE nu credea că englezii vor vota Ieșirea. Uite c-au votat-o!
  2. Am judecat apartenența Angliei la UE de pe pozițiile unui român și nu ale unui englez. Pentru noi, babuinii, Uniunea Europeană e Clubul select în care am fost primiți și noi, cu mare greutate, după ce-am fost verificați și răsverificați dacă ne-am spălat pe picioare. Cum să ne treacă prin cap să plecăm din club? N-avem noi curajul prin Babuinii noștri șefi nici măcar să scîncim la deciziile aberante de la Bruxelles. Cum să credem c-am putea îndrăzni să ieșim din Uniunea Europeană! Pentru un babuin ca mine însăși apartenența la Uniune e o cinste, e o diplomă, e o carte de vizită. Cum să renunț eu la UE?
  3. Să zicem că în România David Cameron ar fi Klaus Iohannis. Să zicem că Klaus Iohannis ar convoca un Referendum pentru ieșirea din UE. Numai așa, pentru a da o lovitură electorală prin victoria sa zdrobitoare la Referendum, necesară în bătălia de supraviețuire politică.

Indiferent de ce cred românii despre apartenența la UE, ce rezultat credeți c-ar avea Referendumul?
Cum ce rezultat?
90% pentru rămînere, mai precis în favoarea lui Klaus Iohannis.
Asta – repet, și dacă 90 dintre români ar fi pentru ieșirea din UE.

Cum s-ar întîmpla asta?
Foarte simplu!
Întîi și-ntîii liderii partidelor care militează pentru ieșire ar fi convocați la DNA, reținuți pentru corupție cu propunere de arestare preventivă. În Presa Poliției Politice s-ar publica imediat Stenograme ale unor discuții telefonice care i-ar face odioși opiniei publice. Aceeași Presă ar duce campanii de insulte și calomnii împotriva jurnaliștilor care ar cuteza să pledeze pentru Ieșirea României. De altfel ar fi greu de crezut că vreun jurnalist ar putea spune ceva în favoare Ieșirii. În afară de Facebook (și acela plin de înjurături) unde dracu să se exprime?!

Divizia Manifestări de stradă spontane ale tinerilor frumoși și liberi, Divizie de elită a Poliției Politice Prezidențiale, ar regiza zeci de ieșiri în stradă, convocate, ca de obicei, de persoane anonime, ieșiri supralicitate de fătucele de la televiziunile de știri ca fiind Cutremurarea României. Evident, cu complicitatea forțelor de ordine, tinerii frumoși și liberi, care și-au lăsat epoleții la Unitate, să pară anti- Sistem, vor lua cu asalt casele celor care s-au afirmat ca lideri ai Ieșirii.

Și dacă aceste mijloace ar da greș, nici o grijă:
În Țara Babuinilor care e România nu contează cine votează. Contează cine numără voturile!
N-am ținut cont de aceste adevăruri.
Și de aceea am fost convins că Referendumul va fi cîștigat de David Cameron.

NB: Am uitat de Vladimir Putin! La noi, adepții ieșirii ar fi fost acuzați că sunt finanțați de Putin. Nu de alta dar citesc cu stupoare în așa zisă presă românească de azi că Brexitul e opera lui Vladimir Putiun. Nici Stalin nu a avut parte de un asemenea cult al personalității din partea întregii Europe.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

66 comentarii pentru articolul „Unde am greșit susținînd că David Cameron nu va pierde Referendumul: N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemînă pe Codruța Kovesi”

  • Clasa muncitoare si taranimea au disparut, au aparut microprocesoarele, inginerii au distrus comunismul; datoria intelectualilor acum este sa-i arunce la gunoi pe ofiterii care controleaza de sute de ani societatea si pe politicieni! Prostilor si hotilor din Bucuresti cand plecati din Cluj sa am si eu masina si casa in Cluj ? Cand iese Clujul din Rominia? CJEXIT!

  • …creierii cu ochii-n patru, nici USA nu e in UE, despre ce vorbim…?!?

  • Pe de alta parte, daca ar fi votat sa ramana acum ar fi trebuit sa inghita toate cerintele majoritatii mediocre din EU …

  • UE se va desfiinta, este programat de mai marii lumii sa se intample acest lucru.

  • Ce a facut ? A fost in vizita in Turcia si Germania iar Presedintele Germaniei a fost in Romania ! De ce oare ?

  • Ce a făcut frate iohannis ?

  • dar mai marii de la Bruxelles o iau de buna , chiar au specificat sa se faca mai repede formalitatile de iesire din UE a Marii Britanii , cum explicati asta ?

  • Maestre..daca va mai suna analistul ala din america noapte..va rog eu,,sa ii transmiteti ca e un Bou !

  • Maestre,ne mai inselam cateodata dar o sa fie foarte dur,de acum incolo pentru romanii de lucreaza cinstit si onest ,in Marea Britanie

  • Va citesc destul de des dar asa pe langa subiect mai rar.

  • A VENIT VREMEA CA ROMANII SA INVETE DE LA POLONEZI SI BRITANICI SI INCEPE SA IA ATITUDIEN Asa cum dl Klauss Iohanis a chemat de urgenta pe partidele politice si au votat o lege care permite jaful electoral care insemna asalt asupra puterea atat la nivel local cat si la parlament poate la fel de bine sa cheama partide si sa elaboreze o serie de legile care reprezinta mai bine interese Romania Ca de exemplu Trebuie elaborat o lege care sa intarzica export de chereste si expropriere profit din industria lemnului pentru 25 de ani Intrucat le este frica sa nu cumva sa fie adoptat o astfel de lege si zeci de alte care reprezinta interese Romania sau poate opri jaful care se comite impotriva Romania ei fac tot fel de manevre ca sa trimite oameni de ale lor in parlament Deacea au inventat acel pseudo partidul a lui Frantuzoica Find ca Romanii inca nu au invatat sa lupta ca Polonezi si Englezi pentru dreptul lor in acest moment ei se freca mainile de bucurie deoarece facand un calcul simplu isi poate atinge obiective si sa aiba in parlament peste 57% de oameni care sa fiu toti controlati decatre oameni cu epoleti asa cum ne a demonstrat doml Ion Cristoiu Numai ca au uitat un lucru Germania si Franta au intrat in fiebra electorala Uniune Europena a devenit un vulcan care se fierbe in interior si vor face tot ca sa evite orce care poate inflama spiritesi mai mult In curand o sa vedeti partidul a lui Frantuzoica se va duce la fund ca cel pe care oameni cu epoleti le au avut inainte si anume cel cu Bogadan Diaconu In curand veti vedea ca se vor intra in panica deoarece pana la toamne numai au timp sa creeze un alt grupulet care sa ofera circ.In acest context va reamintesc faptul ca Frantuzoica face numai circ Nici un din tema despre care vorbeste nu se afla in top 20 ale prioritati Romanilor Daca veti observa niciodata nu ia un subiect pe care s-o duce pana la capat In fiecare zi lanseaza o noue tema un nou circ Aceasta este misiune deoarec trebuie lasat impresie ca va fi votata intrucat dupa furtul electoral ce iesa la soft sa fie credibil Cu alte cuvinte faci cat se pot de mult circ deoarece de restul soft are grija sa iesa cum trebuie Strategia oamenilor cu epoleti asa cum i-au denumit dom Cristoiu este un simplu Intr-o prima faze au facut ce a trebuit ca soft sa arata 28% la Bucuresti Acum daca la nivel National obtine 25% lumea nu va indoi niciodata ca a existat un furtul electoral in favoare unui astfel de pseudo partid creat decatre oameni cu epoleti asa cum demontreaza dl Ion Cristoiu Avand in vedere ca PNL a obtinut tot prin furt suficient voturi ca sa poate lasa o sensatie ca este un partidul de 32% acum daca mai fura inca vro 5 % lumea va acepta o astfel de situatie Cum puteti vedea ei spera sa aiba o coalita de guvernare cu 2 partide cu epoleti si care sa optine un minim de 57%In fel acest Parlamentul va avea suficient oameni de a le lor ca sa poate vota anumite lege .Am spus si am repetat acele legile care se afla multe vremea in asteptare sunt acolo deoarece vor sa fiu votate numai atunci cand poate fi populate de oameni de ale lor controlati de cei cu epoleti si care vor vota lege petrol ,paduri ,gaz ,electrecitate ,Apa ,toate impotriva interese a Romania Retineti la toamne banditi care vor sa ia cu asalt Romania spera prin furtul electoral sa realizeze o coalita intre cele doue partde PNL si partidul ale Frantezoica ,Daca veti cauta pe internet expresie Panica generala desamagire totale o sa aflati ce a spus dl Ion Cristoiu despre acest subiect Pentru a evita o astfel de nenorocire Romani trebuie sa ia exemplu Britanici si sa ceara • Anulare alegere locala
    • Adoptare legile care sa permite alegere in doue tururi atat pentru locala cat si pentru al parlamentara
    • Redare Romanii drept de a vota presedinti consilii judeteni si nu sa fiu votati la masa verde decatre Politicieni
    • Elaborare unei noi lege al finantelor publice locale deoarece legea de acum permite jaful de milioane de euro si alte pierdere de zeci de milioane din cauza unor nelgigenta in serviciul

  • Dl Cristoiu este incorigibil si in orice articol trebuie neaparat sa o aduca in discutie si pe dna Kovesi, exact ca in povestea cu sula si prefectura. El se doreste spiritual dar am impresia ca o viseaza si noaptea… O fi indragostit dl. Cristoiu in taina…

  • nea…. greseala a fost ca au pus referendumul intr-o JOI … multinationalele nu dau zile libere pentru vot

    daca-l faceau sambata castiga partea „pro”..

    dar, oricum nu conteaza … nu pleaca nimeni nicaieri

  • JAFUL ELECTORAL ,DIN 5 IUNIE POATE FI PREZENTATA CA UN SEMNAL FAPTUL CA DEMOCRATIE IN UE SE AFLA IN PERICOL
    Suntem un grup de cercetatori si profesionisti in stintele economici si digital residenti in mai multe tari ai UE si dorim sa aratam toti pasi care s-au facut incepand din data de 20 Februarie pana la jaful electoral din 5 iunie Pana atunci va reamintim urmatoare
    In momentul in care Partidul Liberal a anuntat ca a plecat de la grupul liberal si a sarit in barca celor de la crestin democrati toate Bruxelles au ramas socati
    Atunci ziaristi acreditati la Bruxelles folosind de logica au dedus Sefa de pe linie de partid a celor de la crestin democrati nu puteau acepta niciodata o astfel de anomalii ,daca s-a intamplat inseamna ca ea a cerut acest lucru
    Concluzia lor a fost una clar Daca Partidul Liberal a plecat de la grupul sau si a sarit in bratele celor de la Crestin democrati ,inseamna ca Angela Merkel a fost deacord cu acest lucru
    Cum bine stiti dupa anomalia de la Bruxelles cel mai active politician din acea vremea Crin Antonescu a fost inlaturat si facut disparut
    Ne oprim sa va anuntatm un lucru
    DACA POPOR BRITANIC A CERUT SA IESA DIN UE SI AU REUSIT NOI CEREM
    • Anulare alegere locala
    • Adoptare legile care sa permite alegere in doue tururi atat pentru locala cat si pentru al parlamentara
    • Redare Romanii drept de a vota presedinti consilii judeteni si nu sa fiu votati la masa verde decatre Politicieni
    • Elaborare unei noi lege al finantelor publice locale deoarece legea de acum permite jaful de milioane de euro si alte pierdere de zeci de milioane din cauza unor nelgigenta in serviciul
    CARE A FOST PRIMUL PASUL PENTRU A REALIZA UN JAFUL ELECTORAL DE PROPORTIE ?
    Inainte sa va arata care a fost acel moment doresc sa va spune urmatoare
    Peste tot in lumea se stie ca alegere intr-un singur tur faciliteaza furtul electoral Studenti de la stintele politice studieze aceste lucrurile
    Toate manuale de specialitate explica cum se face aceste lucru .Marketing politic digital ne invata nu doar cum sa ne folosim stintele digitale si informatice ca sa optinem avantage ,ci alte lucrurile ce trebuie facut pentru a descuraja furtul electoral prin intermeiul stintele informatice
    Intrucat astfel de adevarurile sunt stiute decatre unui numar foarte mare de profsionisti studenti ,cadrele didactice etc “dupa s-a primit ordin” de a fi schimbat o astfel de lege s-a dat dispozitie sa nu cumva sa se vorbeasca despre asa ceva
    Atunci impreuna cu un grup de cercetatori in stinte digitale am luat decizie sa timp de 7 luni pana la alegere sa nu scoatem nici o vorba despre asa ceva
    Dupa calculi noastre strategice era mult mai interesant sa-I lasam sa comita fapte si apoi sa lansam titurile de articole ,carti ,conferinta precum
    • Democratie in Europa se afla in pericol scapa cine poate
    • Cum se interprinde actiuni pas cu pas in UE ca sa fura alegerile si trimite la parlament baieti de ale lor ca sa voteze cum trebuie
    Cum va spuneam dup a ce a fost executat ordin de a schimba lege cu una care sa permit furtul electoral asa cum este explicat in manuele de marketing politic
    baieti au primit dispozitie sa faca ce stiu mai bine
    De atunci si pana la data in care s-a intamplat acea mascarada nimeni nu a vorbit despre asa ceva
    La Constanta au mers pana acolo unde au realizat ceva dupa un model adoptat in Corea de Nord si anume
    De frica sa nu cumva organizatile non guvernamental sa vorbeasca despre faptul ca alegerile in tr-un singur tur permite frauda electoral ,atunci au creat un organism de tip Stalinist pe care il; au denumit coalita ONG
    Intrucat intr-o astfel de organizatie create dupa model Stalinist un singur om vorbeste si reprezinta organizatie respectiva atunci in felul acest au lipis adesiv din gura tuturor asociatia non guvernamental din Constanta
    Avand in vedere gravitate unei astfel de situatie vom reveni ca sa va prezentam mai multe amanunte despre aceasta situatie Pana atunci nu uitati cerem anulare alegere locala Adoptare legile care sa permite alegere in doue tururi atat pentru alegere locala cat si pentru alegere parlamentara Redare Romanii drept de a vota presedinti consilii judeteni si nu sa fiu votati la masa verde decatre Politicieni

  • Codruta? ce-are sula cu prefectura, maestre!

  • Doar o cutiozitate:. Regina a cerut 3 motive pentru a Ramine in viitorul SUE.. Chiar degeaba a facut-o??.. „”.. Fara a incerca sa influenteze votantii””.. pentru dumneavoastra care ar fi fost acele motive care puse pe balanta sa cintareasca mai mult decat Cele pentru a Iesi??

  • Prezicerea s-a adeverit pana acum pe jumatate.Urmeaza sa se adevereasca cealalta jumatate: moartea reginei in somn.

  • Acolo popor a reusit deoarece nu exista un agent ghita care sa umbla la soft asa cum s-a intamplat la mascarada din data de 5 iunie si asa cum se va intampla si la toamna

  • Gresiti de multe ori considerind ca totul-totul e diversiune etc. Eu eram sigura ca asa vor vota,cum era sa nu voteze populatia ceva populist? Si,cred ca vor iesi,intr-adevar,doar daca nu se intimpla ceva….,sa nu.Altfel,da. La ei se respecta vointa poporului,chiar de e gresita,la noi…nici acum nu au aplicat acel referendum,si nu era ceva compicat.

  • Sunt doua constructii importante pentru noi, NATO si UE.
    In 12 februarie 1966 gen de Gaulle scotea Franta din structurile NATO ( nu mai spun ca era stat fondator) si cerea NATO sa evacueze teritoriul Frantei……..ghiciti ce si unde este Franta acum…..cu un statut asa…..de fata mare……..veti vedea, de luni in UK se va pune problema maririlor de preturi cu celputin 10 % ( Taxele vamale pe care vor trebui sa le plateasca ….. si negustorii precauti…..) apoi problema independentei Irlandei de Nord si a Scotiei, ……..si nu stiu daca parlamentul va ratifica referendumul……s-au mai vazut cazuri……Probabul UK va suferi un soc…….si se vor schimba cateva din prerogativele unor demnitari……drumul este lung…….si am curaj sa spun ca UK nu va iesi din UE.

  • am fost sigura ca vor iesi ! ce este UE amestec de regate ,republici ,guverne nationale ,guvern UE ,parlamente nationale , palament UE etc.etc. deci o excrocherie politica unde sa incapa toti neispravitii numiti politicieni , plini de privilegii ,in timp ce toti cetatenii UE. sunt pusi sa faca sacrificii . Daca este un proiect cinstit este sortit esecului , daca au vrut sa fraiereasca popoarele foste comuniste au reusit ,astea raman in fundul gol ca li s-a luat tot inclusiv DEMNITATEA .

  • E onorabilă recunoaşterea pronosticului eşuat. Dar nu mai plusați ca la poker. Într-o țară nepopulată de babuini , un astfel de referendum nu poate fi ignorat de parlament. S-ar putea să folosiți din nou papionul din recuzită.

  • Domnule, acolo e vorba de principii care sunt respectate ( vezi demisia lui Cameron)la noi în schimb de circ de mahala

  • daca nu au avut si ei o diaspora…..

  • urmarea brexitului? scotia si irlanda de nord vor cere referendum de separare! intrebarea va fi :”separare sau ramanere in UE ?” Concluzie: de frica dezmembrarii ,vor vota ramanerea in UE! Pacat de banii cheltuiti aiurea din cauza unor politicieni tampiti englezi ,care -s frati siamezi cu marea majoritate a parlamentarilor nostri!

  • Franța va dori să facă la fel.

  • Sunt prea conservatori englezii. Pentru mine n-a fost o surpriză fără să stau prea mult pe gânduri. Ei sunt mai determinați si nici nu le convine a sta, a fi la îndemâna celor care se cred tartorii Europei. Mi se pare corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *