Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

I s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o!

Mă grăbesc să salut cele spuse de Traian Băsescu miercuri seara, în conferința de presă de la Cotroceni, despre hei-rup-ul anticorupție din parlamentul acestor zile postscrutin:
În sfârşit, aş vrea să salut atât iniţiativa preşedintelui ales, Klaus Iohannis, cât şi iniţiativa primului ministru, Victor Ponta, de a accelera procesele care s-au derulat în parlament cu privire la respingerea legii amnistiei şi graţierii şi cu privire la răspunsul pozitiv la solicitările DNA cu privire la anchetarea unor foşti miniştri sau arestarea sau percheziţiile pentru unii membri ai parlamentului. Vă asigur că, dacă acest lucru s-ar fi produs în mod consecvent, ori de câte ori instituţiile abilitate au solicitat, au avut astfel de solicitări, România ar fi fost în spaţiul Schengen. Mă bucur mult că, în urma votului din 16 noiembrie, parlamentarii au înţeles că nu ei sunt stăpânii legii, ci legea este stăpânul lor şi că nu se pot aşeza deasupra legii doar pentru că sunt parlamentari. Este, dacă vreţi, un regret al meu că n-am reuşit să-i conving în cei 10 ani de mandat cât de important este să nu blocheze justiţia. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Sper că, de acum înainte, vor fi consecvenţi pe astfel de probleme şi că vor crea partenerilor noştri convingerea că nu a fost doar o întâmplare de teama votului popular din 16 noiembrie, ci că au înţeles faptul că parlamentul şi parlamentarii nu se află deasupra legii şi că şi un membru al parlamentului trebuie să răspundă, cum răspunde orice cetăţean, atunci când este vorba de legea penală sau de legi care ţin de administraţie, cum ar fi legea care tratează problematica incompatibilităţilor.

În doar două zile, Parlamentul a rezolvat, în materie se anticorupție, toate problemele nerezolvate de vreo jumătate de an.
A fost un Bumbești Livezeni al ridicării imunităților atît de hotărît încît i s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o!

Acest hei-rup parlamentar a scos din deontologi și deontoloage chiote de satisfacție.
S-ar putea crede, judecînd după odele puse la picioarele lui Klaus Iohannis, că Parlamentul, scena politică, România în general, a devenit peste noapte un spațiu al cinstei mai ceva decît catacombele în care primii creștini așteptau cîntînd să fie dați la lei.

Eu însă, care urăsc iureșurile moldo-valahe, considerîndu-le, alături de răscoale, rebeliuni, revolte spontane și manele, cea mai bună dovadă a toanei care ține loc rațiunii.
Traian Băsescu a remarcat de îndată anomalia acestui iureș, chiar dacă doar a sugerat-o în discursul de la Cotroceni.
Eu voi merge mai departe și voi spune că a fost vorba de o manifestare de moment.
Cînd ecourile celui de-al doilea tur de scrutin se vor stinge, sunt sigur că parlamentarii și politicienii noștri vor reveni la vechile năravuri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

35 comentarii pentru articolul „I s-ar fi ridicat imunitatea și Fecioarei Maria, dacă DNA ar fi cerut-o!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *