Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Dosarul lui Bogdan Olteanu a fost întocmit încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Acum i s-a pus, drept capac, binecunoscutul denunț al celui șantajat de procurori să denunțe pe cine trebuie

Ştire dată de toată presa după tradiţionala metodă copy-paste:
„Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu a fost reţinut joi, 28 iulie 2016, noaptea, sub acuzaţia că, în perioada iulie-noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guverntor al Deltei Dunării”.

Faţă de evenimentul dat în gît de această ştire, ca zoolog interesat de lighioanele din Sistemul instituțiilor de forță ca care conduce România de azi, îmi îngădui următoarele consideraţii:
Cazul Bogdan Olteanu e un strălucit exemplu al felului în care lucrează Poliţia Politică Prezidenţială, întruchipată de DNA, fel dezvăluit în chip spectaculos de Elena Udrea în confesiunile post Băsescu.
Fiecărui politician, lider de opinie, om de afaceri cu evidente posibilităţi de a avea un cuvînt de spus în ţara asta i se face un dosar.
Dosarul e ţinut în sertar.
Cînd vine porunca de la Codruţa Kovesi, cea mai puternică femeie din România după moartea Elenei Ceauşescu prin împuşcare, dosarul e scos la lumină.

Diviziei Presă a Poliției Prezidențiale i se transmit, în chip ilegal, amănunte din dosar pentru a fi date publicității într-o campanie de presă comandată, pentru ca victima să fie condamnată înainte chiar de a se trimite dosarul în instanță.
La comandă, Divizia Presă publică și informații false, care nu există în dosar, dar care au menirea de a terfeli dușmani de ai Poliției Politice Prezidențiale.

În cazul Bogdan Olteanu, ținta acestor intoxicări a fost Călin Popescu Tăriceanu.
Divizia Presă a cultiva știrea că SOV ar fi denunțat darea a două milioane de euro astfel încît un milion să ia și Călin Popescu Tăriceanu. Rechizitoriul, document oficial n-a suflat un cuvînt despre asta. Terfelirea s-a petrecut însă. Opinia publică a rămas încredințată că și CPT e implicat în dosar.

Cazul Bogdan Olteanu poate fi înțeles dacă luăm în considerare cele două declarații despre Dosar ale lui Traian Băsescu. La B1Tv a zis că e vorba de o sponsorizare. Sîmbătă seara, la România Tv, a susținut că „Am avut cunoștință despre banii care se scoteau din Bulgaria. Banii s-au scos din Bulgaria, în trei tranșe de câte 300.000 de euro.”

Așa cum lasă să se înțeleagă Traian Băsescu, Tartorul Sistemului din România, dosarul era alcătuit din ceea ce se dezvăluise pe parcursul Operaţiunii complexe – Lichidarea Stucturii Paralele Sorin Ovidiu Vântu. O operaţiune asemănătoare celei declanșate de Erdogan împotriva a ceea ce el numește Structura paralelă coordonată de Gullen. O Operațiune considerată de Traian Băsescu sub semnul Interesului naţional întruchipat de eliminarea celui care făcuse un Stat în Stat.

Interceptările, filajele, accesarea conturilor lui SOV din străinătate în urma unei intense activități a lui Traian Băsescu pe plan internațional, au produs o cantitate de informaţii şi dovezi
mult mai mare decît cea cerută de executarea lui SOV.
Presa noastră isterică a dat drept ştire de senzaţie (vezi clişeul Nucleara!) faptul că SOV ar avea înregistrări cu politicieni şi jurnalişti.

N-am nici o îndoială că SOV are şi alte dovezi ale felului în care a mituit politicieni, miniştri, ofiţeri de Servicii, magistraţi şi ziarişti.
Toate aceste dovezi nu-i servesc la nimic.
Ele pot avea efect numai dacă DNA îl cheamă şi, şantajîndu-l cu un nou dosar, îl obligă să le dea.

În cazul SOV nu aceste dovezi sînt catastrofale pentru mulți politicieni, foști demnitari, lideri de opinie, magistrați, oameni din Serviciile secrete, ci dovezile adunate de Binomul SRI-DNA în timpul Marii Operaţiuni Lichidarea lui SOV.
După legiferarea unuia dintre cele mai represive Coduri din Europa (cele făcute de Alina Bica, la vremea respectivă convinsă că va rămîne pe veci la Putere, ba chiar că va deveni Procuror General), fiecărui dosar făcut de Binomul SRI-DNA i se pune drept capac un denunţ.

Denunţul nu vine de la sine, aşa cum se povesteşte în România de azi.
El e provocat de procurorii DNA.
Cînd e programat să fie înhăţat cineva, potrivit Planurilor Poliţiei Prezidenţiale, e luat pe sus un tip despre care se ştie – de la SRI-ul de pe vremea Binomului – că ar putea face un denunţ despre acel cineva.

Aşa s-a întîmplat în cazul Bogdan Olteanu.
Dosarul întocmit cu ani în urmă, pe vremea lui Traian Băsescu, aştepta prin sertare.
Brusc, s-a cerut activarea Dosarului.
A fost convocat un denunţător.
Arestat, desigur.
După denunţător, a fost convocat arestatul Sorin Ovidiu Vântu.
Cu cele două documente, dosarul a fost gata.

Dosarul nu diferă, în materie de abuzuri, de cel întocmit de Parchetul General lui Traian Băsescu în cazul Gabriela Firea.
În perioada iulie-noiembrie 2008 – pot depune mărturie ca ziarist, Guvernul Tăriceanu era ţinta unei campanii de o rară violenţă dusă de Trustul lui Sorin Ovidiu Vântu.
La vremea respectivă, Sorin Ovidiu Vântu îl slujea cu sîrg pe Traian Băsescu fără să ştie că acesta coordona Operaţiunea de Lichidarea a Imperiului SOV.
Liviu Mihaiu – pot depune mărturie ca jurnalist – era un apropiat al PNL şi al Guvernului Tăriceanu.
Numirea sa ca Guvernator al Deltei s-a făcut în virtutea acestei relaţii şi nu – cum aberant susţine Rechizitoriul – în schimbul mitei de 1 milion de euro.

S-au invocat nu ştiu ce interese ale lui SOV în Deltă.
Cine ştie Puterea lui SOV din 2008 îşi face cruce la o asemenea gogomănie.
Păi cu un milion de euro, SOV putea să facă orice cu Delta Dunării.
Chiar s-o şi violeze!

În plus, dacă ne uităm la perioada postColectiv, vom sesiza că numirea ONG-istului Liviu Mihaiu a fost un fapt politic profetic prin raportare la Guvernul Dacian Cioloş.
Trei sferturi dintre ONG-iștii din Guvernul Dacian Cioloş nu-l întrec în materie de competenţă pe ONG-istul Liviu Mihaiu.
Dacă SOV dat suma respectivă, a făcut-o pentru că veneau alegerile din 30 noiembrie 2008.
Sondajele nu dădeau prea mari şanse PDL-ului condus de Emil Boc.
PSD împreună cu PNL, care formaseră pînă atunci Guvernul, se anunţau drept cîştigători.

Ca toţi oamenii de afaceri SOV, a vrut să se pună bine şi cu PNL.
Suma de un milion de euro era o sponsorizare tipică prin bani negri.
Nu-i exclus ca Liviu Mihaiu să fi înlesnit negustoria, ştiut fiind că era amic şi cu liderii PNL şi cu SOV.
În nici un caz el n-a fost numit Guvernator al Deltei în schimbul milionului de euro dat de SOV.

De mirare însă că Liviu Mihaiu nu face gălăgie la această acuzație care-l descalifică în postura de lider de opinie și de ONG-ist.
De ce oare?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „Dosarul lui Bogdan Olteanu a fost întocmit încă de pe vremea lui Traian Băsescu. Acum i s-a pus, drept capac, binecunoscutul denunț al celui șantajat de procurori să denunțe pe cine trebuie”

  • Întotdeauna mi,-am pus întrebarea :de ce DAN instrumenteaza dosare si le scot după 5-10 ani?

  • Ciudata exprimarea „santajat de procurori” !?! „E usor a scrie versuri” maestre dar mai greu de dovedit !!!

  • ‘Oricărui politician i se face un dosar apoi stă pitit in sertare’ ??…haaai breee să fim serioşi….dacă eşti curat şi nu intri in troaca porcilor ai toate şansele să le dai cu tifla celor din ‘sistem’…exemple sunt ..de ce un Boc n-are dosar,un Funeriu samd??e şi normal sa li se facă dosare la cei ce bagă mana pan la cot in oala cu miere dar nu numai că trebuie condamnați ci le trebuie confiscate şi averile,doar atunci putem spune cu adevarat că statul e pe un drum bun ?

  • Hai lasati-o-n ma-sa Maestre …
    PAI DE ZECILE SI SUTELE DE HECTARE JECMANITE DE ADRIAN NASTASE SI MIILE LUI DE ACOLITI … HECTARE AGRICOLE,sau de PADURE … TERENURI PE CARE MAHARII VREMII AU PUS MANA IN MOD SAMAVOLNIC SI SATRAPIC … CUM DRACULUI DE NU SCRIETI CA AU FOST FURATE SI INSUSITE DE TEMBELI CARE SI-AU BATUT JOC DE ROMANIA SI DE CETATENII ROMANIEI ?????
    DAR PUTINA RUSINE…ASA !… NU VA INCEARCA ?
    UN EXEMPLU :
    Fostul prefect de Dambovita,Victor Sanda,a ticalosit si furat sute si sute de hectare de teren agricol si zeci si zeci terenuri impadurite in muntii Bucegi,cot la cot cu gasca lui Nastase si SOV…CUM DRACULUI NU ATI AUZIT NICIODATA DAR ABSOLUT NICIODATA TOCMAI…DUMNEAVAOSTRA ????
    Cum ma-sa mare n-ati auzit tot dumneavoastra de jigodismul dovedit de A.Nastase si SOV cand l-au imbogatit peste noapte pe o alta jagardea Adriean Videanu cu o intreaga cariera de marmura ???
    Asa…pur si simplu…Pocnind din bici pe langa boi !? Cum de-ati uitat sa va mai amintiti despre o alta japita a politicii…Berceanu,care a facut toate porcariile posibile prin tarlaua Romaniei???!
    CUMVA ATI MANCAT LA MASA CU TOTI ASTIA…SI CU MULTI ALTII ??? Cum de nu va e rusine cu un specimen ca Tariceanu caruia Nastase i-a oferit pe tava Lege si Domeniu de furat…Tariceanu care a facut osanale si furori prin masoclaxoneriile Europei…despre CUM SE VINDE MAI BINE O TARA IN INTERESUL CATORVA”INITIATI”!
    Oare nu stiti la fel de bine ca mine ca Liviu Mihaiu si-a facut plinul de bani prin „Academia Catavencu”…BA DA ! Stiti foarte bine !
    Oare nu stiti la fel de bine ca si mine…ca gazetar… CA MAI BINE DECAT OAMENII DIN PRESA-MAI ALES DIN INVESTIGATII…STIU CEI DE LA SERVICIILE SECRETE SAU SPECIALE ??? BA DA ! CUNOASTETI FOARTE BINE !…
    ATUNCI ??!… ? OARE NU STITI LA FEL DE BINE CA SCELERATUL M.ISARESCU A FACUT CELE MAI ABOMINABILE LUCRURI IN ROMANIA SUB GUVERNARILE LUI NSTASE SI ILIESCU ?!
    Aaaaaaaaaaa …aveti o problema in a ii lua in varful pixului ?!
    O sa ma admonestati de ce folosesc cuvinte dure…precum SCELERAT !
    Pai cum poate fi numit un individ ajuns Guvernator pe barba influentelor si jocurilor de culise,a mitei si influentelor masoclaxonice…cu care capii comunistoidismului si securismului din Romania recenta EFECTIV SE STERGEAU PE PANTOFI CA SI CU O OBIALA !
    CE FACETI MAESTRE LE ASCUNDETI DUMNEAVOASTRA TRECUTUL UNOR ASEMENEA JAGARDELE ???
    INDIVIZII NU SI-AU IESIT NICIODATA DIN STAREA DE JAGARDELE PENALE …! ASTA E CRUNTUL ADEVAR !
    DAU UN ALT EXEMPLU LEGAT DE SCELERATUL M.ISARESCU !
    La momentul schimbarii banior,cand inflatia de pe piata romaneasca devenise extrem de amenintatoare asupra economiei (1990-1995), jagardeaua scelerata M.Isarescu avea in plan strangerea masei monetare de pe piata romaneasca pt a o schimba cu o alta moneda in masa monetara noua ! Poate daca faceti cat de cat un efort,va mai aduceti aminte Maestre ! Ce a facut Sceleratul ???
    Si aici IATA CHEIA REALIZARII PRIMELOR MARI AVERI DIN ROMANIA FACUTE PRIN RAPT,JAF SI MALVERSATIUNE … PRIN MINCIUNA SI PERVERTIRE…CAMIOANELE CU SACII DE BANI STRANSI DE PE PIATA ROMANEASCA PRIN BANCILE EXISTENTE LA ACEL MOMENT VENEAU CATRE BANCA NATIONALA PENTRU A FI DEPOZITATE,CA SA LI SE FACA ACTE PENTRU A FI DUSE LA INCINERARE !
    ESTE ADEVARAT? HAI MAESTRE V-ATI INTERESAT VREODATA??ASA CA GAZETAR DE INVESTIGATII???
    VREAU SA STIU DACA V-ATI INFORMAT JUST IN ADEVAR ?
    HEI BINE dle ION CRISTOIU..EU AM FACUT-O !…
    SI M-A ULUIT SI M-A INGROZIT CEEA CE AM AFLAT !
    PE USA DIN DOS…ACEEASI SACI CU ACEEASI BANI ERAU SCOSI SI INCARCATI IN ALTE CAMIOANE SI REAJUNGEAU PE ACEEASI PIATA REINTRAND IN FLUXUL FINANCIAR..SI FACATURA S-A TOT REPETAT !
    FIRMELE MAHARILOR DE PARTID AVEAU CONT NELIMITAT IN DESCOPERIRE CONTINUA…BANII CURGEAU SUVOI VALURI ! INCET-INCET IATA PRIMII INVESTITORI-CAPITALISTI AI ROMANIEI POSTDECEMBRISTE…ISI LUAU PARCURI DE MASINI INTREGI ODATA,SEDII PE CARE LE IMPOPOTANAU FARAONIC…CUMPARAU C.A.P.-uri INTREGI IN SERIE…FERME SI INTREPRINDERI PE DE-ANTREGUL ETC,ETC !
    ATI SCRIS DUMNEAVOASTRA CEVA VREODATA DESPRE ASA CEVA ???>?
    NICIODATA … DOMNULE ION CRISTOIU.
    EU REVIN CU INTREBAREA … OARE NU STIATI MAESTRE ?
    HEI BINE … EU CUNOSTEAM … SI AM SCRIS DE CATEVA ORI CA ZIARIST , ATAT CAT AM AVUT POSIBILITATEA N AFARA CENZURII DRACONICE CONSTATATE TIMP DE APROAPE 15 ANI DE DUPA PRETINSA REVOLUTIE !
    Interesati-va…iata o alta informatie…Cine a fost Gheorghe Chivu si ce relatii au existat intre el si sceleratul M.Isarescu sau intre el si A.Nastase si Iliescu !..ati auzit vreodata de Pantelimon Gavanescu? Oare nu stiati ca facea si el parte din triade?!
    Oare nu stiti cum il tratau si obligau pe scelerat sa le faca mendrele?!?
    GRAV,DACA NU CUNOSTEATI ACESTE LUCRURI,dle.ION CRISTOIU ! (n.n.-as mai putea completa)
    Cu drag,onoare si consideratie…
    *MultaViata*
    *Lupul*Alb*GetoDac*
    *Vicentiu*I*Voiculescu*
    *Zamolxienii*Zegetini*

  • Du-te bre !☺

  • Daca as fi jurnalist poşetă aş fi de acord cu dumneavoastră.

  • Total de acord cu cele scrise de dvs dar cred ca ar fi fost bine daca mentionam ca acest sistem al politiei politice constituit de binomul SRI-DNA a fost construit de marele carmaci care v-a fost baci timp de 10 ani, Traian Basescu cu ajutorul sinistrei Monica Macovei, Predoiu, etc

    • Greșit.,acest binom a fost construit de pe timpul lui Ceaușescu ,si continuat de cei rămași si copiii lor !Traian,doar a asistat !Sistemul este fff puternic si totodata si ffff corupt !Dar daca le Spune-ți din gândirea PSD-istilor,e clar !

  • Vantu are misiuni aproape diplomatice! Dupa prietenia cu Timofti si dupa ce l-a compromis pe Geoana taind aripile PSDului la presedentie… urmeaza protejarea BNR-ului! Ciudat…

  • Până la urmă este jenant, penibil și costisitor acest”obicei” la românii care dacă sunt cumva în vreo funcție de conducere , își arogă drepturi de latifundiari. Toți se comportă ca pe propriile tarlale! O rețea mafiotă de smenari , puslamale, hoți,mincinosi si corupți ce nu s-ar mai pomenit. Dar, terminați fraților cu toate astea, ăștia sunt ca în poezia Cățeluș cu parul creț

  • Da , o sa-i ia caii de la motocicleta lui Tariceanu . Imi pare rau dar de data asta nu Luluta a stabilit sa se dea drumul la dosarul lui Olteanu , ci comandamentul de la Cotroceni , E adevarat , tinta este Tariceanu . Americanii nu pot sa-l contracareze pe Trump al lor care crescu in sondaje si o depasi pe Klintoneasa cu vreo 2 procente , drept pentrucare au lansat atacul ,, Opriti-l pe Trump ” Asa si comandamentul lui Sasone a ordonat sa-l opreasca pe Tariceanu care a inceput sa-i subtieeze efectivele prin defectarea liberalilor catre ALDE . In toamna se va trezi ca el de fapt numai patroneaza un partid liberal ci un partid de basisti portocalii si atunci cum se mai prezinta ei in toamna la vot ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *