Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 16 iulie 2015

Am trăit să citesc și asta! Carmen Iohannis eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letiția!

Curios să aflu despre ce a făcut și ce a dres Klaus Iohannis în vizita din Spania, am parcurs site-urile și ziarele de luni, 13 iulie 2015.
Mi-a atras atenția un text și un titlul, publicate identice pe multe site-uri care s-au ocupat de vizită:
Carmen Iohannis a eclipsat-o pe Regina Spaniei, Letizia
Carmen Iohannis i-a cucerit și pe spanioli cu lookul său! Prima Doamnă a României a făcut senzație la Madrid, unde familia prezidențială a participat la un dejun oferit de Regele Felipe al VI-lea al Spaniei.
Regina Letizia a fost eclipsată de Carmen Iohannis.”

Nu intră în preocupările mele regii de azi și mai ales reginele.
În afară de cele eroice în viață, precum Elisabeta, regina Angliei, sau în fața morții, precum Mary Stuart, nefericita regină a Scoției, reginele nu m-au interesat.
Mai ales după ce am citit în Jurnalul Reginei Maria că socru-său, Regele Carol I, vedea în ea o simplă reproducătoare de regișori.

Cum arată Carmen Iohannis știam.
Nu știam însă cum arată Letiția, regina Spaniei.
Fotografia celor două cupluri înainte de prînzul oferit de Gazde mi-a dat posibilitatea să văd cum arată Letiția, Regina Spaniei.

carmen-iohannis-letizia

Comparîndu-le pe cele două, m-am întors la textul publicat de presa română despre cum a eclipsat-o Carmen Iohannis pe Letiția.
Împlinesc anul acesta 67 de ani.
Am văzut la viața mea de gazetar multe deosebiri dintre ceea ce e în realitate și ceea ce se spune despre realitatea respectivă, de la denunțarea lumii capitaliste, pentru că acolo se bea Coca Cola pînă la cîntarea comerțului socialist de către Scînteia.
O asemenea prăpastie dintre ceea ce se vede cu ochiul liber și ceea ce se scrie, precum cea despre Carmen Iohannis din fotografie care o eclipsează pe Letiția tot din fotografie, recunosc sincer n-am mai întîlnit.

Ca jurnalist, dar și ca bărbat, am încercat să găsesc explicațiile celor scrise de ai noștri.
Am găsit cîteva ipoteze, pe care vi le supun judecății dvs:

  1. Autorii textului sunt chitiți pe lingerea cu orice preț a Primei Doamne, singura modalitate de a intra pe sub pielea Primului Domn, Klaus Iohannis.
  2. Cînd au scris textul erau beți sau drogații.
  3. Au vrut să fie ironici cu Carmen Iohannis.
  4. Sunt perverși și, prin urmare, între o femeie precum Letiția și una precum Carmen Iohannis, preferă una precum Carmen Iohannis.

Un alt text despre vizită care mi-a atras atenția a fost publicat pe site-ul Antenei 3, televiziunea lui Dan Voiculescu:
Carmen Iohannis, rochie minunată la întâlnirea cu românii din diaspora
Prima Doamnă e în centrul atenției la fiecare apariție. Ținutele sale sunt comentate intens de fiecare dată. Rochiile, fustele, prea lungi, prea scurte, prea îndrăznețe, cine sunt creatorii de modă care o îmbracă pe Carmen Iohannis, toate sunt subiecte intens dezbătute în presă. Un lucru e cert, doamna Iohannis are gusturi. Ceva nemaiîntâlnit la o soție de președinte al României de foarte multă vreme. Sau vreodată.
Și aseară, la întâlnirea cu românii din diaspora, doamna Iohannis a îmbrăcat o rochie de-a dreptul superbă. Una care s-a asortat de minune cu cravata președintelui. Un președinte care a zâmbit parcă mai mult ca niciodată.”


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

52 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 16 iulie 2015”

  • Asta e banc ? Banc pentru prosti ?

  • Normal ca eclipseaza. Pe aia o vad in fiecare zi, pe asta o vad prima oara si apoi nu o mai vad niciodata. Curiozitatea omului e mare!

  • Aici cam au dreptate acesti borfasi care vor sa o scoata in evidenta pe aceasta TATA de provincie , pentru ca ea este o VANZATOARE DE MINORI , ca sa nu spun traficanta ,. pentru ca sef , al RETELEI era barbatul ei drag cu care impartea castigul ! Mai stie lumea , ca IOHANIS nu a mers la parnaie pentru ca NENOROCITII UNCHIULUI TOM , aveau nevoie de un CACANAR , adica unul care strange fecalele , sa faca curatenie in locul lor ! Si dupa cum stiti , slugi proaste sunt multen in Romania !

  • Mi-a picat fisa : Voiculescu si-a renegociat situatia cu cei care comanda binomul, vorba d-lui Cristoiu. Asa ca A3 o carmeste, iar binomul il baga la puscarie pe procurorul Eva si se rejudeca procesul – Voiculescu – eliberat, PDS+Ponta la gunoi. Asa se explica noile aborbari ale Danei Grecu, Radu Tudor, Adrian Ursu, Bogdan Chireac & co .

  • si cate o sa mai vedeti, maestre :):) la noi, totul e din sfera absurdului si a ironiei amare.

  • Care a fost scopul vizitei d-lui Iohganis in Spania ? Ce s-a discutat cu regele si cu PM ? Cum ne-a profitat noua romanilor aceasta vizita ? Nimic nu stim. Dar aflam ce succes a avut o femeie de 55 de ani in fata gazdelor pe care i-a eclipsat ! Si mai aflam ca ce indragostiti sint cuplul Iohanis ! Ma intreb de cine ? Desigur sint indragostiti de CONTROCENI – asta este marea lor iubire indeplinita. Daca regina Letizia s-a purtat politicos cu ” doamna mea ” ca asa se cuvine de la o regina, nu inseamna ca ia si placut. Imi inchipui parerile de dupa……..

  • In aceasta epoca socialist-democrata raportul intre salariul maxim si cel minim va ajunge la 18 in timp ce in legea existenta nici aia aplicata este de 15.
    Dar sa vedem niste cifre si comparatia lor cu Franta ca stat mai aproape cultural de noi:

    a) Romania:
    Salariul minim = 1200 lei sau cca 272 euro iar cel maxim de 18 ori mai mare aica cca 22000 sau 4910 euro
    b) Franta:
    Salariul minim = 1168 euro iar cel maxim doar de aproape 7 ori mai mare de cca 7600 euro
    c) Raportul salariu minim intre Franta si Romania de 4,3 ori in tmp ce la maximum se apropie de cel din Franta, raportul fiind de 1,5 ori adica cei din varful piramidei in Romania fata de cei din Franta (fiecare tara cu PIB-ul ei ) sunt niste supraoameni.

    Sa nu le FMC de cate ori mi se iveste ocazia, jegurilor care administreaza aceasta tara?

  • Dupa 25 ani Carmen Iohannis a inlocuit pe Elena Ceausescu. Oricum suntem satui de lingai, acoperiti ai presei, intra in acesta categorie si prietenul dvs Striblea, ricum vai si amar de noi cu astfel de specimene.

  • mult mult mai frumoasa sotia regelui spaniol

  • ce gretoase limbi date de ziare.iar daca Madam Carmen ar avea un minim bun simt ar cere sa se opreasca toata linguseala asta ordinara.dar tarancii parvenite cum este ,ii place la nebunie.cred ca deja crede si ea ca este cu adevarat superba,tanara si capabila sa eclipseze pe oricine.eu am vazut-o la Gaudeamus asa la 2 metri de mine si pot sa spun ca are o fata prabusita plina de riduri adanci.dar poate vom afla curand si cam la ce specialist isi va intinde fata.

  • Trebue sa recunosc ca pupincuristii au dreptate! Doamna are tinuta asortata cu covorul si tapetul incaperii, iar Iohannis s-a pozitionat cu umarul drept in fata reginei ca ghilbanul care da din coate sa iasa in fata. Aici nu vorba de eticheta ci de mitocanie!

  • De ce aveți impresia că presa aservită o ridică în slăvi fără să fi fost îmboldită s-o facă? Comanda se dă întotdeauna de sus.

  • O mizerie de muiere

  • am zambit cu toate ca imi venea sa rad …la citirea titlului ! vazand poza mi-am zis privind si comparand tinutele : Doamna Letitia =clasa !!! Doamna Carmen de-a noastra !!!

  • O analiza,poate un pic prea severa(mai ales din partea cititorilor) a modului in care santem reprezentati in exterior;cand cineva ajunge intr-o functie publica de o asemenea importanta cu multa expunere publica si mai ales cand „jobul” tau este sa REPREZINTI ceva prin acea imagine,un grup social sau si mai mult,o tara, trebuie sa stii , de fapt sa inveti sa te comporti nu dupa normele tale(care pot fi de bun simt ) din viata zilnica,ci dupa cum cere protocolul in asemenea imprejurari !Aceste lucruri trebuie sa le inveti si sa le aplici pentru ca acolo nu intereseaza persoana ta ci ceea ce reprezinti si fiecare detaliu conteaza enorm;in caz contrar poti foarte usor sa devii ridicol.Exista niste norme de protocol indiferent cat de frumoasa sau nu esti(gusturile nu se discuta) care trebuiesc aplicate lasand deoparte orgoliul si „initiativa” personala!Despre ziaristii comentatori ,ca de obicei lingai care „spera” si lingai care scriu la ordin,nimic nou sub soare,despre NIMIC importaant!

  • Asadar Iohannis a fost in vizita in Spania doar ca doamna Carmen sa o eclipseze pe regina Spaniei .Scopul vizitei a fost etalarea tinutelor doamnei si reclama la designerii ei.

  • E plină presa de lingătoari de tot ce le pică sub limba! E unul care se pare ca si a dat seama de penibilul in care căzuse si vad ca de la un timp a lăsat altora acest subiect. Ghiciți cine este?

  • am oparere proasta despre toata presa la fel ca justitia ,nu este independenta . Nu incriminez pe cineva sau ceva ,pur si simplu asa sunt oamenii ,slab pregatiti ,fara caracter si singura sansa este slugarnicia . Important este sa nu-si piarda busola cel luat in colimator de slugarnici ! In rest !

  • Ma rog, poate-si doreste si un titlu nobiliar, eram sa spun imobiliar! S-o numim–Alteta?!

  • Tot comentariul este tardiv. Nu mai este știre și mai grav, lipsește o părere curajoasa, mă așteptam la obiectivitate: o PAPARUDĂ, o țoapă, o nesimțită care nu a respectat nici cel mai elementar cod vestimentar, o fleșcăită care se lupta cu vârsta îmbrăcându-se ca o fetișcană proastă…. Grav este că ne facem de râs prin Europa cu Mutălăul și Însoțitoarea de bord, umblând aiurea și plictisind șefi de state pentru nimic reprezentând tot un nimic penibil.
    Maestre, să fim sinceri, articolul ăsta e de umplutură pentru a estompa PENIBILUL emisiunii de aseară când l-ați cocoloșit pe Mitomanul ponta, ați practicat o manipulare pentru spălarea mizeriei umane, dar nu uitați, ” E FOARTE IMPORTANT”, nu poți face din …. bici, și cu tot efortul, nu pocnește! Concluzia onestă ar fii fost … ponta finish!

  • PRESA ROMANEASCA SUFERA DE SINDROMUL DOWN, TRAIESTE CU CAPUL IN NORI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *