Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 5 mai 2016

Cine l-a sfătuit pe Victor Ponta să joace la prezidențiale exact așa cum își doreau diversioniștii? Cum cine? Cine-l sfătuiește și acum să nu refuze președinția Camerei Deputaților!

Cum – sînt sigur, în 1934 regimul bolşevic îşi arăta deja crăpăturile de la subţiori, într-o schiţă publicată în Pravda din 7 aprilie 1934 sub titlul Îndrăgitul nostru tramvai, Ilf şi Petrov fac haz de necaz de ceea ce se va prelungi timp de un secol aproape în Uniunea Sovietică şi va deveni brandul comunismului:
Înghesuiala din mijloacele de transport în comun.
Pentru a o denunţa, cei doi mari satirici imaginează un călător pregătit din cap pînă-n picioare să iasă viu şi nevătămat dintr-o călătorie cu tramvaiul.
Nasturii sînt cusuţi cu sîrmă, galoşii sînt burduşiţi cu hîrtie ca să nu fie smulși, şapca îi stă înfiptă bine pe cap, să n-o piardă în înghesuială.

La un asemenea călător m-a dus gîndul citind despre prima zi a lui Valeriu Zgonea ca preşedinte al Camerei Deputaţilor după darea sa afară din PSD.
Din ziua excluderii şi pînă miercuri, 4 mai 2016, liderii PSD s-au aşteptat ca Valeriu Zgonea, presupus că merge în două labe și nu în patru, să demisioneze din funcţia în care Victor Ponta, într-unul din momentele sale de iresponsabilitate veselă l-a proţăpit.

Valeriu Zgonea a refuzat să demisioneze.
Mai mult, cum în zilele din urmă au circulat fel de fel de zvonuri despre înlocuirea lui Victor Ponta, Valeriu Zgonea a venit miercuri la serviciu pregătit să rămînă în fotoliu mai ceva decît călătorul cu tramvaiul din schiţa lui Ilf şi Petrov.
Scoaterea sa din fotoliu presupunea apucarea de turul pantalonilor şi tragerea în jos.
Ca să n-aibă de unde fi apucat, Valeriu Zgonea şi-a cusut o bucată de tablă peste turul pantalonilor.
Va fi fost şi alte pregătiri, făcute de-a lungul zilelor de Paşti, Valeriu Zgonea fiind decis să se poarte ca pisica atunci cînd vrei s-o iei dintr-un culcuș plăcut.
Să se agaţe cu gheruţele de orice.

Pînă aici nimic deosebit.
Eterna zbatere a neisprăviților aburcați într-o funcție de a nu pleca din ea nici măcar în sicriu.
Lucrurile se complică și mai ales put dacă luăm aminte la zicerile lui Valeriu Zgonea baricadat în fotoliul de președinte al Camerei Deputaților.
Valeriu Zgonea zbiară că se pregătește un jihad (ia te uită a putut pronunța fără să amețească un cuvînt din cinci litere!) împotriva Justiției de către penalii din PSD.
Darea lui de a berbealeacul din culcușul plăcut în care stă de cîțiva ani e prezentată de Valeriu Zgonea ca un punct dintr-un Plan mai amplu al penalilor din PSD de modificare a Legilor Justiției.
Al doilea punct ar consta în venirea lui Victor Ponta în fruntea Camerei Deputaților.

Toate sondajele arată că PSD e cîștigător al alegerilor locale.
Realitatea asta nu convine de loc sergenților majori mesianici din Serviciile secrete care alcătuiesc, împreună cu DNA, Poliția politică Prezidențială.
Stăpînirea țării de către tablagii presupune partide slabe, presă săracă, lideri politici de mucava, ONG-uri manipulate.

S-a contat mult pe Decizia CCR privind alegerile în două tururi.
Mai tîrziu, cînd vor ieși la iveală documente din arhive se va vedea că totul era pregătit pentru alegerile în două tururi, cele care ar fi favorizat PNL, Partidul Meu: De la Ordonanța de Urgență pînă la banii necesari celor două tururi.

Teama de o criză politică majoră declanșată de reacția fermă a PSD, reacție despre care sergenții majori mesianici au fost avertizați, a făcut ca Decizia CCR să fie alta.
Nu mai merg nici arestările cu cîntec din rîndurile PSD.
Sistemul şi-a dat seama că şi dacă ar aresta toţi primarii PSD, PSD tot ar cîştiga alegerile, votul anunţîndu-se proeminent politic.
Și atunci s-a apelat la Diversiunea deja exersată la prezidențiale cu crearea unui așa zis pericol major dacă PSD cîștigă alegerile.

Vă mai amintiți în ce a constat Diversiunea?
Pentru că prin el însuși Klaus Iohannis n-ar fi cîștigat nici întrecerea între Bolovanii de rîu care vorbește mai mult, s-a creat așa zisul Pericol al Dictaturii PSD-iste dacă PSD pune mîna și pe Președinție.
Din nenorocire, Victor Ponta a făcut exact ce-au dorit Diversioniștii.
A refuzat să deschidă secții de votare suplimentare în străinătate, deși oricît de multe ar fi fost acestea, tot ar fi cîștigat el în al doilea tur.

Cine l-a sfătuit pe Victor Ponta să joace exact așa cum își doreau diversioniștii?
Cum cine?
Cine-l sfătuiește și acum să nu refuze președinția Camerei Deputaților!
V-ați prins de Diversiune?

Valeriu Zgonea nu e de capul lui cînd avertizează asupra Jihadului anti-Justiție.
E suficient să urmărești site-urile, ziarele și televiziunile Diviziei Presă a SRI, cele care s-au implicat în Diversiunea de la prezidențiale.
Toate, fără excepție, anunță Apocalipsa în materie de Justiției.
Locotenentele sergenților majori mesianici folosesc chiar sintagma lui Valeriu Zgonea: Jihadul anti-Justiției.
Toate fără excepție prezintă înlocuirea lui Valeriu Zgonea cu Victor Ponta drept punct central din Planul de îngenunchiere a Justiției.

Valeriu Zgonea e un biet șurub în mașinăria Diversiunii.
El e un nenorocit de provocator plătit cu o friptură și o bere.
Planul e simplu.
Revocarea lui Valeriu Zgonea va fi un proces lung și dificil, întins pe toată perioada campaniei.
În tot acest timp, profitînd de faptul că Victor Ponta vrea să ajungă președintele Camerei, sfătuit evident de cei care au fost în Diversiunea de la prezidențiale, Mașinăria propagandistică a Serviciilor împreună cu Mașinăria propagandistică a PNL vor întreține atmosfera Pericolului întruchipat de victoria PSD în alegeri:
Victoria penalilor!

Culmea e că Diversiunea exploatează, ca și între cele două tururi, o slăbiciune de fond a PSD.
Îmbătarea cu șampania victoriei înainte de ziua scrutinului.
Toate datele arată că Victor Ponta n-ar cîștiga nimic dacă ar accepta funcția de președinte al Camerei Deputaților.
Și cu toate acestea fostul premier nu curmă campania de presă care-l dă sigur ca înlocuitor al lui Valeriu Zgonea, toarce fericit la mîngîierea pe burtă că e iar în cărți.

Cine-l sfătuiește pe Victor Ponta să facă jocul diversioniștilor?
Cum cine?
Cei care l-au sfătuit să facă jocul diversioniștilor la prezidențiale.
Dacă PSD ar fi condus de oameni cu cap partidul ar renunța oficial la debarcarea provocatorului Valeriu Zgonea pînă după alegeri.
De asemenea, PSD ar trebui să pună capăt zvonurilor despre venirea lui Victor Ponta la șefia Camerei anunțînd oficial candidatul PSD, altul decît Victor Ponta.
Are PSD în conducere acești oameni cu scaun la cap?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

33 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 5 mai 2016”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *