Gîndul de duminică, 15 martie 2015

Aștept întrebările dvs pentru ceea ce ar putea fi ultimul interviu al lui Victor Ponta în postul de premier

Duminică, 15 martie 2015, Victor Ponta e invitatul lui Cătălin Striblea la o ediție specială a emisiunii Ultimul cuvînt, de la 21.30 la 23.
N-am nici o îndoială că va fi un dialog de maxim interes:

  1. Victor Ponta a evitat, după necazul din 16 noiembrie 2014, alte posturi tv decît cele din șopronul moșiei sale – Antena 3 și România Tv.
  2. Victor Ponta e angajat într-o crîncenă bătălie de supraviețuire, pe de o parte confruntat cu mînia baronilor din PSD, care se văd lăsați de izbeliște în fața procurorilor, pe de alta, luat cu asalt de binomul SRI-DNA, pentru a-l face să plece și să lase locul Guvernului Meu, cum îi zice Klaus Iohannis, altfel spus, Guvernul lui Vasile Blaga și al altor Microsoft-iști ocoliți cu abilitate de DNA.

Aşa cum s-a întîmplat în cazurile lui Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu, Cătălin Striblea m-a rugat să-i fiu căpitan secund la acest interviu.
Deși vîrsta și conștiința că eu pierd vremea cu contemporanii mei trecători, în detrimentul personajele eterne din cărți, am acceptat invitația, deoarece pentru Victor Ponta, așa cum îl văd eu acum, tot mai înconjurat de Binomul DNA, care ridică schele din dosare penale pentru a putea ajunge pînă la fotoliul de premier al șefului PSD, s-ar putea să fie ultimul interviu dat unei televiziuni neutre în funcțiile deținute.

Întrebările dvs pentru ceilalți doi interlocutori – Traian Băsescu și Călin Popescu Tăriceanu – mi-au fost de mare folos.
Cine a urmărit emisiunile cu pricina va fi văzut că multe dintre ele au fost invocate în dialogul cu interlocutorul.
Aștept întrebările dvs pentru Victor Ponta, împreună cu deja tradiționala rugăminte de a evita întrebările răutăcioase.
Din experiența mea pot spune că deseori o întrebare fără tendință, dar incomodă, poate fi mult mai rea pentru un interlocutor decît una răutăcioasă dinadins.

Comentarii

162 Responses to Gîndul de duminică, 15 martie 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Paris, cea mai vizitată capitală din lume – partea a II-a

Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 20. Mineriadele au fost evenimentele pe care eu, ca jurnalist, le-am urmărit de la un capăt la altul
Misteriosul tovarăş Raul Castro | 6. Stăpînul Cubei a fost cuplul Fidel-Raul
Dialog între grăjdarul Hălășag și copii săi: „– Cine ne-a învăţat să facem colectiv? – Tovarăşul Stalin!”
1946. Un eveniment cu vădite conotații electorale: Vizita Patriarhului Nicodim la Moscova
Streaptease în compartiment