Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de duminică

De ce a fost sacrificat și s-a sacrificat Robert Turcescu?

Robert Turcescu s-a remarcat prin ostilitatea față de tentativele presei mai mult sau mai puțin tabloide de a-i pătrunde în viața personală. Iată-l însă sîmbătă, 4 octombrie 2014, nu numai acceptînd să se transmită la televiziuni secvențe de la nunta sa, dar mai mult anunțînd redacțiile, cu o săptămînă în urmă, de fericitul eveniment, ca să mă exprim și eu în termenii cuconițelor care comentează la tv, cu umerii etern goi, evenimentele mondene.

Cum se explică noua atitudine a lui Robert Turcescu?
Foarte simplu.
A început Operațiunea Revenirea în presă!
Deja nunta a făcut să se uite momentul așa zisei auto deconspirări.
Comunicatul Parchetului General că n-a încălcat Legea a fost ceea ce Robert Turcescu aștepta pentru a putea declanșa Operațiunea Revenire în presă.

Pentru a înțelege ceva din acest Joc operativ, făcut destul de bine de Robert Turcescu, să amintim că la autosesizarea Parchetului a contribuit sesizarea celor doi parlamentari: Ilie Năstase și Mădălin Voicu.
Să fi primit și ei ordin?

Oricum, eu cred că Robert Turcescu, fost ofițer sub acoperire de ziarist, și nu fost ofițer acoperit în presă, pentru că misiunile primite de el nu țineau de redacțiile în care lucra, ci de locurile în care putea intra ca marele jurnalist Robert Turcescu (ambasade, de exemplu, cercuri de străini suspecți), și-a îndeplinit deja misiunea.

Mulți au susținut că misiunea sa a fost de a crea climatul de tensiune pentru ca Traian Băsescu să-l poată deconspira pe fostul ofițer acoperit Victor Ponta.
Eu nu cred asta.
Eu cred că, dimpotrivă, Robert Turcescu a fost sacrificat și s-a sacrificat pentru ca să se uite promisiunea lui Traian Băsescu în chestiunea prezidențiabilului acoperit. Sunt convins că Serviciile ar fi avut mari probleme dacă Traian Băsescu ar fi ieșit cu dezvăluire. Obligate prin lege să dezmintă, ar fi lăsat impresia unei puneri la punct a Președintelui.

Dvs ce credeți?
De ce a fost sacrificat și s-a sacrificat Robert Turcescu?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

  • Imi place distinctia dintre ofiter sub acoperire de jurnalist si ofiter acoperit in presa. Este una corecta, dar eu nu cred ca personajul in cauza a fost ofiter sub acoperire de jurnalist. De obicei astia nu sunt vedete si nu isi dedica foarte mult timp activitatii pe care o au ca acoperire. De fapt eu nu cred nici ca a fost ofiter, ci doar agent, colaborator in zona informativa. Gradul de ofiter in rezerva, chiar daca l-a primit ca o rasplata pentru serviciile aduse in zona informativa, nu ii atesta calitatea de ofiter de informatii, ci de ofiter pur si simplu. Apreciez faptul ca incercati sa gasiti cea mai buna explicatie pentru Robert Turcescu, dar eu cred ca el a fost agent acoperit in presa asa cum sunt foarte multi (vezi fata cazuta a lui Silviu Sergiu cand Turcescu spunea ca este ofiter acoperit).

  • eu ma intreb cat o sa mai tina circul mediatic din Romania (?!) 🙂

  • Nene Cristoiu ! Pun si eu o intrebare .Citi Ofiteri Acoperiti ,,,, de pamint ,,,,in cimitirele din Teleorman are Boierul Dragnea ?

  • D-le Cristoiu cind il faceti pa Rares Bogdan sa inteleaga ca prietenul sau Crin Antonescu numai politician nu este ?Ca impreuna cu Ponta era sa dea o lovitura de stat la care a participat si Rares prin simplu fapt ca a mers la vot dar,pina la urma a avut satisfactia sa-l vada pe bunul sau prieten chiar si presedinte interimar este o realizare.Cind o sa-l faceti pe Rares sa inteleaga ca PRIETENUL SAU ARE VINA CA AZI PSD ESTE LA GUVERNARE.Dar sa nu-i spuneti ca azi Crin Antonescu ar fi avut prima sansa sa fie presedinte daca state in banca lui dupa 2009 si-ar fi facut opozitie.

  • a vrut sa plece de la b1 si nu stia cum! rtv il primeste oricum,acoperit,descoperit si pe ce sume!banii vorbesc

  • a fost regie nereusita a lui Turcescu!Cum nu i-a iesit pasenta se intoarce pe usa din dos la vechiul stapan!Dar pentru a putea fi digerat din nou de mase el trebuie albit!Frecati bine maestre…

  • Haide Maestre,sa faci nunta la o sala de biliard mi se pare absurd,ridicol sau de ce nu de o zgarcenie rar intalnita,pai mai bine facea nunta la el la Pitesti si era mai bine

  • Poate acum devine cu adevărat ofițer sub acoperire 😉

  • Eu, in calitate de consumator de presa, am reperele mele valorice. Printre ele se numara Ion Cristoiu si CTP. Robert Turcescu nu este un reper si nu ma intereseaza ce face…

  • am impresia ca turcescu v-a cam tradat maestre

  • maestre, mai lasati-ne cu slugoiul fanfaron turcescu. individul nu intereseaza pe nimeni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *