Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 26 martie 2015

Claudiu Florică și Dinu Pescariu au acționat în Afacere Microsoft ca ofițeri acoperiți?!

Am intervenit prin telefon la emisiunea lui Cătălin Striblea de la B1 Tv pentru o părere despre lobby-ul făcut de Klaus Iohannis în favoarea celei mai puternice firme austriece de jefuire a pădurilor Românești și în defavoarea industriei românești de mobilă.

La un moment dat, intervenind și el prin telefon, dar în chestiunea Alro,Traian Băsescu a fost întrebat de Cătălin Striblea despre abuzul DNA constînd în clasarea acuzațiilor aduse celor care au inițiat Afacerea Microsoft: Claudiu Florică, Dinu Pescariu, Dragoș Stan.
Traian Băsescu a răspuns prin a invoca o listă de persoane îmbogățite prin corupție, dar cărora nu li se întîmplă nimic: Remus Truică, Eugen Bejenariu, Claudiu Florică, Dinu Pescariu.
Eu l-aș fi adăugat și pe Ovidiu Tender.

Cum n-am mai fost timp să intervin și eu, n-am putut susține că Traian Băsescu mi-a confirmat bănuielile expuse în articolul din Evenimentul zilei, pus pe site-ul ziarului miercuri seara, la ora 20.00:
Claudiu Florică și Dinu Pescariu sunt ofițeri acoperiți ai unui Serviciu secret românesc.

Repet demonstrația din Evenimentul zilei.

Claudiu Florică și Dinu Pescariu au fost scoși de sub urmărire penală potrivit articolului 315 din Noul Cod de Procedură Penală:
1)Clasarea se dispune cînd:
a) nu se poate începe urmărirea penală întrucât nu sunt întrunite condițiile de fond şi forma esenţiale ale sesizării ori există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1)
b) nu se poate pune în mişcare acţiunea penală sau această nu mai poate fi exercitată întrucât există unul dintre cazurile prevăzute la art. 16 alin. (1).
Articolul 16, aliniatul 1 se referă la cazurile în care „Acţiunea penală nu poate fi pusă în mişcare, iar când a fost pusă în mişcare nu mai poate fi exercitată”.

Examinînd cauzele pentru care cineva poate fi scos de sub urmărire penală de către procurorul de caz, am exclus clasicele cauze gen fapta nu există, invocate și în vechiul Cod de procedură penală.
Mi-a atras atenția cauza invocată la litera d, o noutate față de vechiul Cod:
d) există o cauza justificativă sau de neimputabilitate”.

Noul Cod penal definește cauza de neimputabilitate și cauza justificativă.

Am exclus cauza de neimputabilitate, pentru că ea se referă la situații imposibile în cazul celor doi. Articolele 23-30 care reglementează imputabilitatea vizează contrîngerea de a comite o faptă, eroarea etc.

Noutate în Codul penal, Cauzele justificative sunt definite prin articolele 20-22. Articolul 21, aliniatul 2, sună astfel:
„(2) Este de asemenea justificata fapta prevazuta de legea penala constand in indeplinirea unei obligatii impusa de autoritatea competenta, in forma prevazuta de lege, daca aceasta nu este in mod vadit ilegala.”

S-au implicat Claudiu Florică și Dinu Pescariu în Afacerea Microsoft în virtutea unui ordin?
Traian Băsescu a lăsat să se înțeleagă că respectivilor nu li se întîmplă nimic indiferent cîte fapte de corupție comit, pentru că sunt pe o listă.
E lista cu ofițeri acoperiți?
Cred că da.
Altfel DNA nu-și putea permite scandaloasa scoatere de sub urmărire penală exact a celor care au fost creierul Afacerii Microsoft.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

56 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 26 martie 2015”

  • Draga Cristoiu, te rog sa-i transmiti acest mesaj domnuli Rares:
    Draga Rares, despre posetele si fustele si tunsoarea lui udrea ati stiut sa faceti bascalie si sa faceti emisiuni intregi. Dar despre Valcov nu? Foarte foarte putin! Adica omului i s-au gasit aproape 100 tablouri ascunse prin pereti etc… Ca sa nu mai zicem de lingouri etc… Doar fiindca este sotul laviniei sandru? Asta intelegeti voi sa fiti egali cu toti?? Asa un pic nu te prinde rusinea? Asta-i juranlism? Despre gheorghiu nu stiti face emisiuni? Cred ca intelegi de ce ne este scarba de presa din romania.

  • Draga Cristoiu, te rog sa-i transmiti acest mesaj domnuli Rares:
    Draga Rares, despre posetele si fustele si tunsoarea lui udrea ati stiut sa faceti bascalie si sa faceti emisiuni intregi. Dar despre Valcov nu? Foarte foarte putin! Adica omului i s-au gasit aproape 100 tablouri ascunse prin pereti etc… Ca sa nu mai zicem de lingouri etc… Doar fiindca este sotul laviniei sandru? Asta intelegeti voi sa fiti egali cu toti?? Asa un pic nu te prinde rusinea? Asta-i juranlism? Despre gheorghiu nu stiti face emisiuni? Cred ca intelegi de ce ne este scarba de presa din romania.

  • PNL NU ARE NICIO SANSA SA FORMEZE UN GUVERN PT CA PROGRAMUL LOR DE GUVERNARE A FOST ARUNCAT LA GUNOI CHIAR DE CATRE EI

    Situatie din PNL este fara precedenta Dl Catalian Predoiu a fost desemnata sa elaboreze un program de Guvernare si din cauza incompetenta celor care au lucrat la ea la dor 3 ore de la lansare eu Alberto Rodrigues am lansat o lista cu 13 motive care au demonstrat ca program de guvernare PNL este un dezastru ,Apoi am dat cu fituica respectiva de pamant pana am scos praful din ea

    si imediat s-a dat ordine de sus ca fituica respectiva sa fie aruncata la gunoi

    Avand in vedere ca PNL dorea sa se foloseasca de un astfel de document ca sa poate legaliza o lovitura pe care vroiau sa dea ca sa instalez o ditatura de anumit fel ,acum nu pot fac nimic nici macar sa Guverneze deoarece nu au cu ce si nici cu cine

    Situatie este fara precedent deoarece deobicei atunci cand un partid care se afla in opozitie cel putin timp de 5 luni programul de guvernare trezeste interes Deasemene este rusionos pentru PNL sa lucreze mai bine de 13 luni la un astfel de program ca apoi eu Alberto Rodrigues in mai puti de 3 ore sa-i determine sa-l arunca la gunoi

    De atunci pentru mine imi face placere sa repet

    PNL nu are un program de guvernare pentru ca fituica pe care au denumit-o program de guvernare a fost aruncat la gunoi chiar decat PNL la data de 1 Martie dupa ce am demonstrat ca fituica respective contine o serie de greselile grave care compromite partidul De atunci PNL a comis o greseala grava demna de carte recordurilor deoarece este pentru prima data in historia cand un partid politic lucreaza mai bine de 17 luni la un program politic si apoi la un program de Guvernare ,si apoi il arunca la gunoi la doar dupa 3 ore din momentul in care cine si anume Alberto Rodrigues cercetator in stintele economice si digitale a descoperit o serie de greselile grave in document respectiv

    Dar greselile grave a PNL nu se opresc aici deoarece PNL a numit un posibil primul Ministru care nu se bucura nici macar de 15% cota de simpatie si credibilitate

    Avand in vedere ca Uniune Europeana pentru a descuraja in intrega europa actiunile extremiste si revolta a populatie ,se recomanda ca la numire unui primul ministru sa aiba cel putin o cota de 57% de incredere si simpatie ,Ca atare dl Catalin Predoiu nu va putea sa devenie Primul Ministru iar in astfel de situatie PNL este obligat sa numeasca imediat pe altcineva si sa -i incredinteze sarcine sa elaboreze un program de guvernare impreua cu mediul de afaceri ,diaspora ,profesionisti ,societate academica ,top managaeri din randul Romanilor care au studiat in strainatate iar azi conduc diverse multinationale etc

    Tinand cont de contributie important pe care diaspora pot aduce la elaborare unui program de Guvernare am decis sa public zilnic o serie de document pe diverse grupuri din diaspora care au peste 50 de mii de menbri ,ambasadele Romania ,platforma de new media apartinand comunitate Romanilor din Germania ,Franca ,Anglia ,Italia ,Spania

    Pana atunci orce secunde pe care intarzie PNL in a lua o decizie de a numi un alt posibil primul ministru aduce prejudici partidului si face ca si propriul alegator ale partidului sa fie revoltat In alta ordin de idei daca dl Catalin Predoiu nu a fost in stare sa elaborez un program de Guvernare dl Iohannis ca sa poate demonstra ca nu incurajeaza incompatenta trebuie sa ia atitudine ferma si imediata Avand in vedere ca in momentul in care am descoperit neregurile in acel program de guvernare am devenit tinta unor cenzura facut de o forma agresiva si nepermisa intr-o tara ai UE decatre doamna Alina Gorghiu ,Catalin Pedoiu ,Bogdan Rares ,Raluca Turcan atunci am decis sa public documente doar pe platforme de new media a celor de la Deutsche Welle Wall Street intrucat in felul acest stiu ca cele prezentate de mine ajung sa fiu citit de cine trebuie

    • Cu respect, bune comentariile, pertinente, dar oobbositor de lungi!
      – Cred ca acesta este unul din motivele pentru care nu prea aveti like-uri. Concetatenii nu au rabdarea necesara sa va citeasca!
      Inca odata, cu respect !
      – Mai sintetizat, cred.
      – Daca v-am suparat, cu parerea mea, scuze, dar asta am simtit incercand sa va citesc comentariile!

  • PNL NU ARE NICIO SANSA SA FORMEZE UN GUVERN PT CA PROGRAMUL LOR DE GUVERNARE A FOST ARUNCAT LA GUNOI CHIAR DE CATRE EI

    Situatie din PNL este fara precedenta Dl Catalian Predoiu a fost desemnata sa elaboreze un program de Guvernare si din cauza incompetenta celor care au lucrat la ea la dor 3 ore de la lansare eu Alberto Rodrigues am lansat o lista cu 13 motive care au demonstrat ca program de guvernare PNL este un dezastru ,Apoi am dat cu fituica respectiva de pamant pana am scos praful din ea

    si imediat s-a dat ordine de sus ca fituica respectiva sa fie aruncata la gunoi

    Avand in vedere ca PNL dorea sa se foloseasca de un astfel de document ca sa poate legaliza o lovitura pe care vroiau sa dea ca sa instalez o ditatura de anumit fel ,acum nu pot fac nimic nici macar sa Guverneze deoarece nu au cu ce si nici cu cine

    Situatie este fara precedent deoarece deobicei atunci cand un partid care se afla in opozitie cel putin timp de 5 luni programul de guvernare trezeste interes Deasemene este rusionos pentru PNL sa lucreze mai bine de 13 luni la un astfel de program ca apoi eu Alberto Rodrigues in mai puti de 3 ore sa-i determine sa-l arunca la gunoi

    De atunci pentru mine imi face placere sa repet

    PNL nu are un program de guvernare pentru ca fituica pe care au denumit-o program de guvernare a fost aruncat la gunoi chiar decat PNL la data de 1 Martie dupa ce am demonstrat ca fituica respective contine o serie de greselile grave care compromite partidul De atunci PNL a comis o greseala grava demna de carte recordurilor deoarece este pentru prima data in historia cand un partid politic lucreaza mai bine de 17 luni la un program politic si apoi la un program de Guvernare ,si apoi il arunca la gunoi la doar dupa 3 ore din momentul in care cine si anume Alberto Rodrigues cercetator in stintele economice si digitale a descoperit o serie de greselile grave in document respectiv

    Dar greselile grave a PNL nu se opresc aici deoarece PNL a numit un posibil primul Ministru care nu se bucura nici macar de 15% cota de simpatie si credibilitate

    Avand in vedere ca Uniune Europeana pentru a descuraja in intrega europa actiunile extremiste si revolta a populatie ,se recomanda ca la numire unui primul ministru sa aiba cel putin o cota de 57% de incredere si simpatie ,Ca atare dl Catalin Predoiu nu va putea sa devenie Primul Ministru iar in astfel de situatie PNL este obligat sa numeasca imediat pe altcineva si sa -i incredinteze sarcine sa elaboreze un program de guvernare impreua cu mediul de afaceri ,diaspora ,profesionisti ,societate academica ,top managaeri din randul Romanilor care au studiat in strainatate iar azi conduc diverse multinationale etc

    Tinand cont de contributie important pe care diaspora pot aduce la elaborare unui program de Guvernare am decis sa public zilnic o serie de document pe diverse grupuri din diaspora care au peste 50 de mii de menbri ,ambasadele Romania ,platforma de new media apartinand comunitate Romanilor din Germania ,Franca ,Anglia ,Italia ,Spania

    Pana atunci orce secunde pe care intarzie PNL in a lua o decizie de a numi un alt posibil primul ministru aduce prejudici partidului si face ca si propriul alegator ale partidului sa fie revoltat In alta ordin de idei daca dl Catalin Predoiu nu a fost in stare sa elaborez un program de Guvernare dl Iohannis ca sa poate demonstra ca nu incurajeaza incompatenta trebuie sa ia atitudine ferma si imediata Avand in vedere ca in momentul in care am descoperit neregurile in acel program de guvernare am devenit tinta unor cenzura facut de o forma agresiva si nepermisa intr-o tara ai UE decatre doamna Alina Gorghiu ,Catalin Pedoiu ,Bogdan Rares ,Raluca Turcan atunci am decis sa public documente doar pe platforme de new media a celor de la Deutsche Welle Wall Street intrucat in felul acest stiu ca cele prezentate de mine ajung sa fiu citit de cine trebuie

    • Cu respect, bune comentariile, pertinente, dar oobbositor de lungi!
      – Cred ca acesta este unul din motivele pentru care nu prea aveti like-uri. Concetatenii nu au rabdarea necesara sa va citeasca!
      Inca odata, cu respect !
      – Mai sintetizat, cred.
      – Daca v-am suparat, cu parerea mea, scuze, dar asta am simtit incercand sa va citesc comentariile!

  • Eu nu inteleg personajul STELU ,ce pregatire are si de ce EL este principalul benefiiar cu cea mai mare avere . Cocos pare servitorul lui STELU .

  • Eu nu inteleg personajul STELU ,ce pregatire are si de ce EL este principalul benefiiar cu cea mai mare avere . Cocos pare servitorul lui STELU .

  • Din 1996 pana azi nici un alt politicean in afara de Victor Ponta si Darius Valcov nu au avut curaj sa refuza impunere unor lucruri care afecteaza pe cetateni Romania si Romania ,atunci anumite interes care tremure de frica din cauza ca negociere banilor care sa-i revine Romania din petrolul sau cu Victor Ponta la Palatul Victoria si Darius Valcov la finanta ar reprezenta un adevarat dezastru pentru interesle firmele straine repective si tarile lor ,atunci ,se intempla ce s-a intemplat Avand in vedere ca Darius Valcov s-a opus ,atunci s-a intemplat ce s-a intemplat dar aceasta nu este tot au nevoie ca la finanta si la Palatul Victoria sa exista un papusar care sa executa fara sa intrebe de ce unor ordine ce vor veni de la cei care se afla in spate unui astfel de jaf ce se fac impotriva interes al poporul Roman Ca sa puteti intelege disperare in care lucrurile sunt facut ca un astfel de plan diabolic sa fie pus in practica va spun urmator PNL a elaborat un proiect de Guvernare de toate genea La distanta de cateva ore dupa ce am semnalat o serie de greseli grave fituica respectiva a fost aruncata la gunoi ,insa find ca ei trebuie sa ajunga la Guvernare ca sa pune in practica …atunci trebuie sa ajunga la guvernare si chiar daca nu au un program Din aceste motive PNL nu trebuie sa ajunga niciodata la Guvernare

  • Din 1996 pana azi nici un alt politicean in afara de Victor Ponta si Darius Valcov nu au avut curaj sa refuza impunere unor lucruri care afecteaza pe cetateni Romania si Romania ,atunci anumite interes care tremure de frica din cauza ca negociere banilor care sa-i revine Romania din petrolul sau cu Victor Ponta la Palatul Victoria si Darius Valcov la finanta ar reprezenta un adevarat dezastru pentru interesle firmele straine repective si tarile lor ,atunci ,se intempla ce s-a intemplat Avand in vedere ca Darius Valcov s-a opus ,atunci s-a intemplat ce s-a intemplat dar aceasta nu este tot au nevoie ca la finanta si la Palatul Victoria sa exista un papusar care sa executa fara sa intrebe de ce unor ordine ce vor veni de la cei care se afla in spate unui astfel de jaf ce se fac impotriva interes al poporul Roman Ca sa puteti intelege disperare in care lucrurile sunt facut ca un astfel de plan diabolic sa fie pus in practica va spun urmator PNL a elaborat un proiect de Guvernare de toate genea La distanta de cateva ore dupa ce am semnalat o serie de greseli grave fituica respectiva a fost aruncata la gunoi ,insa find ca ei trebuie sa ajunga la Guvernare ca sa pune in practica …atunci trebuie sa ajunga la guvernare si chiar daca nu au un program Din aceste motive PNL nu trebuie sa ajunga niciodata la Guvernare

  • ..Da, posibil acoperiti, asa se explica de ce au ramas si cu banii,
    …Mai mult / se vede pregatirea „de specialitate”/
    …Asa se explica faptul ca „instruire” le-a cerut sa se intalneasca pe strada – mai tineti minte?- și sa-si transmita mesajele – la vedere – dar ÎN ȘOAPTA, la ureche !
    ……………….
    Maestre, cazul Microsoft, este unul de „interes trans-european” pe care se pune batista, unul dintre cazurile prezentate CLAR si fara ECHIVOC de Silviu Manastire, culmea, la B1 Tv – ieri seara (24.03.2915)

    „Coruptia in Interes National”
    –––
    Similar cu BECHTEL, Fregatele Britanice, cat pe ce sa fie si exploatarea gazelor de sist afacerea CHEVRON (deocamdata nu le-a iesit)
    ……………..
    Vedeti, de la acest punct inainte, se alege praful de „justitia cu măsuri diferite”
    …………..
    Adică pe politicienii romani – dovediti, de acord – îi trimitem la puscarie, pentru coruptie, foarte corect, dar in cazul „Coruptiei in Interes National”, căreia îi spunem lobby – că așa vor americanii, nemtii, austriecii – CUM PROCEDAM ?

  • ..Da, posibil acoperiti, asa se explica de ce au ramas si cu banii,
    …Mai mult / se vede pregatirea „de specialitate”/
    …Asa se explica faptul ca „instruire” le-a cerut sa se intalneasca pe strada – mai tineti minte?- și sa-si transmita mesajele – la vedere – dar ÎN ȘOAPTA, la ureche !
    ……………….
    Maestre, cazul Microsoft, este unul de „interes trans-european” pe care se pune batista, unul dintre cazurile prezentate CLAR si fara ECHIVOC de Silviu Manastire, culmea, la B1 Tv – ieri seara (24.03.2915)

    „Coruptia in Interes National”
    –––
    Similar cu BECHTEL, Fregatele Britanice, cat pe ce sa fie si exploatarea gazelor de sist afacerea CHEVRON (deocamdata nu le-a iesit)
    ……………..
    Vedeti, de la acest punct inainte, se alege praful de „justitia cu măsuri diferite”
    …………..
    Adică pe politicienii romani – dovediti, de acord – îi trimitem la puscarie, pentru coruptie, foarte corect, dar in cazul „Coruptiei in Interes National”, căreia îi spunem lobby – că așa vor americanii, nemtii, austriecii – CUM PROCEDAM ?

  • Ca a lucrat cu SRI era clar, nu poti sa furi si sa jonglezi zeci de milioane, iar SRI sa nu vada nimic. Întrebarea este unde sau dus banii ca din comunicatul DNA nu se confisca nimic. oare nu cumva pe la SRI ?

  • Ca a lucrat cu SRI era clar, nu poti sa furi si sa jonglezi zeci de milioane, iar SRI sa nu vada nimic. Întrebarea este unde sau dus banii ca din comunicatul DNA nu se confisca nimic. oare nu cumva pe la SRI ?

  • Bun e si gandul asta,dar credeam ca o sa miroase si a mir !

  • Bun e si gandul asta,dar credeam ca o sa miroase si a mir !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *