Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de joi

Candidatura lui Sebastian Ghiță – o diversiune despre care nu-mi dau seama ce urmărește

În interviul celebru cu Rareș Bogdan, Traian Băsescu susținea că Sebastian Ghiță e inteligent, ba chiar foarte inteligent.
La întrebarea mea de la Jocuri de putere, de luni seara, Rareș Bogdan mi-a zis și el că Sebastian Ghiță e inteligent, foarte inteligent. Și Traian Băsescu și Rareș Bogdan sunt adversari declarați ai lui Sebastian Ghiță. Dacă dușmanii spun despre cineva că e  inteligent, ai toate motivele să crezi că așa e. De altfel, un ins atît de bogat la vîrsta pe care o are Sebastian Ghiță, și dacă a obținut prin corupție averea, tot se presupune că e ceva de capul său.

Pînă la al doilea tur de scrutin mai e aproape o  lună.
Chiar dacă va cîștiga scrutinul, Victor Ponta nu-și va lua prerogativele prezidențiale, deoarece, potrivit Constituției, Traian Băsescu își încheie mandatul abia pe 22 decembrie 2014. Așadar, pînă în Anul nou nu se pune problema unei succesiuni la șefia PSD. Cu toate acestea, miercuri, 21 octombrie 2014, Sebastian Ghiță anunță netam-nesam că va candida în tandem cu Liviu Dragnea la șefia PSD: Șefie care, repet, nu va fi liberă decît la anul.

În PSD, de regulă, au cîștigat președinția partidului cei iviți peste noapte în cursă: Mircea Geoană în 2005, Victor Ponta în 2010. Nu-ți trebuie nici măcar inteligența unei capre ca să-ți dai seama că e o prostie să-ți anunți acum candidatura la șefia PSD. Mai ales că prin asta, încalci o poruncă dată chiar de Victor Ponta. Și astfel nu numai că nu-ți e de nici un folos anunțul de acum, dar mai mult te și pui rău cu amicul Victor Ponta. Cu toate acestea, Sebastian Ghiță și-a anunțat candidatura la un post care nu va  fi liber decît peste două luni, riscînd să-l supere pe Victor Ponta și să-și ridice în cap toți baronii locali în chip inutil.

Dacă admitem că Sebastian Ghiță e inteligent, ce l-a apucat să se înscrie într-o cursă care, de fapt, nici nu există, pentru că Victor Ponta n-a trecut nici măcar prin examenul primului tur de scrutin?

Miercuri seara, profitînd de faptul că Rareș Bogdan m-a dus cu mașina sa după emisiune acasă, l-am întrebat și pe el ce l-a apucat pe  Sebastian Ghiță. Deși a fost de acord că un tip uns cu toate unsorile nu face prostia de a-și anunța candidatura la un post care nici nu există, nici Rareș Bogdan n-a dibuit ce dracu se ascunde în spatele acestei bizarerii.

Lansez și eu trei ipoteze, convins că dvs, cititorii, aveți unele mult mai bune:

  1. În înțelegere cu Victor Ponta, Sebastian Ghiță a vrut să dea semnalul electoral că vechea gardă nu mai are ce căuta în fruntea PSD. Desigur, despre Sebastian Ghiță, Traian Băsescu a zis că e corupt. Numai că Sebastian Ghiță n-are imaginea ghiorțanilor din vechea gardă, toți scoși din joc prin acțiunile DNA. Vă mai amintiți ce spunea Ghiță despre Dan Voiculescu? Că a trecut vremea unor oameni de afaceri precum Mogulul. Victor Ponta are marea problemă electorală pe care o reprezintă PSD-ul nereformat. Să fie anunțul lui Sebastian Ghiță o manevră electorală, menită a arăta nehotărîților că PSD va fi condus de o echipă tînără?
  2. În înțelegere cu Victor Ponta, Sebastian Ghiță a vrut să dea presei anti-PSD un ciolan de ros pentru ca această presă să se ocupe de orice altceva numai de candidații Dreptei nu.
  3. Presa se concentrase pe noile dosare ale PSD; dar mai ales pe protejarea Penalilor de către Parlamentul PSD-izat. Fumigena cu candidatura a abătut atenția presei de la aceste subiecte, deosebit de primejdioase acum pentru Victor Ponta.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

27 comentarii pentru articolul „Gîndul de joi”

  • TREBUIE SA NE UNIM CU TOTI SA MERGEM LA VOT PESTE 85% CA VICTOR PONTA SA IASA DIN PRIMUL TUR SA LE

    STRICAM JOCURILE LA BASISTI SI LA D.N.A. CA FACE JUCUL LUI BASESCU SA NU VINA LUMEA LA VOT NU ERAM

    HOTART SA MERG LA VOT DAR ASTAZI MAM HOTART SA MERG LA VOT SI SA COVIG CAT MAI MULTII SA MEARGA LA VOT SA

    NU CREADA BASISTI CA DACA PUNE D.N.A. LUMEA NU VOR MERGE LA VOT DIN CONTRA VOM MERGE SA VOTAM PE
    VICTOR PONTA PRESEDINTE SA IASA DIN PRIMUL TUR CA SA LE DEMOSTRAM CA SUNTEM UNITII

  • Eu una nu mai inteleg nimic.Da nimic.Votez Iohannis si poate voi intelege dupa.

  • D-l Rares Bogdan este din ce in ce mai sfatuit de cititorii si prrivitorii emisiunii d-lui,sa va inlature de la emisiune ptr ca va incapatanati sa nu spuneti ca in USL sunt numai demoni,iar in ACL sunt numai sfinti si fecioare!

  • Ileana Manolache
    Azi la 13:01
    Stimate domnule Rares Bogdan va rog sa-l scoateti la,vatra pentru un… Vezi mai mult
    Îmi placeÎmi place ·
    Mirel Vlad Voicu
    Azi la 12:22
    Buna Rares, Este evident ca d-l Cristoiu „inclina” catre Ponta. Nu s… Vezi mai mult
    Îmi placeÎmi place ·
    Olga Andreescu
    Azi la 11:20
    Dl. Cristoiu reşeşte s[ ne enerveye cu ideile lui pe care le repetă … Vezi mai mult

  • In legatura cu discutia Hrebenciuc-Sova despre modificarea unei legi eu cred ca un parlamentar nu poate raspunde decat politic pentru asta. Parlamentarul are mandat de reprezentare, neimperativ, iar legislatia nu poate fi decat rezultatul vointei sale, indiferent de motivatie, inclusiv daca o face in interes propriu.

  • Cred ca este evident dle Cristoiu , nu faceti pe naivul si va las placerea sa comunicati singur concluzia la care deja sunt sigur ca ati ajuns. Dar ceva nostim: Daca Mazare este un exponent al generatiei tinere vai de capul acestei generatii (cu niste exceptii precum Ghita). De ce ? Pai Mazare este cel putin un tolomac caci daca nu ar fi, nu ar spune ca el este deranjat de controlul juduiciar fiind nevinovat(nu prea sunt infractotri care sa recunoasca desi vad ca intrun tarziu barbugiul de Vlasov a recunoscut cate ceva) dar si mai ales ca i restrange liberatatea de miscare.Ori el ca primar ar trebui sa stie ca functia ar trebui sa-i restranga aceasta libertate mai mult decat orice control judiciar. Dar pentru el functia inseamna generic spus si metaforic un neintrerupt “carnaval la Rio”.
    Ce credeti de asa ceva?
    Adica am dreptate cand spun ca dupa cum se exprima este un tolomac politic? 🙂

  • Pe fond înclin sa va dau dreptate maestre dar cu unele rezerve legate de ,, lupta” pentru putere în interiorul PSD.Scenariu se repeta ca pe timpul lui Nastase (noaptea cutitelor lungi), taberele se vor repozitiona în raport de rezultatul alegerilor iar în final vor ramane loiali aceluias crez.Lucrurile se vor complica în cazul pierderi fotoliului de la Cotroceni fiind nevoiti sa-I faca bezele lui Iohanis pentru a ramane cu ori ce pret la guvernare însa sper ca de data asta Blaga si Iohanis sa nu mai repete greseala lui Antonescu si atunci PSD va deveni istorie.

  • cu toata stima opinia mea este ca daca sebastian ghita este inteligent sigur nu este si intelep pentru ca isi foloseste politia politica pentru a ii ataca pe cei care militeza pentru democratie incalcind legile si drepturile omului iar in sec XXI in Uniunea Europeana si NATO orice politai politic va ajunge in fata justitiei pina la urma. Sint multi oameni inteligenti care fac greseli catastrofale pentru ca inteligenta fara intelepciune nu inseamna nimic. Intelepciunea presupune caracter,onoare,cunoastere,evolutie,respect,dreptate,logica etc.

  • Daca cu o astfel de diversiune se asteapta atragerea atentiei de la microsoft retrocedari procuror vs agent sie, ma scuzati dar ma astept la altceva de la un tip atat de inteligent

  • Maestre, avea bunicul meu o vorba… ”Cine suge tata care trebuie… ajunge mereu deasupra celorlalti, oricat de tolomac este!” Ce ma fascina pe mine din spusele bunicului insa, era o zicala pe care am inteles-o abia cativa ani mai tarziu… ”Acolo unde exista multa inteligenta, exista si muuulta prostie!” Asa si cu ”domnul” Ghita ( nume predestinat, oare? )… a invatat sa suga la sanul cui trebuie… stie sa proslaveasca pe cine trebuie… i-a placut sa aterizeze in cocina care trebuie… adora sa se asocieze cu porcii care trebuie… si pare-se ca este fascinat de mocirla-n care trebuie sa se lafaie… restul e can can… 😉

  • 1. Ghita nu este cunoscut de publicul larg, iar cei care au auzit de el au doar imaginea unui mafiot din noua generatie, deci ideea cu PSD-ul condus de Ghita care sa mobilizeze electoratul nehotarat nu mi se pare valabila. 2. Candidatii Dreptei au dat tot ce au putut pana acum. Mai mult nu pot si nici nu mai are sens sa se incerce mai mult, in sens pozitiv. Daca va fi sa castige Iohannis asta se va intampla doar daca curentul anti PSD si anti Ponta va fi suficient de mare. Asta inseamna ca totul trebuie sa se concentreze in aceasta directie. Este adevarat ca electoratul lor nu este atins, dar nehotaratii sunt extrem de importanti si pot fi influentati. Din aceasta perspectiva, nici cea de-a doua ipoteza a dumneavoastra nu cred ca tine. 3. Nu stiu cat de reala sau de importanta este observatia dumneavoastra, insa nu cred ca o candidatura a lui Ghita nu are un ecou puternic in PSD. Nu stiu cum sunt asezate acum apele in acest partid, dar sigur cel mai important mesaj este catre partid, nu catre electorat. Este posibil ca mesajul sa fie si pentru alte centre de putere.

  • Daca politica se rezuma la a crea diversiuni ,nu vad ce rol are in asa numita dezvoltare a tarii..Intrebarea e de ce nu cautam un sistem mai bun si mai eficient care sa elimine aceasta masa enorma de politruci care paraziteaza economia.Plus orice actiune DNA nu ajunge la electoratul PSD ,o masa de turnatori,lenesi si alcoolici care nu sunt dispusi sa munceasca ,sa isi asume riscuri si ii urasc pe cei care o fac .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *