Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 30 iunie 2016

Klaus Iohannis a ratat o nouă ocazie de a contrazice la Bruxelles zicerea Suntem și noi pe acolo!

Am mai reamintit în cîteva rînduri, cînd am trecut în revistă rolul şi locul României în Uniunea Europeană sau, mai precis, cînd am evocat discrepanţa stridentă dintre locul conferit ţării noastre de suprafaţă şi număr de populaţie şi locul real ocupat în dezbaterile şi deciziile din Uniune, răspunsul lui Klaus Iohannis, dat mie la un interviu din campania prezidenţială la întrebarea Ce părere aveţi despre locul şi rolul nostru în UE?
Atunci, Klaus Ionannis a definit locul şi rolul nostru în UE prin formula, nimerită ca plasticitate, Sîntem şi noi pe-acolo.

Întrebarea mea izvora dintr-o realitate strigătoare la cer după aderarea României în UE.
Spre deosebire de alte ţări din Est, România s-a rezumat la un rol de fată-n casă pe la Bruxelles. O fată-n casă cinstită, tăcută, harnică, dar prea cuminte faţă de Stăpîni.
Ce mai încolo şi-ncoace, o fată-n casă venită la Oraş de la ţară, copleşită de gîndul că în loc să spele rufe la pîrîu, spală rufe la maşina de spălat a Jupînei.

De la interviul cu pricina au trecut doi ani.
Doi ani şi de mandat al lui Klaus Iohannis.
Suntem azi diferiţi de ceea ce Klaus Iohannis definea drept Sîntem şi noi pe-acolo?
Răspunsul e categoric:
Nu diferim cu nimic.
Au fost în aceşti doi ani momente prielnice pentru ca România să se afirme în Uniunea Europeană dacă nu ca un actor de prim rang, atunci măcar ca un actor care joacă, pe scenă, fie şi un rol secundar.

Criza emigranţilor a fost unul dintre aceste momente.
România n-a avut nimic de spus în ampla dezbatere europeană privind poziţia Uniunii Europene faţă de emigranţi.
Întreaga noastră poziţie s-a limitat la reacţiile contradictorii faţă de cota impusă României.
Alte ţări – Ungaria, Polonia, au depăşit acest nivel de fată-n casă care are un cuvînt de spus doar dacă vrea sau nu să se lase violată de Jupîn, intervenind cu puncte de vedere răsunătoare în dezbaterea privind politica Uniunii în materie de emigranţi.

Indiscutabil, liderii Uniunii Europene se străduiesc din răsputeri să minimalizeze Criza enormă provocată în plan continental şi chiar mondial de Rezultatele Referendumului din Anglia.
Decizia englezilor e înfăţişată ca efect al unei turmentări colective şi nu ca efect al unor nemulţumiri profunde faţă de Proiectul european.

Aşa cum am mai scris, indiferent dacă Rezultatele au fost în favoarea Brexit sau în favoarea Rămînerii, faptul că peste 17 milioane de englezi au votat pentru Brexit ar trebui să dea de gîndit liderilor UE.
Şi dacă adăugăm premiera – Ieşirea şi nu intrarea unei ţări în UE – ascensiunea electorală a Frontului Naţional în Franţa şi a euroscepticilor în alte ţări, la nivelul Uniunii Europene ar trebui declanşată urgent o dezbatere privind schimbarea din temelii a Proiectului European.

Pentru România ar fi acum momentul de destin al afirmării ca actor important în Uniunea Europeană.
Asta ar însemna din partea liderilor politici români:

  1. Luări publice de poziţie împotriva refuzului suspect al liderilor UE, dar şi al Germaniei şi Franţei, de a privi cu mai multă responsabilitate Brexitul.
  2. Critica marilor slăbiciuni ale Uniunii Europene, slăbiciuni care au dus la Brexit ca punct culminant al Euroscepticismului.
  3. Afirmarea în spaţiul public a soluţiilor româneşti de îmbunătăţire radicală a Uniunii Europene.

La Bruxelles s-a încheiat reuniunea Consiliului European dedicată Brexitului.
Nu ştiu ce-au susţinut şefii de guverne şi de state în şedinţa Consiliului.
Ştiu însă că Declaraţia de presă de după şedinţă a fost pentru fiecare lider momentul crucial de expunere a poziţiei adoptate în Consiliu de ţara sa faţă de Criză.

Dînd curs acestor Proceduri miercuri, 29 iunie 2016, la ora 15, după Reuniune a ţinut o conferinţă de presă şi Klaus Iohannis.
A răspuns Declaraţia sa de presă nevoii ca România să folosească momentul Brexit pentru a se afirma ca un actor important pe scena Uniunii Europene?
Nici vorbă.
Dincolo de impresia iritantă de măcăneală şi nu de spunere din întreaga personalitate, Declaraţia a fost o cumplită succesiune de idei de-a gata, tipice lui Klaus Iohannis,
Dacă ar fi să-l credem pe Klaus Iohannis, Declaraţia de presă a dezvălut opiniei publice lucrurile spuse de el în cadrul Consiliului.

Ce-a spus Klaus Iohannis, preşedintele celui de-al şaptelea stat al UE?
Citez din Declaraţie:
„Pentru că nu trebuie să uităm că Uniunea este un proiect destinat păcii, securităţii şi prosperităţii pe continentul nostru.
Acesta a fost şi mesajul pe care l-am transmis în numele României”.

Pentru asta nici nu era nevoie ca Klaus Iohannis să se deplaseze la Bruxelles.
Putea să le trimită celorlalţi membri ai Consiliului ce se spune despre UE pe Wikipedia.
Despre poziţia României faţă de schimbările de esenţă din actualul proiect european:
„Am subliniat, în egală măsură, că este necesară o reflecţie aprofundată privind îmbunătăţirea modelului european, astfel încît să devină mai eficient, mai transparent şi mai apropiat de cetăţeni.
În opinia mea, recîştigarea încrederii cetăţenilor europeni în proiectul european este esenţială pentru continuarea şi durabilitatea acestuia. Nu putem să construim o Europă care să nu fie în avantajul şi pe înţelesul cetăţenilor noştri”.
„Este necesară o reflecţie aprofundată”.

Recunoaşteţi poziţia lui Klaus Iohannis din cei doi ani de mandat faţă de provocările din România şi din lume.
Urmăresc cu îngrijorare!
Urmăresc cu atenţie!
E nevoie de o reflecţie aprofundată!

Filosofii sunt recunoscuţi pentru înclinaţia lor de a reflecta în detrimentul lui a acţiona.
De ce nu s-o fi făcut Klaus Iohannis filosof?
Poate că România ar fi avut în fine un președinte în stare s-o afirme la Bruxelles și altfel decît o țară de mîna a treia!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

36 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 30 iunie 2016”

  • Bla,bla,bla…scrieti mai bine de Gaina care naste pui vii .

  • Aceeași atenție pe care a primit-o și Băsescu.PENIBILI !!!

  • unde nu este nici Dumnezeu nu cere

  • Cum dracu de „nu a ratat ocazia” mancatorul de … ?!?

  • LOVITURA PE CELE 3 AXE BRUXELLES ,BERLIM SI BUCURESTI (Part 1)Prima anomalia incepe la Bruxelles cand un partid historic de traditie Liberal decide in graba sa abandoneeze grupul din care facea parte si sa sare in grupul a celor conduse pe linie de partid decatre Angela Merkel .Atunci Ziaristi acreditati la Bruxelles gandind de o maniera logica au spus ca o astfel de anomalia nu se putea intampla daca Angele Merkel nu ar fi fost deacord cu ea Din acel moment s-a stiut cine a fost nasa a ceea ce a fost botezata si alintat de „partidul meu ”

    Intrucat Germania a intrat in fiebra preelectoral electoral aceasta legatura data de logica a faptele poate atarna ca si un bolovan de gat lui Angela Merkel

    Acest lucru se poate intampla deoarece multe din lucrurile care s-au petrecut in Romania dupa episoade descris mai sus sunt cu adevarat socante Nici macar Germanilor nu vor acepta sa se calce pe cadaver democratiei sa pune la calea unei lovitura de stat bazat pe furtul electoral combinate cu practice staliniste

    Din aceste motive poveste cu lovitura pe cele 3 axe Bruxelles Berlim si Bucuresti in context electoral din Germania si Franta va deveni o poveste care va soca pe opinia publica din Germania si cea internationala

    Pana atunci hai sa continuam sa vedem ce s-a mai intamplat

    Dupa aceasta prima etape petrecute pe cele doue Axe Bruxelles si Berlim dl Kaus iohannis ia o decizie stranie pe care nici un alt presedinte a Romania nu il a luat pana acum si anume de a schimba director al serviciul Roman de informatie De aici naste o intrebare De ce a luat o astfel de iniciativa ?

    Pentru ca a stiut de inainte ce va fi pus la calea pentru a se putea ajunge la un jaful electoral combinat cu actiune staliniste ce au drept scop sa poate instala oameni de ale lor acolo unde trebuie ca sa voteze cum trebuie

    Dl Iohannis a stiut ca o lovitura de stat prin intermediul jaful electoral combinat cu actiuni de tip staliniste nu este posibil daca nu exista control total asupra servici secrete si ministerul interne Cum puteti vedea in loc ca dl Iohannis sa motivez pe oameni de la asa zis partidul meu sa elaboreze proiecte care sa atrage investitie si sa creeze locuri de munca ceva care sa poate surprinde si sa faca lumea sa doreasca sa-i voteze vor sa fac asalt asupra puterea cu forta

    Retineti Pentru prima data in historia de dupa 89 un presedinte in Romania ajunge la Cotroceni si principal sa preocupara este de a schimba imediat director al serviciul secrete

    Atunci ziaristi acreditati la Bruxelles care urmareste de aproape acest caz deoarece va fi folosit in campanile electoral din Germania pentru a nu atrage un semnal de alarma asa de devremea sis a prezinta felul in care se pregatea lucrurile ca sa calce pe cadavre a democratiei ,au prezentat lucrurile de o maniera eleganta

    Atunci au spus exista anumite secrete si ca atare dl Iohannis a crezut ca este bines a fie schimbat director ale servicile secrete

    La momentul respective toate lumea a crezut ca faceau un joc de cuvinte insa nu a fost doar atat La cateva zile a inceput sa se intampla lucrurile ciudate in jurul dl fost Ministru de interne general Gabriel Oprea Retineti pe nicaeri in lumea nu se poate dea o lovitura de stat prin intermediul jaful electoral si care sa fie combinat cu actiunile staliniste daca nu se detine control absolute asupra servicile secrete si Ministerul interne
    Nu ati vazut ca vor sa ia cu asalt si servicle secrete condusa de MRU?

    Lucrurile se inatmpla mai ceva ca in republice din jungle bananiere Africane Oameni sunt ingroziti Le este frica chiar sis a dea un like la text care vorbeste astfel de adevarurile care sunt publice

    Stare de groza si panica a cuprins pe toate lumea La ora in care scrim acest text find ca inca General Gabriel Oprea nu s-a supus s-a ales cu un dosar penal si a fost deja umilit in salile de judecata

    Find ca toate aceste au inceput pe axa Bruxelles –Berlim opinia publica international va afla despre absolute tot ceea ce s-a intamplat si cum s-au petrecut lucrurile

    Principul Stalinisti in care s-a bazat pana acum cei care se afla in spate unei astfel de lovitura de stat , este un simplu pe toti de care vor sa se foloseasca pentru a isi atinge un astfel de scopul diabolic i fluture in nas cat un dosarel

    Nu ati vazut cum dl Vasile Blaga de la buldog virtej care era gata sa rupe camasa de pe el pe front de lupta a ajuns sa se fac pe el de frica atunci cand cei care vor sa se foloseasca de el intr-o astfle de lovitura de stat ,ii arata dosarel

    Find ca toate aceste au inceput pe axa Bruxelles –Berlim opinia publica international va afla despre absolute tot ceea ce s-a intamplat si cum s-au petrecut lucrurile
    Vom reveni cu parte 2 – 3 ,-4 …etc Pana atunci sa nu uiti dl Klaus iohannis a chemat pe partide politice la cotroceni pentru a schimba lege care au privat Romanii de drept de a alege presedinti consiliul judetean
    Intrucat dupa o astfel de decizie luata decatre dl Klauss Iohannis presedinti consiliul judetean au fost alesi la masa verde decatre politicieni oameni de ale lor au ajuns sa conduca o astfel de institutie important
    Ca atare oponia publica international va putea vedea in ce fel au reusit prima etapa a unei astfle de lovitura de stat care se dea prin jaful electoral combinat cu actiuni de tip staliniste

  • Doriti sa votati de pe smartphone cu un singur click de pe o plaforma securizata sau sa trimiti vot cu scrisori prin posta?

  • Ce l-au invatat, baietii ?? Du-te si te plimba…de restul, ne ocupam noi ! Pa!

  • UN BIET PROVINCIAL

  • Diaspora a votat un Autist

  • Klausone a fost la Bruselles pe post de papagal , vai mama noastra ce reprezentare avem acolo . De asta isi fac toti bocancii cu noi pe unde ne prind .

  • Klaus nu are personalitate, e moale, specialistii din informatii pot face predictibilitate cum va reactiona presedintele Klaus Iohanis(Romania), in situatii de criza majora, se vede si in politica externa chiar inexistenta.

  • considera si consideram ca suntem ACOLO, cu exceptia unora ca tine care cauta nod in papura , ca sa se simta important, dar crede-ma nu esti…..

  • Inca nu a primit plicul cu ceea ce are voie sa ceara…….in rest s-a informat de ce se afla acolo si…………….se considera informat. Vai de noi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *