Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Gîndul de joi, 14 iulie 2016

După ce, în ultimii ani, Binomul SRI-DNA a reuşit să lichideze orice urmă de capitalism românesc, premierul Dacian Ciolos pînă la Hanoi pentru a-i invita pe comuniștii vietnamezi să edifice capitalismul în România!

Pe vremuri cînd, mai tînăr fiind, nutream speranţe deşarte, am scris în cîteva rînduri că, deşi comunist, visez la momentul în care, într-una din ţările lumii, s-ar organiza demonstraţii sub sloganul Nu ne vindem ţara românilor!, mişcări iscate, din cîte se poate înţelege, de pătrunderea pe pieţele ţării respective a marilor companii româneşti, iniţiate şi înflorite în capitalismul postdecembrist.
Asociam, din cîte se desluşeşte, capitalismul cel atît de mult cîntat în şoaptă înainte de 1989 cu ivirea şi dezvoltarea unor puternice firme româneşti, care, după ce-au pus stăpînire pe pieţele din România, alungînd, prin concurenţă, firmele occidentale, au pornit-o de-a lungul şi de-a latul planetei, pentru a pune stăpînire şi pe alte pieţe.
Cum eu, deşi comunist, vedeam în asta un temei de a fi mai mîndru ca un american, se înţelege c-am tresărit aflînd că Dacian Cioloş, plecat în vizită în Republica Socialistă Vietnam (curios, în Presa noastră aservită, cînd vine vorba de turneul premierului, precizarea din titlu de la ONU dispare, rămînînd doar vizita în Republica Vietnam!), a ţinut un discurs în deschiderea Forumului de afaceri româno-vietnamez.

Ştiam din vizitele preşedinţilor americani, francezi, din cele ale cancelarului Germaniei, că într-un asemenea turneu, precum cel dintr-o ţară ca Republica Socialistă Vietnam, un lider al unei ţări membre a UE ia cu el un puternic grup de oameni de afaceri.

De ce-i ia cu el?

  1. Ca să-i recomande unor conducători de economie de stat cum sunt comuniştii vietnamezi.
  2. Ca să obţină, în schimbul cadoului care e pentru liderii comunişti vizita unui premier al unei ţări capitaliste, membre a UE, precum România, avantaje pentru firmele româneşti.

Prin urmare, aflînd că la Hanoi s-a deschis Forumul de afaceri româno-vietnamez, m-am năpustit în căutarea Discursului ţinut de premierul Dacian Cioloş la deschiderea manifestării.
Şi găsindu-l, am aflat că premierul Dacian Cioloş s-a adresat „oamenilor de afaceri vietnamezi” invitîndu-i să vină să investească în România, arătîndu-le ce mare avantaje ar fi pentru ei să pătrundă pe piața românească.

La lectura celor susţinute de Dacian Cioloş nu mi-a venit să cred ochilor.
Nu se poate!
Nu cred că premierul Dacian Cioloş a bătut atîta drum pentru a-i convinge pe „oamenii de afaceri” vietnamezi să vină şi să investească în România.

În primul rînd, Vietnamul e o ţară comunistă exemplară, cu un partid unic şi cu un şef care nu e şeful statului, ci secretarul general al Partidului Comunist. E drept, în stil pereistroskist ( la ei se numește Đổi MớiRenovarea), comuniştii vietnamezi se joacă şi ei niţel de-a capitalismul.
Care capitalism e făcut de secretarii de partid.
Parcă şi-l văd venind în România pe post de mare capitalist și beneficiind de facilitățile acordate de noi investițiilor străine pe secretarul de partid al provinciei Hanoi!

În al doilea rînd, cu ce investiții de capital străin să vină „oamenii de afaceri vietnamezi” în România?
Cu o prăvălie de orez?
Cu un atelier de pălării de paie?

Convins că e absurd, mi-am zis că primele rînduri ale discursului sînt un truc de cîştigare a bunăvoinţei gazdelor comuniste, care gazde, închizînd ochii la faptul că Dacian Cioloş întruchipează capitalismul exploatării omului de către om, l-au primit cu onoruri.
Dar, nu, nu mă înşelam.
Dacian Cioloş s-a adresat doar „oamenilor de afaceri” vietnamezi.
Pentru el, oamenii de afaceri români, cei pentru care un premier român trebuie să le fie lobbyst pe plan internațional, nu există.

Mă pregăteam să mă năpustesc asupra lui Dacian Cioloș pentru această tratare cu dispreț a capitaliștilor români.
Și deodată mi-am dat seama.
Doamne, idiot mai sunt!
Care oameni de afaceri români?
Care firme românești pentru care premierul să meargă în Vietnam ca să le facă lobby?
Care capitalism românesc?
În ultimii ani, Binomul SRI-DNA a reuşit să lichideze orice urmă de capitalism românesc cu o rapiditate care a depăşit-o pe cea cu care Securitatea din anii Anei Pauker a gata proprietate privată.
Iar premierului Dacian Cioloș nu i-a rămas decît să bată drum pînă la Hanoi pentru a-i invita pe comuniștii vietnamezi să edifice capitalismul în România!

N.B. Bogdan Iacob de la InPolitics.ro a sesizat şi denunţat dublul standard al Diviziei Presă a Poliţiei Politice Prezidenţiale, în frunte cu Marele regiment care e Digi 24. Cînd Victor Ponta a făcut o vizită în China ofiţerii acoperiţi din presă au sărit din cazărmile care sînt azi redacţiile şi i-au dat fostului premier cu epoleţii în cap, pentru c-a îndrăznit să viziteze China comunistă.
Dacian Cioloş a vizitat Vietnamul comunist.
Ofițerii acoperiţi nu numai că nu l-au criticat, ba, dimpotrivă l-au lăudat că reia tradiționalele relații de prietenie cu poporul vietnamez!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

32 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 14 iulie 2016”

  • si eu m-am mirat .

  • Pai,daca binomul a reusit sa lichideze capitalul romanesc,ce rost mai are,cumpararea unui avion prezidential mare,din moment ce nu mai are,oameni de afaceri de luat in diverse vizite oficiale. Poate fi un avion mai mic si mai ieftin.

  • Da . Dar nici cu Base nu ni-e rusine si el a făcut ceva ce altii nu ar fi făcut : l-a retras pe Prunaru cand a încercat sa aducă tezaurul de la rusi ,apoi si-a dat consensul cand ticalosul ( șef SIE ) a cedat averea Gojdu ca si cum ar fi fost averea lu tat-su .Asa santem noi norocosi ,avem numai președinți ” patrioti „

  • Maestre;n-ati lamurit-o cu asocierea FBI-DNA !?!

  • Acest blog a devenit o mizerie cenzurata

  • IN SFARSIT DL IOHANIS OBTINE 3 REZULTATE EXTRAORDINARE
    Dl Iohannis a promis ca va fi un altfel de presedinte.Un om de stat care „tace si face”.Intrucat pana acum unui au spus ca se comporta precum un robot care actioneaza numai cand se declanseaza butoane de afara ,am decis sa devenim avocatul diavolului si sa va prezentam 3 rezultate notorii pe care domnul Iohannis le au obtinut.
    Inainte sa va spunem despre ce este vorba consideram oportun sa va atragem atentie ca nici un alt sef de stat al Romaniei nu a obtinut pana acum astfel de rezultate.
    Din aceste motive , anticipam ca domnul Traian Basescu ,in calitate de ultim locatar de la Cotroceni si politician care nu a reusit sa isi atinga visul si anume cel de a deveni premier al Romaniei ,va fi invidios pe domnul Klaus Iohannis .
    Cel 3 rezultate deosebite despre care vi-l vom prezenta in acest articole vin intr-un moment in care dl Iohannis are serioase probleme de imagine.
    Acest lucru se intampla de indata ce a fost prezentat ca unui din cei care a adus o contributie la ceea ce ziaristii au denumit o lovitura de stat care se afla in desfasurare si care are loc prin jaful electoral combinat cu anumite metode staliniste despre care va vom vorbi cu alt prilej.

    Intrucat in acest document ne am propus sa va prezentam doar cele 3 rezultate deosebite pe care le a obtinut domnul Iohannis in calitate de presedinte a Romania si care vor intra in istorie ,nu vom face referire la modul in care s-a pus la cale pana acum pas cu pas un asalt asupra puterii si a resurselor Romaniei precum gazul ,petrolul ,padurile ,etc
    .Ca atare ca sa nu deviem de la subiect o sa va invitam daca considerati necesar sa cautati expresile precum :
    1) Ambasada SUA ar putea lua atitudine
    2) Lovitura pe cele 3 axe Bruxelles -Berlin -Bucuresti
    3) Panica generala, dezamagire totala
    Care sunt cele trei rezultate pe care le a obtinut domnul Klauss Iohannis in calitate de presedinte al Romaniei?
    1) Este primul presedinte din Romania din ultimiultimii 25 de ani care decide sa schimbe directorul SRI atunci cand ajunge la Cotroceni
    2) Este primul presedinte din istoria Ronmaniei care decide impreuna cu familia sa sa actioneze in justitie statul pe care il reprezinta
    3) Este primul sef de Stat de dupa 1947 care decide sa stearga datoria Germaniei fata de Romania .

    Ce spun alti despre un astfel de gest a domnului Iohannis ?

    Conform celor spuse de catre domnul profesor şi economist Radu Golban din Elveţia domnul Klauss Iohannis , asa zis-ul ” partidul meu” si gasca lor din parlament au renuntat la o datorie de 19 miliarde de euro a Germaniei fata de Romania .
    Dar aceasta nu este tot stind ca pentru a putea face alte concesi in beneficiul statului German , Austriac sau pentru a putea oferi companiilor din tarile respective anumite avantaje are nevoie de un parlament care sa fie populat numai de catre cine trebuie.

    Astfel a chemat partidele la Cotroceni si le a propus adoptarea unei legi care permite nu doar jaful electoral ci si includerea pe lista de partid a unor oameni de ai lor .
    Tinand cont de gravitatea unei astfel de situatii vom reveni cu mai multe informatii despre acest subiect.

  • Dar de ce accepti Tu aceasta mizerie de cenzura ?

  • Aveți simțul umorului prea dezvoltat și pt.Romania și pt.Vietnam!

  • ASTA A FOST PLANUL

  • Dacă mergea Băsescu la Hanoi era în regula, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *