Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Gîndul de joi, 24 mai 2018

Klaus Iohannis le dă zilnic capete în gură PSD-iștilor. Aceștia răspund că sînt triști

Marți, 22 mai 2018, în prime time, Klaus Iohannis a făcut o Declarație de presă despre Scandalul Pilonul II de Pensii.
Bîlbîiala PSD în chestiunea Pilonul II de Pensii e un adevăr pe cît de limpede pe atît de stupefiant prin raportare la tradiționalele virtuți ale partidului fondat de Ion Iliescu în materie de administrare a țării. Așa cum am semnalat de numeroase ori pînă acum, cei doi ani de Guvernare au dezvăluit un PSD în stare să provoace în materie de administrare a țării cea mai mare harababură din postdecembrism. Guvernarea CDR – exemplu pînă acum de administrare amatoristică – a fost mult întrecută de Guvernarea PSD. La Guvernarea Tehnocrată n-are rost să facem trimitere. În materie de balamuc, Guvernarea PSD o bate la scor.

Scandalul Pilonul II de Pensii izvorăște din cîteva întrebări:
Ce i-a apucat pe cei de la PSD ca să umble la un domeniu care părea a fi în regulă?
Au vrut într-adevăr să ia ceva parale de la acest Pilon?
Au vrut să rezolve probleme reale ale domeniului, străine marelui public, dar dibuite de specialiștii Partidului?
Dacă într-adevăr au vrut să facă ceva cu Pilonul II de Pensii de ce n-au mers pînă la capăt?
De ce au dat înapoi la prima tulburare a apelor?
Și dacă n-au intenționat nimic, dacă totul a fost opera unei diversiuni din interior, de ce n-au luat imediat măsuri împotriva celor responsabili de crearea unor dureri de cap din nimic?

Avînd în vedere importanța problemei pentru stabilitatea politico- internă, intervenția lui Klaus Iohannis se impunea.
Take Ionescu scria undeva că „omul de stat trebuie să fie mai mult decît un om de partid”.
În intervenția sa Klaus Iohannis ar fi trebuit să fie un om de stat.
N-a fost un om de stat.
A fost un om de partid.
Mai precis a fost un purtător de cuvînt al PNL, cu sau fără cei 3000 de euro pe care-i încasează lunar zisul Ionel Dancă.

Tonul, conținutul au înscris intervenția prezidențială în seria de atacuri tip PNL la adresa PSD.
Mult mai grav, pentru a dovedi în chip strălucitor că e nu numai un politician de Opoziție, dar și un iresponsabil, Klaus Iohannis a lansat în spațiul public, de la înălțimea funcției de președinte, suspiciunea că nu mai sînt bani de salarii și pensii. Chiar dacă ar fi așa, Klaus Iohannis, ca președinte și nu ca purtător de cuvînt al PNL, nu-și putea permite să fie izvorîtor de panică și prin asta de instabilitate.

Intervenția de marți seara se înscrie într-o campanie politică violentă prin care Klaus Iohannis a coborît pînă la nivelul lui Ludovic Orban. Ca poziție dușmănoasă față de Guvern, ca stil icnit, și ca îngustime a gîndirii. Cu o seară înainte, o regie de imagine i-a dat posibilitate lui Klaus Iohannis să se pronunțe în legătură cu plîngerea penală a lui Ludovic Orban. Cînd toți românii care mai cred că avem un președinte și nu un TeFeList se așteptau la o disociere măcar de suspiciunea că e vorba de o Operațiune lansată de el, Klaus Iohannis a întărit acțiunea mandolinistului declarînd că nu comentează cîtă vreme procurorii desfășoară o anchetă. Plîngerea penală a lui Ludovic Orban e o fantasmagorie de consumator de etnobotanice. A denunța penal pe premier, pentru că, întîlnindu-se cu premierul Israelului, a intrat în contact cu o Putere străină, e ca și cum cineva ar depune plîngere penală împotriva lui Klaus Iohannis, pentru că e agent sub acoperire al unei nave extraterestre în drum spre Pămînt și DIICOT ar demara o anchetă anunțînd că va cita și pe căpitanul navei cînd aceasta va ajunge pe Pămînt. Declarația lui Klaus Iohannis despre ancheta procurorilor a întărit urieșește credibilitatea fantasmagoriei.

Ea a avut o dublă misiune.
Pe de-o parte, de a comanda procurorilor să ia în serios plîngerea.
Pe de alta, de a comanda liberalilor să-și declare sprijinul public pentru Ludovic Orban.
Amîndouă comenzile s-au îndeplinit. DIICOT a lăsat baltă crima organizată și se ocupă de producția etnobotanică a lui Ludovic Orban. Conducerea PNL s-a reunit de urgență pentru a se solidariza cu Ludovic Orban. Plîngerea penală nu mai e rodul unui vis erotic neîmplinit al președintelui PNL. E un act politic major al unui întreg partid.

Intervenția de marți seara se înscrie în campania de destabilizare a Guvernului angajată de Klaus Iohannis. Ea, campania, cuprinde și alte lucruri:
– Boicotarea oricărui act guvernamental, inclusiv a celor vitale pentru țară.
– Blocarea legilor votate de Parlament.
– Protejarea unităților militare din presă de plata impozitelor și taxelor către stat.
– Convocarea liderilor PSD la Procuratură sub diferite pretexte.

Marți, intervenția a fost urmată de intrarea în dispozitiv a Diviziei Presă. Ca la un semn Realitatea tv, Digi tv, Ziare.com – avangarda presei militarizate – s-au năpustit asupra Guvernului cu loviturile de ciocan ale lui Klaus Iohannis.

Cum răspunde PSD acestui Război dus zilnic de Klaus Iohannis , care nu mai e demult președinte, ci Regizorul Operațiunii Dărîmarea Guvernului PSD?
Mă văd obligat să-l citez pe Mircea Badea ca pe Marx, pentru că a sesizat esența răspunsului:
Liderii PSD se declară triști, pentru că țara e divizată, pentru că s-a declanșat Războiul româno-român.
Bine, bine, zic oamenii conștienți că trăiesc în Babuinia și nu în Rai unde e tot timpul verdeață, dar Ăla de la Cotroceni nu mai e demult Președintele României. E liderul de facto al PNL. Nimic din ce face el nu se înscrie în îndatoririle de președinte.
De ce nu reacționați?
De ce nu-i dați și voi un cap mediatic în gură?
De ce nu-i faceți plîngere penală de Înaltă Trădare, pentru că la Sofia s-a întîlnit cu o putere străină – Kosovo –, deși România n-o recunoaște, aducînd astfel știrbire suveranității externe (vorba lui Sică Mandolinistul pe numele său Ludovic Orban) a statului nostru?

Liderii PSD răspund în cor.
Noi nu facem așa ceva. Noi sîntem politicieni responsabili. Noi vrem să guvernăm pentru români. Noi vrem să aplicăm Programul de Guvernare. De aia noi vrem liniște.
Bine, bine, zic oamenii normali, dar prin poziția de lăutar al adoptată de Klaus Iohannis s-a dus dracului liniștea, programul de guvernare și în curînd chiar Guvernul PSD-ALDE.
Da, așa e, dar noi sîntem triști că țara e divizată – răspund liderii PSD, ștergîndu-și lacrima din colțul ochiului ivită din tristețea de a vedea țara dezbinată.

Imaginați-vă un tip dînd năvală în casă, spărgînd tot ce întîlnește în cale, luînd nevasta de păr și administrînd scatoalce copiilor.
La toate acestea, în loc să pună mîna pe par și să-i dea cîteva huliganului, stăpînul casei stă cu mînile la piept și surîzînd creștinește zice:
– Nu răspund, deoarece asta ar însemna să tulbur liniștea blocului!

Cam așa sînt și liderii PSD care răspund capetelor în gură administrate de Klaus Iohannis prin mărturisirea că sînt triști.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 24 mai 2018”

  • Din categoria ¨Gura pacatosului¨, azi, Viorica: ¨Vrem sa reducem democratia…aaaa…birocratia¨ 😛

  • Geo Matei ¨sasii au plecat, dar stii ce au lasat în urma lor? Civilizatie, domnule.¨ Mie imi pareau tigani.. 😛

  • De … tectonic, tectonel
    nu putem scăpa, de fel !
    Ori este postac ‘plătit’,
    ori … ceva … ‘acoperit’ !
    Și, chiar dac-o fi plătit,
    de el ne-am cam plictisit !
    Pân la urmă, … tectonaș
    tot îti vei gasi un … NAȘ !!!

    • Când scapi de Tectonic de la etaj, dai peste Axon la parter. Tot ala e!

      • Știu, dar aici ‘prestează’ mai puţin, de la o vreme !
        Pentru nick-name-ul axon am o rimă, de … moare lumea !
        Ii dau o bere, nepasteurizată, celui care o … ghicește !

    • Ba putem, doar ars pe rug
      sau sub brazda de la plug!
      Eu nu stau ca să-l ascult,
      naș îi sunt eu, mai demult!

      • Cred că trebuie să pregătesc … o navetă de bere, până la urmă ! Mi-a plăcut, recunosc !

  • E foame mare de bani.
    Cei 9 miliarde de euro ai Pilonului II le-ar prinde bine pesedistilor pentru achitarea unor pomeni electorale.
    Si dupa alegerile din 2019, vor mai vedea ei unde îsi vor mai baga mâna pâna-n cot…

    • Așa e, dar idioții îndoctrinați nu realizează!

    • Se cam apropie ,,funia de par”! Au promis că vor mări pensiile de la 1 iulie 2017, au amânat mărirea pentru 1 ianuarie 2018, și iar au amânat-o pentru 1 iulie 2018! Au promis o nouă lege a pensiilor care să intre în vigoare tot de la 1 iulie 2018, ocazie cu care să se realizeze promisa și amânata mărire a pensiilor. Când au făcut calcule pe prevederile noii legi a pensiilor, au constatat că sunt în deficit și nu pot acorda mărirea! La transferuri de la bugetul de stat nu pot apela pentru că riscă să depășească ținta de deficit bugetar și, atunci, s-au gândit că suspendarea plăților către Pilonul ll de pensii le-ar putea asigura resursele necesare. Mai mizează și pe faptul ca măcar o parte din cei care plătesc la Pilonul ll de pensii se vor retrage și vor cotiza numai la bugetul public de pensii și aceasta le va asigura un plus de resurse la bugetul public de pensii.

  • @ nicusor.cernat

    Din p(r)ostarile tale se intelege ca te autoconsideri a fi „cel mai cel” in ceea ce priveste corectitudinea textelor publicate aici. „Te intreb pe tine, Soare” cum de ai gresit scriind „mai COPI” ?

    • Bă, X-ule, te faci de râs cu astfel de observații! Se vede că ești mai nou, (poate și mai bou!) pe-aici, de-aia nu știi c-am scris la mișto, dovadă c-am folosit majuscule! Cei mai vechi de pe blog îmi cunosc stilul, mai ales c-am mai scris și altădată așa! Așa că șăzi ghinișor!

  • Măcar de la predecesorul sasului a rămas ‘ceva’ … mostenire:
    1. Hă, hă, hă !
    2. Fesul Paul&Shark ;
    3. ‘Ţigancă împuţită !
    4. ‘Drifturile’ făcute cu sine-mobilul ;
    5. Băutul whiskey-ului, cu 4 cuburi de gheaţă, care tre’ să… plutească !
    6. ‘Să-ţi fie rușine, Dinu Patriciu !
    7. Mai sunt două ‘maxime’, antologice, de pe vremea cand era primar:
    – Iarna nu-i ca vara !
    – Aici sunt banii dvs !
    De la KWJ ce-a rămas, cel puţin până acum:
    1. Pozele de la baza hârtiei de ski ;
    2. Selfie-urile cu ceo-ul de la Schweighofen !
    3. Discursul, sub orice critică, din timpul
    ‘prelegerilor’ antiguvernamentale !
    4. Geaca roșie… protestatoare !
    Cam … nesemnificative, nu-i așa !

  • @roxy roman
    Ai zis bine ‘site’, dar tre’ să… dezvolţi puţin, vorba lui cernat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *