Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Operațiunea: România Proasta Europei Centrale și de Est

Grație televiziunilor de știri, românii au putut urmări două momente dedicate României în Parlamentul European:
Ședința extraordinară a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) de luni, 1 octombrie 2018.
Ședința plenară a Parlamentului european de miercuri, 3 octombrie 2018.

Transmisiile au dat românilor cu mintea încă sănătoasă, neatinsă de sifilisul patimii politice, posibilitatea de a se convinge de cîteva mari adevăruri despre felul în care e tratată țara lor de către Marile puteri, cele care se află în spatele birocraților de la Bruxelles.
Luni seara ei l-au văzut pe olandezul Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, confundînd o țară suverană, egală în drepturi cu toate celelalte membre ale Uniunii Europene, cu slujnica imigrantă care-i spală lui și nevestei wc-ul din vilă.
Frans Timmermans n-a ajuns într-unul dintre cele mai bănoase posturi din Europa – cel de prim-vicepreședinte al Comisiei Europene – ca urmare a unei înzestrări deosebite. N-a descoperit motorul cu ardere internă și nici n-a scris Hamlet. Nu-i putem atribui nici măcar inventarea unui nou fel de brînză. A parvenit în înalta funcție prin negustoriile dintre Marile Puteri cînd vine vorba de plasarea unor marionete la conducerea Uniunii.

Așa cum au văzut telespectatorii, Frans Timmermans a adoptat față de România o incredibilă postură de comisar al Moscovei trimis să bată cu pumnul în masă într-una din coloniile care erau țările din Est. Unele critici la adresa felului în care Coaliția majoritară din România administrează politica în domeniul Justiției pot părea sau chiar pot fi corecte. Nu acestea au stupefiat pe români, ci aroganța manifestată de funcționarul UE față de o țară membră a Uniunii Europene. Privindu-l în exercițiul de ciocoi cu mînecuțe românii vor fi găsit explicația la extinderea euroscepticismului pe continent. Birocrații de la Bruxelles au uitat că ei sînt acolo pentru a servi țările membre și nu pentru a fi serviți de acestea. Să vezi în tulburările din 10 august 2018 doar violențele jandarmilor împotriva oamenilor pașnici și să treci cu vederea violențele huliganice ale provocatorilor trimiși de Servicii în cadrul Operațiunii Mortul presupune, dacă excludem sciatica de păhărel de care suferă colegul de conducere, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, falsificarea cu tîlc a unei realități evidente.

Atît dezbaterea din Comisie, cît și cea din plen au oferit românilor normali la cap răspunsul la întrebarea De ce are România o imagine dezastruoasă în plan extern?
Cele două momente au dat seamă de blestematul nărav moldo- valah de a exporta în marile capitale ale Europei țigănia noastră politică internă. Românii i-au văzut la lucru pe siniștrii regimului Băsescu – Monica Macovei, Cristian Preda, Traian Ungureanu, Siegfried Mureșan. Prilej de a se întreba din nou cum a fost posibil ca Monica Macovei, acest monstru de ură cancerigenă, de complexe nerezolvate, de frustrări electorale ascunse, să fi condus Justiția din România. Dacă Traian Băsescu va trebui vreodată să se explice românilor ar trebui să înceapă prin a dezvălui cine i-a impus-o pe Monica Macovei ca ministru al Justiției.

Ședința plenară a Parlamentului european a fost un spectacol al punerii României pe coji de nucă sub pretextul discutării statului de drept. E mai mult decît interesant cum s-a ajuns la discutarea statului de drept în Parlamentul european. Pe 17 august 2018, Grupul Verzilor din Parlamentul European a cerut Comisiei Europene o dezbatere în Parlamentul european despre ceea ce liderii Grupului au numit violențele forțelor de ordine împotriva demonstranților pașnici în 10 august 2018. Ca urmare a acestei cerințe, pe 13 septembrie 2018, Conferința Președinților Parlamentului European, formată din liderii grupurilor politice și președintele PE., a decis organizarea unei dezbateri în Parlamentul European în prima sesiune plenară din octombrie 2018, urmînd ca în partea a doua a lui octombrie să se adopte și o Rezoluție. Nu despre violențele din 10 august 2018, ci despre statul de drept!

Cum s-a ajuns de la tulburări la statul de drept?
Foarte simplu.
Pe 12 septembrie 2018, Parlamentul european a discutat situația statului de drept în Ungaria. La finele dezbaterii, liderul Grupului PPE din Parlamentul european, Manfred Weber, poreclit și Pudelul lui Merkel, a declarat că Uniunea Europeană trebuie să fie îngrijorată nu atît de situația din Ungaria, cît mai ales de cea din România. Așa a debutat ceea ce am putea numi Operațiunea România – proasta Europei Centrale și de Est. Operațiune prin care se vrea mutarea atenției de pe Ungaria și Polonia pe România. Dacă în Parlamentul european s-ar fi dezbătut violențele din 10 august 2018, România n-ar fi putut fi pusă pe coji de nucă. Prin mutarea dezbaterii de pe violențe pe situația statului de drept România a putut fi plasată pe același plan cu Ungaria și Polonia.

În mai multe rînduri am scris că situația din Ungaria și Polonia nu se poate compara cu cea din România. Din perspectiva a ceea ce Bruxellesul consideră a fi standarde al statului de drept, România poate fi acuzată de unele derapaje. Acestea nu se compară însă cu politica voită, conștientă a regimurilor din Ungaria și Polonia de transpunere în practică a iliberalismului. Legile Justiției, proaste sau bune, au urmat la noi cursul firesc al democrației. Au fost votate de Majoritate, au trecut de controlul de constituționalitate, au fost întîrziate de președinte prin manevre politicianiste. Fiecare instituție implicată în votarea și promulgarea unei legi a putut face ce vrea. Președintele a putut trimite și răstrimite legile Justiției la CCR, la Parlament și iar la CCR. Nimeni n-a încercat să-l suspende pentru asta. Dimpotrivă, deși acțiunile sale erau voit răuvoitoare față de Majoritate, Majoritatea l-a lăsat să-și facă de cap. Nici Majoritatea, nici Guvernul n-au forțat procesul de votare și promulgare a legilor. Față de Polonia, România nu a schimbat Curtea Constituțională pentru a putea trece Legile Justiției. Față de Ungaria, România n-a prigonit presa independentă și ONG-urile critice față de Guvern. În timp ce în Ungaria presa care atacă Puterea a fost redusă la tăcere, la noi un post precum Realitatea tv, care a depășit demult în materie de poziție față de PSD critica profesionistă, trecînd la atacuri la persoană, la manipulări mizere, la isterii hormonale, nu numai că n-a fost închis, dar continuă să funcționeze, deși de 10 ani nu și-a plătit taxele și impozitele. Prin urmare, nici în vis nu s-ar putea pune problema unei dezbateri a statului de drept în România și cu atît mai puțin a unei Rezoluții a Parlamentului european vizînd activarea articolului 7. Și cu toate acestea, așa cum s-a văzut din dezbaterea de luni seara, dar mai ales din dezbaterea din plenul Parlamentului, ștabii UE sau mai precis cei care-i mînuie pe aceștia țin neapărat să așeze România alături de Ungaria și Polonia în ipostaza de bolnavele Europei.

Fac asta așa cum spun în chip neghiob liderii Coaliție majoritare de la București, pentru că nu cunosc realitățile de la noi sau pentru că sînt dezinformați de siniștrii lui Traian Băsescu – Monica Macovei, Cristian Preda, Sigfried Mureșan?
Nici vorbă.
Ștabii UE știu prea bine ce se întîmplă la noi.
Ștabii de la UE nu se lasă influențați de umorile Monicăi Macovei. Sînt sigur că ei manifestă dispreț față de țiganii de români care vin cu pîra pe la ușile lor. Da, îi folosesc pentru a-și rezolva interesele dubioase în ce privește România. Ce Stăpîn ar proceda altfel?
Ștabii UE acționează în cunoștință de cauză în cadrul Operațiunii pe care am putea-o numi Operațiunea România – proasta Europei Centrale și de Est. Despre această Operațiune declanșată în birourile de la Bruxelles, cu sprijinul neprecupețit al lui Klaus Iohannis și al Sistemului instituțiilor de forță de la noi, am mai scris. Am avertizat că nu e vorba doar de un accident de campanie electorală în vederea europarlamentarelor din 2019. E vorba și de tradiționala tratare a României ca Proasta Europei Centrale și de Est prin raportare la Ungaria, Cehia, Polonia, răsfățatele Occidentului. Dublul standard s-a manifestat în cazul României și în anii interbelici și în postdecembrism. Cine are memorie cît de cît își amintește umilințele la care a fost supusă România în primii ani postdecembriști. Și nu numai pentru că la putere era FSN-ul lui Ion Iliescu, ci și pentru că era România. În timp ce răzgîiatele Occidentului au făcut tot ce-au vrut în tranziție, României i s-a impus măsuri exagerate, cum ar fi brusca reformare a prețurilor, desființarea peste noapte a CAP-urilor, distrugerea Serviciilor secrete. Răzgîiatelor li s-au îngăduit toate șovăielile și rătăcirile tipice desprinderii de comunism. România, care pornise de la o situație mult mai grea decît răsfățatele, n-a beneficiat de nici o îngăduință. Și după venirea Dreptei la Guvernare în 1996 Occidentul ne-a tratat cu mai multă asprime decît a avut față de țările catolice. Să nu uităm că deși Traian Băsescu era considerat un președinte pe placul Occidentului cu toate strădaniile noastre, n-am intrat în Schengen, MCV a continuat să funcționeze, iar România a fost tratată mai departe ca o colonie.

Cînd va scăpa România de postura de Proastă a Europei Centrale și de Est?
Cînd va scăpa de năravul de a exporta țigănia politică internă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Operațiunea: România Proasta Europei Centrale și de Est”

  • Stimate Domn Cristoiu!

    Articol interesant, dar scrieti: „in Ungaria presa care ataca Puterea a fost redusa la tacere”. Care presa? Cine? Ar fi un scandal monstru, daca ar fi adevarat. Sunt numeroase cotidiene, ziare online, posturi TV (ATV sau RTL Klub, cea mai populara la ora actuala in Ungaria), posturi radio anti-guvern. Pentru credibilitate n-ar strica si putina obiectivitate.

  • transmisiile din ultimele zile din PE au avut in public efectul pe care l-a avut transmiterea in direct a examinarii candidatei Guset pt ocuparea postului de Min al Just

  • @ cernat

    Pune dreaqului ghilimelele de rigoare si sursa (pagina G4 de unde ai copiat textul).

    Altfel incalci net-etiquette-ul.

    „2. Don’t plagiarize. Someone spent a long time coming up with their content. When you borrow something from someone, give them the credit. Site their name or their site. Give the site when you have gotten your information.”

    https://www.livinginternet.com/i/ia_nq.htm

    • Cernat,sa incalce el ceva,NICIODATA. Aia cu net-etiuette-ul au furat de la el,ca doar e din Braila si e si absolvent de Stefan Gheorghiu sectia ziaristica.

  • Udrea și cu Bica,
    Reţinute-n … Rica !!!

    • Cumva și-a băgat ‘coada’ și Dragoș Dolănescu ?
      Nu de alta, dar are si el niște ‘probleme’ cu fra’su, în legătură cu moștenirea !!!
      Deci ar fi cam așa :
      Vi le dau pe astea două, iar voi îmi dati câștig de cauză la expertiza casei din Caimatei și la proces !!!

      • Bai Avrame,esti stupid.

        • Nu, man, sunt … ‘clarvăzător’ !
          Asta-i pt CUNOSCĂTORI !

          • Esti mai tare decat medicii din evul mediu.Aia puneau diagnosticul doar privind in olita de noapte a pacientului,tu o faci cu papilele gustative,ca oricare CUNOSCATOR.

    • Si le doare-n pasa…Rica!

  • Pentru aia din occident adevarul n-are nici o relevanta. Vezi razboiul din Irak pornit pe baza unor minciuni gogonate. Baietii au tovalul gros. Sunt capabili sa ucida fara sa clipeasca pentru interesele lor economice. Ne-am bagat intr-o chestie tare toxica cand am aderat la colhozurile granzilor.

  • Terfelogilor! Astăzi, ați simțit că sunteți…vai de capul vostru. Jocurile ruşilor, auzi la ei! Eu zic că v-ați făcut…jocul râşilor. Ha, ha, ha!

  • „Putem sta cu fruntea sus in fata oricui in Europa, parteneri si prieteni, nu slugi! Avem nevoie de conducatori curajosi, care sa creada ei asta! (…)Romania este parte a Europei, indiferent cine o conduce, Romania si-a castigat libertatea cu sangele romanilor, Romania n-a primit pomana de la nimeni, Romania are drept de vot in Europa si nu doar drept de ascultat!”. Desigur ca politicianul care a spus asta, a fost scos in decor.

    • Politicianul asta,a luat intr-o noapte partidul Bratienilor de la Liberali si l-a facut cadou lui Merkel,apoi i-a numit vizitiul in locul sau de Presedinte si a plecat linistit acasa sa se delecteze cu ”o foita”

    • Ai dreptate ! Putem sta, oricând, cu fruntea la nivelul buricului șefilor UE !!!
      He, he, heee !!! Make a photo !!! ???

  • Astăzi, Coaliția PSD-ALDE m-a câştigat de simpatizant.
    Astăzi, U.E. m-a făcut eurosceptic!

  • Ce zice acum #rezist?! Jocurile Rusiei?!? WOW!
    Dacă 3mil. de cetățeni au semnat o petiție, asta înseamnă că s-au lăsat influențați de către ruşi? Dacă premierul a comunicat astăzi, despre şi pentru România, înseamnă că a făcut jocurile ruşilor? Eu, unul, nu cred! Pentru că premierul a vorbit în limba română. Mai mult decât demn!

    • Da dom’le de rusi! Io-te ca acu iesi adevarul la suprafata : Pentateuhul nu a fots svris de Mpise si rabini evrei de acu 3000 de ani ci de rusi !!!

  • Dauna totala sau ce? Le-a dat-o ‘Veorica’ la temelie de i-a crescut brusc alcoolemia lu’ Makoveica. Greu tare cu ‘sciatica’ asta…

  • Astăzi m-am simțit cu adevărat român. Am simțit că cineva, în sfârşit, mă reprezintă. Salut inițiativa şi curajul echipei. Trebuie să avem şi noi curajul de a recunoaşte acest lucru.

  • Da… excelenta analiza! Crin Antonescu a fost singurul nostru politician de rang inalt (si de dreapta,credibil, „nepenal”) care si-a asumat la un moment dat si a vorbit despre aceste lucruri. Atingea aceste chestiuni in 2012… cat a fost pus la zid pt ca a zis „Romania nu este o colonie!” si pt ca milita pt o Romanie fara to do list …a fost facut in toate felurile, i s-a pus eticheta de antioccidental, pana l-au terminat. Intelegem acum de ce!

    • Cine la pus la zid? Asta n-a cantat decat o vara si a fost soprana,pentru ca n-are oo.A fost folosit de baieti,acum se incearca resaparea in vederea inlocuirii mancurtilor Macovei,Preda .Muresean va fi cap de lista la PNL,LUI II VA TINE SERVIETA Antonecu,iar Valeanu ii va face ceaiul.Comparandu-i,Dancila are boase,nu gluma.

    • Nu știu dacă-i chiar atât de … ‘nepenal’, având în vedere cum a obtinut casa din Zăgazului !!! Ghiulbenghian, … ‘stie’ !!!
      În caz că nenea Crin nu respectă anumite ‘inţelegeri’, pac la … ‘Războiul’ !

  • Cum ne asterne PSD-ul, asa dormim. Liviu Dragnea si marioneta sa Dancila vor sa ne scoata din Europa!
    Prost sa fii si tot îti poti da seama ca mafiotul din fruntea PSD face jocul rusilor.

    • Si cum ai ramas singurul prost de prin zona, ai inghitit-o ca pelicanul si p-asta cu rusii..Lasa ba, sclav de multinationala, ca nu te scoate nimeni din Europa, atata timp cat au mai mult de castigat, decat de pierdut, in tara asta. Iar cand asta se va schimba, o sa-ti dea un sut in cur, cu toata slugarnicia si obedienta ta de nevertebrata.

      • He,he,he, il ¨apreciezi¨? Asa ii zici tu la liguseala aia fetida?Si te-am rugat sa nu ma mai confunzi cu ma-ta!
        In rest, nevertebrato, ramai cum am stabilit: Dinu Paturica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *