Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Un eșec previzibil al PNL: Coborîrea Parlamentului în Stradă

Luni, 25 iunie 2018, la citirea Moțiunii de cenzură, președintele PNL, Ludovic Orban, a adresat românilor mesajul de a ieși în stradă, atît în ziua votului, cît și anterior, pentru a cere căderea Guvernului Viorica Dăncilă. USR, un partid deosebit de ingenios cînd vine vorba de născocit paranghelii extraparlamentare, a lansat inițiativa O zi liberă dată de firmă, pentru ca salariații să poată merge la protest la Palatul Parlamentului. Au răspuns firmele care au primit ordin să răspundă pozitiv. Ce firmă serioasă, angajată în bătălia pentru supraviețuire din capitalism își poate permite să-și plătească salariații fără ca aceștia, în loc să vină la serviciu, să meargă să demonstreze pentru Cosette Chichirău? USR e condus de un anume Dan Barna, care a transformat un partid, în disprețul votului primit sau mai degrabă furat de la PNL, într-un circ ambulant prin Parlament. O minimă luciditate ar fi trebuit să-i șoptească lui Dan Barna două lucruri simple:

  1. Că regimul Nicolae Ceaușescu practica scoaterea oamenilor din producție pentru a merge la manifestații.
  2. Că într-o țară al cărei cancer e căutarea oricărei șmecherii prin care salariatul să nu muncească a îndemna firmele să dea liber pentru ca angajatul să meargă la hăulit TeFeList înseamnă un atentat la sănătatea morală a națiunii.

PNL a depus Moțiunea de cenzură în scopul mai mult decît clar de a da jos Guvernul PSD-ALDE.
Pentru ca o Moțiune de cenzură să treacă e musai ca partidul care o depune să beneficieze de majoritatea voturilor din Parlament. Dacă partidul nu deține această majoritate în urma alegerilor sau a mișcărilor postelectorale din Parlament, atunci, în perspectiva Moțiunii trebuie să purceadă la negocieri intense cu alte grupuri parlamentare. Marian Sultănoiu a realizat în Gîndul o excelentă radiografie a procesului prin care PNL putea da jos Guvernul Dăncilă. Dacă Ludovic Orban se consacra negocierilor atente cu diferite partide și chiar cu grupuri din PSD, nu era exclus ca Moțiunea să treacă. Negocierea în vederea răsturnării Guvernului e unul dintre cele mai exersate mijloace de luptă parlamentară. Așa a ajuns în Spania Partidul Socialist Muncitoresc să dea jos de la putere Partidul Popular fără a deține majoritatea prin alegeri.

Lui Ludovic Orban nu i-a trecut prin cap să purceadă la această activitate elementară. Ludovic Orban nici nu s-a gîndit la așa ceva. Principala sa preocupare a fost de a folosi mișcările de stradă pentru doborîrea Guvernului Dăncilă. Mișcările de stradă și dacă ar avea prospețimea din ianuarie 2017 nu pot da jos o majoritate parlamentară în genul celei întruchipate de PSD- ALDE. Poate că în alte locuri din lume, unii parlamentari ai Puterii, simțind puternic presiunea Străzii, s-ar fi grăbit să voteze Moțiunea. La noi însă n-a fost vorba de așa ceva. Și atunci de unde și pînă unde a socotit Ludovic Orban că-și poate permite să nu negocieze și să lase căderea Guvernului pe seama Străzii?
Ne răspunde Dacian Cioloș.
Dacian Cioloș, șeful unui partid care există doar pe pagina sa de facebook și în sondajele domnului Marius Pieleanu, a scris pe pagina sa de Facebook următoarele:

„După condamnarea lui Liviu Dragnea, majoritatea PSD-ALDE amenința furios și cu disperare că va modifica repede codurile penale prin Ordonanță de Urgență.
Între timp dorința lor de a merge «pînă la capăt» s-a ciocnit de reacția fermă a cetățenilor.
După ce presiunea publică a crescut pare că li s-au cam înmuiat picioarele și sunt pe cale să renunțe la ideea unei OUG dar și la cea a asumării răspunderii guvernului în parlament pentru aceste modificări.
Asta arată că mobilizarea publică nu e în zadar și că puterea actuală continuă să se teamă de reacția străzii, a cetățenilor care nu sunt de acord cu furtul și legile trecute pe repede-înainte cu consecințe grave.”

Scrierea lui Dacian Cioloș a fost preluată imediat de Divizia Presă sub semnul Ordinului pe unitate:
Să facem surîsul Giocondei din orice sughiț al lui Dacian Ciloloș!

Dacian Cioloș se manifestă ca șef de partid doar scriind pe Facebook. Oricît de mult ar fi ajutat de Băieți să pentru ca o zicere de a sa să pară mai răspîndită pe Internet decît o replică din Cicero, Dacian Cioloș n-are cum să trimită în Parlamentul european, după alegerile din 2019, nici măcar o jumătate de deputat. Cu toate acestea el continuă să se iluzioneze că activitatea sa pe Facebook poate ține loc muncii herculiene de organizare a unui partid cu structuri aproape în toate localitățile țării.

Sub acest semn, Dacian Cioloș e autorul multor năzdrăvănii, printre care la loc de frunte se situează cererea sa de alegeri anticipate. Păi, cum să ceară așa ceva un domn care nici măcar nu și-a înregistrat partidul, formațiunea invocată de Dacian Cioloș și de sondajele menite să-l sperie pe Klaus Iohannis fiind doar în închipuirea lui Dacian Cioloș?

Nu știu motivele pentru care Liviu Dragnea a dat înapoi. Nu excludem ipoteza unui refuz al lui Călin Popescu Tăriceanu, politician destul de înțelept pentru a evita să intre în gard de mînă cu Liviu Dragnea. Sigur e că Liviu Dragnea n-a dat înapoi din cauza Mișcărilor de stradă.
Dacian Cioloș a născocit cauza asta, pentru că o altfel de politică decît cea TeFeList e incapabil s-o facă. Lipsit de carismă, comod pînă la lene, atins de morbul de starletă cu orice preț, el continuă să creadă că va ajunge la Putere în urma unui miting în Piața Victoriei, adus de acasă pe umeri la Guvern, de protestatari și înfipt direct în fotoliul de premier.

Nenorocirea e că și Ludovic Orban, președintele unui partid care ar trebui să fie alternativă la PSD, împărtășește iluzia lui Dacian Cioloș. Căderea Moțiunii de cenzură a PNL e o strălucită dovadă că parvenirea la putere se face prin intermediul Străzii doar în țările bananiere. În cele cu democrație minim consolidată, principalul mijloc de luptă politică rămîne bătălia în Parlament și în consiliile locale.
Cea mai bună dovadă:
Moțiunea PNL a căzut miercuri în Parlament.

Strada s-a dat și ieri în stambă.
În jurul Parlamentului au venit două mii de persoane. Cam aceleași care vin și la demonstrațiile din Piața Victoriei. Vedetele sînt aceleași. Zicerile vedetelor sînt aceleași: înjurături pur și simplu și înjurături clișeu. Figurația e aceeași: gesturi provocatoare, pentru a fi date pe televiziunile de știri, cartoane, fotografii, hăuliri.

În Parlament s-a repetat spectacolul din stradă, penibil pe rupte. Dacă în stradă spectacolul are cît de cît autenticitate, susținut de burtă, verzimea din Parlament e fals, artificial.
Televiziunile de știri au transmis, prin fătuce gîfîinde, reportaje de la fața locului. Presa prezidențială a titrat din nou Arde țara! Țara în stradă! pentru a lăsa impresia unui opintit național. Presa proGuvern a făcut mare caz de războiul româno-român.
Superb spectacol!

Numai că în Parlament Moțiunea a căzut.
Guvernul PSD-ALDE a rămas mai departe la Piața Victoriei.
N-ar fi fost mai bine, oare, dacă energia cheltuită pentru zarva din stradă ar fi fost folosită de PNL pentru a obține o majoritate la vot?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Un eșec previzibil al PNL: Coborîrea Parlamentului în Stradă”

  • Ovidiu Grosu, un „videan”, actualmente lăcuitor prin ţara unde … „ceva e putred”, a spus c-a avut-o pe Vasilica Dăncilă… ca … „prefesoară”, iar cu mme Carmen Dan a fost coleg di clasâ, și că (sic) culegeau mușeţel, di pi câmp !!!
    Cică Vasilică nu era așa, era … NORMALĂ, și că… stie el ca o s-au (se) dau, pe „cioc”, … metaloizi , care o dau peste cap !!!
    Concluzii:
    1. VV Dăncilă. – vârstă 54 ani ;
    2. CD Dan. – vârstă 47 ani ;
    3. Grosu Ovidiu– vârstă 47 ani ;
    Deci este plauzibil ca mme Dăncilă sa fi fost, la 24 – 25 de ani, un fel de suplinitoare, pe la liceu, prin Videle !!!

    • Woow !
      A fost chiar … „titular”, la liceul industrial, fiindcă era … absolventă IPGG Ploiești !
      Să… trăiţi !!! Scuze !

  • Victor Ponta contina curlingerea Organilor. Inca nu s-a dat decizia definitiva la ICCJ. Latra si el cum poate, cum cere moda. Moda cere laturi in capul lui Dragnea, diavolul momentului. Ponta vrea sa revina in PSD tocandu-l pe Dragnea. Ponta si- a dat demisia pt. ca stia ca lasa un om capabil in fruntea PSD. Si mai credea ca omu de incredere ii tine locul cald si de da la o parte. Nu s-a dat pt. Dragnea aducea in fapt voturile cu care se lauda Ponta. Fara Nastase Ponta era un pudel in politica. Nastase la trimis un in America unde a invatat ceva englezeste cu care tare mult se fuduleste.Uita ca azi cam toti capsunarii au invatat ceva englezeste.

    • He, he, he! Ne aducem bine aminte ca si tu te-ai ocupat ani de zile cu „curlingerea” lui Ponta. Acum esti în faza „curlingerii” lui Dragnea, mâine …nici nu mai conteaza, un c-ur de lins pesedist sa fie, ca tu te vei conforma pe loc. Spor!

  • @ Robert Ionescu
    Uita-te bine la Grama ce moaca de kaghebist în travesti are si vei întelege totul!

  • NEWS ALERT
    ATAT SENATUL, CÂT ȘI CAMERA DEPUTAȚILOR, AU FOST CONVOCATE IN SESIUNE EXTRAORDINARĂ, PT PERIOADA 2- 19 iulie a c !!!
    Coaliția pregătește trecerea unor legi, pe … FAST FORWARD !!!
    #rezist, să nu spuneţi că nu știaţi !

  • nick cernat mue

  • Ați remarcat că Tăriceanu zice că își dorește mai multă democrație la „ALDE-Bârzoi” ?

  • Un demers din start eşuat, cu…final aşteptat!
    Cu aşa Opoziție…ne mai mirăm de ce PSD-aua este un fel de Hopa-Mitică…
    Singurul grup care mai ține cât de cât situația sub control este ALDE. Părerea mea!

  • Dragnea, ia-ti viteza! Ia-ti si intelectualele!
    2018-06-27 · 17:57:48 | Autor: Razvan Ioan Boanchis

    Articol al unui admirator al dumneavoastră ?

  • Dacă ați avea o opinie al cărui lider ați fi ați dori să o prezentați și altora ?

  • Cum ați comenta despre poltica în care „flatulenții” ar dori să fie lideri de opinii ,că și opiniile astea îs mai multe ? Dumneavoastră personal ați dori să deveniți liderul unei opinii sau aveți chiar mai multe ?
    Dacă ați avea mai multe opinii pe care ați alege-o să îi fiți lider ?

  • Marian Sultanoiu haleste pesedisti pe paine la un sait falit dar cu epoleti….Nici un negociator din lume nu- i poate face pe pesedisti sa tradeze. Sa ia lectii de la Ileana noastra daca vrea sa vada de ce a picat motiunea care avea fix zero sanse de reusita.

    • Sa nu tradeze, ba, tataie, sa-si pastreze un prim-ministru cretin si un sef de partid infractor, ca asa-i sta bine unui partid de guvernamânt!

      • Stai aşa, Domi! Mă duc acu’ la Banca Monetară să-mi extrag ceva parale. De obicei, lumea dă buluc la ceva nou deschis, nu? Sper să nu fie coadă mare la…banco-monetaru’ ăla, sau cum îi zice, că-mi scapă termenul.

  • Bravo maestre. Ai surprins esența întregii povești.

  • Toate „materialele” folosite de către protestatari, începând cu lozincile și terminând cu acele poze in mărime naturală, este clar că sunt realizate de către cei de la firma Papaya Advertising, unii dintre cei care au fost liberi astăzi !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *