Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de duminică

De ce-a reacționat Victor Ponta atît de prudent la dezvăluirea lui Traian Băsescu despre ofițerul acoperit

Gestul lui Traian Băsescu de a avertiza că printre candidații la Președinție se află un ofițer acoperit al unui serviciu secret român (ceea ce presupune că unul dintre politicienii de marcă ai României face parte din personalul operativ al SRI sau SIE) poate fi acuzat în orice moment de iresponsabilitate.

Președintele țăriii e șeful CSAT, instituție care organizează și coordonează activitatea SRI și a SIE.
Dacă președintele a aflat (cum? e altă poveste) că un ofițer SRI sau SIE a primit de la servicii sarcina de a candida la președinție și chiar de a ajunge președinte, atunci problema trebuia rezolvată cel mult în cazul CSAT.

M-a surprins că toți candidații la președinție s-au grăbit să spună că ei nu sunt ofițeri acoperiți, gest absurd, dat fiind că un ofițer sub acoperire de aia e sub acoperire ca să nu recunoască niciodată că e ofițer.
Nici unul nu l-a criticat aspru pe Traian Băsescu pentru asta.

Că politicienii care candidează din partea Opoziției nu l-au criticat pe  Traian Băsescu parcă mai înțeleg:

  1. Sunt într-un fel din aceeași tabără cu Traian Băsescu;
  2. Electoratul de Dreapta privește cu suspiciune amestecul serviciilor în politică.

N-o să înțeleg însă de ce n-a făcut-o Victor Ponta, al cărui electorat, trecut prin mașina de tocat creiere a Antenei 3 și României Tv, s-ar fi așteptat la o dezlănțuire a candidatului PSD împotriva lui Traian Băsescu:

  1. Traian Băsescu e înjurat indiferent ce ar face;
  2. Electoratul PSD, alcătuit cu precădere din foști, admiră serviciile secrete ale României, începînd cu Securitatea.

Iată însă cum a reacționat Victor Ponta:
Din punct de vedere politic, e evident ca nu se referea la mine dl Basescu, pentru ca tocmai a declarat ca ne-a verificat pe noi toti, cei care suntem membri ai Guvernului, si are confirmarea ca nu noi suntem. Dar nu cred ca aceasta trebuie sa fie tema de campanie, sa-l gasim pe domnul sau pe doamna care, nefiind ministri, nu stiu, au activat sau activeaza in servicii de informatii. Daca activau pentru vreun serviciu de informatii, nu stiu, al Rusiei sau al Coreei de Nord, sigur ca era o problema. Daca isi fac datoria, doamna sau domnul, fata de tara, cred ca merita felicitati pentru asta”.

S-o recunoaștem. El, atît de pornit împotriva lui Traian Băsescu, gata să-l facă iresponsabil pentru orice fleac, nu folosește prilejul pentru a avertiza că Traian Băsescu e iresponsabil.

Sunt următoarele ipoteze:

  1. Cei doi sunt înțeleși. Sub acest semn, cînd vine vorba de o greșeală gravă a lui Traian Băsescu, Victor Ponta e pisicuț jigărit;
  2. Despre Victor Ponta e vorba. Prin urmare, Victor Ponta se  teme să nu-l înfurie pe Traian Băsescu;
  3. Așteaptă momentul cînd Traian Băsescu va fi obligat fie să spună numele candidatului, fie să dea înapoi în chip public.

Dumneavoastră ce credeți?
Aveți o altă explicație?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

16 comentarii pentru articolul „Gîndul de duminică”

  • „justitia” lui ponta…..:) :)..PROTEJEAZA CORUPTII…..!!! ____ MAXIM….!!!! prim-procurorul Parchetului Curtii de Apel Timis, Ion Brasoveanu, considera „legala si temeinica” solutia procurorului Ghimis A. !!!! –– amindoi fac AFIRMATII MINCINOASE in solutiile date in dosar !!!!! contrazic legea si actele eliberate de autoritati !!!! –– in timp ce DNA-ul are o activitate de remarcat, procurorul Ghimis Adrian de la Parchetul Curtii de Apel Timis tergiverseaza in mod ilegal dosarul 591/P/2013 cu tot probatoriul depus de mine la dosar !!! favorizeaza infractorii, accepta declaratii false ale notarului Morariu, care contrazic actele eliberate de autoritatile statului !!!!! _____ cum este permis sa existe asemenea procurori…….!!! in dosar se demonstreaza clar falsificarea actelor unei societati comerciale !!! _____ si surpriza: DNA Timis spune ca nu este de competenta lor…!!!! in caz fiind implicat si Registrul Comertului Arad !!!!!!! ______ ba mai mult: procurorul Ghimis face AFIRMATII MINCINOASE in ordonanta ce o da in caz………..!!!!!!!!!

  • A spus si securistul de Valer Marin – senator PSD, ca Ponta e acoperit SIE. Nu mai e nicio bomba. Va fi doar o confirmare.

  • Asa l-a invatat sa faca cel care l-a recrutat pe V V P.

  • Ponta si cei care au primit cuvântul de ordine din partea PSDului nu au decat cuvinte de lauda la adresa candidatului-ofițer sub acoperire: datoria fata de tara si admiratia electoratului care ii va da votul! Ca de obiceiCULTUL CELUI CARE ÎNCALCĂ LEGEA care INTERZICE aceasta dubla personalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *