Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 19 februarie 2017

Deși continuă să fie finanțat din taxele și impozitele noastre, SRI nu se mai ocupă de spioni. Se ocupă de glumițe ieftine!

De Cornel Nistorescu mă despart ani-lumină de antipatie reciprocă.
Asta nu înseamnă că pot trece cu vederea invidia stîrnită de profesionalismul cu care Cornel Nistorescu se luptă, prin Cotidianul, cu sistemul instituţiilor de forţă din România lui Klaus Iohannis. Cu acest Sistem, pe care-l consider drept un pericol de moarte pentru minima funcţionare a democraţiei în România, democraţia bazată pe votul popular dat o dată la patru ani şi, prin asta, pe instituţiile cheie ale statului de drept: Parlament, Justiţie, Presă, Preşedinţie, Guvern, ONG-uri, mă lupt și eu.
Eu însă, neavînd la dispoziție, precum Cornel Nistorescu, un ziar, nu pot folosi arma imbatabilă a presei profesioniste în bătălia cu Sistemul:
Dezvăluirea.

Într-o vreme în care presa întruchipată de site-uri și televiziunile de știri se rezumă la eterna pălăvrăgeală de tip Cocoșilă în jurul unor fapte ultracunoscute, Cotidianul publică date și documente obținute prin sursele pe care le are ziarul în instituțiile de forță ale Sistemului.
Multe dintre aceste dezvăluiri sunt făcute chiar de Cornel Nistorescu. Pornind pe teren, directorul Cotidianului face excelentă muncă de ziarist investigator.
Sub acest semn, în numărul din 8 februarie 2017, Cornel Nistorescu face sub semnătură următoarea dezvăluire:

„Din informaţiile noastre, Florian Coldea lucrează la greu. Nici vorbă despre vreo plecare la pensie, despre vreo retragere sau despre vreo sancţiune. Dimpotrivă. Probabil pentru meritele deosebite în identificarea portretului şi susţinerea unui nou preşedinte care să-l înlocuiască pe Traian Băsescu, i-a fost înfiinţată Direcţia Generală Operaţiuni Speciale Clandestine. Ce include aceasta? Fosta Direcţie Specială Periş, despre care noi am mai scris în Cotidianul şi pe care, la plecarea lui Traian Băsescu, generalul Florian Coldea a împrăştiat-o pentru a i se pierde urma. A doua este Direcţia Personalului Operativ Acoperit, pe la a cărei comandă s-a perindat şi generăleasa Elena Istode, zisă şi Anaconda. Apoi, tot Coldea controlează Centrul MONSAT, un centru de interceptări este alocat României. Prin acest centru sînt înregistraţi la extern şi politicieni sau demnitari români aflaţi în situaţia de a fi supravegheaţi. Cu sau fără aprobare de la judecător. A patra direcţie este Centrul pentru Securitate Cibernetică. În realitate, acest centru îi monitorizează nonstop pe toţi utilizatorii de Internet.

Cum a apărut această direcţie cu competenţe para-instituţionale? Este de neimaginat ca funcţionarea ei să fie o iniţiativă a noului director al SRI, fără ştiinţa preşedintelui României. Încă nu ştim cum raportează, cine beneficiază de informaţiile prelucrate şi cine aprobă planul de operaţiuni speciale. Conducerea SRI, preşedintele României sau structura amintită primeşte sarcini şi avize din afara României? Neclară rămîne şi finanţarea acesteia. După informaţiile pe care le-am primit, numai o mică parte a bugetului vine din bugetul SRI, restul provenind din zona economiei negre şi gri, de la cele peste 100 de societăţi comerciale sub acoperire ale SRI, clandestine, necontrolate fiscal şi neauditate legal. Toate sînt în situaţii de evaziune şi au atras în consiliile lor de administraţie chiar membri ai Comisiei parlamentare de supraveghere şi control, dar şi directori din ministere sau din agenţiile care facilitează existenţa sub acoperire a acestora. De ce a preluat generalul Florian Coldea înregistrările şi reţeaua de acoperiţi, plus o sursă de bani? Ce putere o foloseşte? La ce-i trebuie preşedintelui Iohannis acest serviciu secret paralel şi ferit de controlul parlamentar?”

Cornel Nistorescu nu e un fitecine. E unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti ai noştri. A traversat, ca şi mine, în calitate de istoric al clipei, revoluţii, mineriade, alegeri, căderi de guverne, tentativă de lovitură de stat, ascensiuni şi prăbuşiri spectaculoase.
Pe vremea cînd mulți dintre jurnaliștii și politicieni prezentului făceau în pamperși, Cornel Nistorescu făcea gazetărie de calitate.
În prezent Cornel Nistorescu e comentator şi director de ziar.
În aceste condiții, articolul lui Cornel Nistorescu nu poate fi trecut cu vederea ca și cum ar fi blînda aiurare a unei casierițe pe Facebook.
Cu atît mai mult trebuie luat în considerare articolul cu cît:

  1. Conține date și nume precise.
  2. Se referă la Florian Coldea, mai precis la destinul acestuia după Scandalul Ghiță.

E drept, ca orice dezvăluire despre Serviciile secrete, cea a lui Cornel Nistorescu e greu de verificat dacă e adevărată sau nu.
Sigur e că dezvăluirea e plauzibilă, dacă de gîndim că:

  1. Un personaj precum Florian Coldea e greu de imaginat plecat definitiv din Sistem, acasă, unde în așteptarea pensiei, își consumă energia intelectuală făcînd broderii de hîrtie, așa cum colonelul Aureliano Buendia din Un veac de singurătate își aștepta pensia meșterind peștișori de aur.
  2. Felul în care s-a despărțit de el Klaus Iohannis a fost suficient de ciudat pentru a crede că poate fi și trimiterea într-o misiune sub acoperire absolută.

Dezvăluirea lui Cornel Nistorescu trebuia să primească din partea SRI o reacţie serioasă, temeinică, reclamată și de adevărul că SRI e o instituţie finanţată de la Buget, supusă, aşadar, legilor transparenţei şi bunului simţ în raport cu presa.

Cum a reacţionat SRI la articolul lui Cornel Nistorescu?
Publicînd pe Twitter o glumiţă pe cît de nesărată, pe atît de tîmpită.
Nu mă ostenesc s-o reproduc.
Ofiţerii SRI se pricep de minune la spionat poporul român, la petreceri de vacanţe de lux în străinătate, la asedierea unui jurnalist incomod cu postări care se vor înjurături de mamă, la fabricarea de terorişti în şlapi, la manipularea manifestaţiilor de protest spontane şi la dictarea de normative Diviziei Presă a Binomului SRI-DNA.
La umor, chestie grea, care cere talent, cultură şi inteligenţă, nu se pricep deloc.

Potrivit SRI, s-a apelat la glumiţa asta drept replică, pentru că textul lui Cornel Nistorescu e o fantasmagorie.
Cum adică?
Unui text cu date și nume concrete, semnat de o personalitate a Presei române, SRI îi răspunde cu o glumiță pe motiv că e o fantasmagorie?
Păi de ce să credem că e o fantasmagorie într-un Serviciu unde s-au petrecut fapte și mai dihai decît numirea lui Florian Coldea în fruntea unei Direcții de Operațiuni Clandestine?
E atît de absurd să presupunem că Florian Coldea continuă să activeze în SRI în ipostaza de colaborator?
A răspunde cu o glumiță tîmpită unui asemenea articol semnat, totuşi, de un jurnalist de talia lui Cornel Nistorescu, mi se pare o insultă adusă de SRI Presei Independente.
Şi dacă nimic din articol n-ar fi adevărat, SRI era obligat, din postura de Serviciu Secret în România zisă democratică, să răspundă serios, temeinic, demontînd acuzaţiile.
SRI a preferat să-l ia la mişto pe Cornel Nistorescu.
Prin asta, SRI ne-a luat la mişto pe noi toţi, cetăţeni ai României, care plătim taxe şi impozite, pentru ca SRI, iată, să se ţină de glumiţe ieftine.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 19 februarie 2017”

  • Cum comentați totuși despre constituionalitatea actelor normative adoptate de parlament referitoare la fondul de investii și fondul de dezvoltare și despre modul în care acestea respectă politicile concurențiale ale UE ?

  • Cine ar îndrăzni să conteste frecventele ieşiri în piaţa publică ale preşedintelui Uniunii Naţionale a Judecătorilor, pe tema amestecului SRI-ului în treburile interne ale Justiţiei, cu infiltraţi, câmp tactic, protocoale, comenzi sau denaturarea actului de justiţie cu puterea şi tupeul deţinătorilor de informaţii secretizate?
    Se găsesc personaje de presă şi alţi mâncători să ignore gravitatea acestor demersuri repetate sau să se îndoiască de adevărurile spuse de cei direct împlicaţi în realizarea actului de justiţie. Se găsesc personaje dotate cu subiectivitate patologică, incapabile să discearnă că preşedintele UNJ dispune de suficiente date de la judecătorii uniunii, îndicii, fapte etc, tnu scoate vorbe goale din imaginaţie. Ce comod se abstractizează o problemă extrem de gravă, ce comod se ascund în spatele necunoscutului nedovedit încă la nivelul lor de percepţie! Să nu tulburăm temelia statului de drept acoperit din 1990! Ce comod aşteptăm de-a gata efectele democraţiei străzii, la îndemnurile emoţionale ale unor somităţi! Sub dominaţia incontestabilă a manipulatorilor pecializaţi, acceptaţi pe principiul comodităţii superioare: „Nu există ce nu se vede cu ochii intelectualului supradotat”
    „Dana Gârbovan propune ca temă de Referendum problema infiltrării Justiției de către serviciile secrete din România”

    • Nu recunoaştem boala şi cauza, în schimb ne aplicăm tratamente neconvenţionale după ochiul şi timpanul care ne împinge să înaintăm în pas de defilare – cu paliative intelectuale – spre morga de la subsol. Nu contează care partid şi din ce motive va reuşi un pas prim pas postdecembrist pentru ieşirea din menghina democraţiei false a celor ascunşi.

  • SRI, de patru ori mai mulți agenți decât serviciul german http://www.dcnews.ro/sri-de-patru-ori-mai-mul-i-agen-i-decat-serviciul-german_448498.html prea multi ineficienti, agenti dubli, ai intereselor stapinilor, sobolani rosi.

  • Organizatile Octopus, Cacatita de stat, Cauza noastra, adica a lor, apopo ai doilea dupa USA in NATO, SRI,SIE SI RESTUL TENTACULELOR, ASTIA DE PESTE TOT IN TOATE BAIETI SI FETELE SISTEMULUI CALUSARI ,GINDITORI ,CEI DIN FATA AI POPORULUI. DATORITA LOR,TREBUIE SA LE MULTUMIM ,CA VIRGULA CORUPTIA MAFIA DE STAT E MARE TOT MAI MARE, E DRAGNEO CUM E CU CORUPTIA LITLLE SAU BIG,THE BIGGERS IN UNION. se mira maestru, ca au si firme si bani in bancile strainilor,paradisurile fiscale si ofsoruri, e inca cite zeci ste de miliarde de dolari, sau euro, au numai organizatile secrete oculte,traiesc pe picior mare, Capi di Capi de la Republica, cum zice italianul.

  • Ce semnificaţie are partea asta din recenta cuvântare din Parlament a locatarului agitat de la Cotroceni?

    „Doamnelor şi domnilor, Preşedinţii celor doua Camere…”
    (de la microfon se întoarce spre cei doi preşedinţi de camere, îi priveşte o clipă, apoi îşi dă seama după agitaţie că ascultătorii dau să plece şi se întoarce din nou spre sală)

    „Aţi obosit deja? Ghinion!
    Preşedinţii celor doua Camere – care, nu ştiu, au ramas? Au ramas! – încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu…”

    Şi-a reluat discursul de la „Preşedinţii celor doua Camere…” dar, ghinion, în continuare s-a dat de gol că învaţă cuvintele pe de rost în faţa oglinzii, ca tocilarii care nu mai ştiu să continue dacă sar peste vreun cuvânt din şirul memorat. N-avea niciun rost matur să continue „care, nu ştiu, au ramas? Au ramas!”, după ce îi privse de prima dată şi ştia că erau la prezidiu. Didacticul a continuat ce ştia pe de rost, fără să judece; se credea la lecţiile de fizica papagalului. N-a mai suportat catedra şi s-a făcut inspector şcolar, fiindcă se termina ora înainte să recite titlul lecţiei. Hoţul de case mai are în cap o singură lecţie: Legea lui Joule.
    Vă daţi seama câte ore pierde la Cotroceni pe banii prostimii, până învaţă discursul pe rost, după câteva repetiţii? Adoarme şi oglinda.

  • Pai daca tot are dl. Nistorescu acces la ziar, nu-i pasati dvs si alea 400 de pagini din dosarul Black Cube ca să știm și noi ce Clipe am trăit? Nu va carciogariti la bani ca o faceți în detrimentul Istoriei Clipei de care ne tot vorbiți si ar fi păcat.

  • Am crezut din prima clipă ce a scris Nistorescu. Să nu ne iluzionăm, la fel se întîmpla si in restul țărilor. Securiștii doar morți nu sunt in slujbă! Faptul că i s- a dat o astfel de însărcinare dovedește că generalul e in slujba mai marilor acestor vremuri.

  • Se înţelege de la Grindeanu: guvernul limbricilor tehnocraţi a refuzat anul trecut bani europeni pentru penitenciare.
    Adică guvernul şomerilor de Bruxelles a minţit cu Pruna şi la ei şi la noi. Acum mint iarăşi că s-au ataşat de vatră şi nu s-ar mai întoarce de unde au venit să se reinfiltreze. Sunt ţinuţi în loc de guvernul actual gata să cadă pentru cauza limbricilor.

  • Felicitari pentru tot Maestre!

  • Au mai ascuns un terorist, de data asta unul asistat de Anaconde. Metodă diversionistă de rahat, în dispreţ faţă de prostime, cu scopul de a se ascunde la rândul lui şi SRI-ul în spatele lui Coldea, recoproc avantajos, confortabil. Laolaltă cu focarul de infecţie comercială-prosperă, se cred sclipitori ascunzând astfel şi facturile false de turism infracţional organizat. Obiceiuri şi facturi lăsate neverificate cu consimţământul măscăriciului Ţuţuianu şi al Cucuvelei discreţionare, pusă să ocrotească pe orice cale activitatea penală din SRI. Totul pentru bani, totul pentru supraputere prin acoperirea corupţiei la nivelul cel mai înalt! Din comisia parlamentară nu mişcă în front niciun controlor al SRI. Neputincioşii doar se învârtesc cu încetinitorul în jurul cozii de minciuni acoperite: se lasă înşelaţi cu uşurinţă mai mare decât copiii de grădiniţă sau se scufundă cu muţenie hipnotică în complicitate cu terorismul santajului ireversibil arhivat de SRI. Cine vrea să se amuze de imbecilitatea răspunsurilor primite de la Hellvig şi comisia lui Ţuţuianiu trebuie să întrebe „cum, cum şi iarăşi cum?”. Cum se realizează concret orice simplă verificare? În arhiva canceroasă fără leac a acoperiţilor din politică, parchete, instanţe, CSM, presa de siguranţă în manipularea naţională. Să se compromită transparent şi sistematic spunîndu-ne cum procedează, însă fără invocarea secretului infracţional sau cu scena neeghiobă interminabilă: controlorul prost doar întreabă şi ia de bun orice îi serveşte în cuvinte fără acoperire deşteptul de la SRI. Scamatoria asta e prea ruginită şi o mai rumegă cu nesaţ doar slugile de serviciu şi cei cu creierul de mărime invers proporţională cu gradul de manipulare înghiţită pe nemestecate. Operaţiunea „Ascunderea teroristului cu facturi false” mai degrabă ar fi demascată de investigatorii de la Can-can, urmărind traseul zilnic al familiei de generali Coldea, de acasă până la unitate. Sper că nu i-au trasat muncă la domiciliu şi nu aterizează din cer cu drona şi nu şi-a tras o operaţie estetică de transformare într-o muscă. Proabil soţia excursionistă n-are spaţiu suficient să-l ascundă sub fustă, când intră cu maşina în unitatea în care rezervatul ascuns brodează facturi sau desenează peştişori aurii, după ce prinde balene politice ideale de altoit cu mâna fruntaşilor sistemului judiciar din subordinre. Sistem judiciar batjocorit cu concursul Cucuvelei prinse în rutina înstructajului permanent de la K2, K4, T14, unde ia la rând micul dejun, prânziul şi cina. La desert învaţă să acopere în misiune facturi false de serviciu spre Paradisul fiscal tabu Seychelles.

  • Stimate Maestre, tinand cont de raspunsul SRI, este evident ca dl. Nistorescu are dreptate. Ceea ce puneti in evidenta in acest articol e apa de ploaie in raport cu articolele dl. Nistorescu despre KWI si implicarea lui in retocedarea bunurilor imobiliare ce au apartinut fascistilor. Faptul ca reactia administratiei prezidentiale = zero pe ceasta tema este echivalentul unei atitudi infinit naziste din partea KWI. Trist dar adevrat ! SRI ar trbui sa fie primul care sa il ingroape pe KWI, nu sa il protezeje. Nazistii n-au ce cauta in Romania.

  • Cand vezi si citesti ce se mai intampla in draga noastra tarisoara, te apuca asa o lehamite, ca-ti vine sa-ti iei campii si sa fugi incotro vezi cu ochii! Tara mica cu idealuri marunte, plina de fanfaroni si chivute iesite in poarta in capoade carpite si parul valvoi. Si baietii cu ochii bleu fac parte din acelasi peisaj. Din pacate, truda unor ziaristi talentati si cu har e in van. Nimeni nu va reusi sa scoata Romania din conditia de sluga de provincie in care se balaceste de o gramade de timp. Despre personajele care se perinda in politica si trepadusii care ii paraziteaza in diverse dregatorii si presa nu poti sa simti decat dispret si jena. Atat ! P.S. Mai bine ne-ati delecta cu cate o poveste de calatorie prin lumea larga. Ar fi mai interesant si instructiv. Restul (politica noastra marunta) nu mai merita nici o ceapa degerata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *