Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 18 februarie 2018

U. M. Adevărul S.A. – imnuri închinate Unității DNA Ploiești pe vremea cînd Zdreanță, protejat de Lucian Onea, comitea abuzuri

Marți, 30 ianuarie 2018, Secția pentru procurori a CSM, luînd în discuție acuzațiile de abateri disciplinare formulate de Inspecția Judiciară în urma unui control la DNA Ploiești, a decis excluderea din magistratură a lui Mircea Negulescu, zis Portocală, zis Zdreanță.
Potrivit Comunicatului, care face cunoscut opiniei publice excluderea lui Mircea Negulescu din magistratură:

„Inspecţia Judiciară a stabilit că procurorul Mircea Negulescu a discutat cu soţia unei persoane cercetate penal, a dezvăluit date din dosare, a făcut aprecieri defăimătoare în cazul unor procurori, a avut un limbaj care poate contraria şi indigna şi a dat indicaţii privind formularea unei plîngeri penale de către un inculpat împotriva procurorului de caz. IJ a mai stabilit că acesta a cerut unui magistrat informaţii despre interceptări dintr-un dosar.”

Aceste acuzații, rezultat al unui control declanșat ca urmare a faptului că Secția pentru procurori se autosesizase după ce în presă apăruseră probe audio-video care dezvăluiau abuzurile lui Mircea Negulescu, au fost făcute înainte ca presa să inițieze seria de dezvăluiri cu probe zdrobitoare despre alte și alte abuzuri comise de Mircea Negulescu, nu numai îngăduit, dar și ajutat de Lucian Onea, șeful DNA Ploiești: falsificarea și plantarea de probe false, ticluirea de dosare false din pură răzbunare, șantajarea martorilor.

Dezvăluirile – repet, făcute de presă și nu de Vlad Cosma, deoarece probele nu sunt difuzate de Vlad Cosma pe Facebook, ele sînt asumate de două posturi tv – Antena 3 și România Tv –, confirmate de presa independentă, dovedesc în chip zdrobitor implicarea lui Lucian Onea, șeful DNA Ploiești, în falsificarea probelor, în stabilirea arbitrară a prejudiciilor, în forțarea martorilor să depună mărturii false despre cei luați în vizor de Unitatea DNA de la Ploiești.

Cum se comportă Mircea Negulescu s-a convins nu numai Inspecția CSM. S-a convins și opinia publică, oripilată de limbajul și comportamentul de interlop al celui poreclit Portocală.
Tot opinia publică a aflat cum Lucian Onea îi întocmea lui Daniel Savu, parlamentar, un dosar fals, pentru că acesta cutezase să critice la un post tv Unitatea de elită (citat din Codruța Kovesi) de la Ploiești.
Luni dimineața, la ordinul venit de la București, Lucian Onea a ținut o conferință de presă. Cine l-a urmărit nu și- a crezut ochilor. Nu un simplu procuror DNA, ci șeful unei Unități, membru în Colegiul de conducere al DNA pe țară, avea un vocabular de semidoct și un comportament de interlop pus să se desfășoare în direct la tv. Dintre procurorii DNA, românii nu văzuseră pînă atunci la tv decît pe Neprețuita, pe numele ei de buletin Codruța Kovesi. Acum aveau în față nu un simplu procuror DNA, ci șeful unei Unități și nu a unei Unități oarecare, ci al Unității binecuvîntate de șefa DNA ca fiind o Unitate de elită.

E mai mult decît semnificativ că șefa DNA l-a apărat pînă în ultima clipă pe Mircea Negulescu. Chiar și în conferința de presă de miercuri, Codruța Kovesi, deși era vorba de un procuror exclus din magistratură pentru abateri grave de la statutul de magistrat, nu s-a delimitat cu hotărîre de Mircea Negulescu, s-a străduit din răsputeri să nu-l supere cumva pe Zdreanță zicînd ceva rău despre el.
La rîndu-i, cel care beneficiază de avantaje materiale uriașe alimentate cu bani de la Buget – Klaus Iohannis, președintele României – i-a luat apărarea lui Zdreanță.
Despre ce interese mafiote se ascund în protejarea procurorilor interlopi de la Ploiești voi scrie într-un număr viitor.

Șefa DNA, majordomul ei, Augustin Lazăr, pus de Codruța Kovesi după ce printr-un dosar ticluit l-a dat afară pe Tiberiu Nițu, că Klaus Iohannis, cel căruia Unitatea de interlopi de la Ploiești i-a scos din joc toți adversarii politici, acționînd ca un instrument al președintelui de execuție politică a dușmanilor politici, Victor Ponta în primul rînd, sînt de înțeles în apărarea lui Mircea Negulescu, a lui Lucian Onea și a altor magistrați interlopi de la Ploiești.
Așa zisa Unitate de elită e creația lor pentru a folosi lupta împotriva corupției în răfuieli politico- mafiote.

Dar presa? m-am întrebat, știind că presa e cîinele de pază al instituțiilor de forță, că ea e prima care trebuie să sesizeze abuzurile instituțiilor de forță și să angajeze campanii menite a pune capăt abuzurilor.
Mircea Negulescu a fost procuror DNA între 7 noiembrie 2015 și 15 februarie 2017.
Doi ani de activitate, doi ani de abuzuri, pentru care, între noi fie vorba, a fost adus la DNA Ploiești.
Abuzurile pentru care a fost exclus din magistratură, dar și cele dezvăluite de Vlad Cosma, au fost comise în această perioadă.
În această perioadă, Lucian Onea nu numai că l-a protejat pe Mircea Negulescu, dar mai mult a participat activ la ticluirea de dosare, la șantajarea martorilor, la stabilirea arbitrară de prejudicii.
Ce scria presa despre Unitatea de elită de la Ploiești?
În decembrie 2016, în toiul abuzurilor comise de Mircea Negulescu, de Lucian Onea, de ceilalți lucrători de la DNA Ploiești, ziarul Adevărul publică pe parcursul a patru numere serialul intitulat Cum a ajuns DNA Ploieşti spaima corupţilor României.
Din start trebuie observat țelul eminamente trompetist al serialului.
Așa cum arată titlul, nu e un serial de articole dedicat analizei reci, lucide, a activității DNA Ploiești, analiză pe parcursul căreia, ca despre orice activitate omenească de pe lumea asta și din Istorie, se spun lucruri bune, dar și lucruri rele. Nu, serialul e gîndit ca un lung șir de elogii, de cîntări, el pleacă de la premisa tiribombistă că DNA Ploiești e o instituție de legendă, altfel spus avem de a face cu o întreprindere jurnalistică prin care se explică pur și simplu formula dragă Codruței Kovesi- DNA Ploiești Unitate de elită a DNA.

Textul de început, cel din 14 decembrie 2016, are valoarea unui concert de buciume prefațînd sosirea unui alai de Padișah, astfel încît muritorii să se prăbușească în temenele. Titlul pare redactat de Lucian Onea ținînd-o de mînă pe autoare, în timp ce amîndoi se uită la icoana Codruței Kovesi:

„Procurorul care a băgat spaima în cei mai temuţi penali. Cum a ajuns DNA Ploieşti vedeta anticorupţiei din România.”

Procurorul căruia i se face acest masaj tipic gazetăriei reduse la PR, e nimeni altul decît Lucian Onea, a cărui poză tronează în chip ceaușist chiar în deschiderea articolului.
Lucian Onea e prezentat drept ”Spaima corupților”, iar Unitatea pe care o conduce ”vedeta anticorupției din România”.
Anchetele DNA Ploiești „au stîrnit atenția atît presei naționale și internaționale” (așa scrie, dîndu-i limbii române una cu poșeta, autoarea elogiului!).

Unitatea de elită nu face investigații. Nu, ar fi prea puțin pentru Adevărul. Unitatea condusă de Lucian Onea face Revoluții:

„Important de precizat este faptul că, odată cu anchetele declanşate la DNA Ploieşti sub conducerea procurorului Onea, în Prahova s-a produs un adevărat curent anticorupţie. ”

Dosarele care azi put de la distanță a comandă politică provoacă autoarei colapsuri de entuziasm:

”La Ploieşti au fost audiaţi zeci de parlamentari, printre care Vasile Blaga, Crin Antonescu şi soţia acestuia, europarlamentarul Adina Vălean, Sebastian Ghiță ・ care a devenit, în timp, clientul fidel al acestei structuri din cadrul DNA, Victor Ponta, în calitate de inculpat, Vlad Cosma (deputat PSD), Mircea Roşca (deputat PNL), fostul premier Emil Boc, Adriean Videanu, Ana Birchall, Iulian Bădescu, iar lista continuă cu lideri importanţi din administraţia judeţeană, dar şi din Capitală, de la baronul Mircea Cosma pînă la fostul primar al Sectorului1 din Bucureşti, Andrei Chiliman.”

Oricărui om normal i s-ar fi părut nițel ciudat faptul că politicienii de la București sunt anchetați nu la București, ci la Ploiești.
Orice om normal s-ar fi întrebat dacă nu cumva Unității de la Ploiești i se trimit toate dosarele de mari politicieni de la București, pentru că la Ploiești se crease, la ordinele Codruței Kovesi, o gașcă de ticăloși în stare de toate abuzurile pentru a putea ucide public un politician.

Lucrătoarea, pentru că ziaristă nu-i pot spune – ar însemna să calomniez meseria asta onorabilă, nu-și pune întrebări. Ea cîntă. E privighetoarea lui Portocală, a lui Lucian Onea, și a celorlalți mercenari care au primit dreptul de a comite orice abuz pentru a îndeplini comenzile politico- mafiote de la București. Fiecare articol din serialul al cărui rost – spune ziarul- e cel de a arăta ”felul în care procurorii DNA din Ploieşti au ajuns spaima corupţilor din România” dă peste margini de formulări din zona imnului:
”Audierea cumnatului lui Ponta, primul moment de glorie naţională.”

”Instituţia lucrează cu o mână de procurori, care au reuşit să destabilizeze filiere mafiote extrem de periculoase „înşurubate“ la fondurile publice prin intermediul politicienilor din vârful statului.”

”Cotidianul „Adevărul“ încheie astăzi serialul dedicat Serviciului Teritorial DNA Ploieşti, devenit un exemplu pentru România în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.”
Fiecare episod e însoțit de poza lui Lucian Onea, prezentat de fiecare dată drept ”Procurorul care a băgat spaima în cei mai temuți penali.”
Să ne oprim aici și să ne facem cruce.
Acest articol este jegos nu prin raportare la ce a constatat Inspecția Judiciară despre Mircea Negulescu, vedetă a Unității prezentate drept „vedeta DNA”.

Acest articol e jegos, pentru că:
1. E un elogiu cum nici o publicație din lume nu și-ar îngădui s-o facă unei instituții de forță fără riscul ca cititorii să vomite numai văzînd titlurile.
2. E o publicitate fățișă, agresivă, nici măcar mascată, făcută DNA Ploiești, unitate care – așa cum știm acum- era la vremea respectivă un Grup Infracțional.

Să zicem că autoarea traversează o perioadă de prostrație față de Unitatea DNA de la Ploiești. Unii se închină la Dumnezeu, alții la vaci. Nu exclud posibilitatea ca o persoană să se închine la o instituție de forță.
De ce i-a publicat Adevărul bîiguielile publicitare?
Cum de ce?
Pentru că Adevărul lui Cristian Burci nu e un ziar. Adevărul lui Cristian Burci e o Unitate militară a Binomului SRI-DNA. La Adevărul s-a cultivat și se cultivă în chip deșănțat, prin încălcarea oricărei norme deontologice și de bun simț, DNA de sub conducerea Codruței Kovesi. La Adevărul i se face zilnic masaj limbist Codruței Kovesi. La Adevărul sînt lansate atacuri abjecte împotriva celor care îndrăznesc să nu creadă că Codruța Kovesi e Neprețuita, mai importantă pentru poporul român decît independența și unitatea teritoriului național.

De ce e Adevărul nu un ziar, ci o Unitate Militară, voi explica într-unul din numerele viitoare, cînd voi analiza una dintre cele mai grave abuzuri comise de Binom:
Înființarea și finanțarea unei Prese care activează nu pe baza deontologiei, ci pe baza ordinelor pe Unitate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 18 februarie 2018”

  • Mai usor cu pianul pe scari ! Poate vreti sa va uitati pe articolele din Evenimentul Zilei despre clanul Cosma din 2014-2015 mai intai !

    • Poate nu vrem , bă limbricule ! Adică , dacă e de la clanul Cosma , aia înseamnă că cele zdrențe , Zdreanță și Onea, nu fabrică probe false ?
      Cine voiai să dea înregistrări de astea , Pleșu , Licheleanu , Ana Blandiana sau Doina Cornea, ca să nu-ți pută ție , loază ? Și astea-s doar 1 la mie, probabil , din ce face CACA A ,în general , atîta am putut să aflăm pînă acum

  • Maestre, mai blochează-i pe ăștia care-mi fac … ‘concurenţă’ ! Please !

  • Câinii latră, ursu’ trece,
    Unii judecă … ‘la rece’,
    Și se gândesc, chiar, să plece !
    Să-și lase … casă și masă,
    Ba chiar … vecina, sexoasă,
    Si-asta, fiin’că-n ţara noastră
    Situaţia-i cam … albastră !
    Nu mai este de trăit,
    De muncit, sau de … ciordit,
    Corupţia este-n floare,
    Dar, … așa să fie, … oare ?
    Dragilor, de credeţi asta,
    O să vi se-ncingă, … ţeasta !
    Românii nu-s toţi … ‘egali’,
    Dar nici nu sunt, toţi, ‘penali’ !
    Cum îi vedea … KWJ-ul,
    Când își derula, … ‘eseul’ !

  • Problema este că această unitate de elită, de la Ploiești (să… traiţi !) nu este, nici pe departe, singura, din Rhomanika !
    Doar că celelalte au fost ‘mediatizate’ mai puţin ! Pot să vă spun că mai există si la Cluj, ba chiar si pe la Alba Iulia !
    Pline de … ‘fructe’, unele mai exotice, altele autohtone ! Doar că, pe-acolo nu s-a găsit, încă, un Ghiţă, să le dea ‘în fapt’ !
    Dar, nu-i timpul trecut !

  • Intr-adevar , in Adevarul sint niste articole de lauda la adresa de-a dreptul gretoase . Totusi , exista grade si in abjectie: stilul Liiceanului e imbatabil intru ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *