Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de duminică, 2 august 2015

Discursul prin care Ion Iliescu e responsabil de moartea a 1100 de oameni nevinovaţi în decembrie 1989

Discutînd cu Dan Voinea, procurorul Dosarului zis şi al Teroriştilor, l-am întrebat dacă Ion Iliescu i-a spus de unde a aflat despre Terorişti.
Nu mai știu ce mi-a răspuns Dan Voinea.
Știu însă că Ion Iliescu e responsabil de moartea a 1.100 de oameni nevinovați prin Discursul despre existența și acțiunea Teroriștilor la TVR în 23 decembrie 1989, seara.

Reprodus în presa de a doua zi – fosta presă comunistă, năpîrlită democratic – discursul dezvăluie un şef al Statului (asta însemna în 23 decembrie 1989, preşedintele CFSN) lansat în convingerea românilor de existenţa Teroriştilor.
De la început, însuşindu-şi ipostaza Celui tocmai întors de pe Cîmpul de bătălie, Ion Iliescu defineşte ziua de 23 decembrie 1989 drept una de război cu Teroriştii:
Dragi cetăţeni,
Am avut o zi plină şi grea. Venim chiar de la Comandamentul militar al Frontului Salvării Naţionale. Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare şi apărarea dictatorului, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal în cursul acestei zile. Am fost nevoiţi să dăm prioritate acţiunilor coordonate de luptă împotriva teroriştilor. Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizaţi, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgînd în locuinţe, în cetăţeni, provocînd victime în rîndul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipoular al dictaturii Ceauşescu, care a făcut enorm de mult rău poporului şi care nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite, ordonate pentru constituirea unor asemenea unităţi de represiune.
Vrem să vă spunem că toate unităţile militare şi marea majoritate a unităţilor de miliţie şi de interne acţionează unitar împotriva teroriştilor. De fapt există un consens naţional împotriva dictaturii.
Acţiunile diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de terorişti, care vor să împiedice funcţionarea noii puteri şi să destabilizeze societatea noastră este o ultimă zvîrcolire a acestei creaţii monstruoase a dictaturii antipopulare“.

Ce ne spune simpla analiză de text?
Că potrivit noului şef al statului, Teroriştii fac pare din „unităţi de represiune”, a căror constituire a fost ordonată de Nicolae Ceauşescu. Pentru asta, fostul Conducător „nu a economisit mijloace enorme şi acţiuni gîndite“.
Mai mult, teroriştii nu sînt simpli executanţi ai unor ordine, ci „indivizi fanatizaţi“, care „acţionează cu o cruzime fără precedent“ numai și numai de dragul lui Nicolae Ceauşescu.

Istoria României moderne dovedeşte cu fală inexistenţa unor astfel de apărători în cazul celor căzuţi. Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol al II-lea, Ion Antonescu au fost alungaţi din fruntea ţării fără ca de dragul lor sau măcar de dragul amintirii lor să se tragă un singur foc de armă.

Dacă ar fi să-l credem pe Ion Iliescu, Nicolae Ceauşescu aducea o premieră în Istoria României:
Un Conducător răsturnat se bucurase de o iubire formidabilă, atît de mare, încît, după răsturnare, inşi fanatizaţi erau în stare să-şi rişte viaţa pentru a-l aduce înapoi sau măcar pentru a-l răzbuna.
Nicolae Ceauşescu apărea într-un fel unic în Istoria Romîniei, dacă reuşise să-şi facă adepţi atît de devotaţi.

Acum ştim că pe fostul Conducător nu numai că-l abandonaseră, dar, mai mult, îl trădaseră toţi, de la securişti pînă la membrii CPEx.
Prin discursul din seara lui 23 decembrie 1989, Ion Iliescu îi face fără să vrea un elogiu lui Nicolae Ceauşescu.

O dată stabilită natura teroriştilor, noul şef al statului se lansează în amănunte halucinante, menite a defini felul de a fi şi felul de a acţiona al Teroriştilor.
Aflăm astfel că „nu este vorba de un număr mare de elemente teroriste, dar acestea sînt special instruite, şi dotate pentru acţiuni de acest gen“.
De asemenea, „foarte mulţi terorişti acţionează din clădiri locuite, chiar din apartamente“ (…) „sînt organizaţi ca puşcaşi, dotaţi însă bine cu armament şi instruiţi în mod deosebit“.

Deosebit de grav pentru măcelul provocat de împuşcarea reciprocă a cetăţenilor rămîne precizarea făcută la TV de noul şef de stat şi totodată Salvatorul României, privind înfățișarea exterioară a Teroriştilor:
De asemenea, trebuie să vă spunem că teroriştii nu sînt în uniforme. Ei sînt civili. De multe ori încearcă să creeze confuzie, şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oamenii din formaţiunile de apărare organizate de cetăţeni şi creează astfel confuzie. Împuşcă din orice poziţie“.

Teroriştii n-au existat.
E, în prezent, o axiomă cel puţin de tăria Pămîntul nu-i o plăcintă. Nici măcar una Poale-n brîu.
Prezentarea lor de către şeful statului ca persoane existente, asasinînd în numele Dictatorului, e o dublă Crimă:
1) Faţă de Adevăr.
2) Faţă de Nicolae Ceauşescu, deoarece i se punea în responsabilitate o acţiune de sălbatic feroce:
Asasinarea poporului neînarmat.

Înfăţişarea Teroriştilor ca persoane în civil, ba chia și purtînd banderole, depăşeşte crima politico-morală pentru cea de drept comun.
Documentele de azi, nu numai ale Istoricilor, dar şi ale Procurorilor, explică cei peste 1.000 de morţi de după fuga lui Ceauşescu prin măcelărirea reciprocă, miliari-militari, civili-civili, militari-civili. Alături de cumplitele dezinformări prin TVR, la acest Noi am tras în noi! cum ironic suna o lozincă de stradă din 1990-1991, o contribuţie decisivă şi-a avut-o prezentarea de către şeful Statului a Teroriştilor ca fiind civili.

Cei mai mulţi morţi au fost civili.
Cei mai mulţi bătuţi, reţinuţi de Popor, vîrîţi la beci, au fost civili.
De ce?
Pentru că Ion Iliescu spusese clar:
Teroriştii sînt civili!

Cetăţenii n-ar fi pornit la vînarea Teroriştiilor, altfel spus, a altor cetăţeni, dacă şeful Statului nu i-ar fi îndemnat s-o facă:
De asemenea, am ruga să se gîndească şi alte forme de lărgire a conlucrării şi participării maselor populare în sprijinul acţiunii unităţilor militare, inclusiv prin constituirea de cît mai multe gărzi patriotice pentru apărarea unităţilor proprii, unităţilor economice, a unor puncte de activitate generale pentru nevoile cetăţeneşti, ca şi în sprijinul unităţilor care acţionează în jurul punctelor fierbinţi“.

Finalul Discursului întăreşte teza centrală, susţinută şi de TVR, potrivit căreia Teroriştii activează cu sălbăticie în numele lui Nicolae Ceauşescu.
E drept, mai înainte de această întărire, Ion Iliescu anunţase că „Nicolae şi Elena Ceauşescu au fost arestaţi şi se află sub pază militară“.

Asta nu exclude ci, dimpotrivă, servea tezei lui Ion Iliescu:
Sperăm însă că prin acţiunea conjugată a unităţilor forţelor populare să lichidăm şi această ultimă zvîrcolire a hidrei înveninate a clanului Ceauşescu. Este nevoie de unitate, este nevoie de colaborare strînsă. Ei vor provoca încă multe necazuri, dar procesul este ireversibil. Nimic nu mai poate întoarce roata procesului de înnoire a României!
Să ne urăm succes!

Greu de dibuit ce înseamnă acest Să ne urăm succes!
Să ne urăm succes la ce?
La măcelărirea reciprocă?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 2 august 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *