Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică, 9 octombrie 2016

16 decembrie 2011: Susținerea publică a Tezei de doctorat a Codruței Kovesi – un moment festiv în viața SRI!

Curios cum mă știu, am căutat de mi-a venit rău pe Internet informații despre momentul în care Codruța Kovesi și-a susținut public teza de doctorat la Timișoara.
În afară de date vagi – în decembrie 2011, în prezența șefilor SRI, n-am găsit nimic despre acest moment care – mai mult ca sigur, prin Scandalul Verdictului Măsluit în 2012, va intra în Istoria României postdecembriste.

Norocul îi ajută pe cei harnici.
După o căutare aprofundată, care mi-a luat timp și nervi, am găsit pe site-ul Opinia Timișoarei (www.opiniatimisoarei.ro) din 16 decembrie 2011, un reportaj senzațional de la susținerea publică a tezei de către Codruța Kovesi, reportaj îmbogățit cu fotografii.
Mulțumind redactorilor site-ului și sperînd că n-o să mă mustre, pentru că nu le-am cerut voie (am descoperit articolul la 11 noaptea!), îl reproduc împreună cu fotografiile pe care am reușit să le copiez la iuțeală (mai sunt și altele), concluzionînd ca analist:
Susținerea publică a Tezei de doctorat a Codruței Kovesi a fost un moment festiv în viața SRI.

„Laura Codruta Kovesi, sefa procurorilor din Romania, si-a luat doctoratul la Timisoara. In aceeasi zi, SRI si-a inaugarat sediul din Timis.

TIMISOARA. Procurorul general al Romaniei este de astazi doctor in Stiinte Juridice. Laura Codruta Kovesi a intrat in randul magistratilor care au diploma de doctorat, chiar la Timisoara.

Sefa procurorilor din Romania a avut parte de o asistenta selecta la prezentarea tezei, directorul SRI, George Cristian Maior, adjunctii acestuia, generalii de brigada Florin Coldea si Viorel Voinescu, dar si procurorii de la parchetele din Timis.
Lucrarea de doctorat, care a fost coordonata de avocatul Viorel Pasca, a avut ca tema „Combaterea criminalitatii organizate prin dispozitii de drept penal”.
Laura Codruta Kovesi este procuror general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie din data de 2 octombrie 2006, cand a fost numita prin decret al presedintelui Romaniei, Traian Basescu. Mandatul ei a fost reconfirmat in 2009 si este valabil pana in 2 octombrie 2012.
Noul doctor in Stiinte Juridice, impreuna cu sefii SRI au participat, tot vineri, si la inaugurarea noului sediu al Sectiei Timis a Serviciului Roman de Informatii. Cladirea este situata pe Calea Sever Bocu, in locul fostei unitati de aviatie. Spatiul proaspat eliberat, din cladirea de pe Take Ionescu va fi impartit acum intre alte doua institutii care lupta impotriva coruptiei: DGA si DNA.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *