Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de joi, 9 aprilie 2015

Cum suntem dublu spionați: de SRI și de DNA

În cadrul unei campanii care a debutat cu știrea că e în cărți pentru președinția Republicii, pe fondul unei dezamăgiri a Structurilor față de Imperatorul de la Cotroceni, Lulutza, pe numele de botez Codruța Kovesi, și pe statul de plată, procuror șef al DNA, s-a exprimat în două interviuri apărute în aceeași zi. Primul, dat unui blog al lui Dan Turturică, fostul partener al lui Cornel Nistorescu (atît de tare s-a temut de întrebări incomode distinsa c-a atins aberația de a da un interviu pentru blogul unui oarecare, un fel de a  tipări Codul Penal pe hîrtie de șters la fund), al doilea dat RRA. Amîndouă bune prilejuri de a se fandosi cu postura de proprietară a cătușelor din România.

E mai mult decît interesant că pe Lulutza a luat-o deja apa, o cîntată cum e din zori pînă-n seară de SRI prin ofițerii acoperiți din presă. Dacă în interviurile anterioare, mai avea din cînd în cînd momente de modestie, acum, prin cele două interviuri, distinsa s-a desfășurat în întreaga-i părere bună despre ea însăși. Ceea ce confirmă bănuiala că, în ciuda dezmințirilor de complezență, inimioara ei bate la gîndul unei suiri în copacul de la Cotroceni.

Printre cele cu care Lulutza s-a bătut cu pumnul în pieptu-i de aramă, se numără și faptul că DNA ar avea propriul sistem de interceptări:
Realizator: În continuarea acestei întrebări, de la ascultători, ei se referă la interceptări realizate cu ajutorul SRI-ului şi, care, au stat la baza unor dosare şi, poate, acesta este motivul pentru care relaţia a fost caracterizată ca neortodoxă.
Laura Codruţa Kövesi: În primul rând, autorizaţia de interceptare a unei persoane se eliberează de către un judecător, care verifică şi, care, stabilişte dacă sunt întrunite condiţiile legale. Pot să vă zic că DNA are propriul serviciu tehnic prin care îşi poate realiza interceptările, nu în toate cazurile interceptările pe care noi le facem, le facem prin intermediul Serviciului Român de Informaţii, probabil este un element care nu se cunoaşte foarte bine în public.

Robert Turcescu m-a sunat pentru a-mi atrage atenția asupra bizareriei. Noi, ăștia, proștii, care credem în transparența democratică, eram convinși că sistemul de interceptări cerute de procurorii DNA și obținute ușor, dat fiind că Justiția colcăie de foști ofițeri acoperiți, se află la SRI. Cu ani în urmă, a izbucnit un mare scandal, făcut în Parlament de DNA, în chestiune interceptărilor aflate în custodia SRI. Directorul de atunci, George Maior, a susținut cu hotărîre că SRI e un fel de prestator de servicii pentru DNA. Asta în condițiile în care SRI e singura instituție abilitată prin lege să aibă un asemenea sistem. Codruța Kovesi ne dezvăluie în premieră – și pe fondul unei evidente încercări de a arăta că ea e a mai tare în Binom, nu SRI-ul – că DNA are un sistem de interceptări. În aceste condiții, SRI, care deține și el un sistem de interceptări, în ce materie interceptează? În cea ținînd de siguranța națională, ni se va spune. Da, dar prin Hotăririle CSAT, și lupta împotriva corupției ține de siguranța națională. Așadar, și SRI ne interceptează sub pretextul luptei împotriva corupției. Și uite așa, suntem un popor dubul spionat:
De SRI și de DNA.

Sunteți convinși că numai SRI și DNA ne spionează?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

51 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi, 9 aprilie 2015”

  • Nea’Nelu , de ce nu sapi un sant ?

  • Cati gugustiuci are Gagestiul, toa’se Cristoiu?

  • Eu nu rezist la nici o emisiune de la sunt agresivi ,nepoliticosi ,ignora invitatul si doar se folosesc de prezenta lui pentru manipulare si uneori fac comentarii aberante si periculoase .Astia nu inteleg ca telespectatorul vrea sa asculte INVITATUL nu pe ei .R.B. s-a rutinat prea repede.

  • E clar Lulutza a redeschis dosarul lui Udrea la comanda lui Ponta ,infirmand prima solutie data de DNA.

  • E clar Lulutza a redeschis dosarul lui Udrea la comanda lui Ponta ,infirmand prima solutie data de DNA.

  • Maestre va ascultam cu drag.Este f interesant tot ce analizați. Rar intilnim așa analiști.

  • Buna; stimate domn, vreau sa faceti publice aberatii ale justitiei, de la Arad si Curtea de Apel Timisoara….dosarul acum este la ICCJ iar instanta a ramas in pronuntare din 12/03/2015 dar pina azi nu am primit nici un raspuns !!
    _ am fost in 12/03/2015 chemat la instanta care bine inteles, nu a binevoit sa ma audieze !!

  • „Maestre, urmaresc cu placere emisiunile in care sunteti invitat. Mai putin emisiunea lui Rares Bogdan, iarasi nu am rezistat decat un sfert de ora. Este pur si simplu enervant ca nu poate crea un dialog, are cateva idei fixe pe care le spune, cu foarte multe cuvinte, indiferent de ce discutati dvs.. Concluzia este ca ori este prost si nu pricepe ce vorbiti ori nu va asculta si reactioneaza doar cand aude ce-i trebuie sa inceapa iar cu cretinismele lui. Va rog faceti emisiuni cu altcineva. La cat este de grozav, nu are nevoie de dvs. sa faca rating.”-silvia popescu-

  • Maestre, Maestre….!?

    – Nu cred ca va surprinde declaratia Doamnei Codruta Kovesi (….)!

    – PNA a fost precursorul DNA. Asa dupa cum stiti, PNA a fost infiintat pe vremea Dlui Nastase, la indicățiile Comisiei EU si presiunea SUA, cu sprijin logistic SUA privind…și serviciul tehnic.

    – Americanii, sunt „profesionisti”, nu puteau sa mearga numai pe mana SRI – in conditiile in care – in ziua de azi nu mai exista predictibilitate, in urma cu 10 ani serviciul nu era complet reformat,,,,,si NIMENI, nu avea incredere in NIMENI!

    -In aceste conditii și-au creat o varianta de rezervă „pentru backup” sau „feedback” depinde cum vreti sa-i spuneti – adica, propriul serviciu tehnic DNA.
    ….de asta sunt bulversati „cu totii” si nu mai inteleg nimic!
    ………..
    In ce priveste „pregatirea ” D-nei Kovesi pentru Cotroceni, mai este drum lung pana la urmatoarele alegeri, este prea devreme, in Europa si SUA, in 5 ani se pot schimba curentele de opinie, grupurile de interese, etc, etc!
    …..au mai fost -predictibili – ca sa nu le spun altfel, care au rămas cu buza umflata:
    •Adrian Nastase -2004;
    •Mircea Geoana -2009;
    •Mihai Razvan Ungureanu, stiti dvs, Premier sau Sef de stat!

  • Maestre, urmaresc cu placere emisiunile in care sunteti invitat. Mai putin emisiunea lui Rares Bogdan, iarasi nu am rezistat decat un sfert de ora. Este pur si simplu enervant ca nu poate crea un dialog, are cateva idei fixe pe care le spune, cu foarte multe cuvinte, indiferent de ce discutati dvs.. Concluzia este ca ori este prost si nu pricepe ce vorbiti ori nu va asculta si reactioneaza doar cand aude ce-i trebuie sa inceapa iar cu cretinismele lui. Va rog faceti emisiuni cu altcineva. La cat este de grozav, nu are nevoie de dvs. sa faca rating.

    • – Foarte corecta opinia dvs !
      …. Am aceiasi parere.

    • Vin cu o completare pentru doamna Silvia Popescu si dl Petrica Coman Dl Rares Bogdan nu este acolo pentru a va informa si pentru a contribui la punere in practica unui plan care nu a fost tasat in Romania Plan a avut ca scop sa pune 3 marioneta un la cotroceni alt la finanta si la Palatul Victoria ,Exista doue metode de a pune in practica un astfel de plan 1 ) Luare cu asalt palatul Victoria ,2) Folosire metode staliniste pentru a scoate omul de la finanta si transformare pe dl Victor Ponta intr-o marioneta Dupa cateva asalt asupra mama ,sora cumnatul au reusit sa ating obiectiv trasat in planul B si ca atare in acest moment Romania are 3 marionete un la Cotroceni alt la finanta si alt la Cotroceni toti 3 executa ordin primit de la cei care nu vor ca Romania sa stabileasca un pret corect pentru petrol lui si mai vor sa aiba drept de a scumpi cu ccat vor dori gaz ,apa ,curent Aceasta este adevarul spus in cateva fraze Ca atare va spun Rares Bogdan nu se afla acolo pentru a informa

    • Vin cu o completare pentru doamna Silvia Popescu si dl Petrica Coman Dl Rares Bogdan nu este acolo pentru a va informa si pentru a contribui la punere in practica unui plan care nu a fost tasat in Romania Plan a avut ca scop sa pune 3 marioneta un la cotroceni alt la finanta si la Palatul Victoria ,Exista doue metode de a pune in practica un astfel de plan 1 ) Luare cu asalt palatul Victoria ,2) Folosire metode staliniste pentru a scoate omul de la finanta si transformare pe dl Victor Ponta intr-o marioneta Dupa cateva asalt asupra mama ,sora cumnatul au reusit sa ating obiectiv trasat in planul B si ca atare in acest moment Romania are 3 marionete un la Cotroceni alt la finanta si alt la Cotroceni toti 3 executa ordin primit de la cei care nu vor ca Romania sa stabileasca un pret corect pentru petrol lui si mai vor sa aiba drept de a scumpi cu ccat vor dori gaz ,apa ,curent Aceasta este adevarul spus in cateva fraze Ca atare va spun Rares Bogdan nu se afla acolo pentru a informa

  • il mai lingi mult in cur pe chiorul base?

  • Maestre ,cind mergeti la o televiziune pune si talica un anunt,,in seara asta sunt la tv…de la ora…ca ma oftic cind dau peste dv din intamplare aproape la final de emisiune

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *