Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de joi, 27 octombrie 2016

Neroziile lui Klaus Iohannis ca agent electoral al PNL riscă să îngroape și mai tare partidul!

Miercuri, 26 octombrie 2016, Klaus Iohannis a acordat site-ului Adevărul Live un interviu.
N-am urmărit în direct interviul, preluat cu entuziasm de postul fanion al Diviziei Presă, Digi Tv, aparţinînd unui Trust care, iată, supravieţuieşte în chip miraculos şi cu datorii de un miliard de euro.
Am citit însă stenograma interviului, în care autorul interviului e denumit generic realizator.

Nu ştiu cine e autorul interviului.
În orice caz nu Cristian Burci, pentru că mogulul Trustului, de profesie ospătar, nu ştie nici să scrie, d-apoi să mai pună întrebări.
Sigur e că e vorba de un interviu securizat luat de un fan desăvîrşit al Marelui Fund Prezidenţial.

Ce e un interviu securizat?
E un interviu dat unei publicații de un politician, de regulă un stăbuleţ, numai după ce primeşte asigurări că nu va fi nici o întrebare incomodă.
Pentru acesta, politicianul ştie că autorul interviului nu-i poate face nici o surpriză, punîndu-i alte întrebări decît cele stabilite anterior de către chiar cel intervievat.
Fie pentru că autorul e omul de casă al patronului, fie pentru că e fătucă, fie pentru că e ofiţer acoperit.

La nivel de președinte se apelează de regulă la ofițerii acoperiți.
În cazul interviului din Adevărul, autorul interviului (repet, nu ştiu cine e) nu numai că e un om sigur, de la care nu te poţi aştepta la nici o o surpriză, dar mai e şi un slugos fără cusur.
Viața și activitatea lui Klaus Iohannis au ridicat în ultimul timp multe întrebări de bun simț în spațiul public:
De la procesul pe care-l are cu casa de la Sibiu pînă la demisia misterioasă a șefului SIE.
Ei bine interviul (oricum marcat de întrebări puține, la care Klaus Iohannis răspunde prin discursuri interminabile, fără a fi întrerupt o clipă de către realizator) nu abordează nici una dintre chestiunile controversate din viața și activitatea președintelui.

E limpede astfel că nu e vorba de un interviu minim profesionist, ci de un prilej pentru Klaus Iohannis de a ține mai multe discursuri electorale.
Dacă ar fi numai atît am spune că mai treacă meargă, realizatorul e probabil e o fătucă dată gata de gîndul că-l are în față pe chiar Klaus Iohannis.
Numai că așa zisul interviu e o premieră într-un fel chiar și în Istoria presei care linge.
Întrebările nu sunt întrebări, ci atacuri mizere la adversarii lui Klaus Iohannis sau ceea ce în presă se numește ridicări de mingi la plasă.

Întrebarea despre Legea eliminării taxelor duhneşte de ironie la adresa PSD („înţeleg c-aţi făcut referire la cele 102 taxe… nu ştiu, că nu se ştie exact numărul pe care PSD vrea să-l elimine”).
Cea despre atacurile unor politicieni împotriva DNA pare formulată de Codruţa Kovesi:
Realizator: Aţi pomenit de penali. Asistăm în ultima vreme la cumva un atac destul de concertat împotriva justiţiei, a DNA în special, pentru că pare instituţia care adună cei mai mulţi politicieni din zona politică. Cum vedeţi toate atacurile astea şi ce ar trebui făcut pentru a le face faţă?”

Un ziarist minim profesionist ar fi prezentat interlocutorului cele două puncte de vedere în conflictul dintre DNA şi unii politicieni.
Realizatorul interviului nu-l întreabă pe interlocutor. El îi expune interlocutorului punctul de vedere al Codruței Kovesi în controversa din spațiul public actual.
Cînd vine vorba de plagiatul Codruţei Kovesi, realizatorul se grăbeşte să eticheteze dezbaterile din spaţiul public drept „prima temă de campanie”, însuşindu-şi în întrebare punctul de vedere al lui Klaus Iohannis.
Ploconelii față de Klaus Iohannis i se adaugă slăbiciuni în materie de proprietatea limbii române.
Centenarul Marii Uniri din 2018 e considerat moment „festivist”, autorul confundînd peiorativul „festivist” cu firescul „festiv”.

Cristian Burci are dosare la DNA cît să umpli unul dintre vagoanele delapidate de el.
Înseamnă asta că Trustul Adevărul să prostitueze presa pînă la nivelul terenului agricol de pe Șoseaua de Centură?
Știind că realizatorul e un om sigur, Klaus Iohannis foloseşte interviul pentru a se manifesta în ipostaza de chibiţ electoral al PNL.

Din 1990 şi pînă acum am urmărit eforturile diferiţilor preşedinţi de a se implica în campania electorală pentru parlamentare în ipostaza de chibiţi electorali ai partidelor lor.
La fiecare dintre ei, am putut vedea însă o deosebită grijă de a se implica subtil, astfel încît cu greu puteai să spui că încalcă Constituţia.
La Klaus Iohannis implicarea e de-a dreptul, otova, butucănoasă, neroadă.
Ca şi în miniconferinţele pe picior, în acest interviu securizat, Klaus Iohannis e mai făţiş chibiţ al PNL decît Dacian Cioloş, premierul PNL.
Această implicare stridentă, violent anticonstituţională, e atît de lipsită de inteligenţă politică încît mai mult ca sigur cu fiecare ieşire în spaţiul public ca agent electoral Klaus Iohannis reuşeşte să mai îngroape un pic PNL.

Să luăm un exemplu:
PSD a dat lovitura cu eliminarea celor 102 taxe.
De data asta e chiar o măsură salutară, deoarece multe taxe erau aberante şi mai ales cereau cetăţeanului să piardă cîte o săptămînă pentru a plăti 3 sau 4 lei.
Dar chiar dacă ar fi fost altfel, Legea e lovitură a PSD din punct de vedere electoral.
În aceste condiţii, a o contesta e sinucigaş din punct de vedere electoral.
Pentru a atenua efectele negative în plan electoral al contestării se apelează în astfel de cazuri la argumentul măririi altor taxe şi impozite.

Ce face Klaus Iohannis?
El ştie că prin această Lege PNL a încasat o scatoalcă de la PSD.
În ipostaza de chibiţ al PNL, Klaus Iohannis se gîndeşte să dea o mînă de ajutor partidului contestînd Legea asumată de PSD.

Cum o face?
„Orice om normal îşi face un calcul acasă, îşi numără bănuţii: atîta pentru pîine, atîta pentru hainele copilului, atîta pentru bicicletă, şi două zile mai tîrziu îşi dă seama că tot calculul e greşit, că parlamentul s-a trezit peste noapte să schimbe arhitectura taxelor. Nu se poate aşa.”

Aşadar, Klaus Iohannis crede că eliminarea taxelor nu-i bună pentru cetăţeni, deoarece cetăţeanul îşi împarte banii pe zile şi, la un moment dat, descoperă că prin anularea unor taxe, se trezeşte cu bani în plus în buzunar. Cum el, cetăţeanul, a calculat deja banii din buzunar, apariţia unor bani în plus îl revoltă şi, prin urmare, va vota PNL, partidul care s-a opus eliminării taxelor și prin asta banilor în plus pe care-i va primi.

O asemenea prăpastie între un politician și România reală n-am întîlnit nici măcar la Clotilde Armand.
E doar unul dintre numeroasele exemple din ultimul timp de stîngăcii cumplite ale lui Klaus Iohannis în bătălia electorală de partea PNL. .
Se vede clar că Klaus Iohannis n-are o minimă experienţă a bătăliilor electorale.
Cea din 2014 n-a fost o bătălie.
A fost punerea pe tavă a Preşedinţiei de către Sistem.
Abia acum, cînd bătălia e reală, se vede clar că Klaus Iohannis n-are pic de talent politic.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 27 octombrie 2016”

  • GEO MATEI, iar dadusi cu mucii-n fasole. Numai pt ca a mentionat Klaus cuvantul ¨antreprenori¨, nu inseamna ca si avea ce cauta acolo. El macar s-a agatat de aceasta idee pentru ca altfel, intregul discurs ar fi fost penibil; ar fi trebuit in fapt sa infiereze tentativa de a reduce cheltuielile curente ale populatiei. Oricat de populista sau nerealista ar fi ea, dar asta e alta discutie..
    Tu ai inghitit-o pe nemestecate si ai sarit la beregata cu indignarea bizonului care, vazand un film de actiune/fictiune gen Misiune Imposibila, pe la jumatate exclama:¨asta e prea de tot!!¨.
    Probabil nu ai avut nici un contact cu zona antreprenoriala, ca sa poti sa-ti dai seama ca predictibilitatea fiscala si legislativa pe care o invoca investitorii, nu prea are nici o legatura cu acest set de legi…

  • La așa votanți așa *conducători*. Nu-l votam pe ala ca e cu rușii și chinezii, hai sa-l votam pe cel cu *casele*. Acum, spălați-vă cu el pe cap. A, atunci când e 2-3 zile prin țara. Băăăăăăăăăăăăăăăăăăă, voi nu vedeți cât de prost e?

  • Sunt uimit de ipocrizia de care dau dovada dnii Basescu si Iohanis, care condamna la greu clasa politica, uitand ca si ei sunt reprezentanti ai acestei blamate clase politice.
    Nu am sa numesc niciodata premier o persoana care „are probleme cu Justitia”. Doar o imunitate prezidentiala il impiedica pe dl Iohanis sa aiba si el probleme cu Justitia (este vorba de cele doua case pierdute definitiv in justitie, dar si de banii incasati din chirie). Imi doresc foarte mult ca intr-un viitor apropiat, atat parlamentarii cat si presdintele sa nu mai aiba imunitate decat pentru actiunile politice, iar pentru faptele penale sa raspunda ca oricare cetatean.
    Actiunile politice din ultime vreme in sprijinul PNL ar pute avea un efect de bumerang, avand in vedere cota in scadere a dlui Iohanis, dar oricum si asa dansul inalca Constitutia.

  • Masura luata de Dragnea, cu eliminarea taxelor, e populista si ipocrita – vizeaza strict alegerile. Pe acesti escroci ii doare la basca de popor. In ultimii 5 ani de domnie PSD nu numai ca nu a avut loc o reducere de taxe, ci unele taxe au crescut si s-au introdus altele noi (vezi supraacciza de autostrazi, conservarea timbrului de mediu sau majorarea taxelor locale – toate petrecute in domnia lui Victor Ponta). Acu, ca vin alegerile… gata frate, stergem cu hartia igienica 102 taxe care nu au fost inutile nici pentru Basescu nici pentru Ponta dar au devenit brusc inutile in urma unei revelatii in baie… E clar ca, pentru popor si Iohannis si Ciolos par niste penbili, daca se opun acestui proiect inainte de algeri, la fel cum ar parea daca vor umbla la taxe imediat dupa alegeri. Dar aceasta polemica nici nu-si are locul. Noul Guvern, indiferent de orientare, tot va trebui sa faca un buget…. iar daca nu vor fi bani suficienti, ce se va intampla?? Vor creste taxele la fraieri… asta se va intampla. Cum s-a intamplat la toate algerile – dupa ce au votat prostii, au crescut taxele. Iohannis cred ca nu e constient ca peste 80% din popor e convins ca avem taxe abuzive si doreste reducerea sau eliminarea lor. Prin astfel de declaratii, Iohannis isi taie craca de sub picioare.

  • Va place in ce hal am ajuns, sa avem un presedinte care are fractura in judecati: Deci eliminarea de taxe si impozite dauneaza rau la populatie si investitori.
    Deci la inceputul lunii populatia isi planifica banisorii cistigati in acest capitalism salbatic practicat in fosta ColonieRO actualmente JunglaRO si dintr-o data se trezeste cu mai multi bani in buzunar si nu stie ce sa faca cu ei. Te intrebi ce dracului fac astia de la Spitalul de nebuni, mai zåbovesc mult. Este timpul! Adica daca diminuezi suma totala platita lunar statului aduce nemulumiri la populatie. Oare cine il pune sa zica asemena tâmpenii sau este gândirea lui proprie. Te intrebi pe la Bruxelles tot asa o gândi sau acolo nu-l mai intreaba nimeni fiind un YES MAN.
    Deseori am impresia ca acest om este ratacit printre cuvinte. Ce zic cei care l-au ales si il recomandau cu caldura ca aduce un nou suflu in politica dâmboviteana de pe la noi si bla… bla…. Când vom invata ca politica este totusi o STIINTA care se invata in multi ani de practica si studierea a cel putin doua cårutze de carti. Mai nou am aflat de la emisiunea Dosar de politician de ieri seara ca acest neprihånit avea DOUA dosare la DNA-ul lui drag, deschise in 2007 si 2008 si inchise in mai 2010. Calculati d-voastra cum de a putut sa candideze un penal la Primaria Sibiului si era cit pe aci sa ne pricopsim cu el ca prim-ministru. Binenteles prim –ministru penal. Inteligentul PETRE TUTEA ce dreptate avea: Am facut 13 ani de puscarie pentru un popor de tâmpiti.
    Stadiul actual al tarii noastre (cât mai e) de JunglaRO ne arata faptul ca avem zeci de mii de legi si alte acte normative aprobate care nu mai sint respectate de nimeni.
    Vae victis! Se traduce vai de cei invinsi iar noi sântem aproape.

  • Stimate Maestre, daca esti un politician nu poti sa arunci cu noroiul intr-o masura care global ajuta populatia. Poti sa propui si alte masuri, poate mai interesante. Poti sa iti pui problema cum s-a ajuns la cifra 102 fara sa se epuizeze taxele. Cand insa singura ta politica e sa te lipesti de scaun, atunci orice actiune care duce la dezlipire iti pute si devine axiomatic „nociva”. Si KWI vrea din tot sufletul lipirea de Cotroceni. Nu e agentul PNL, e agentul lui personal, si cum mai mult nu il duce partea aia pe unde vede, s-a facut popa la PNL si crede ca daca le da cu mirul lumea o sa intre la ei in biserica. Nu putem decat sa ii uram ce le-a urat si el profesorilor „tampiti” care n-au stiut cum sa faca atatea case din meditatii (ca a fost mai iute de picior si a meditat et tot jud Sibiu la fizica – materie f. cautata de altfel): GHINION.
    P.S. Daca a castigat atatia bani din meditatii ca sa cumpere „x” case, inseamna ca a cotizat din greu la impozit. Poate d-aia nu-i place sa le eliminam, i-au placut f. mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *