Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 3 aprilie 2016

Soții Iohannis – turiști de lux, pe banii noștri, la Festivalul Cireșilor Înfloriți de la Washington!

Vineri, 1 aprilie 2016, seara, Klaus Iohannis s-a întîlnit la ambasada României de la Washington cu membri ai comunităţii româneşti.
În Debutul Discursului rostit, avînd lîngă el pe Răvăşitoarea în mov, Klaus Iohannis a ţinut să prezinte bilanţul vizitei sale în SUA, mai precis al participării sale la „Summitul Securităţii Nucleare, deoarece n-a fost vorba de o vizită, ci de participarea ca șef de stat la o hărmălaie publicitară organizată de Casa Albă:
„Am avut foarte multe întîlniri foarte bune. Aseară la Casa Albă, astăzi la Centrul de Conferinţe, am avut ocazia să schimb cîteva cuvinte şi cu Preşedintele Barack Obama, şi cu vicepreşedintele Biden, şi cu Secretarul de Stat Kerry. Una peste alta, a fost o dovadă a faptului că România şi cu Statele Unite ale Americii au un parteneriat foarte strîns, foarte bun şi cu o perspectivă foarte frumoasă”.

Puse într-un calculator, a cărei maşinărie funcţionează pe bază de logică clasică, zisă şi aristotelică, aceste rînduri ar provoca imediat închiderea automată a calculatorului în vederea resetării.
De la început pînă la sfîrşit, bilanţul sfidează atît de tare logica încît, în cazul calculatoarelor performante, s-ar putea ajunge chiar la scurtcircuitarea lor.
„Am avut foarte multe întîlniri foarte bune” începe Klaus Iohannis, afirmîndu-se ca un adept al lui Foarte foarte, mult cultivat de fătucele din presă.

Întîlniri ale unui şef de stat cu alţi şef de stat sînt doar cele care se petrec într-o sală separată, potrivit unei înţelegeri anterioare şi urmînd o Agendă stabilită anterior.
Din acest punct de vedere, al ceea ce orice abecedar de politică externă numeşte întîlnire, Klaus Iohannis n-a avut la Washington nici o întîlnire.
Cu atît mai puțin foarte multe și foarte bune.
Asta dacă nu considerăm întîlnire întîlnirile întîmplătoare de la W.C.

Deşi Klaus Iohannis se fuduleşte cu cele „cîteva cuvinte schimbate” cu cei trei demnitari americani, acestea nu reprezintă o Întîlnire.
Limba română e categorică în privința formulei „am schimbat cîteva cuvinte” cu cineva.
Ea, formula, desemnează un dialog superficial, de complezență, supus normelor de politețe, care au loc între persoane civilizate cînd se întîlnesc undeva întîmplător.
Vorbele zise de cei trei demnitari lui Klaus Iohannis sunt pur şi simplu vorbele de complezenţă pe care le adresează americanii babuinilor veniţi din cele mai depărtate colţuri ale Imperiului Universal american pentru ca nu cumva să se întoarcă trişti acasă că lor nu li s-a dat nici măcar un surîs, în timp ce altora li s-au dat snopuri de banane.

Spre deosebire de alți comentatori, eu nu văd în absența unei primiri a lui Klaus Iohannis de către Obama un eșec de politică externă.
Mă simt însă umilit să-l văd pe Președintele român prezentînd drept un uriaș succes de politică externă vorbele schimbate întîmplător cu cei trei lideri americani care, firește, gazde fiind au împărțit în dreapta și-n stînga surîsuri de tip electoral american, în care dinții au un rol crucial, vorbe de complezență și bătăi pe umăr.

De unde şi pînă unde din cele „cîteva cuvinte” schimbate cu cei trei concluzia privind parteneriatul?
Întîlnirea de la Ambasadă a avut loc vineri seara.
A fost ultima acțiune oficială a lui Klaus Iohannis.
Numai că avionul prezidenţial a plecat spre România sîmbătă seara.

Practic, vizita s-a încheiat vineri seara.
Klaus Iohannis a găsit de cuviinţă să se întoarcă însă peste o zi, adică sîmbătă seara.
De ce?
Ca să-şi ducă consoarta (pe care a luat-o cu el în dispreţul total al protocolului de la Summit, o reuniune strict de lucru) la Festivalul Cireşilor Înfloriţi, una dintre cele mai importante manifestări turistice anuale de la Washington.

Am făcut şi eu parte din cîteva grupuri de presă care l-au însoţit în SUA pe Ion Iliescu şi pe Adrian Năstase.
Ion Iliescu a plecat spre ţară imediat ce şi-a încheiat Programul. Ţin minte că se întîlnise cu membrii Comunității româneşti la New York şi de aici s-a mers direct la aeroport.
La fel şi cu Adrian Năstase.
Înaintea admiterii noastre în UE, era nevoie de votul Danemarcei.
Premierul Adrian Năstase a făcut rost de o carte veche despre relațiile dintre România și Danemarca, pentru a o da cadou, s-a urcat în avion, a stat de vorbă cu premierul danez, i-a dat cartea, s-a suit în avion și s-a întors în țară în aceeași zi.
L-am însoţit pe Traian Băsescu în Turkmenistan.
Dumnezeule!
Ce hinghereală!

De ce s-au grăbit toţi antecesorii lui Klaus Iohannis să se întoarcă în ţară?
Mai întîi pentru că aveau treabă în țară.
Apoi, pentru că fiecare minut petrecut în plus într-o astfel de vizită costă al dracului statul român. De la cazarea delegaţiei pînă la locaţia avionului.

Klaus Iohannis a încheiat vizita vineri seara.
S-ar fi cuvenit să plece imediat spre ţară, avînd în vedere că avionul era prezidenţial.
N-a făcut-o.
Şi-a îngăduit o zi întreagă de voiaj cu nevastă-sa pe banii de la Buget.

Nu sînt bani de spitale.
Sînt în schimb bani pentru ca Klaus Iohannis şi consoarta să facă turism la Washington.

Nu e prima oară cînd preşedintele Klaus Iohannis ne demonstrează zdrobitor că vede în cea mai înaltă funcţie în stat o mină de aur pentru luxul său şi al nevestei.
În Israel, a stat o săptămînă aproape, în condiţiile în care vizita oficială a durat practic o zi.
După Turcia, după Israel, Klaus Iohannis a fost criticat pentru risipirea iresponsabilă a banilor daţi la Buget de cetățeni prin taxe și impozite.

În America ne-a dovedit că puţin îi pasă de aceste critici.
De ce?
Pentru că, deşi catastrofal în sondaje, așa cum îi spuneam lui Silviu Mănăstire la B1Tv, sîmbătă seara, Klaus Iohannis stă extraordinar de bine în ce priveşte deţinerea butoanelor care asigură puterea absolută.

La SRI şi la SIE sînt prea plecaţii săi servitori.
Un prea plecat servitor e în fruntea Guvernului.
Cu un premier ca Dacian Cioloș și un Guvern personal Klaus Iohannis n-are de ce să-și teamă funcția.
Binomul SRI-DNA, Poliţia Politică prezidenţială, i-a înlăturat posibilii competitori politici.
Presa e la pămînt.
Sărăcită, șantajată de Poliția Politică Prezidențială, infestată cu ofițeri acoperiți și informatori, cea de a patra putere, cea care a fost în postdecembrism spaima tuturor președinților, a fost redusă la condiția de cameristă a cuplului prezidențial.

Site-urile, ziarele, televiziunile de știri, s-au scremut cumplit pentru a scoate din vizită un triumf diplomatic și pentru a trece sub tăcere orice aspect critic al acestui nou voiaj pe bani statului.
Despre această vizită am citit relatări de o rară imbecilitate chiar şi în cazul presei române.
Toate numai și numai pentru a face bici de politică externă din rahatul de excursie care a fost vizita.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

55 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică, 3 aprilie 2016”

  • Eu n-am stiut ,pana acum,ca nemtii sant asa de nesimtiti!Mi-e scarba de nemti,sasi si ce-o mai fi porcul de Iohannis si fufa lui!

  • fonta ,,fonta ,,fonta,,,,noi clasa muncitoare il vrem pe fonta….urraaaa

  • Hotia!
    Propun Romania sa se numeasca Hotia iar locuitorii sa se numeasca Hoti, deoarece romanii fura, secuii fura, romii fura…
    Romania sa se numeasca Hotia deoarece presedintii Romaniei fura, ministrii fura, parlamentarii fura, profesorii universitari fura, SRI fura, primarii fura…cine nu fura nu este cetatean Hot si nu are nimic.
    Boii din Academia romina nu au descoperit niciodata o teorie a Gravitatiei, o teorie a Evolutiei.
    Eu am descoerit o teorie a Gravitatiei, o teorie a Evolutiei si am scris ecuatii Transdisciplinare iar acad. Basarab Nicolescu nu a scris nici macar una.
    In teoria mea a Evolutiei am aratat 98% dintre romini sunt la nivel animal, deci politicienii sunt animale alesi de animale, care fura si nu produc Nimic la fel si profesorii universitari si studentii care fac galagie prin blocuri.
    Nici biserica nici constitutia Rominiei nu accepta Evolutia, inegalitatea dintre oameni deoarece nici macar Arsenie Boca, Arsenie Papacioc…nu au realizat existenta ei.
    In gunoiul de tara Rominia, sunt in Cluj sub ocupatia gunoiului de armata romina fara casa, servici, bani.
    Au casa, servici, bani idiotii de la SRI si turnatorii de la SRI care FURA!
    Cluj Napoca singurul oras unde nu sunt arestati gunoiele comunisto-securiste care FURA cu SRI!
    Rectorii, decanii, primarii, directorii in Cluj… sunt romini idioti!
    https://independent.academia.edu/ADRIANFERENT
    MAMA DOARME IN GALAGIA FACUTA DE STUDENTI SECUI OLIGOFRENI! 4 studenti salbatici din Secuime si platesc taxe pentru 2 persoane; furand fac proprietarii bani! STUDENTII SECUI OLIGOFRENI adusi in Cluj pentru ca niste profesori universitari IDIOTI sa faca bani! STUDENTII SECUI OLIGOFRENI la 1:30 noaptea bat in pereti si urla iar la 4:30 noaptea canta la chitara! Sa se dea o lege sa se confiste apartamentele celor care inchiriaza la studenti care fac galagie si sa fie date unor cercetatori sa nu mai plece din tara!

  • S-a trezit si Cristoiu…

  • EL…..TACE SI FACE. iar EI ii platesc tacerea tinandu-l in lux…..D-le Cristoiu in acest articol ati
    dat drumul nemultumirii noastre al celor multi si tinuti de prost……SUPER gandul de azi !!!!!!

  • La cum pare Iohannis.. bun doar la cheltuit banii publici ( pana acum asta fiind SINGURUL lucru bine facut ) …. te intrebi ca Toma Caragiu : ,, cine-l tine p-asta in brate?! ..DRACU ‘ STIE ?! ….

  • – Hi, Jack, are U okay?

    – Scuzați, dar nu sunt Jack. Eu sunt Iohannis. Klaus Iohannis.

    – Wow, Johannes. Arați a neamț convertit mmmh. De unde ești?

    – Eu sunt președintele României..

    – Wow, that’s great. Romania. Cu capital la Budapest, da? Un aliat traditional al Statelor Unite, mare aliat. Welcome. Eu sunt Obama Barack, președintele Statelor Unite. Ce destin ciudat, draga colega, sa ne intalnim intr-o toaleta de barbați, la Washington.

    – Oh, Mr President, ar fi fost și mai ciudat să ne cunoaștem într-o toaletă de femei.

    – Hehehe, pretty funny. Hehehe. Joe! Joe Biden, unde esti? Come up, e unul cu mult umor aici. Pisoarul nr 42. Cum ziceai ca te numesti?

    – Iohannis. Klaus Iohannis.

    – Sigur, Mr. Jack Johannes. Ca doar nu Dick Head, hehehe I am kidding. Si de ce zici ca era ciudat… intr-o toaleta de femei?

    – Știti, la toaleta de femei a intrat soția mea. Nu am voie nici să deschid ușa de acolo, nici să fac zgomot, mi-a zis să o aștept aici, la bărbați…

    – Hehehe, Joe what the hell are U doing down there? Trebuie sa vii neaparat aici, e o nebunie, râzi de mori cu acest băiat din Romania. Acu parcă îmi amintesc ceva…

    – Deci va amintiți de mine, Dle Obama. O secundă, să chem reporterul de la TVR!

    – Yeap, la o reuniune NATO, mi-a zis Erdogan, care este presedintele sultanatului Turcia, ca ești un baiat cuminte si ascultător. Cand ai fost la el, te-a rugat să-i scuturi covoarele că-l durea spinarea, tocmai sosise de la moschee, am dreptate? I’m setting off now, scuze, Jack, am oaspeți. Unii mai și muncesc. Tu mai rămâi pe-aici, pe la toaletă?

    – Mai stau, Dle președinte.

    – Big out! Da’ cât faci frate, zău așa, cât mai curge? Biden, domnule Joe Biden, ce bere ai dat ăstora din delegația României? (foto elmens)

    http://mesagerbritanic.blogspot.co.uk/2016/04/sunt-eu-iohannis-klaus-iohannis.html

  • dupa Basescu , am zis : mai rau nu se poate acum ,vad ca se poate . bine ca nu am fost la vot !

  • Daca acesti guvernanti sunt tanpiti si-i dau atatia bani. Nu stiu de ce nu retrag aceste plafoane si banii sa-i dea la necajitii din aceasta tara pt ca sunt fff multi. Sa le fie rusine!!!

  • …cata intoxicare!!! 😛 …n-a fost dom’le sa vada ciresii, cica i-ar fi ratacit aia de la garderoba caciula si paltonul 😉

  • Agentia de turism „Presedintia României” . Inscrieri pe http://www.presidency.ro

  • Asemenea nesimtiti rar am vazut. Fac turism de lux pe banii nostri, step by step ,nu? Ne bucurăm că sunt bani pentru asemenea plimbări. Dar nu avem bani pentru salarii si pensii. Festivalul ciresilor infloriti…Da ,stiu ca isi bat joc de noi

  • Va avea si procurorii lui si justitia lui

  • d-ale lu cristoiu….asta„ intelege„ cristoiu …asta vrea cristoiu sa „inteleaga„ toti….

    • Asta e realitatea , nu ce vrea Cristoiu sa intelegem. KWJ nu a facut nimic pentru noi dar pt el a facut totul: si-a triplat salariul , si-a renovat toate casele, terenurile de tenis, avion, masina, ba si locul de munca ( palatul Cotroceni) a devenit casa cu bucatarie proprie, excursiile si concediile s-au tinut lant , a decorat o gramada de impostori … Tot ce s-a facut sub tutela lui a avantajat ” alesii neamului” dar cand e vorba de noi, nu mai sunt bani… suntem prosti (in viziunea lor) da’ multi…

    • de unde are presedintele tarii asemenea puteri…?

  • Si in plus, mai e si agramat! Ghinion -pentru noi. Omul are acum un pupitru tehnic „al sau” (Guvernul),cu multe butonele colorate – de unde dirijeaza exact in ce ordine executam directivele de la BIgBrother! Ce le trebuie americanilor mai mult dialog- daca el TACE SI FACE? Atat timp cat se lefaie ca un turc la Moschee, in scurt timp chiar la propriu?! de ce s-ar poticni de „bolovanul” pe care il reprezinta poporul? De asta s-au inventat arestarile pe banda rulanta.

  • Stimate d-le Cristoiu, bine ca nu ati extins observatia legata de logica lui Aristotel la cea a doctrinei calculului logic wittgensteiniana fiindca Iohannis aduce la stadiul de deradere imperativul logic!

  • Care intalniri, poate in somnul lui Mihalache?

  • O radiografie clara , familia asta prezidentiala este de o nesimtire cum rar am vazut la viata mea!

  • Romania concediului bine facut

  • „…consoarta (pe care a luat-o cu el în dispreţul total al protocolului de la Summit, o reuniune strict de lucru)”! Deci am avut dreptate cand întrebam pe aici daca ” s a mai dus careva cu țoapa lui”!

    • Am inteles ca urmeaza niscaiva verificari la vila de protocol a imparatului, vis-a-vis de jumatatea de milion de euro aruncati pe oaresce sistem de irigare; ca n-a da Domnu’ sa vada cum e si cu prezenta remorcii dupa el si cand e cazul si camnd nu. Nu de alta, dar balta nu mai prea are peste…

    • Vasile Vechter sunt gâta sa votez inca o data pentru el, PENTRU SUSPENDAREA LUI! Noroc ca n are cine sa se ocupe de treaba asta pentru ca nici de Moliceanu n am chef sa l vad in pat la Cotroceni!

  • Klaus raus:))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *