Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Cum s-a gudurat Klaus Iohannis pe lîngă Sultanul Erdogan de dragul unei excursii la Constantinopol (evident, cu soția!)

Un tip din străinătate care mă știe printre puținii proprietari de condei din România interesați nu numai de zîmbetul Codruței Kovesi (da, am citit delirul unui fost temporar politician sub o poză ca la fotograf a Lulutzei – Iubesc zîmbetul acesta!), dar și de ce se mai întîmplă prin împrejurimile externe ale țării noastre, m-a sunat pentru a-și exprima uluirea față de declarațiile anti-rusești violente făcute de Klaus Iohannis la Ankara, în prezența Sultanului Erdogan. Interlocutorul observa – și pe drept cuvînt, că una e să fii anti-Moscova de partea Americii și alta de partea Turciei, care se află într-un război deschis cu Kremlinul sub semnul halucinației lui Erdogan de a fi un nou Mahomed al II-lea.

Compar poziția lui Klaus Iohannis – a continuat interlocutorul, cu cea a Mareșalului Antonescu înainte de Dezastrul de la Stalingrad.
Am simțit nevoia să-l contrazic.
Da, declarațiile belicoase ale lui Klaus Iohannis făcute cu Erdogan alături sînt periculoase prin așezarea României, fără permisiunea Parlamentului, într-o alianță anti-Rusia cu Turcia.

Numai că eu nu le-aș compara cu cele ale lui Antonescu.
Mareșalul Antonescu le-a făcut în cunoștință de cauză, animat și de iluzia unui rol major în lichidarea bolșevismului.
Klaus Iohannis n-a avut această intenție.
El n-a avut nici o intenție.

Dacă l-ai întreba de ce a făcut-o, nu ți-ar putea răspunde, pentru că nici el nu știe.
De fapt, felul automat, ca măcănitul de Rață mecanică, al declarațiilor sale ne semnalează că el n-a făcut altceva decît să citească ce i-au dat alții să citească îngrijit, fără a se poticni, o dată ajuns lîngă Erdogan.

Nu e singura prostie comisă de Klaus Iohannis fără s-o știe, așa cum Monsieur Jourdain făcea proză.
Aș adăuga gafei cu belicoșenia anti-rusească încă două:

  1. Angajamentul de a construi o Moschee la București așa cum își dorește Erdogan, ce se vrea un fel de Lider al Islamismului triumfător asupra lumii creștine. Nimeni nu spune că președintele ar fi trebuit să se opună acestei construcții. Dar acum, cînd în toată Europa islamizarea continentului e făcută responsabilă de terorism, a te angaja în public la ceva față de care opinia publică e ostilă – cel puțin acum – mi se pare o mare prostie.
  2. Declarațiile prea entuziaste în privința alianței cu dictatura lui Erdogan, una dintre cele mai sinistre din zonă. Tocmai cînd Klaus Iohannis se hlizea cu Erdogan, în Turcia avea loc procesul a doi jurnaliști a căror crimă era că-l criticaseră pe Sultan. Nimeni nu spune că șeful de stat al unei foste provincii turcești să-l critice pe Erdogan la el acasă pentru încălcarea democrației. Însă se putea face vizita și fără entuziasmele de liceană în criza pubertății manifestate public de Klaus Iohannis față de Noul Imperiu Otoman.

Cum se explică aceste gudurări incredibile ale președintelui României față de Sultanul Erdogan?
Cumva printr-o schimbare de strategie politică a României, în sensul redevenirii la vasalitatea de pe vremuri?
Nici vorbă.
Klaus Iohannis a făcut această vizită nu de dragul țării, ci de dragul Răvășitoarei, zise și Carmen Iohannis.

Nimeni n-a observat că președintele nostru nu s-a dus direct la Ankara, unde s-a desfășurat vizita oficială. El a făcut împreună cu consoarta un popas la Istanbul.
După Locurile Sfinte, Răvășitoarea avea nevoie de un popas la Constantinopol. Pe de o parte pentru a se lăuda amicelor de bridge cum s-a dat ea huța pe Bosfor, pe de alta, pentru că avea de probat un taior. Voia să știe dacă presa română o să cadă-n fund văzînd-o cu noul taior. Și a aflat. Presa română a dat buciume îndelungi de încîntare la noua apariție a Răvășitoarei, în acord cu apele Bosforului.

Acest cadou făcut iubitei consoarte – să vadă Bosforul înconjurată de SPP-ști pe post de cameriste, a fost posibil numai și numai prin invitația adresată de Erdogan lui Klaus Iohannis să vină în Turcia.
Soțul Răvășitoarei a fost atît de fericit de trăirile turistice ale nevestei încît n-a mai știut cum să-i mulțumească lui Erdogan pentru această nouă excursie în străinătate.
Disponibilitatea lui de a angaja România într-un război ruso- turc și de a construi la București cea mai mare moschee din Europa în asta își are explicația, în nevoia de a-i mulțumi lui Erdogan, și nu în cine știe ce calcule de geopolitică a României.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

47 comentarii pentru articolul „Cum s-a gudurat Klaus Iohannis pe lîngă Sultanul Erdogan de dragul unei excursii la Constantinopol (evident, cu soția!)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *