Gîndul de duminică – ziua celui de-al doilea tur

Eu nu votez împotriva lui Victor Ponta, eu îl votez pe  Klaus Iohannis!

Bag seamă că s-a ivit o nouă modă:
Cea  de a declara că votezi împotriva lui Victor Ponta.
Desigur, a vota împotriva lui Victor Ponta înseamnă a vota cu Klaus Iohannis.

Numai că, așa cum am mai scris, în nuanța asta se ascunde un mare adevăr:
Cei care declară sus și tare că votează împotriva lui Victor Ponta vor să ne facă să credem că votează pentru răul cel mai mic.
Ceva asemănător votului din 2000 împotriva lui Vadim ca să nu se poată spune că s-a votat cu Ion Iliescu.

Sub acest semn – de la Traian Băsescu pînă la Monica Macovei – toți politicienii de Dreapta exagerează în chip voit răul pe care l-ar reprezenta victoria lui Victor Ponta.
Ar fi o așa de mare nenorocire pentru țară – ne sugerează ei – că n-avem încotro:
Va trebui să-l votăm pe Klaus Iohannis.

Dincolo de uriașa, incredibila prostie (despre care o să scriu în zilele următoare), de-al transforma pe mucosul politic Victor Ponta într-o personalitate gen Nicolae Ceaușescu, Ion Iliescu, Traian Băsescu (dacă se fac demonstrații și împotriva posibilității de a fi președinte, înseamnă că e ceva de capul lui), șmecheria cu votul împotriva lui Victor Ponta e cea mai mare insultă cu mănuși adusă lui Klaus Iohannis. Cei care o fac – politicieni, jurnaliști, membri ai societății civile – vor să ne spună că, da, Klaus Iohannis nu e bun de președinte, dar noi n-avem încotro, trebuie să-l votăm, pentru că altfel iese președinte Dictatorul Ciumei roșii.

Eu însă declar aici pe proprie răspundere:
Nu votez împotriva lui Victor Ponta, votez pe Klaus Iohannis.

Pentru că:

  1. Am o părerea prea proastă despre Victor Ponta pentru a-i face onoarea să votez împotriva lui.
  2. Klaus Iohannis a adus în politica românească, în această campanie, un alt fel de politician decît cel cu care ne-au obișnuit nu numai anii postdecembriști, dar și anii interbelici:
    Politicianul care nu vrea să mă păcălească pentru a-i da votul.
    Cu excepția unor  momente – toate determinate de sfaturile staff-ului,  alcătuit din politicieni vechi – faptele și vorbele lui Klaus Iohannis în această campanie au stat sub semnul refuzului de a face orice pentru a-mi șterpeli votul. Un asemenea fel de a face politică va deveni în viitor – sper – un fel obișnuit de a face politică. Din nenorocire, Klaus Iohannis a intrat prea tîrziu în campanie. S-a întîmplat cu el ceea ce s-a întîmplat cu Emil Constantinescu în 1992. După patru ani de afirmare pe scena noastră politică, Emil Constantinescu a cîștigat alegerile din 1996.
  3. Sondajele îl dau pe Klaus Iohannis pierzător în fața lui Victor Ponta. Dacă va pierde, Klaus Iohannis trebuie să piardă la un scor mic. Nu numai pentru că Victor Ponta și-ar lua PSD-ismul în cap, dar și pentru că modelul de politician Klaus Iohannis trebuie să supraviețuiască în politica românească.
    Dacă va pierde la scor, toți politicienii vechi vor susține că stilul lor de a face politică – stil întruchipat perfect de Victor Ponta – e cel de succes la noi. Și atunci vom avea mii de politicieni tineri asemănători lui Victor Ponta.
Comentarii

RESPECT ION CRISTOIU !

Mihai Groapa Mihai Groapa says:

LA MULTI ANI MAESTRE!

Emilia Tzara Emilia Tzara says:

Ion Ionescu…cata gargara inutila e in mesajul tau…as putea spune ca ai avut un bufeu verbal fara gandire!!!

Emilia Tzara Emilia Tzara says:

rog transmite mai departe:

Ion Ionescu Ion Ionescu says:

Adriana Oprea “Maine veti amuti. Voi, guturalii care credeti ca salvati Romania din trei postari si-un share pe facebook. Voi, cei care va pricepeti atat de bine la politica, incat nici pana acum nu v-ati prins ca ea e compusa doar din duplicitate, interese de grup si aliante incolore. Voi, cei care va prefaceti ca o credeti, voi, cei carora va place sa visati.
Maine va fi liniste. Si-n sufletele voastre, va mai muri o revolutie in care n-au suierat gloante, ci like-uri, filmulete si tone de rahat. Mickey Mouse si Santa Klaus. Si Popeye plus Olive, care si-a falfait picioarele, electoral, pe stalpii din oras. Vai de tara asta! Si vai de noi, figuranti intr-un serial de desene animate!
Maine veti amuti. Nicio nedreptate marunta n-o sa va mai revolte, nicio cauza n-o sa va mai stranga laolalta, niciun alt subiect n-o sa mai starneasca atata patima inutila. Si-atata dezbinare. Ca pentru duminica in care credeti ca se va decide destinul acestei tari.
Romania isi alege duminica doar presedintele. Destinul ni-l alegem in fiecare zi. Prin ceea ce facem dar, mai ales, prin ceea ce nu facem noi, ca popor. Si fiecare dintre noi, in viata ce e parte din destinul acestei tari.
Maine veti amuti. Si, stiu, veti considera ca v-ati facut datoria. La fel ca maresalii care coboara pe campul de lupta doar pentru marile batalii.”

La mulţi ani,domnule Cristoiu!

Maestre, ma inclin! Respect!

C-tin Sc C-tin Sc says:

Il votam pe Klaus Johannis pentru a consolida DNA .

Bughy Yo Bughy Yo says:

Eu votez ca am dreptul 😉

Duda Zaluda Duda Zaluda says:

Felicitari, Maestre! Ptr alegere, atitudine, franchete, verticalitate si mai ales, ASUMARE! Am convingerea ca Romania va scrie ISTORIE azi! Si NU prin sange, prin VOT! Sa iesim la vot, dragii mei! Sa NU mai permitem Cosei Nostra di FamiGlia Po(A)nta sa ne spuna ca DREPTUL nostru-i o LOZINCA! Sa votam ”neamtul” cu suflet de RUMAN autentic! Sa votam OMUL cald, sincer, demn, civilizat, echilibrat, vertical, integru, vivace, care POATE, tace si FACE! Sa alegem SCHIMBAREA de care Romania are nevoie! Sa votam cu sufletul… ascultandu-ne vocea constiintei… 😉

Foarte corect,doar ca l-ati uitat pe C Antonescu si el voteza impotriva lui V Ponta.

Speram ca si d-voastra Maestre!

Speranta Pop Speranta Pop says:

D-le Cristoiu asa va vreau,,,,,,Tot respectul pt. d-voastra…..Mergem la vot si votam Klaus Iohannis !!!!

Marsilia, marele port de Provence – partea I

Cu Ion Cristoiu prin infernul contemporan | 13. Focurile au fost bine ţintite, făceau parte dintr-un scenariu
Cel care merge la Gara de Nord
Un James Bond prea British
Am dat mîna cu Ramon Castro, fratele lui Fidel Castro | 7. Fidel, un copil nelegitim, făcut de taică-său cu servitoarea
Sentinela despre Rebeliunea legionară