Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Parlamentul României se scapă pe el de frica Binomului SRI-DNA!

Bulibășeala din Parlament la votul privind arestarea preventivă a Elenei Udrea a fost interpretat în fel și chip.
Eu însă cred că miercuri, 28 octombrie 2015, ni s-a confirmat un adevăr cumplit al anului 2015:
România are o democrație doar pe hîrtie, prin nimic deosebită de democrația populară din anii stalinismului și de democrația socialistă din anii lui Nicolae Ceaușescu.

În realitate, ca și pe vremea lui Stalin, ca și pe vremea Conducătorului mult iubit, România e condusă de Securitate, mai precis de Noua Securitate, întruchipată de Binomul SRI-DNA, după ce în cei zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu au fost făcute praf toate instituțiile tipice democrației reale:
Parlament, presă, Justiție, ONG-uri.

Au rămas în picioare, crescînd monstruos, ca un cancer al națiunii, instituțiile de forță.
Ele țin locul Parlamentului, ele fac presă (au site-uri, ziare, televiziuni, au ofițeri acoperiți în toate instituțiile de presă), ele fac bani negri, pe care-i folosesc generalii corupți atît pentru ghiftuirea proprie, cît și pentru ghiftuirea clientelei, ele fac și desfac partide, ele dau jos sau pun Guverne.

DNA a deschis un nou dosar penal Elenei Udrea.
Pentru aceasta, DNA a trimis Parlamentului trei cereri: una privind începerea urmării penale, una privind reținerea și una privind arestarea preventivă.
Cererea de urmărire penală a fost făcută în virtutea Legii privind răspunderea ministerială. Fiind vorbă de acuzații aduse Elenei Udrea pentru perioada cînd a fost ministru, potrivit Legii privind răspunderea ministerială din 3 martie 2007, art. 12, Camera Deputaților trebuie să avizeze urmărirea penală.

Despre celelalte două cereri ale DNA, Constituția României, prevede, la articolul 72, punctul 2 că:
„Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului, dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.”

Despre acest articol, Divizia Presă a Binomului SRI-DNA duce de mai multă vreme, de pe timpul regimului Traian Băsescu, o campanie agresivă menită a demonstra că e lipsit de conținut și că Parlamentul trebuie să accepte toate solicitările DNA fără să crîcnească.
Imunitatea parlamentară e un drept înscris în toate Constituțiile lumii, de care s-au bucurat chiar și senatorii romani. Ea fost introdusă, pentru a evita folosirea abuzivă a reținerii și arestării preventive a unui parlamentar din motive de răfuială politică.
Prin urmare, Parlamentul României are nu numai dreptul, dar și obligația constituțională de a vedea dacă nu cumva o cerere de arestare preventivă ascunde un abuz al Binomului SRI-DNA.

În cazul Elenei Udrea, chiar idiotizat de apartenența la Divizia Presă a Binomului să fii, tot ți-ai fi putut da seama că e vorba de un abuz al lui Florian Coldea și al Codruței Kovesi, care o urăsc pe Elena Udrea din toate ovarele pentru anii cînd le dădea cu tifla ca favorită a lui Traian Băsescu.

Era normal ca Parlamentul României, pe baza mandatului constituțional, ca principală instituție responsabilă în România de existența statului de drept, să respingă atît cererea de reținere, cît și cererea de arestare preventivă.
S-o facă însă pe față, bărbătește, atît prin luări de cuvînt menite a justifica votul, cît și prin vot deschis.

Ce s-a întîmplat întrece orice închipuire, inclusiv pe cea din Coreea de Nord.
Parlamentul a preferat o șmecherie cu încurcare urnelor și a bilelor, cu plecarea din sală, astfel încît cererile abuzive ale Binomului SRI-DNA să nu fie respinse fățiș.
S-a ajuns astfel la situația halucinantă în care Elena Udrea poate fi reținută, dar nu poate fi arestată preventiv.

De ce a procedat așa Parlamentul?
De teama Binomului SRI- DNA!

A devenit deja o tradiție ca un politician care bombăne împotriva Binomului să fie imediat înhățat de DNA. După înhățare, Divizia Presă a Binomului primește în chip ilegal stenograme ale interceptărilor telefonice ale politicianului, alese astfel încît el să fie compromis în viața sa publică și chiar în viața sa personală.

Prin Constituție Parlamentul României are puterea de a stăvili abuzurile instituțiilor de forță.
El alege pe directorul SRI, el are o Comisie de control a SRI, el poate modifica Codul penal și Codul de procedură penală, două instrumente ale Poliției Politice făurite cu sîrg pe vremea lui Traian Băsescu.

De acest Parlament ar trebui să le țîțîie fundul lui Florian Coldea și Codruței Kovesi.
Iată însă că Parlamentul României se scapă pe el de frica Binomului SRI-DNA, Noua Securitate a României.
Să mai spună cineva că democrația noastră din realitate diferă de cea din Coreea de Nord!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

34 comentarii pentru articolul „Parlamentul României se scapă pe el de frica Binomului SRI-DNA!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *