Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Tulburările din 10 august – Aberații și mistere. O născocire luată în serios de toți: Milionul de participanți

În prima parte a lui 1990, că jurnalist şi director al revistei Zig-Zag magazin, am fost unul dintre cei mai mari adversari ai Puterii FSN. Aia da la Putere, a lui Ion Iliescu în 1990! Cînd îi aud pe unii vorbind de Puterea lui Liviu Dragnea cu care se luptă ei pe Facebook îmi vine să izbucnesc în rîs. Dragii moşului, să fi trăit voi anul 1990, cînd România era în afara oricărei alianţe, cînd nu căzuse URSS, cînd FSN cîştigase parlamentarele şi prezidenţialele cu peste 80%, cînd întreaga presă era în mîinile Cotrocenilor şi să fi luptat în scris cu Ion Iliescu!

Am scris aceste rînduri nu pentru a reaminti că eu am o lungă experienţă a bătăliilor cu Puterea, cu adevărata Putere, întruchipată de Preşedinte în România postdecembristă, ci pentru a explica titlul şi conţinutului articolului consacrat în numărul din 19 iunie 1990 al revistei evenimentelor din 13, 14 şi 15 iunie 1990:
Ce se ascunde dincolo de evenimentele din 13, 14 şi 15 iunie?

Deşi aveam toate motivele să folosesc evenimentele, mai ales Tulburările din 13 iunie 1990, la care participasem mai ceva ca TeFeLiștii de azi, pentru a mai ataca o dată Puterea FSN-istă, am purces la o descifrare a celor întîmplate sub semnul tezei formulate chiar din primele rînduri:

„Orice conflict social-politic de proporţii se supune unei anumite logici. Prin raportare la interesele actorilor prinşi în acest eveniment, pot fi sesizate cauzele declanşării, explicaţiile modului de desfăşurare. Posibilele întrebări îşi găsesc răspunsurile prin atenta cercetare a faptelor. Aceste adevăruri elementare nu funcţionează în cazul evenimentelor dramatice din 13, 14 şi 15 iunie 1990. Întreaga lor desfăşurare pare a fi supusă unei logici aberante. Raportarea firească la comportamentul anterior al actorilor sporeşte şi nu risipeşte enigma. În numeroase cazuri, aceştia par a fi acţionat împotriva propriilor interese. Faptele şi declaraţiile lor sînt lipsite de logică. Răspunsurile încîlcesc şi mai mult lucrurile. ”

Sînt un mare adversar al Guvernării PSD de după decembrie 2016 guvernare pusă sub semnul influenţei hotărîtoare a lui Liviu Dragnea.
Numai că, la fel ca în cazul Tulburărilor din 13-15 iunie 1990, nu pot să nu constat, în cazul Tulburărilor din 10 august 2018, că „faptele şi declaraţiile” celor implicaţi în „sînt lipsite de logică”.

Să supunem logicii simple una dintre aceste deraieri de la logica politică şi mai ales de la logica psihologiei individuale şi colective:
Mitingul de un milion de participanți, anunțat ca o Revoluție, ba mai mult ca o Despicare de catapeteasmă pentru Istoria României din toate timpurile.

Cu o lună înainte de miting, un anume Emanuel Cioacă, român stabilit în Anglia, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, înfiinţată abia pe 28 aprilie 2018, cere autorizaţie pentru desfăşurarea pe 10 august 2018 a unui miting al Diasporei cu participarea a un milion de oameni. Un milion de oameni!
O asemenea cifră de participanţi n-a fost înregistrată niciodată în Istoria României. Din start, cifra ar fi trebuit să ridice semne de întrebare. Cu atît mai justificate cu cît organizatorul vorbea de participarea exclusivă a românilor din străinătate, care români urmau să vină special la Bucureşti, cu maşinile, direct din întreaga lume, pentru a participa la miting Mitingul Diasporei, nu întîmplător astfel intitulat, vorbea de un miting organizat de Federaţie, astfel încît să fie clar că exprimă voinţa Diasporei. Românii veneau nu oricum, ci în chip organizat, special pentru asta direct din stărinătate. Presupunînd că participau şi români veniţi acasă în concediu, aceştia trebuie să marcheze faptul că erau din Diaspora. Dacă erau, să zicem din judeţul Vrancea ei trebuiau să vină, cu toţii, în chip organizat, la Bucureşti, în dimineaţa zilei de 10 August 2018, direct din Vrancea.

Milionul de participanţi, deşi pare absurd oricărui om normal, e luat în serios de organizatori, de presă, de oficialități. Un anume Sebastian Burduja postează pe Internet un videoclip în care anunţă că un milion de români din străinătate se vor întoarce în ţară, „pentru a aprinde lumina”. Ca prin farmec, pe reţelele sociale protestul strînge zilnic zeci de mii de susţinători. Toţi se angajează să vină la Bucureşti pe 10 august 2018. Sebastian Burduja devine Eroul Rețelei de presă a SRI și SIE.

Pe 19 iulie 2018, Federaţia Românilor de Pretutindeni cere Primăriei autorizaţia pentru organizarea unui miting de un milion de oameni pe 10 august 2018.
Nici mai mult nici mai puţin decît un milion!

Primăria ia în serios cifra de un milion. La început nu aprobă mitingul din motivul că un milion n-au loc în spaţiul din Piaţa Victoriei. În urma întîlnirii cu reprezentanţii diferitelor instituţii, inclusiv cu cei ai SRI, Gabriela Firea aprobă mitingul de un milion de oameni. Culmea e că nici măcar reprezentantul SRI, Serviciu care monitorizează reţelele sociale, nu semnalează în şedinţă că e vorba de o cifră fantasmagorică.

Printr-un mecanism imens, de manipulare teza milionului devine axiomă. Nimeni din Presa care susţine Protestele de stradă nu observă, în mod lucid, că nimeni nu poate aduce, mai ales din străinătate, un milion de oameni.
Un milion de români care-și lasă baltă locurile de muncă pentru a se îndrepta spre București.
O pagubă făcută chiar economiei Europene!

Persoane din România precum Mălin Bot se deplasează în străinătate şi întreţin pe reţelele sociale ideea imaginii unei uriaşe pregătiri în rîndurile comunităţilor de români pentru a merge la mitingul cu milionul.

Pe 1 august 2018, Primăria e înştiinţată de Federație că renunţă la organizarea mitingului.
Pretextul e cusut cu ață albă. Primăria n-ar fi dat autorizație mitingului. Mult mai ciudat, Emanuel Cioacă dispare din peisaj. Nu mi-e clar dacă a fost sau la miting. Din cîte-mi dau seama, nu, altfel s-ar fi înghesuit să fie zgomot mediatic.
Brusca renunțare la calitatea de organizator a celui care se fălise pînă atunci cu milionul de participanți e unul dintre cele mai misterioase momente din acest Moment plin de mistere.
Cum e un moment misterios și ținerea mitingului în condițiile în care organizatorul anunțase că renunță la organizarea lui.

În simbolistica Mitingului existența unui organizator era un punct cheie. Ori de cîte ori vine vorba de Diasporă sînt aduse în discuție numeroasele organizații ale românilor din străinătate. Asumarea organizării de către Federație accentua imaginea unui miting al Diasporei. Din punct de vedere al minimei asigurări a ordinii publice, retragerea organizatorului a provocat un veritabil balamuc. Nu numai că nimeni nu-și asumă responsabilitatea pentru eventualele accidente, dar mai mult totul rămîne în ceață. Și ora la care urma să înceapă mitingul, și sloganele protestatarilor, ba chiar și scopul mitingului. Avem de a face cu un miting prezentat mai departe ca adunînd un milion de oameni fără a fi clar de ce se adună. Transformare mitingului într-un pretext de tulburări ne sugerează că retragerea organizatorului a făcut parte din Scenariu. Dacă nu răspunde nimeni de organizare, dacă mulțimea strînsă în Piață n-are o minimă unitate, dată de scopul protestului, atunci diversiunile au liber la manifestare.

Deşi renunţarea la organizare n-a fost nici azi explicată de către Emanuel Cioacă (nici nu s-a mai insistat, omul şi-a făcut rolul) imaginea mitingului de un milion de participanţi rămîne fixată în conştiinţa publică pînă în 10 august 2018.
Maşinăria de presă diversionistă o întreţine din plin. Site-urile şi televiziunile Sistemului – Realitatea Tv, Digi 24 – se întrec în a difuza imagini cu coloane de maşini care se pregătesc de plecarea spre țară, mai din Marea Britanie mai ales.

Imaginea favorită e o reamintire a imaginii favorite a reportajelor tv de la punctele de plecare spre locul de trecere pe lîngă tribuna oficială la demonstrațiile de 23 august.
Recuzita, declaraţiile întreţin imaginea unei mişcări rutiere la nivel de Europa. Prin intermediul aceloraşi U.M. din Presă se avansează teza românilor din SUA, Canada, Australia urcîndu-se în avioane pentru a fi prezenţi la mitingul de un milion.

Imaginea Fluviului care-şi adună apele, luată direct din recuzita bolşevică a mişcărilor de masă, e cultivată pe 9 august toată ziua. Coloanele au ajuns la vamă. O manipulare ordinară face să se vorbească de luarea cu asalt a punctelor de intrare. Sînt difuzate imagini cu români din ţară care le ies în întîmpinare românilor din milion la Vama Borş, pentru a-i saluta în ipostaza de salvatori ai neamului.

Vineri dimineaţa, te-ai fi aşteptat ca dronele Digi 24 să prezinte, filmate de sus, coloane de kilometri de maşini pe autostrada Piteşti-Bucureşti, pe DN1. Te-ai fi aşteptat ca Denis Rifai, colaboratoarea lui Cozmin Gusă, să se urce în maşina din capul coloanei de la Vama Borş şi să transmită în direct la Realitatea Tv înaintarea milionului spre Bucureşti.
Nimic din toate acestera.
Cu excepţia unor declaraţii, pline de clişee Tefeliste, luate reprezentanţilor Diasporei, Presa încazarmată face dispărută tema mitingului Diasporei. Pe la 17, cînd din Bucureşti şi din ţară vin masele populare ale partidelor de Opoziţie, spre Piaţa Victoriei, tema Diasporei dispare.
Şi dispărută a rămas şi azi.
Cu milionul de participanți cu tot.

N.B.: Suspendarea comentariilor a pornit de la constatarea mea că în perioadele de criză intervin postacii serviciilor. Presupunând că asistăm la o încheiere a crizei dăm drumul la comentariile moderate.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

67 comentarii pentru articolul „Tulburările din 10 august – Aberații și mistere. O născocire luată în serios de toți: Milionul de participanți”

  • Petrescule, nu vezi ca ti se șterg, în draci, comentariile ?÷?

  • Noi …mulţi, voi … MUIŢI , psd-iștilor !!!
    LIBĂRCI NENOROCITE !!! MUIE pân la FINAL !#!

  • PETRESCULE, ai CAM RĂMAS … FIUL P_LOII !!!
    Nu(-i) mai bine (să) te … RETRAGI, că vei că suntem (cam) MULŢI !!!

  • De fapt, tu NUMAI șansa asta o ai, da’ n-ai înţeles !!!
    SIKTIR !#!

  • Bai, puţoi, vreau să-ţi aduc(i) aminte niște … ‘versuri’, mai mult, sau mai puţin … ‘rastalmacite’ ( pune tu … diacriticele, in plm), eu fiind OLTEAN !!!
    CIN’ SE IA CU MINE, BINE,
    ÎI DAU HAINA, DE PE MINE !
    CIN’ SE IA CU MINE (NOI)RĂU,
    SĂ-L FEREASCĂ D-ZEU,
    CĂ MI-S ȘERPE DE DUDĂU,
    D’ĂL DE CARE „MUȘCĂ” RRĂĂUU,
    MĂI … LELE !!!

  • Mie îmi pare că şarada asta a milionului de „salvatori della patria” a fost
    1.) un artificiu de marketing – protestele tefeliste străluceau prin absenţă în ultima vreme, era nevoie de un „spin” nou pentru galvanizarea prostovanilor smartfonizaţi.

    2.) o reîncălzire a ciorbei diasporei ostracizate, marginalizate de către pesedei, stratagema prin care Schobolannis a câştigat alegerile. La anul, fenta o să fie din nou scoasă la înaintare.

    2.) o pe cât de genială, pe atât de ticăloasă mânjire a imaginii – şi aşa proaste – pe care o are România în lume. Naraţiunea pe care a mers o bună parte a presei străine a fost la modul „după ce că-s amărâţi şi trăiesc din ce le trimit ăştia care lucrează pe la noi, mai au şi nesimţirea să-i ia pe diasporenii lor la ciomege”

    Legat de punctul 3, mi-a provocat multă greaţă felul în care Robert Schwarz de la Deutsche Welle (pe care eu îl bănui că e agent Secu) compara feisbuciada noastră de săptămâna trecută cu Piaţa Tienanmen. Corelând astfel de detalii cu prezenţa bizară a unei echipe de la postul naţional austriac ORT (evident, „gazată” şi ea de Jandarmerie), nu pot să nu văd o legătură puternică între micul puci feisbucist şi faptul că vesticii nu au reuşit din prima – spre profunda lor indignare – să pună laba pe zăcămintele de hidrocarburi din Marea Neagră.

  • Ce nu pricepeti? Acum e bine sa fii jurnalist de dreapta. Chiar si cand esti de stanga mai intai te scuzi si zici ca esti antipesedist. Intro tara cu multi saraci nu vrem partid de stanga. Mai mult, toti amploiatii sant de dreapta.E de bonton sa te fotografiezi lovit de baston si de gaze ca sa certifici apartenenta. Sptrit de turma.

  • Sa intelegme ca sintem in plin Gleichschaltung , coordonat atent de Geheime Staatspolizei, iar esecul actiunilor Sturmabteilung de la Reichsparteitag din 10 august, este cosmetizat mediatic de membri marcanti ai Schutzstaffel si Jungsturm, pentru a se putea justifica in continuare actiunile Reichssicherheitshauptamt ?

  • Diaspora nu poate fi reținută. Deci nu se fac rețineri. Diaspora este statul român în vilegiatură, pe banii SIE (și SRI, mai puțin, mai economicos), deci diaspora nu poate fi filmată din toate unghiurile (ca de obicei).Și în general diaspora ne salvează de prostia noastră, care nu pricepeam de ce statul securist supraveghea atât de intens protestele anterioare, le analiza și decidea că acum trebuie să acționăm sovietic.
    Nici reținută, nici arestată, diaspora parțial molestată votează iarăși cu Securitatea de tip ceaușist-sovietic. (Spre mândria școlii ardelene de securitate). Adică terorist, în sens obiectiv.

  • Slinoasa intelighenție rumânească
    Mitingul din 10 august a avut o pregătire de artilerie năucitoare, profesionistă. Sute de mii de mesaje FB, majoritatea violente, porcoase, slinoase, rasiste, naziste. Poporul si guvernul pesedist a fost amenințat și improșcat cu tone de zoaie și bale, o declarație de război murdar.
    A venit mitingul, cu provocările la adresa jandarmilor și răspunsul normal al acestora.
    Azi Liviu Papadima scrie o scrisoare deschisă in Hotnews către poporul pesedist, care, cică, e rău și prost, il ceartă in cuvinte blânde dar batjocoritoare. Zice că in piață ar fi fost și o fetiță cu vioara ( ! ) care a fost perturbată de jandarmi. Pe Hotnews e cenzură, o fortăreață in nu pot intra. I-aș răspunde cu o scrisoare către poporul ne-pesedist de la Miting.

  • Useristii „rezist” au vrut vizibilitate maximă şi au reuşit. Sunt prezenţi de 6 zile la TV.
    Au realizat o „bomba media” exact cum a facut Capatos audienţă maximă cand Cruduţa şi-a dat jos chiloţii in direct.
    Acum gata, subiectul e mort, iar taica Lazar are rolul sa-l ingroape si sa-i puna cruce.

  • Umbla zvonul ca nu diaspora ar fi majoritara la proteste si nu protestatarii ar fi fost cei violenti.
    Asta desi inainte de 10 august Facebook si toate televiziunile de stiri erau pline de diasporezi cu cefe groase si muschi pe ei, proferand amenintari cu sange si foc si intentii „baligoase”.
    Zic unii ca cica erau elemente special antrenate.
    Acum ma intreb daca exista o legatura intre zvonul despre gruparile astea de mercenari si saltul peste noapte al facturilor administratiei prezidentiale, dupa cum zicea ministrul finantelor.
    Sau sa fie numai Tenerifeee de vara asta destinatarul facturilor?
    Nu fac insinuari, ca nu am dovezi, sunt curios numai, unde se duc banii mei de taxe si impozite si daca o sa se afle vreodata.

  • Mitingul a avut efect in interiorul PSD. Dna Andronescu afirma prin document scris că actualul guvern e lipsit de performanță și nu mai reprezintă decât un cerc restrâns de politicieni. Cere lui Dragnea sa facă un pas înapoi. Bine că nu a murit nimeni la miting, deși a existat acest risc. Politicienii opoziției atâta asteptau, să zică că ,,a trebuit să moară oameni”!

  • Tema diasporei credeam ca deja este perimata, a mai fost folosita de Blaga la alegeri, dar uite ca, la cata memorie au romanii, inca functioneaza. Mie imi e clar ca strategii sunt aceiasi, si nu au prea multa imaginatie.
    Ingredientele aduse in plus de aceasta data sunt „M***” , pungile cu fecale si bucatile de bordura. Acest lucru imi reveleaza nivelul de cultura al organizatorilor adevarati si care sunt asteptarile de la ei. Banuiesc ca, daca le va reusi lovitura de stat, primul gest va fi sa declare imn national videoclipul lui Torbe „soy un rumeno in Madrid”, mai ales refrenul. Abia al doilea gest prezic ca va fi reformularea legii offshore, (dupa parerea mea, adevaratul motiv al protestelor).

  • Domnule Cristoiu,
    Sunteti impotriva Guvernului PSD. Este dreptul dumneavoastra la opinie. Pot sa inteleg ca va doriti un Guvern Ciolos II?

  • Păi eu văd că postacii sunt pe sector, la datorie…

  • Ce rochiţă ‘transparentă’ a purtat ‘răvășitoarea’, la serbarea Zilei Marinei !!!
    Deși avea un gen de ‘dublură’, la un moment dat se vedea … ‘tot’ !!! O fi fost bine, o fi fost rău, numai ea știe !

    • Exact asta pare a fi KWJ, in gândire si în manifestări !
      Un puber … ‘întârziat’ !

  • Originea milionului se afla la Barcelona unde au manifestat PE STRAZI atatia oameni. Cum nici la mitingul PSD nu au fost cat au anuntat experienta dimensiunilor pietei trebuia sa le spuna ca si 100000 este foarte mult. S-a dat amploare cifrei cu buna stiinta ca sa poata justfica actiuni ulterioare. Exact cum s-a intamplat.

  • Maestre, celor de la ‘etaj’ încă nu le dai voie să comenteze?
    Nu de alta, dar nick cernat abia așteaptă !

    • Cernat e pa , bă ceafă groasă . L-a blocat Titanul pe toate conturile , ceea ce l-a adus în pragul fandaxiei .
      Pt că , ca un cîine turbat,
      Kîrnat a mușcat
      Mîna ce l-a mîngîiat
      Vreme de 3 ani , și-a stat !
      Se vede treaba că și răbdarea Cristoiului are limite , că oligofrenul o luase razna cu obsesia lui bolnăvicioasă pt virgule .

      • Petrescule, cum ai ‘dedus’ că aș avea ceafa groasă ?
        Poate am altceva … groasă, și palma … grea !
        Norocul tău este că, spre deosebire de tine, eu am simţul umorului ! Deși, nu ţi-aș dori sa mă scoţi din … pepeni !

        • Grecotei cu nas subțire
          Bulgăroi cu ceafa groasă /
          E Eminescu , boule incult !

          • Băi, da’ tu chiar ești batut in cap, daca poţi sa zici asa ceva !!!
            Poate tu faci parte din tagma fonfilor, flecarilor, găgăuzilor si gușaţilor !!!
            Tot … Eminescu, prostane !

        • Mă rog, … găgăuţii, dar cam tot aia era !

  • O stire de … BREAKING NEWS anunta faptul ca, deși i se înecase fetita in piscina vilei din Franta, Sebastian Burduja a venit la mitingul din.10 august !
    Cum să faci așa ceva ???
    Ce rol a avut de fapt, el, in organizarea si desfășurarea acestui miting ???
    Poate ne răspunde maestrul intr-un ‘gînd’ viitor !

    • Daca e asa, si se pare ca asa este, inseamna ca Burduja asta e cel mai cinic ticalos pe care l-a avut clasa politica, EVER..Doamne pazeste!!

      • Așa e ! Copilul de 3 ani s-a înecat în piscina casei , că nu-l supravegheau . A fost îngropată pe 4 august , în secret . Pe 8 și 9 , Burduhan ăsta scria de-nroșea FB -ul cu Muie PSD și instigări la vilonență . Pe 10 aug , se poza cu nevastă-sa , gravidă în luna 9 , la mitingeală cu gaze , alături de alți scelerați ca ei . O fi zis că nu contează copilul , nevasta gravidă-i face acușica altul !

    • E o poveste similara cu cea a lui Stefan Niculescu Maier, din grupul Bcanu, in ’89. Maestrul isi va aduce aminte…

  • S-a incercat repunerea in scena a celebrei piese „revolutia ’89″…n-a mai tinut…

  • …trecut în registru capitalist…

  • Este interesanta combinatia de ideologie comunista si individualism capitalist. Proiectul lui Ceausescu, comunist, nu si-a propus varsare de sange ( repet ceea ce a spus unul dintre apropiatii dictatorului, pe un post de televiziune). Trecut in registrul comunist „capatul lui ” devine o sursa de venit ilicit care confera libertate indraznetilor. Prima sursa ar fi asigurarea de viata, o chestie relativ noua la romani. Iar a doua, transplantul de organe, in asa fel incat „capatul” ucigas sa nu fie ucigas, ci datator de viata. Misterul ar fi cum poti sa pui capat unui om sanatos, cu toate organele la el, care nu cere nimic de la societate, si care nu a lezat nici societatea, nici vreun membru al ei, dimpotriva. Cum? Dar ce mi se pare inca si mai indoielnic este cum poti sa te faci doar ca iei apararea acestei amarate de fiinte? Oricum nepotismul se manifesta si in acest domeniu, trebuie sa fii cel putin nepot de ministru ca sa ai acces la un organ bun si un indragostit de viata bogat. Ca libertatea este scumpa!

  • Dl. Cristoiu poate sta linistit. Nu cred ca vre-un om sanatos la cap si-a imaginat vreo secunda ca domnia sa ar fi vre-un fan PSD. Tocmai de aceea si „sfaturile de bine” oferite de Dl. Cristoiu celor de la PSD suna atat de fals.

    Marea problema a PSD-istilor este ca presa n-a fost niciodata de partea lor. Eu personal nu cred sa fi dat peste vre-un jurnalist cat de cat bun care sa fi admis ca este in mod dezinteresat simpatizant PSD. Daca stiti unul spuneti-mi-l si mie.

    Stiu, stiu…in Romnaia toti jurnalistii sunt deontologi si echidistanti.

  • Propun și io un alt Mister :
    La începutul mitingului , era MUIE PSD !
    La sfîrșitul mitingului era : Mă ustură în gît !
    Deci , cine a dat și cine a luat Muia aia , că am o trilemă metafizică ?

  • Dom”le Titane , eu de multe ori nu înțeleg ce scrii mneata pe aici , nici pe ce criteriu ștergi anumite postări benigne , dar le lași pe alea obscene ( inclusiv pe ale mele , recunosc !), nici de ce ai făcut chestia asta cu comentacii . Pt că pe FB înjurăturile te-au ținut lanț , că văd că acolo nu blochezi , în iarna lu 2017 , cînd cu altă întrebare , primeai și 200 de trimiteri la origini pe zi , că abia pridideam să-i înjur pe securiștii care te înjurau ( o făceam de plăcere !) ,și nici aici ,postacii vechi nu suferă moderare , că le apar comentariile instant . Da mă rog , e blogul lu matale , faci ce vrei cu el , numa să ne dai un semn și nouă / De mila Măriei tale

    • Jon, te Rog sa ne scutesti. Vezi de gandaci…..

    • Petrescule! Pg. de BLOG este una (cea PERSONALĂ!), iar facebook este…trendul. Tu ești normal la cap, în comparație cu Nick cel mai…cel!

  • Felicitari! Ati ramas acelasi ziarist echilibrat! Chiar daca uneori nu va aprob, nu pot sa nu va admir.

  • Mitingul n-ar fi avut prea mare importanţă… dacă nu i-ar fi dat-o în primul rând guvernul. S-a văzut iar cât de puţină personalitate au în general politicienii români – cu unica excepţie a lui Băsescu. Îi apucă tremuriciul din orice. În zilele de după miting câţiva ”lideri” PSD s-au trezit chiar vorbind cu emoţie despre ”zilele fierbinţi ale acestui august” (!), grava ”ruptură” din societatea românească, ”criză” (!) etc.
    În realitate manifestaţii agresive de genul ăsta se repetă, de pildă, la Paris de 2-3 ori pe an şi cu incidente mult mai grave. Dar nu cade niciun guvern, nu se prăbuşeşte Franţa, nu intervine niciun ambasador sau conţopist de la Departamentul de Stat. Probabil fiindcă acolo guvernează oameni de stat, nu muieri.

  • Una din ciudateniile tefelismului este prezenta activistei USR Nicoleta Cirjan fosta candidata la mana printului Nicolae si fosta candidata USR pt.Camera Deputatilor.
    Daca imi explica cineva din ce traieste un activist de profesie care are un ONG finantat nu se stie de unde cu 25000 euro

  • In alte tari, organele de ordine filmeaza integral si din mai multe perspective desfasurarea demonstratiilor. Pentru asta folosesc drone. Materialul este pus la dispozitia organelor de cercetare penala care au asa o privire de ansamblu asupra evenimentului si pot lua decizii corecte. Din pacate jandarmeria nu a luat o asemenea masura. Imaginile ar fi ajutat enorm la luarea unor decizii corecte in timp util de catre comandanti. Poate ca invata pentru viitor.

    • Organili , bă Mitique , n-au nevoie de drone , deja procororul sulii s-a antepronunțat , a zis că jăndarii au făcut excese , fără nicio cercetare , numa că i-a zis lui alt procoror , care trecea întîmplător prin Piață și care a dar în judecată tot NATO ; UE , CIA ; FBI ; Afganistanul , CSM -ul și are păreri de tîrfelog haștag rezist pe FB despre cum ar trebui să fie justiția

    • Din păcate, in ‘alte ţări’, mitingurile sunt autorizate, iar cele ‘NE…’, sunt înăbușite încă din… ‘pampers’ !!!

      • Și … ‘participanţii’ mai pun si ei
        câte-o … virgulă, pe ici, pe colo !

      • MIHAI NU E NEVOIE SA AUTORIZEZI NIMIC ….CITESTE CONSTITUTIA ….REVOLUTIA ROMANA A FOST AUTORIZATA…..SI CE CREZI CA FIREA AUTORIZA CEVA ??? IN CE LUME TRAIESTI ….VREI SA FII SCLAV PE VIATA ???

  • Domnule Cristoiu,va citeam articolele încă din ’90 și am continuat să le citesc până în zilele noastre.
    M-ați dezamăgit când ați trecut în tabăra lui Voiculescu și stăteați la aceiași masă cu Gâdea, dar observandu-va că vă uitați la acel ceas din perete din 5 in 5 minute,am intuit că de fapt erați acolo nu din convingere ci pentru că erați bine plătit.
    Apoi, probabil ,pentru că nu v-ați mai înțeles la preț, ați schimbat tabăra.
    De ceva vreme probabil că nu ați mai rezistat ofertei și v-ați întors la Antena 3.
    Sunteți un bun ziarist,un ziarist care a învățat meserie atât de multe generații cum nimeni nu a făcut-o până acum
    Cu moralitatea stați dumneavoastra mai prost.
    Dar vă înțeleg, viața e grea în România iar pensia de mizerie.
    Păcat.
    Puteați rămâne în istorie ca cel mai mare ziarist post decembrist.

  • mofturi, mon cher.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *