Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de joi, 16 aprilie 2015

Cu o deontoloagă faci Revoluție, că-ți vine. În nici un caz, amor, că nu-ți vine!

Adrian Năstase a decis să publice pe blog Stenograma întîlnirii informale cu un grup de ziariști programate la Vila Dante pe 30  mai 2003.
Deocamdată, am putut citi doar intervenția – Statementul – lui Adrian Năstase.
Vor veni, după cum ne amenință fostul premier, și transcrierile intervențiilor noastre, ale ziariștilor, și ale dialogurilor cu Adrian Năstase.

Pînă atunci încerc să-mi amintesc și eu cîte ceva despre acea întîlnire de acum 12 ani, la care, așa cum mărturisește lista publicată de Adrian Năstase, am fost și eu invitat.
Nu-mi mai amintesc dacă eram angajat undeva. Sigur e că, la fel ca acum, scriam și publicam de zor bietele inutilități zise și editoriale.
În fața mea, dincolo de masă, ședeau două deontoloage. Una dintre ele, văzînd că de cealaltă parte sunt bărbați, își desfăcuse un nasture la bluză, într-un efort de a ne lăsa să bănuim un sîn. Era – mai e – o deontoloagă. Și atunci, ca și acum, o deontoloagă e o persoană pe care Zoologia o dă drept femeie.

În realitate, așa cum mă gîndeam atunci, luînd seamă la nasturele descheiat dinadins pentru a ne convinge că are sîn, nu țuțuroi, o deontoloagă nu e o femeie. Nu mi-o pot imagina plimbîndu-se cu un bărbat de mînă pe malul unui lac și pierzîndu-se apoi în privirile bărbatului. Cum nu mi-o pot imagina lăsîndu-se iubită. Asta ar presupune actul mistic al nașterii și, mai apoi, trăiri de mamă. Oricum, nu-mi imaginam și nu-mi imaginez pe cineva făcînd amor cu o deontoloagă. Cu una ca asta, faci revoluție, că-ți vine. Nu faci însă amor, că nu-ți vine!

Despre ce-am discutat atunci cu Adrian Năstase?
Cum despre ce-am discutat? Ce-am discuta și cu Victor Ponta, dacă ar organiza o astfel de întîlnire. Despre baronii locali. Din cîte-mi amintesc, Adrian Năstase era convins că baronii locali vor dispărea din politică o dată cu vîrsta. Au trecut 12 ani. Baronii locali n-au dispărut. A dispărut însă din politică Adrian Năstase. Cine-și imagina atunci că atotputernicul premier va pierde totul:  șefia Guvernului, șefia PSD, libertatea, dreptul de a face politică. Și se mai întreabă unii de ce nu mă emoționează noii Puternici ai clipei de azi. Cum să mă impresioneze, cînd l-am văzut pe Adrian Năstase întins pe targă după tentativa de sinucidere, pe Traian Băsescu sunînd la secretara Codruței Kovesi și pe Nicolae Ceaușescu ieșind din TAB?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 16 aprilie 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *