Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Manchester sub asediu

În seara alegerilor prezidențiale nord-americane din 2016, încă înainte de anunțarea rezultatelor finale, jurnaliștii de la cunoscuta publicație „Newsweek” au anunțat că Hillary Clinton este noul președinte al SUA și au plecat acasă să sărbătorească. După ce, câteva ore mai încolo, Donald Trump a fost declarat învingător, direcțiunea „Newsweek” a retras urgent, a doua zi, tot tirajul din chioșcurile de presă. Mai aproape de noi, în Marea Britanie, fiindcă redactorii plecaseră devreme acasă, multe din edițiile print ale ziarelor de dimineață nu conțin azi referiri la atacul terorist de la Arena Manchester- analiștii scriu numai despre războiul declarațiilor dintre premierul Theresa May și șeful opoziției laburiste, Corbyn. Dacă jurnaliștii din Manchester ar fi petrecut noaptea trecută în redacție, ar fi titrat uriaș “Manchester se află sub asediu”. Dealtfel, în știrile lor, mulți dintre ziariștii englezi îi denumesc (aproape cu “tandrețe”) “luptători” sau “militanți” pe teroriștii de la grupul sunnit Stat Islamic- cel care a revendicat atacul. Completând acest puzzle, devine cert că dacă jurnaliștii din Manchester ar fi petrecut noaptea trecută în redacție, ar fi titrat uriaș pentru a doua zi, “Manchester se află sub asediul terorismului”.

Arena Manchester se află la 7 minute de mers pe jos de locul unde, în 1996, IRA a detonat pe Corporation Street o bombă de aproape 2000 kg. În 2015, la numai 100 de metri distanță de acel loc, pe Market Street, studentul pakistanez Abid Naseer a încercat să arunce în aer, în săptămâna Paștelui, uriașul mall Arndale Manchester. Membrii IRA care au planificat și dus la îndeplinire atacul din Manchester nu au fost identificați niciodată. Pakistanezul Naseer, membru al organizației islamiste Al Qaeda, a fost capturat și eliberat de procurorii locali din Manchester „din lipsă de probe”, dar odată extrădat în Statele Unite, teroristul a fost condamnat în 2016, de judecătorii americani la 40 ani de închisoare. Acum, pe locul unde intenționase pakistanezul- membru al organizației teroriste islamice Al- Qaeda să detoneze mașina-capcană vin sporadic predicatori musulmani cu cărticele și măsuțe, stau în șosea și vorbesc prin megafon de “religia păcii” Islam.

Au existat semne și semnale că se va întâmpla ceva. Prin planificarea sa la exact 4 ani de la asasinarea soldatului Lee Rigby de către doi convertiți la Islam, atacul cu bombă de noaptea trecută de la Manchester Arena, care a lăsat 22 morți și aproape 60 de răniți, s-a vrut un mesaj clar al extremiștilor din UK. Măcelul din Manchester a fost precedat de profanarea în urmă cu 4 zile, a Memorialului lui Rigby. Apoi, un pilot militar englez este dispărut de 8 luni din Bury St Edmunds, zile după ce doi indivizi au încercat răpirea unui alt pilot RAF, un fost deținut islamist de la Guantanamo ar fi primit o despăgubire uriașă de la autoritățile britanice, un predicator radical din Londra a fost trimis la închisoare-izolator, presa revelează zilnic comploturi ale extremiștilor tineri, lumea și serviciile secrete așteaptă cu inima strânsă întoarcerea “veteranilor” din Siria după ce binomul Barack Obama- Angela Merkel au “împins către”, respectiv “primit în” Europa 3 milioane de refugiați nedocumentați din Africa și Asia, infiltrați masiv de celule teroriste. Există un puzzle uriaș care recompune pe frânturi atmosfera încărcată din Regat. Ce este în atmosferă? Azot, oxigen, fanatism și ură.

Manchester este un oraș blocat de controalele poliției și trupelor speciale. Drumul spre Openshaw- cartier populat intens cu emigranți- este blocat. Pe partea cealaltă, spre Ashton, șoseaua largă este umplută la refuz de mașini. Centrul civic din Manchester city, Grădinile Manchester, a fost renovat de curând dar statuia reginei Victoria nu a fost curățată. Pe margini sunt parcate mașini de Poliție, MI5 și pompieri. Este o zi însorită, dar mesele de la terase sunt goale- lumea stă pe bănci sau direct pe gazonul nou. Nu e rumoarea obișnuită, nici animația de peste zi. Deasupra tuturor bâzâie cu zbaturile lui un elicopter- bondar uriaș. Tabloul seamănă cu Statul perfect descris de Platon- departe de mare, cu Statul în cerc și cu poporul la mijloc. Peste drum de Grădini, părculețul cu bănci de lemn unde vin de obicei dealerii de droguri, este aproape pustiu. “Crack Cocaine” și-a luat liber azi.

Pe Lipscanii din oraș, pe Market street, multe magazine sunt închise sau au staff-ul așteptând afară. Toate drumurile prin Corporation și Cathedral Street spre gara Victoria și Arena sunt blocate. Ofițerii au veste anti-glonț și căutături severe- cu ochi la ceafă. La intrarea în mall-ul uriaș, oamenii așteaptă deschiderea ușilor, Arndale a fost evacuat în urmă cu puțin timp, după ce un individ a fost arestat în interior. “Fără legătură cu atentatul”, ne spune Jane (23 ani). “Cred că era un hoț”. Fata așteaptă să reintre la job. Peste tot sunt pliante cu “Iubesc Manchester” și “Eu sunt Manchester”, după modelul parizian “Je suis Charlie”. Eventual, o femeie poate să cadă în genunchi în mijlocul mulțimii și să cheme pronia divină, cum face această englezoaică între două vârste, căzută cu mâinile ridicate, a implorare sau neputință.

În fața magazinului Mark and Spencer, cel care odinioară a fost distrus de atacul cu bombă al IRA, un vânzător de ziare cască plictisit, iar cerșetorul de alături fumează cu un aer de rege pe tron. Stă întins pe trotuar dar pare deasupra tuturor. Un membru al unui grup de extremă stângă- extrem de numeroase în zonă, lipește afișe “Refugees welcome” conținând “Ghidul migrantului din Manchester”.

Peste drum, în Cross Street, la Biserica Unitariană, un tânăr împarte ceai și cafea trecătorilor. Are un ochi închis de o lovitură puternică, dar pare fericit că Dumnezeu i l-a lăsat pe celălalt. Un “chat” șoptit se încinge lângă linia de tramvai- un tip cu accent scoțian întreabă cum a intrat bomba teroriștilor pe Arena, iar un altul îi răspunde că probabil islamistul a avut complici în personalul de pază. “Află totul poliția”, asigură el, dar nu foarte convins după ton. Nu este foarte “englezește” să se discute în stradă despre atentate, după producerea atacurilor, nici măcar la Manchester. Devine, însă, evident că, în pofida calmului afișat, comunitatea din Manchester are nervii în “pioneze”. Un inamic crud, răsărit pe neașteptate dintr-o vizuină care nu era pe nicio hartă, tinde acum să înlocuiască pe încet, tihna social cu războiul total. Când explodează bombe, multiculturalitatea și conflictele de idei și confesiuni religioase se revelează brusc ca experimente eșuate- pe spinarea celor mulți și nu a ONG-urilor finanțate de negustoria ideologiilor. Prin “neglijențe” și complicități politice, Europa a ajuns sub asediul primitivismului terorist, iar Manchester este doar o altă frântură din Europa care ne doare. Perfidul Albion, găsit odinioară de Napoleon, a devenit azi Tristul Albion.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Manchester sub asediu”

  • – Cât durează sigilarea de maxim două ore a arhivei SIPA?
    – După mine tot două ore, dar după Cristi Dănileţ sigilarea asta ar fi durat 3 zile, adică membrii comisiei au intrat în trei zile diferite.
    – De ce? O zi au căutat un loc de scris procesul verbal, o altă zi pixul şi hârtia, iar în a treia locul de sigilare?
    – Când intri acolo îţi stă ceasul. 😀

  • -Alo, firma „Electricianul”?
    – Da.
    – Sunt nou angajat la SRI şi mi-a dat şeful numărul dv de telefon. Vrem să schimbăm un bec dintr-o încăpere de interes naţional pentru SRI. Cum procedăm?
    – S-a ars?
    – Nu. De ce întrebaţi?

  • – Cum şi în cât timp schimbă un ofiţer SRI un bec din arhiva SIPA.
    – Se lasă înregistrat o singură dată, dar intră de câte ori simte nevoia, pe durată nedeterminată.
    – Cum?
    – Simplu. De câte ori vrea să intre, îi spune celui cu registrul de intrări fără ieşiri, colegul lui de şcoală: Mitică, n-are rost să mă înregistrezi din nou, fiindcă schimb acelaşi bec. 😀

  • Fiţuica lui Tudorel Toader de ai e apă de ploaie de aghezmuit cu un pic de detergent.

    N-a dat nici ce-a promis: apă de ploaie în ligheanul din spălătorie.

    Urmează ploaia fără apă. 🙂

  • – Hoţul de dosare Alexandru Muraru intră la ANP şi merge direct spre biroul directorului instituţiei, Marius Iosif. Crapă uşa şi bagă capul:
    – Servus, Marius!
    – Azi nu. 🙂
    ––-
    Într-o seară, trupa renumită la Iaşi şi de nedespărţit în Bucureşti – Tudor Chiuariu, Iuliana Scânteie şi Marius Iosif – se consumau la o masă din barul de la Intercontinental. Îl aşteptau pe prietenul lor cel mai valoros din grup, trezorierul Alexandru Muraru. Întârzia de multişor şi erau cam agitaţi. În sfârşit apare şi toţi cu vocea pe el.
    Sare Scânteia:
    – Băi ce mult ai întârziat! Nu avem cu ce să plătim consumaţia şi mai vrem un rând
    Ministrul Justiţiei Chiuaua poştei Române
    – Ai reuşţit să scoţi profitul planificat cu dosarul lui Turianu?
    Interogatul era surd şi mut.
    Ultimul curios, cu răbdarea pierdută, directorul ANP, adulmecând un presentiment cu o privire îngrijorată, dar cu vocea tandră, îl întreabă:
    – Micuţule, s-a întâmplat ceva?
    – Da, m-au prins la spălătorie.

    • 😆

      • M-a interesat cine a INTRAT şi cât a stat, nu cine s-a lăsat înregistrat.

        Pă, da, zice acum şi Tudorel: au nevoie de actele foştilor angajaţi pentru (re)calcularea pensiilor. Acesta-i motivul desecretizării.

        Da’ ce credeaţi?

  • Marius Iosif, când era director peste spaţiul de depozitare a arhivei SIPA din ANP, pe la ora 23 se hotărăşte să plece acasă. La ieşire portarul îl întreabă.
    – Şefu, ce-aţi păţit? De ce stati aşa târziu la muncă zile la rând? Aoleu, da de ce mergeţi cu palma frunte?
    – Mă doare capul de cât am privit, până acum, prin găurica uşii de intrare cu cartela la arhiva SIPA.

    • Bă băiatule Serios (!?), de unde scoți taică toată gârla asta de -cum să le zic- idei nebune, opintite, filosofii de șandrama?. Ca și exemplu: crezi TU că ușa de la arhiva SIPA are „găurică” așa cum scrii tu? O găurică sau două, dar numai „de socializare”, poate avea eventual popescu- Tăriceanu ptr curiozitățile lu Dragnea. Dar Ușa de la SIPA dragul meu are 30000 de yale și vreo 200 de paznici, lucrează în 3 schimburi. Evident că arhiva SIPA e goală, că așa e în România- investesc proștii din politică unde nu e necesar.

      • Serios? 😀

        Fac doar o aluzie deloc subtilă la timpul petrecut de judecătorul Marius Iosif în arhiva SIPA singur-singurel cu literatura de “calitate”, din postura de Director ANP la fel de pofticios – cu ochii pe curiozităţi bune de valorificat 😀 – ca pe vremea studenţiei la Iaşi cu escalele şi ochii pe “Purcica” goală complet, dar de peste gard. (aşa-i poreclită înprejmuirea de tratament balneo nudist cu nămol din Iaşi)

        La Gândul lui Cristoiu din 17 mai (ora 07:21) am prezentat un extras dintr-un articol despre singurătatea arhivarului de poftă lungă. (acolo am dat şi sursele).
        Reiau aici unul:

        “Aşa se face că a fost numită o cimisie prezidată de acelaşi Marius Iosif, Posesor de sigiciu şi chei de acces. Prietenu’ lui Q-aru îşi petrecea singurel, fără martori, ore întregi în arhiva aflată, ce surpriză, după uşa cu oglinzi unde-şi duce traiul liniştit Tiberiu Ungureanu”

        http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-17-mai-2017/#comment-53980

        • La gîndul următor – 18 mai (ora 00:44) am prezentat comisia lui Peşte Congelat, Predoiu – Chiuariu, aia plătită de Chiuariu – peste salariu – cu prime LUNARE 4.500 lei pe cap de lucrător în comisia care a lucrat ceva, cam patru luni , dar numai cîte o zi PE LUNĂ, în medie 2 zile pe lună.

          Nu toţi cei arătaţi azi de Tudorel Toader se aflau în componenţa comisiei Chiuariu-Predoiu , dar el tace ca peştele; pentru cei intraţi în arhivă fără statut de membru, Ministrul nu ne mai arată Ordinul MJ în prin care au primit loc în comisie.

          http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-joi-18-mai-2017/#comment-54011

  • Remarcați totuși că aia despre care zisei anterior, atunci când le convine, sunt de partea „tefeliștilor” ?

    • Mai ales Antena 3.

      • 😛
        Tăriceanu.., Antena3, de partea TFL/iștilor? Haida-de, de unde le scoateți. Dacă TFL ar însemna „Te Fur cu Loialitate” ar mai fi o șansă.. Așa, A3 nu depaseste inteligenta unui salon de nebuni, iar Tariceanu nu depaseste inteligenta A3…Sunt chit.

  • Considerați că despre unii precum ,Traian Băsescu, Monica Macovei, Popescu Tăriceanu, se poate zice că au vreun comportament de nostalgici „tefeliști întârziați” ?

  • Proba zilei mincinsului Predoiu!
    Acoperitul care se jura securistic că-n mandatul lui nu s-a deschis arhiva SIPA-DGPA deloc-deloc-exclus-ecxclus!
    Mandatul Predoiu la MJ:
    29 feb 2008 -7 mai 2012

    Dat în gât azi de Domnul 😀 MJ Tudorel Toader.

    10.04.2008
    Iosif Marius
    Scantei Iulia
    Georgescu Horia
    Raduta Cornel
    Ungureanu Tiberiu
    Tiliban Nicolae

    22.04.2008
    Iosif Marius
    George David
    Iulian Spinu
    Tiliban Nicolae
    –––
    Comisia de batjocură recompensată de Tudor Chiuariu cu supliumentul la deseret salarial de 4.500 lei LUNAR – sept + oct + nov + dec 2007 – au intrat în arhiva SIPA numai în luna noiebrie de 5 ori, în rest ziua şi piua, apa-n piuă:

    -sept 2007 : 2 zile
    – oct 2007: 1 zi
    – nov 2007: 5 zile
    – dec 2007: 1 zi

    Răsplată astronomică pentru LIPSĂ la inventar.
    Ăşia îşi luau de lucru acasă. 🙂 😆 😈

    Marius Oprea se făcea că plouă la România TV, în ultimele zile şi ţinea umbrela de la SIPA.
    După ne-apariţiile publice, eu credeam c-a dat ortul popii, cînd colo – hop şi el – în trupa povestitorilor la derută despre SIPA, ieşiţi/scoşi la înaintare ca ciupercile după ploaia de stele instruite pentru îndobitocire în masă.


    • Tudorel Toader s-a răzgândit.

      Nu ne-a mai arătat orele de intrare-ieşire promise. Poate drăgălaşii din comisii intrau, munceau non-stop săptăni la rând, fără să iasă, dormeau ca USR-iştii cu capu-n obiectul muncii, se pişau pe arhivă în părţile esenţiale, iar în rest se luau la întrece: care se abţine mai multe zile la rând.
      Am fi vrut să ştiu câţi au intrat pe rând şi câţi la grămadă în aceeaşi zi.

      Şi eu am intrat odată cu toată echipa mea de muncitori sculători, dar cartelă avea numai Dorel de la Sculărie. Cum care? Aceeaşi Sculărie.

      Cică directorul ANP – Marius Iosif, din gaşca de ieşeni a lui Chiuariu – fiindcă era şi şeful comisiei, lipsea de la serviciu fiindcă umbla săptămâni la rînd după ceilalţi membrii să-i mobilizeze:
      „Haideţi băi la muncă! Vreau să intru în arhivă, dar mi-e ruşine singur sau cu alţii dinafara comisiei. Numai cu voi mi-e drag să muncesc cu spor, dar voi mă sabotaţi. Nu de alta, dar în lipsa voastră n-am stare pe scaunul de director ANP, cînd ştiu ce literatură de calitate am alături, dincolo de perete. Ştiţi cînd am mai trăit starea asta aidoma? Cînd eram student la Iaşi şi mergeam cu Tudor la băile cu nămol „Purcica”; dincolo de gardul nostru metalic se se dezbrăcau femeile şi se ungeau cu nămol. Şi ce mişcări promovau, şi ce mult timp se ungeau, şi ce mică era găurica din gard, prin care priveam, priveam, citeam orice mişca, parcă se ştiau privite, dar – la fel ca-n arhiva Sipa – nu aveam intrare decît cu grupa, dar în sectorul nostriu de băieţi. De la atâta abstinenţă de la borta mică şi atrăgoare, aveam dureri de cap toată ziua, exact ca acuma”.

  • Apucându-se Robert Turcescu de „profeții” considerați că și-ar fi propus să devină „omul lui Mahomed” ?
    Remarcați totuși că profețiile pe care le face sunt pentru PSD ?

    • Turcescu catre Dan Andronic, la Comisie-

      „Ati venit aici ca la o conferinta de presa, nu ca la o audiere”.

      Normal, asa ii zici unuia care nu are nimic de spus 😥

  • Am văzut aseară la România TV o prezentare de modă.
    Ingrid Mocanu a pus pe tarabă un set de 17 doare un pic dispărute miraculos în mâinile fraţilor Petreuş ai PNL, din custodia lui Oligofrennis: Andrei şi Alexandru Muraru.
    Primul în coastă prezidenţială nevralgică, al doilea adus tot de la Iaşi de Chiuariu – în a doua jumătate a anului 2007 – prin incinta Ministerului de Justiţie. Frate-frate şi marfa-marfă! Băieţii de târg al ieşilor îşi prezentau colecţia de vară, c-aşa-i moda la dosare sustrse cu titlu de împrumut, dar nu se ştie până când. 🙂

    1. Partea serioasă.

    Petreuşii s-au apucat de perindat din uşă-n uşă, adică din şantaj în şantaj, cu cele 17 produse noi, ca să obţină niscai foloase cuvenite acestor doi infractori de renume PNL-ist pe filiera transformatoare Relu Fenechiu. Ghinion! Au dat cu nasul în pumnul fostului judecător şi secretar CNSAS, Corneliu Turianu, care a pus mâna pe Lege şi i-a fugărit până i-a prins la înghesuială într-o uniktate de Parchet, să vadă şi ei ce are jula cu Procuratura, apoi colectorul (de dosare) cu judecatorul. Avocăcăţelul lui Fenechiu, Tudor Chiuariu, n-a avut vână să-şi scape prorpria turmă de colecţionari de dosare la moda.

    2.Partea neserioasă.

    Înţeleg prin ce-a trecut şi ce simte Ingrid Mocanu cu ajutorul DNA (d)in cauza ANRP – umilinţă, nedreptare, revoltă şi-un pic de răzbunare – sunt de partea ei în cunoştinţă de cauze şi-mi plac hotărârile ei de a spune ce ştie şi de a şti ce spune.
    Aseară s-a depăşit pe sine 🙂 şi uite unde duce (a)uzul raţiunii când fixaţia anti-Macovei din cauza lui Kovesi joacă feste. A înţeles foarte bine şi a delcarat corect că respectivele 17 dosare au fost sustrase de Alexandru Muraru în 2007 – în timpul mandatului lui Chiuariu de Ministru al Justiţiei (5 apr 2007- 15 ian 2008), evident după ce-a ajuns în MJ.
    Ingrid Mocanu, din dorinţa consecventă de a nu slăbi legătura 😀 cu Macovei – încurcată că n-are de unde să-l apuce pe Chiariu, ca să-l arunce tot de gâtul Monicăi Macovei – a găsit aruncătorul de ghiulele în culoarea Guvernului din care a făcut partea şi MM:
    (cu cuvintele mele) ne-a zis-o:
    – „Da, în mandatul lui Chiuariu s-au sustras dosarele, dar Guvernul era tot acela de culoarea din care făcea parte MM. 😀
    Asta-i pată de culoarea mâniei fără frontiere. Păcat de partea utilă a prestaţiei sale! MM a fost numită ca ministru independent, dar considerată pe bună dreptate ministriu desemnat de PDL-Băsescu, or toţi miniştrii PDL au fost excluşi-excluşi de Tăriceanu la 1 aprilie 2007 şi a rămas cu culoarea icterului de gălbinare cronică incurabilă, nici urmă de portocaliu. 🙂
    Tot neserioasă consider prezentarea ca noi-nouţe a ştirilor cunoscute – fără precizarea de rigoare a lipsei noutăţii, adică prin recunoaşterea caracterului vechiturii- or, urmărirea penală împotriva hoţului de dosare Alexandru Muraru a început în 10 iunie 2015 şi s-a detaliat povestea acestor dosare în presă, tot datorită atitudinii ferme a lui Corneliu Turianu.

    3. Partea furioasă. 😀

    Am insistat degeaba prezunt aici structura nefirească a Comisiei de inventar Chiariu-Predoiu constituită după mai 2007 şi prelungită în mandatul lui Predoiu. Am detaliat componenţa comisiei care acum abia se înfiripă la vedere cu cîte un cap pe săptămână. Direcţionarea persistentă numai pe perioada Macovei e forţată, nu neapărat inutilă.
    Repet, eu merg pe mâna minciunilor securirizatului Predoiu, care jură că nu fură cât timp arhiva SIPA a fost închisă tabu. Săracul, e pur ca tabula rasa! Ştie, tot din MJ, de la Serviciul de documente clasificate, dar asistat de SRI la instructajul periodic.

    Unde aţi mai văzut un mistru trecut ca găsca pe lacul lebedelor negre prin două paride mari cu funcţie de conducere primită a doua zi de la intrare, dar în acelaşi timă trecut… prin infiltrare curgătoare în funcţia de MINISTRU UNIVERSAL pentru 3 (TREI) partide aflate la guvernare, adică guvernpri ale tuturor partidelor mari: PNL, PDL şi PSD?

    Dacă doriţi să revedeţi – la rece 😀 – ciorba lui Oligofrennis cu două găluşte! 🙂

    http://www.ziaristionline.ro/wp-content/uploads/2014/12/Fratii-Andrei-si-Alexandru-Muraru-Relu-Fenechiu-Tudor-Chiuariu-mafie-coruptie-Klaus-Iohannis.jpg

    • Cine il baga in seama pe Chiuariu cind era ministrul justitiei? Nimeni . Nici nu era chemat la sedintele CSM . Daca totusi se ducea ,era dat afara . Se compara activitatea si influenta lui politica cu a lui Macovei ?

  • ❓ Ajung ei si englezii la suferintele lu Donald Trump. Theresa May vrea sa se planga lui Trump fiindca „New York Times” a publicat imagini din timpul investigatiei, cu parti ale bombei folosite de teroristul ISIS. Fapt care ar „ingreuna” ancheta. Toate informatiile ar proveni de la „serviciile” americane 💡

    Pai Trump a stat mereu intre sacalii aia, a fost anuntat aproape zilnic ca iar a mai fost o scurgere de informatii de la Serviciile lui, pe care le plateste poporul american. Acum poate inteleg si astia ce greu este sa lucrezi cu armata de „cartitze” lasata in urma de administratia Obama. Nemaivorbind ca niste „servicii au trimis armata SUA in Irak ca sa gaseasca arme de distrugere in masa.. ❗

  • Campionatul englez de fotbal – etalonul dăruirii sportive şi al eleganţei sportivităţii – (mă) atrage ca un vis magnetizat într-un spectacol cuvenit de admiraţie şi sărbătoare.
    Acum mai degrabă ne îndeamnă să mai ezităm un pic.
    Pe lăngă neînţelesul număr impresionant şi revoltător de victime printre copii, moartea explozivă de la Manchester, prea aproape de Liverpool – ca pe un obsedat de patrimoniul muzical al insulei – m-a dus automat la gândul unui atentat istoric la eternul The Beatles. Trist şi mut Albion!

  • Terorismul militarizeaza lumea si restrange libertatile civile. 😡
    Cand e combatut cu proshti, devine mai rau decat atunci cand e lasat in pace.
    Sunt multe putori la UE care castiga bani din asta, din antiterorism. Cata vreme aceste putori ordinare sunt acolo, terorismu va exista si el. Anglia e terminata de Bruxelles la acest capitol.

  • Asa sunt „pritenii” nostrii americanii pe care ii slavim in ceruri. Totul a inceput cu distrugerea Irakului. In loc sa o dreaga, au stricat-o din ce in ce mai rau si Europa trage ponoasele.

    • lol
      Nu doar Iraq ci adauga Siria si Libia aici. Astea erau state independente, cine sa ii intrebe acum pe Bush si pe Onama de ce au trimis aviatia sa le bombardeze? Niste prosti se joaca cu nervii oamenilor

  • 💡

    MANCHESTER, England (AP) — British security forces raided an apartment building Wednesday in central Manchester as they investigated „a network” of people allegedly behind the city’s concert bombing. Hundreds of soldiers were sent to secure key sites across the country, including Buckingham Palace and the British Parliament at Westminster.

    |Barbosii nu stau degeaba. Se „organizeaza”, ce ruine umane sa omoare copii in tara care i-a scapat de saracie. Au venit din Asia cu buzunarele goale ca daca erau bogati ramaneau acolo.. Ucigasul de la arena e libian. Cati or mai fi ca asta in UE?

    • 😯

      🙄 Un idiot celebru numit Barack Obama a decis pe cand era presedinte sa ajute cu arme si bani teroristii „moderatzi” din Siria.
      Baiatul asta nu stia si nici n-avea atunci vreun consilier care sa-i spuna, ca teroristului „extremist” ii place sa ucida, iar teroristului „moderat” ii place sa priveasca.
      Astia din Europa, adusi de Merkel odata cu refugiatzii, inca sint in proces de „organizare” si serviciile inca n-au aflat daca sunt „extremisti” sau „moderatzi” 😈

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *