Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de duminică, 25 iunie 2017

Topul neroziilor spuse cu ochii larg deschiși

Motto:
Remarca mea după ce-am văzut filmele de pe recorder.ro:
Tristă mai e România noastră!

1.

Florentin Pandele la sindrofia de la Catedrala Voluntari dedicată prezentării Cinstitului Brâu al Maicii Domnului:
„Maica Domnului, care spune despre România că e grădina Maicii Domnului”.

Vorbă istorică surprinsă de filmul Sfinţii primari, realizat de recorder.ro la Catedrala din Voluntari (un fel de Reims din împrejurimile Bucureştilor!) cu prilejul scoaterii la taraba de publicitate politică a Cinstitului Brîu al Maicii Domnului. E o vorbă neghioabă în sine, care n-are nevoie de nici un comentariu, ca sughiţul. Merită însă un scurt comentariu altceva. Şi anume Presa de excepţie pe care o anunţă cei de la recorder.ro. Filmele deja postate Sfinţii primari, Bilanțul Gabrielei Firea şi Moţiunea surprind prin ochiul de tip Gogol cu care e văzută realitatea politică românească de azi. Am întîlnit pînă acum atît în istoria presei româneşti, cît şi în istoria presei postdecembriste, talente de excepţie în scrisul cu stiloul. Cei de la recorder.ro lansează în presa noastră talentul de excepţie în scrisul cu camera.

Urmărind pe internet cele trei filme (asupra cărora mi-a atras atenţia Bogdan Tiberiu Iacob) am rîs în hohote. Mi-am amintit însă, cînd am încheiat, că după lectura Sufletelor moarte Puşkin a exclamat:
Tristă mai e Rusia noastră!
Imitîndu-l, voi spune, după vizionarea filmelor de pe recorder. ro:
Tristă mai e România noastră!

2.

Klaus Iohannis: „Premierul trebuie să fie o persoană integră, fără probleme penale, o persoană care mă convinge că are capacitatea să conducă un guvern şi o persoană cu o majoritate parlamentară în spate”.

Cum adică, să-l convingă pe el, Klaus Iohannis, că are capacitatea să conducă un guvern? N-ar trebui să ne convingă pe noi, cetăţenii României, cei care vom suferi dacă premierul desemnat de PSD-ALDE va fi una dintre ştiucile din Delta privată a lui Liviu Dragnea, dresată să ia poziţie de drepţi cînd apare cîrligul Stăpînului? Apoi, cum va reuşi desemnatul să-l convingă pe Klaus Iohannis că are capacitatea de a conduce un guvern? Va face flotări în faţa lui Klaus Iohannis? Va spune repede, fără să se poticnească o clipă: Capra sparge piatra-n patru?

3.

Liviu Dragnea despre cum trebuie să fie premierul în viziunea sa de Teleorman:
„Premierul trebuie să fie foarte harnic, nebun de harnic, cu capacitate de muncă foarte mare, fără lene”.

Premierul trebuie să fie, după Liviu Dragnea doar harnic. Din cîte de vede nu trebuie să fie nici măcar alfabetizat. Doar harnic. Păi şi boul e foarte harnic. Asta nu înseamnă că poate fi desemnat premier al PSD- ALDE! Sau mai știi!

4.

Mircea Drăghici, trezorierul PSD – Aripa Dragnea, chestorul Camerei Deputaţilor, absolvent al prestigioaselor instituţii academice miliţieneşti, Colegiul Naţional de Afaceri Interne, Cursul Postuniversitar „Managementul Strategic al Afacerilor Interne”, Universitatea Naţională de Apărare Carol I, Colegiul Naţional de Apărare, Programul Postuniversitar de Formare şi Dezvoltare Profesională Continuă în domeniul Securităţii şi Apărării Naţionale – „Securitate şi bună guvernare”. Domeniul: Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică:

„Înainte de moţiunea de cenzură, chiar în buza începerii activităţii moţiunii de cenzură, ştiut fiind faptul că sînt chestorul Camerei şi că de multe ori particip direct la înmînarea bilelor de vot, (…) probabil cineva s-a hotărît să îmi dea un sms de pe acelaşi număr de telefon prin care mi s-a spus că dosarele mele de pe justiţie şi al soţiei mele sînt în mîinile lor şi că ele vor avea un rezultat nefast în cazul în care moţiunea de cenzură va trece. Cu alte cuvinte, copiii nu or să-şi mai vadă părinţii, iar bunicii sînt mult prea în vîrstă pentru a creşte aceşti copii, aşa că trebuie să ne gîndim bine la ce facem”.

Din cîte am înţeles, dat fiind rolul său crucial în activitatea Parlamentului (participă direct la înmînarea bilelor de vot!), absolventul celor două colegii, a fost atenţionat de Ei că dosarele lui şi ale soţiei sînt în mîinile Lor (!!!). El însă n-a ţinut cont că s-ar putea că copiii n-or să-şi mai vadă părinţii, iar bunicii nu vor putea creşte copiii rămaşi fără părinţi, şi, în chip eroic, a înmînat direct bilele de vot cînd altul, mai puţin curajos, le-ar fi înmînat indirect.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

4 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 25 iunie 2017”

  • Ma intreb ce dracu’ o fi asa de complicat sa se instaleze un sistem de votare individualizat,eventual cu touch-screen si recunoastere de amprenta,s-ar elimina toate dubiile.Evident,votul ramane secret.

    P.S. Nu sunt Sebi

  • Romania, o tara trista plina de umor. Nu stiu cine a spus-o dar e cea mai buna caracterizare. Ce ar mai fi de adaugat?

  • „Cum adică, să-l convingă pe el, Klaus Iohannis, că are capacitatea să conducă un guvern? N-ar trebui să ne convingă pe noi, cetăţenii României”
    Asta ar insemna ca prim-ministrul sa fie ales precum este ales presedintele.

  • 👿

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *