Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Gîndul de la ora 12

1 Mai, nu mai e Ziua Muncii. E Ziua Marii Crăpelnițe!

Venit la Găgești pentru a scrie și altceva decît păreri despre actualitatea politică, nu mi-am îngăduit să urmăresc televiziunile de știri. Doar într-o seară, căutînd un post de filme, am nimerit din greșeală pe România Tv, postul amicului de Famiglie al iresponsabilului vesel, amestec unic de Antena 3 cu OTV. M-a pufnit rîsul văzînd că subiectul trăncănelii – o mare prostie, mare cît contractele lui Sebastian Ghiță cu statul, și anume pericolul întruchipat la noi de Cernobîl, cînd bate vîntul – era abordat cu voiciune de academicianul Răzvan Teodorescu.

Cu toate acestea, în seara lui 1 mai 2014, am urmărit Jurnalul Pro Tv, sperînd c-o voi vedea pe Elena Udrea sărind cu parașuta în direct la B1 Tv.
N-am avut onoarea s-o văd.
Am văzut, în schimb, trei sferturi din emisiune dedicate felului în care românii au înțeles să-și petreacă timpul liber:
Halind și bînd la iarbă verde cu o furie a burții de credeai că după vine Apocalipsa nucleară și nu va mai fi de mîncat decît praf stelar.

Dincolo de inexplicabila precipitare de a așterne masa în natură, cînd numita e făcută s-o privești cu sufletul și nu cu stomacul, am remarcat din nou incapacitatea românilor de a petrece timpul lor liber, asemenea occidentalilor, pentru întărirea sănătății și minții. În lumea civilizată, zilele libere sunt folosite pentru călătorii prin țară, pentru plimbări, pentru sport, ba chiar și pentru treburi altele decît cele de la serviciu. La noi, se încarcă micii și băutura în camionete, se merge la marginea pădurii și se halește, stînd în fund, pînă la crăparea burții.

Clar ca vaca! după cum zicea un coleg de facultate:
1 Mai, nu mai e Ziua Muncii. E Ziua Marii Crăpelnițe!

Vor fi fost și români care și-au petrecut aceste zile libere și altfel decît aducînd ofrandă Zeului Crăpelniță, Zeus-ul moldo-valahilor?
Vor fi fost.
Eu însă nu i-am văzut la televizor.

De unde trag concluzia că și ziariștii tot cu Marea Crăpelniță s-au ocupat în aceste zile.
Salivînd!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • de 1 Mai,romanul praznuieste cu mici si bere, pentru sufletele raposatilor din Chicago, spre aducere aminte a jertfei lor,,

  • Esti tare Nene Cristoiule , da” Tare 🙂

  • eliminarea totala a prescriptilor si taxelor de timbru………!!!!!!!!!!! acestea ingradesc dreptul si accesul la justitie !!!!!!!!!!!!! O PROBLEMA FOARTE SPINOASA ….. PE CARE NIMENI NU O REZOLVA !!!!!!! prin aceste legi neconstitutionale !! s-a protejat mafia retrocedarilor !!!

  • da ce e conasule rau ,daca mankam shi noi????ce te zburlesti asa la noi?? s a facut porumbul si acum o sa manance rumanul la porumb,,,,

  • da, dle Cristoiu, asa au inteles romanii sa-si petreaca aceasta minivacanta, minivacanta mai mult pentru bugetari care, Miercuri la ora 16, cel mai tarziu au rupt usile birourilor, cei de la particular au fost Vineri la munca, dar oricum, i-am vazut si noi fie la picnic daca se poate numi asa, fie pe plaja ca despre „la plaja” nu putea fi vorba, in ceea ce usor s-ar numi dezmat cu carne si bautura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *