Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de joi, 22 iunie 2017

Victorie istorică a PSD-Dragnea: a reușit să-și răstoarne propriul Guvern. Urmează o altă victorie istorică: Pierderea majorității parlamentare!

Spre stupoarea lui Bogdan Iacob, miercuri, 21 iunie 2017, intrat în Bibliotecă de dimineață am închis telefonul. I-am dat totuși un mesaj lui Victor Caraculacu, de la RRA, care mă invitase de marți seara la o dezbatere a doua zi la prînz, să nu se neliniștească:
La 13.15 voi fi în curtea BAR cu telefonul deschis.

De ce n-am urmărit televiziunile de știri miercuri dimineața?
Nu numai pentru că sînt prea bătrîn pentru a mai crede că un eveniment politic îmi poate schimba viața.
Nu numai pentru că televiziunile PSD-iste au fost cumpărate de Liviu Dragnea cu Breaking news-uri cu tot (Sebastian Ghiță a vîndut-o pe a sa înainte de a o șterge din țară!), dar și pentru că știam deja rezultatul.

Intevenind de dimineață la TVR, la emisiunea lui Dorin Chioțea, pe la 9.15, am profețit că Moțiunea va trece.
Același lucru l-am spus și la RRA, cînd începuse deja votul.
Moțiunea va trece.Spre fericirea lui Sorin Grindeanu și Victor Ponta, care, sînt sigur, nu și-ar fi dorit să rămînă la Victoria. Ce să facă Sorin Grindeanu la Victoria în condițiile unui PSD condus cu o mînă de vătaf (n-am zis mînă de dictator, a fi dictator e ceva, Liviu Dragnea nu e mai mult decît un vătaf)? Să încropească un Guvern din petice? Să fie făcut responsabil de criza financiară iminentă în România, pentru că PSD a aruncat bani în dreapta și-n stînga ciocoiește, fără a se gîndi o clipă că acești bani trebuie luați de undeva? Să se bată cu șoferii și ibovnicele baronilor PSD, puse de Liviu Dragnea în toate structurile, pentru a-și asigura controlul de tip paranoic?

Dar nu numai atît.
Victoria Grupului de la Victoria ar fi fost pînă la urmă victoria lui Liviu Dragnea.
Nici Victor Ponta, nici Sorin Grindeanu n-ar fi reușit să disloce grupuri masive din PSD, partid care rămîne mai departe, cum s-a văzut în aceste zile, unul dintre cele mai întîrziate din Europa în politica de tip secolul XIX. Din acest punct de vedere, am rămas uluit să văd că reuniunea cu parlamentarii PSD a avut loc la un hotel și acela aparținînd unuia dintre cei mai mari ghiorțani din România: Robert Negoiță.

Să ne reamintim.
A doua zi, joi, avea loc Moțiunea de cenzură.
Gruparea Liviu Dragnea avea nevoie de toate voturile parlamentarilor PSD.În aceste condiții, te-ai fi așteptat ca Liviu Dragnea să-i strîngă pe parlamentarii PSD într-o sală de sport din București și într-un miting transmis în direct să țină o cuvîntare mobilizatoarea nu numai parlamentarilor, dar și militanților, o cuvîntare care s-ar fi adresat întregii țări.
Așa ar fi trebuit să procedeze liderul unui partid de Stînga, modern, care știe că forța partidului o dă militantismul.

Ce face însă Liviu Dragnea?
Îi convoacă pe parlamentari la un spriț.
Și nu la un restaurant neutru, public, ci la unul al unui PSD-ist corupt, în pragul pușcăriei.
Mitingul așteptat s-a transformat într-o umflare a burților.
Aici, Liviu Dragnea trece de la o masă la alta, cu paharul în mînă, ca nașul, și încheie negustorii cu fiecare comesean. Nu încearcă să-i convingă cu ziceri despre Partid, astea sînt apanajul Gabrielei Firea, noua Zița a PSD, răscrăcănată între Pandele și Liviu, ci cu mite grase. Contracte cu statul, posturi în noul guvern.

Parlamentarii PSD între noi fie vorba asta așteptau, nu mitinguri cu discursuri și aplauze. Starostele de la Olt voia să afle dacă ibovnica va rămîne mai departe la Ministerul Justiției, unde Liviu Dragnea i-a băgat-o pe gît nefericitului de Florin Iordache. Toți cei cu dosare la DNA au vrut să afle dacă PSD și ALDE vor impune în fine Legea grațierii și a amnistiei.
Mulți parlamentari au vrut să afle dacă Sevil Shhaideh, care va rămîne cu furculița înfiptă în bucate, le va da și lor o bucată de friptură, să-și facă și ei o Deltă, ca Liviu Dragnea. Una mai mică, prin Vaslui sau prin Vrancea (cum de nu și-a făcut una Marian Oprișan prin deturnarea rîului Putna, care trece prin apropierea Palatului rezidențial al familiei Oprișan, astfel încît el să ia micul dejun pe un mal și prînzul pe celălalt?!) dar Deltă, totuși, ca asta-i moda printre baronii locali?
Cum să găsești o masă critică în stare să facă în PSD reformele menite a-l arunca din teleormanizarea de secol al XIX-lea în europenizarea de secol al XXI-lea?
Prin urmare, o victorie ar fi fost catastrofală pentru Gruparea Victor Ponta-Sorin Grindeanu.

A învins cum era de așteptat Gruparea Liviu Dragnea.
E însă o victorie cît o înfrîngere uriașă.
Mai întîi pentru Liviu Dragnea.
PSD e un partid de mafioți.
Un partid în care toți zic Să trăiți! Stăpînului vremelnic din fruntea partidului.
Un partid în care toți ling de zor la fundul Stăpînului.
În timp ce zic Să trăiți! toți aruncă în jur priviri hoțești să vadă dacă prin preajmă n-a apărut un nou Stăpîn.
În timp ce-l ling în fund pe Stăpîn, încearcă să vadă cu limba dacă Stăpînul nu sîngerează.
Dacă da, scot cuțitul și i-l înfig în spate, că tot era Stăpînul întors cu spatele.
Așa au pățit în acest partid toți şefii: Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta, executați în stil mafiot prin hoteluri, prin restaurante, pentru că mafioții țin ședințe doar la șpriț.

Războiul mediatic Sorin Grindeanu – Liviu Dragnea a fost cîștigat la scor de Sorin Grindeanu.
Se poate scrie o carte despre deosebirea de mijloace folosite de cei doi.
Liviu Dragnea a folosit mijloacele de țăran din Teleorman devenit bogat prin căsătoria cu fata bătrînă a chiaburului. A evitat să iasă el la bătaie, să se explice, să ne convingă pe noi, cei de pe margine, că răsturnarea Guvernului e un act corect, justificat. A preferat să apeleze, în stil căcăcios, la fustele din camarila sa. Principala luptătoare a fost Gabriele Firea. Nu de dragul lui Liviu Dragnea, ea e cea care-i rîvnește locul de șef la lui Liviu Dragnea, ci pentru a-și pregăti terenul ca să-l debarce pe Liviu Dragnea. Gabriela Firea a făcut o greșeală tipică lacomilor de putere: s-a expus prea mult. Dacă Liviu Dragnea va fi debarcat, nu ea va fi succesoarea, ci cineva care a stat în umbră.
Nu de asta a biruit Sorin Grindeanu, ci dintr-un motiv ținînd de psihologia colectivă. Liviu Dragnea trecea pînă mai ieri în PSD drept Leul, Masculul, cel care PSD-iștii din haită n-aveau curaj nici să se uite dacă dă sau nu din coadă. Sorin Grindeanu a fost în PSD un „oarecare”, un om pus de Liviu Dragnea. Acest „oarecare” (din punct de vedere al opiniei publice) a avut însă curajul să-l atace public pe Liviu Dragnea. Hienele din PSD și-au dat seama că Leul sîngerează și mai ales că Leul e căcăcios.

Ce-a pățit Sorin Grindeanu pentru că l-a făcut terci pe Liviu Dragnea?
Nimic.
A pierdut funcția de premier.
A pierdut un ciolănel pe care i-l dădea proprietarul de Deltă, Liviu Dragnea?
Oricum nu mai avea viață în PSD.
Cîtă vreme Moțiunea n-a fost votată, hienele din PSD au fost ocupate cu sfîșierea lui Sorin Grindeanu.
Acum, că dușmanul a dispărut hienele cu botul plin de sînge se vor îndrepta spre Liviu Dragnea, leul care abia se ține pe picioare.

Victoria zisă Moțiunea de cenzură e însă o înfrîngere uriașă pentru PSD.
Liviu Dragnea și camarila au gestionat catastrofal criza.
Cînd au văzut că Sorin Grindeanu nu demisionează, ce-i durea să-i retragă sprijinul politic fără a depune Moțiune de cenzură? Ce-ar fi făcut Sorin Grindeanu cu tot sprijinul lui Victor Ponta? În scurt timp ar fi plecat singur de la Victoria.
Pentru Liviu Dragnea inițial ar fi părut o înfrîngere. În realitate, ca și la un Război adevărat, într-un Război politic pot fi folosite retragerile, așa-zisele înfrîngeri. Vă amintiți confruntarea dintre Traian Băsescu și Crin Antonescu dinaintea primului tur? Toți neghiobii au sărit în sus de bucurie că Traian Băsescu a fost surclasat de Crin Antonescu. Da, a fost surclasat. Dar așa a vrut Traian Băsescu. Pentru că prin această înfrîngere mai mult de imagine publică, Crin Antonescu a urcat în sondaje luîndu-i capital lui Mircea Geoană, adevăratul adversar al lui Traian Băsescu.

Incapabil de cea mai mică manevră politică inteligentă, Liviu Dragnea s-a înverșunat să depună Moțiune de cenzură. Mai mult, dovedindu-și gogomănia politică exemplară, și-a pus slugile din guvern să facă gesturi ridicole la un partid de seriozitatea PSD: secretarul general a fugit cu cheile de la Monitorul Oficial, o pupilă a unui baron local a fugit cu semnătura.
Ce era dacă Sorin Grindeanu era lăsat să facă ce vrea?
Oricum deciziile sale ar fi fost anulate de viitorul premier.
Da, dar PSD nu și-ar fi dat poalele peste cap. Luni, după emisiunea de la TVR, i-am spus lui Victor Ponta că PSD-iștii, orbi de ură reciprocă, au uitat că Războiul lor conjugal nu se desfășoară cu ușile închise, ci în ochii tuturor românilor, care stau pe margini.
Pentru români acest Război a fost prilejul de a afla toate nenorocirile comise de Guvernul PSD-ALDE în doar șase luni de la investire, toate șmenurile comise, toate afacerile de corupție ale celor din Gașca lui Liviu Dragnea.
Dezvăluirile au fost teribile ca eficiență, deoarece au fost făcute din interior.

După victoria în Războiul conjugal, pe PSD îl așteaptă Războiul adevărat.
În acest Război conjugal, PSD și-a consumat toate rezervele.
Cum se va duce PSD la Cotroceni?
Ca în decembrie 2016, cînd aveau în spate majoritatea uriașă din Parlament, dar mai ales însemnatul capital de simpatie?
Firește că nu.
Se vor duce în coate și-n genunchi.
Nu mai au majoritate în Parlament.
Nu mai au capital politic.
L-au pierdut în Războiul conjugal declanșat de însurățelul Liviu Dragnea.
Cum va mai cîștiga el Războiul cu Klaus Iohannis?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 22 iunie 2017”

  • Maestre, pe bune: de data asta aratati cat de mare sunteti!
    O analiza cum nu am mai vazut.
    – Dece, totusi, acceptati uneori sa va cufuriti impardonabil?

  • Evz a scos în evidenţă metoda unora de a vota cu bile , după ce au întins nefiresc o singură mână în faţa chestorului care le-a dat ambele bile în aceeaşi mână. Altfel spus nu se ştie ce aveau în cealaltă mână, dar putem să deducem câţi au votat cu cîte 4 bile în loc de cîte 2 bile fiecare.

    Mai sus am comentat la ora 21:13 despre filmarea borcanelor la Antena 3, unde au ieşit 248 de votanţi, în loc de 251 cât au rezultat din numărarea bilelor.

    Puneam problema dacă nu cumva au existat 3 votanţi care au introdus în borcane mai multe bile, adică 12 în loc de 6 bile.

    Coroborat cu cercetarea Evz, ar rezulta posibilitatea ca cei 3 care au zăpăcit borcanele, au primit într-o mînă 2 bile (una albă+una neagră), dar în cealaltă mână aveau deja ascunde dinainte alte două bile (tot una albă+una neagră).
    Până au ajuns în faţa borcanelor, au schimbat două bile între ele, astfel încît să aibă:
    – două bile albe în mâna dreaptă;
    – două bile negre în mîna stângă.
    Au lăsat să cadă simultan în borcane toate cele 4 bile.

    Dacă Antena 3 nu reconfirmă – după înregistrare – că lipsesc 3 votanţi la inventar, înseamnă că au căzut la pace cu PSD-ul sau trebuie să căutăm noi acea înregistrare şi să ne convingem că au votat numai 248 de parlamentari… cu 248×2 bile + 6 bile ascunse pentru un total de 251 votanţi. 😀
    Trei falsificatori au prmit pe ascuns suplimentul de 2 bile, ca la nebuni.

    Altfel zis: n-au fost 241 de voturi pentru trecerea moţiune, ci numai 238 (cu 5 peste minimum necesar de 233, nu cu 8)

    • Evz:
      „Exclusiv. Un episod secret din răsturnarea guvernului. „Unii parlamentari au luat bilele de vot cu o singură mână- Există posibiltatea să fi avut alte bile în cealaltă mână”.

      Există posibilitatea de căutare a unor imagini de urmărire a persoanloe care au luat bilele într-o mână pentru reconstituirea mişcărilor de transfer a bilei dintr-o mână în cealaltă: a fost o singură asfel de mişcare (normală)… sau două, viceversa şi în oglindă, în caz că avea în mâini 4 bile.

      http://evz.ro/bile-motiune-cenzura-peres-vot

      • evident, vorbesc de transferul bilelor dintr-o mână în cealaltă, înainte ca votantul să ajungă în faţa borcanelor.

        În imaginile Antenei 3 se pot revedea numai borcanele, nu şi drumul de la chestorii care distribuiau bile pânâ la borcane.

  • Să presupunem că cel mai repede luni sunt consultările, marţi Oligofrennis desemnează un măgar candidat de premier, iar miercuri – 28.06.2017 – se înregistrază la Parlament PRIMA SOLICITARE de acordare a votului de încredere noului guvern.
    În maxim 7 zile majoritatea parlamntară decide respingerea primei solicitări.
    După vreo 10 zile, Ologofrennis desemnează o maimuţă pentru a doua încercare, respinsă după 5 zile. În total au trecut circa 22 de zile de la prima solicitare din 28.06.2017, adică ne-am afla în jurul datei de 20.07.2017.

    Termenul până când se mai pot face alte 2,3 sau 4 încerări cu alte patrupede este 28.08.2017, adică de la 20 iulie mai avem timp încă 40 de zile.
    Păi, se mai pot executa alte încercări, dar preşedintele deja şi-a dat arama pe faţă, nu mi are rost o nouă încercare decît după suspendarea acestuia… în maximum 2-3 săptămâni, deci într-un timp mai scurt de 40 de zile.

    Mai rămân la dispoziţie circa 20 de zile din timpul preşedintelui interimar a româniei, Liviu Dragnea, să numească o capră şi/sau un bou, că oricum nu mai contează şi va ajunge fără greţuri premier cu drepturi depline şi o echipă de slugarnici de toată frumuseţea.

    Problemele se schimbă:
    – a meritat încercarea lui Oligofrennis?
    – ne-a plăcut şi mai vrem să pierdem din timpul de impementare a unor măsuri de guvernare ?
    – îl avantajează pe Oligofrennis această perspectivă previzibilă şi prea departe de calea alegerilor anticipate?

    • Corectez:
      Mai rămân la dispoziţie circa 20 de zile din timpul Preşedintelui interimar al României, Liviu Dragnea, să desemneze o capră şi/sau un bou, că oricum nu mai contează…

  • Dl Cristoiu, Adica un guvern format din actuala opozitie ? Adica sa vedeti scandal si schimbare de program de guvernare. Daca vor avea un program de guvernare. Ca am vazut un surogat de program la Ciolos. Adica vreti sa ne fie rau? Sa conduca Orban si Basescu. Groaznic. Mai rau decat Dragnea. Si UDMR-ului ce sa ii dea sa fie linga ei? Sa le dea ce nu a dat PSD-ul ?

  • Prostia exprimată explicit de miniştrii care returnează demisiile – în grup organizat compact cu afecţiuni psihiatrice – rezultă din inutilitatea acestei restituiri într-o procedură inexistentă şi lipsită de sens. Demiterea guvernului de ieri produce asupra miniştrilor acelaşi efect ca demisia: oricum au obligaţia să-şi exercite funcţia în continuare – în anumite limite – până la depunerea jurămîntului noului guvern. Cu sau fără demisia anterioară, ministrul e tot un drac… gol, dar dacă îşi restituie de-aiurea actu l- fără nicio semnificaţie – dracul de ministru e şi mai gol.

    Şi Bălăceanca aşteaptă restituirea acestor pacienţi.

  • Pirateria portului popular, Traian Băsescu, pe FB:

    „Culmea penibilului!
    La moţiune, toţi miniştrii PSD au votat pentru căderea guvernului din care făceau parte, urmare a incompetenţei în îndeplinirea programului de guvernare.
    La scurt timp după căderea guvernului, Olguţa Vasilescu a anunţat că miniştrii demisionari, dar şi incompetenţi, îşi retrag demisiile. Oare cum poţi vota că ai fost un ministru incompetent, care nu şi-a îndeplinit programul, după care să anunţi că vrei să fii din nou ministru?
    Evident, bunul simţ politic, simţul ridicolului şi al penibilului nu au nicio legătură cu PSD-ul”.

    Evident, zic şi eu, chiar şi fără să-şi fi retras demisiile, aceiaşi miniştri se vor recompensaţi cu „încă o dată”.

    • Nu-i chiar întru-totul corectă intepretarea de mai sus, fiindcă echipa de miniştri are scuza c-ar fi ieşit de pe teren numai ca să-l vadă pe tuşă pe căpitanul de echipă. Cu gândul revenirii UNEI PĂRŢI din echipă pe teren la meciul următor, insă sub comanda unui alt căpitan de echipă. Un fel de simulare a părăsirii terenului, cît să-l atragă pe gradatul căpitan în mărginimea terenului.
      Da, însă staful echipei, investitorul, galeria, în frunte cu antrenorul Dragnea au exprimat motivul pentru care căpitanul treuie scos de pe teren: ECHIPA JOACĂ PROST, nu doar căpitanul ei.
      Sau doar o mică parte din exchipă a jucat acceptabil şi urmea oricum să fie trasă pe dreapta, alătuiri de căpitanul Grindeanu, şi cealaltă parte – şchioapă – a echipei.
      Deci PSD are două categorii de minişltri jucători: A. Şchiopii transferabili, odată cu căpitanul de echipă.
      B. Piloşii recuperabili pentru campionatul următoar cu alt căpitan.(poate fi de echipă 😆 )

      Cine sunt mai caraghioşi: demisionarii protejaţi sau îndreptăţiţi să revină pe teren sau demisionarii care oricum erau recomandaţi pentru excludere din lot?

      După toate insistenţele antrenorului Dragnea şi actul eroic al demisionarilor, căpitanul Grindeanu s-a trântit cu curul de pămănt şi s-a jurat că nu părăseşte terenul. Toată lumea a presupus că nu va avea cum să joace singur, dar -surpriză!- pe teren s-au trezit încă doi potenţiali jucători, adică toţi trei bine aşezaţi… tot cu curul pe gazon. Meciul era oricum întrerupt, chiar dacă cei trei se mai ridicau pentru o miuţă de încălzire zadarnică într-un colţ al terenului.
      Revenim la miniştri demisionari: după ce-au fost traşi cei trei jucăuşi cu mascaţi în afara terenului jucăuşi, ce să mai caute pe teren demisionarii şchiopi şi condamnaţi oricum la transfer în interesul servicului cu acelaşi antrenor în frunte, mai ales că nici n-a început noul campionat?
      Cei mai slabi miniştri – care au atras justificarea excluderii căpitanului de echipă Grindeanu – nu se simt deloc… în echipă cu Grindeanu, adică în partea de echipă a excluşilor. Ăştia sunt caraghioşi! În semn de recunoştinţă pentru excludere şi transfer, au ţinut taman partea antrenorului glumeţ, Dragnea, şi acum se simt de neînlocuit în echipa care nici măcar nu joacă. Doar face flotări şi nu se ştie pentru care campionat. 😆

      • Nu vi s-ar părea culmea nesimţirii antrenorului, dacă va păstra în noua echipă ministerială aceeaşi componenţă, condusă de un alt premier căpitan (de echipă)?

  • La fel bate câmpii ingeniozităţii Rareş Bogdan.
    Ne-ar prinde bine un blog dispus să se ocupe de urmărirea, centralizarea şi clasificarea aberaţiilor aruncate în spaţiul public de jurnaliştii şi analiştii măncători de căcat cu polonicul.
    Clasamentul adevărului să ne spună în permanenţă câte supoziţii, pronosticuri, anticipări argumentate, deşteptăciuni aruncate fără noimă sau scenarii s-au adeverit pentru fiecare.
    Cei de pe ultimele locuri s-ar mai linişti cu un pas în spate şi n-ar mai infesta atmosfera cu baliverne fără nicio legătură cu jurnalismul sau analiza pertinentă.
    S-ar linişlti şi obiceiurile lui Radu Tudor sau Sebastian Lăzăriu de a ieşi în piaţâ cu calupul de scenarii pentru proşti, adică trântesc câte zece încercări de scenarii posibile – pe acelaşi subiect – cu şanse evident mai mari să nimerească unul din ele şi să ne atragă şmechereşte ulterior de atenţie: „V-am spus eu”. Într-un clasament corect întocmit, ar apărea cu 10 încercări. cel mult una nimerită alături de 9 rateuri care l-ar „propulsa” în locul cuvenit din coadă.
    Alteori alţii aruncă nişte soluţii salvatoare în viitor pe false probleme, provocate tot de ei fără ruşine, departe de realitatea înconjurătoare; ceva echivalent cu următorul exemplu: Cum poate proceda măgarul Bulă ca să scape de plata cheltuielilor de întreţinere.
    – apelează la un schimb de locuinţă;
    – fuge în străinătate;
    – aruncă blocul în aer cu o acumulare de gaze;
    – vinde apartamentul cu întreţinerea inclusă în sarcina cumpărătorului;
    – îşi ia gazdă o bublină bugetară, cu condiţia să plătească retroactiv întreţinerea etc.

    În realitate, Bulă nu era măgar şi nici n-avea de gând să se sustragă de la nicio obligaâie; a plătit întreţinerea în scurt timp, dar analistul profund şi subtil nu schiţează niciun gest de recunoaştere a profesionalismului mâncătorului cu polonicul.

    Goana după accesări a tâmpit jurnalismul: numai bombe, şocant, cutremur, alertă, dezvăluire surpriză şi tot felul de recomandări fără nicio legătură cu alarma sau amploarea din titlu.

    Un pic de decenţă nu strică în clasamentul adevărului!

    • Nu mai spun de arta expunerii adevărului anticipat, dar după consumarea evenimentului aflat în discuţie. Văleleu, cât de previzibil a fost totul, dar fără să fi suflat o vorbă depre cum cădeau în mintea atotştiutoare – ca muştele – toate adevărurile ţintite.

      • Tot o artă a ipocriziei jurnalistice sau de analiză profundă se confirmă pe sine atunci când emiţătorul fudul se face că plouă în privinţa reteurilor sale curgătoare râuri, râuri… cu bâta-n baltă.

  • CTP, analiză BOMBĂ 😆 privind viitorul prim-ministru: ‘Iohannis poate identifica altă majoritate’

    Analiza bombă de tot căcatul.
    În România este exclus-exclus să se ajungă la alegeri anticipate.
    Toţi şmecheraşii ăştia de presă – duşi cu sorcova după alegeri anticipate – se screm să lase impresia c-ar identifica. ca nimeni, marile subtilităţi politico-constituţionale.

    La ultima încercare e salvare naţională- înainte de pericolul dizolvării Parlamentului- parlamentarul român se scapă pe el şi mandatul lui, adică ar vota pentru acordarea încrederii oricărui guvern possibil şi imposibil, ar vota pentru orice măgar să-l facă premier, fie el şi CTP.

    La tribunal.
    – E adevarat ca l-ai facut pe reclamant „imbecil si magar”?
    – Domnule avocat, sincer sa fiu, nu-mi mai amintesc. Dar daca-l privesc bine, cred ca-i foarte probabil sa-i fi zis asa.

    http://www.stiripesurse.ro/ctp-analiza-bomba-privind-viitorul-prim-ministru-iohannis-poate-identifica-alta-majoritate-video_1203755.html

    • Exclus-exclus!
      1. Mandatul întrerupt diminuează pensia parlamentarului

      2. Se teme că nu se ştie dacă prinde alt mandat la următoarele alegeri, alea anticipate.

      3. Preşedintele riscă să fie suspendat dacă insistă cu desemnarea măgarilor drept candidaţi de premier.

      4. Constituţia zice:
      „Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură”.
      Deci nu-s numai două încercări de învestitură a unui nou guvern, ci atîtea câte încap în cele 60 de zile, adică pot fi şi patru tentative ale parlamentului, câte una la 15 zile, sau chiar mai multe.
      Să fim serioşi!

      • Se subînţelege la pct.3: pe durata suspendării, preşedintele interimar- Tăriceanu – nu va desemna candidat de prmier orice măgar lipsit de şanse.

      • Mai mult, Tăriceanu îi poate face un cadou lui Dragnea şi să-l lase interimar în funcţia de primul preşedinte penal al României, refuzat în Guvern, semn suplimentar de recunoaştere a legitimităţii preşedintelui ales direct. 😀

  • – Bag-o, ministrule!
    – Ce?
    – Demisia.
    – Unde?
    – Înapoi. 😆

  • Ştiri pe surse:Fosta mână dreaptă a lui Kovesi, despre înregistrări: ‘ Veți avea un șoc’

    Întrebat de înregistrări, Emilian Eva:
    „Când veți afla adevărul, veți avea un șoc”

    „Noi suntem şocanta DNA!”

  • Procurorul Virginel,
    Tremurând şi ud pe el,
    O întreabă pe Leliţa:
    Pot să-nregistrez şedinţa?

  • Corul procurorilor DNA:
    – Ia-mă lele de mânuţă
    Şi mă-ndrumă când dai… lecţii.

  • De-acum încolo, Kovesi riscă să fie sancţionată disciplinar, dacă nu se mai prezintă la comisia parlamentară 2009.

    Ce frumos se lăsa invitată peste tot, prin aprilie 2017!
    „În calitatea mea instituţională, de-a lungul timpului, am fost invitată la anumite evenimente organizate de şefi de instituţii, organizate de instituţii publice, organizate de ambasade, evenimente publice sau evenimente mai restrânse, la care eu am participat”

    Acum, comisia parlamentară 2009 trebuie doar s-o invite înc-o dată, să-şi mute şedinţa la Chilia-n port sau într-o vie şi să menţioneze în invitaţie noua ei sarcină de a respecta decizia CCR de ieri, 21.06.2017, unde s-a tranşat dilema în ditamai prezenţă obligatorie.

    Altfel, nerespectarea unei decizii a CCR atrage sancţiunea disciplinară prevăzută la art. 99 din statutul judecătorilor şi al procurorilor (Legea 303/2004), litera ş) de la „ş-altă dată, ş-altădată, o s-o vedem invitată” varianta statului mai drepţi.

  • Cred totusi ca multi din cei care, dintr-un sentiment de loialitate sau naiba stie de ce, au fost de partea lui Ponta si Grindeanu, acum nu mai au niciun motiv sa-i urmeze in pribegie si-si vor vedea de propriul interes.
    Iertati de faraon, se vor intoarce cuminti pe plantatie, sa reconsolideze o majoritate confortabila.
    Mai dramatic e ca partidele de opozitie, n-au reusit sa capitalizeze aceste neghiobii ale psd, avand reactia potailor care ataca rotile masinilor care trec printre blocuri, fara un scop anume, dar coplesite de importanta misiunii lor.

    • Sigur se intorc ei. Asa cum dl Cristoiu se va intoarce de maine poimaine la lupta cu Statul Paralel, cu Binomul, cu Mobila de la Cotroceni, cu Decapanta si cu Parasuta care nu s-a ouat ea degeaba intr-un numar anterior.

  • Opoziţia nu se bagă a guvernare; are curajul să aştepte doi ani jumătate – pară mălăiaţâ – uzura coaliţiei PSD-ALDE sau, mai degrabă, o criză economică. 😀

  • Antena 3 a pus camera de filmat pe borcanele de colectat bile şi a afişat un contor care a numărat 248 de votanţi.
    Rezutatul oficial a prins 251 de votanţi.
    Antena 3 ar trebui să verifice pe înregistrare; poate a scăpat din vedere la numărătoare 3 votanţi, poate nu. 😆

    Pobabil sunt cunoscuţi câţi din PSD-ALDE se află printre cei 10 cu bilele contra; aflăm câţi au absentat de la vot din PSD-ALDE şi ar rezulta câţi au votat pentru moţiune din grupul minoritarilor.

  • Cum comentați totuși că, în dese ocazii ,Traian Băsescu lasă senzația că ar fi purtătorul de cuvânt al doamnei Monica Macovei ? Oare unde doamna Macovei este mai des pe la Bruxelles, în aceste vremuri, Traian Băsescu ar încerca să transmită indicațiile pe care dumneaiei le-ar primi de la oficialii europeni ?

  • Minoritarul Pambuci umblă cu pretexte penibile de adormit grădiniţa naţională: Cică grupul minorităţilor i au hotărît să nu fie prezenţi în sală la votarea moţiunii. 😆 Ulterior, 😆 le-a picat fisa c-ar lăsa impresia greşită că ei iau partea uneia din cele două tabere (adică grupării Grindeanu), ceea ce n-ar fi fost OK, fiindcă ei ţin morţis fie neutri cum nu s-au mai pomenit pe lumea asta. Adică cică s-au răzgândit şi-au decis să voteze pentru moţiunea PSD-ALDE; sub egida pentru ceduli ” fiecare cu propria conştiinţă” votează cum am stabilit. 😆
    Cu alte cuvinte, luând în calcul, din 241, cel puţin 9 voturi ale deputaţilor din grupul minorităţilor, PSD-ALDE mai deţine cel mult 232 voturi şi a pierdut majoritatea.

    Votul parlamentarilor pentru acordarea încrederii unui guvern e ca-n fotbal: niciun meci nu seamănă cu altul, niciun gol nu se transferă de la un meci la altul; niciun vot de acordare sau de retragere a încrederii unui guvern nu-i valabil pentru altă echipă de guvernare şi nici majoritatea parlamntară decidentă nu se trasferă de la un eveniment sportiv la altul.
    Cu alte cuvinte, majoritarea 241 de azi nu şi-a exprimat votul cu termen de valabilitate şi pentru învestitura guvernului următor. Toate majorităţile se constată faptic la momentul votării, nu cu efect retroactiv sau futurist.
    Pe de altă parte, PSD nu se va prezenta la Cotroceni în alianţă cu grupul minorităţilor (altele decât cel al maghiarilor) ci doar cu ALDE, adică fără să mai poată susţine c-ar constitui nici măcar scriptic o majoritate parlamentară. Să bănuim că toate drumurile nu mai duc la UDMR! 😆

    Şi-apoi nici minoritarul Pambuci nu se va contazice flagrant şi nu va jura la Cotroceni cu mâna-n foc că n-ar vota pentru nimic în lume pentru învestitura unui alt guvern, nepesedist. 😆
    Păi, nu-i Pambuci cel mai neutru dintre pământeni?

    Şi totuşi există ipocrizia lui Oligofrennis, aşa cum am stabilit-o, cu stabilitatea-n clanţă.

  • Considerați că Traian Băsescu insistă ca și foștii securiști să susțină bugetul național, indiferent de guvernare ?

  • Cum dracu`, Tara asta sa mearga spre democratie daca zurbagii ziaristi mananca rahat!? Eu, care am facut mai mult decat toti ziaristii din Romania ,respectat si ascultat de catre Ambasada SUA de la Bucuresti, dar amenintat si agresat de catre PDSR (Hrebenciuc, Solcanu, Ralu Filip, etc.) si de catre actuala consiliera a lui Johans Klaus, dar si de catre defunctul Vadim, de am luat calea emigrarii, nu pot intelege aceasta atitudine vis a vis de Grindeanu si Securitate. Nu mai scriu pentru Cristoiu, caci imi bat gura singur si fara de rost, ca in „noaptea mintii” (ADN-ul meu ar face gelosi toata hoarda barbara din lume, dar si nota 10, de la BAC-1973, secchia reala; scriu pentru cei din SRI: domnilor!? ce faceti voi!?

  • Cine vrea să nu se schimbe cu nimic poziţia confortabilă a propriului scaun invocă ipocrit cuvântul magic „stabilitate” – vai!- procupat peste poate de soarta ţării. .
    Lui Oligofrennis îi tremură pantalonii de grija celui de-al doilea mandat; nu-l interesează cine şi cum guvernează, ci doar în ce măsură l-ar avantaja, pentru alegerile din 2019, gradul mai mare de uzură al guvernării PSD-ALDE.
    Se teme că Guvernul „meu”, tras acum în Palatul Victoria cu forcepsul prezidenţial, i-ar pune în pericol mandatul al doilea, deoarece în perioada următoare PSD îşi va fi reîncărcat bateriile pentru obţinerea victoriei primului preşedinte al PSD după nemuritorul Iliescu, urmată de repetarea performanţei PSD în alegerile parlamentare din 2020.
    În concluzie, Oligofrennis, o dată ca niciodată, va invoca nevoia de „stabilitate” şi, din acest motiv, va accepta fără mofturi desemnarea candidatului de prim-ministru propus de PSD… pentru ca guvernul „meu” să-şi împrospăteze forţele, vreo doi ani, atâta vreme cât va bate din buze cu pofta-n cui.

  • Dragnea a castigat.

    Dragnea joaca tenis cu Statul Paralel. Jurnalistii, poa sa fie ei si monumente nationale, CEL MULT stau la o cafea cu serviciile. Hai si un whisky.

    Dragnea e seful. Va convine sau nu, Romania are in continuare doi sefi: Iohannis si Dragnea.

  • Canicula maestre, canicula! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *