Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de duminică

Cum adică? Victor Ponta nici n-a ajuns președinte și procurorii iau poziție de drepți la orice vorbă a lui?!

Joi, 2 octombrie 2014, procurorii de pe lîngă Parchetul Curții de Apel Ploiești, au pus sechestru pe bunuri ale companiei Lukoil, între care s-au numărat și conturile curente.
Luni, 6 octombrie 2014, dimineața,Victor Ponta a criticat sechestrarea conturilor:
Procurorul este suveran si nici nu cred ca este foarte interesat ca Lukoil are 3.500 angajati, ca, de exemplu, Oltchim cumpara doar de la Lukoil, ca au blocat combustibil pe la Oil Terminal si la Conpet, ca nu stie procurorul si nici nu cred ca e treaba…sau ma rog, probabil ca nu e treaba domniei sale. Ceea ce noi speram – nu avem niciun drept sa intervenim in anchete si nici nu ne dorim acest lucru – ne dorim totusi ca vineri sa poata sa plateasca salariile si ca activitatea sa continue normal, dupa care, sigur, in urma anchetei penale, sa se recupereze prejudiciul si sa fie sanctionati oamenii care au incalcat legea”.

Luni, 6 octombrie 2014, spre seară, Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Ploiești a remis presei următorul Comunicat:
„La data de 06.10.2014, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti a dispus înlocuirea măsurilor asigurătorii prin ridicarea parţială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti să îşi desfăşoare activitatea curentă în condiţii de normalitate cu terţii şi să plătească drepturile salariale şi contribuţiile la bugetul de stat. În cauză au fost extinse măsurile asigurătorii asupra altor bunuri puse la dispoziţie de SC Petrotel Lukoil SA Ploieşti”.

Politicieni și lideri de opinie au reacționat la aceste întîmplări acuzîndu-l pe Victor Ponta că a obținut ridicarea sechestrului răstindu-se la procurori.
CSM s-a autosesizat pentru ceea ce distinsa instituție crede a fi o ingerință în treburile Justiției.
Monica Macovei l-a acuzat pe Victor Ponta de obstrucționarea Justiției.
Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă același lucru.

Nimeni nu s-a sesizat de un lucru infinit mai grav decît declarațiile lui Victor Ponta:
Revenirea spectaculoasă a Parchetului asupra deciziei de sechestrare a conturilor bancare.

Toată lumea spune că procurorii s-au speriat de Victor Ponta.
Și că Victor Ponta trebuie pus la zid, pentru că i-a speriat.
Cum adică procurorii, ditamai procurorii, cei care arestează în dreapta și-n stînga, cei care sunt cîntați de deontoloage și deontologi ca niște Arhangheli ai României, s-au speriat de Victor Ponta?

Păi, pînă mai ieri Traian Băsescu ne convingea că bravii noștri procurori nu se tem de nimeni și nimic în independența lor exemplară.
Cum adică?
Victor Ponta nici n-a ajuns președinte și procurorii iau poziție de drepți la orice vorbă a lui?!

CSM analizează declarațiile lui Victor Ponta.
Foarte bine.
De ce nu analizează CSM și uluitoare schimbare de poziție a procurorilor în chestiunea sechestrului?

Cînd au avut dreptate procurorii?
Cînd au pus sechestru pe conturi sau cînd au ridicat sechestrul  de pe conturi?

Nu s-a fi cuvenit, oare, s-auzim și ce crede Traian Băsescu despre schimbarea Procurorilor de la Ploiești?
Nu de alta, dar dacă Victor Ponta ajunge președinte, cu puterea pe care se spune că o are deja asupra procurorilor, deși e doar candidat, o să ne aresteze pe toți!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *