Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Cum răspunde Augustin Zegrean, președintele CCR? Ca un tractorist care a văzut-o întîia oară în viața lui pe Gioconda!

Sîmbătă, 8 martie 2014, ora 9.38.

Curtea Constituțională a României dezbate Contestația depusă de PDL la Hotărîrea Parlamentului de investire a Guvernului Ponta 3.
Teoretic și practic, e un moment de o deosebită importanță:

  1. Politică, pentru că Decizia CCR va dovedi dacă Guvernul Ponta 3 a fost investit în chip constituțional sau, dimpotrivă, printr-o șmecherie de Dîmbovița.
  2. Juridică, pentru că speța e o premieră absolută în istoria României moderne.

Explicabil interesul presei față de acest moment istoric, interes care-și găsește concretizarea în asaltarea cu întrebări a lui Augustin Zegrean, președintele CCR.

Înainte de a se așeza la masa dezbaterii, Augustin Zegrean își va pune pe el un soi de halat roșu de baie, prevăzut în față cu o babețică. La fel vor proceda și ceilalți distinși membri ai Curții. Îmbrăcarea acestei uniforme, zise și robă, vrea să simbolizeze că distinșii membri și distinsele membre sunt, cel puțin pe timpul dezbaterii, altceva decît în viața civilă:
Judecători de al căror verdict depinde viața noastră politică.

În aceste condiții și ținînd cont și de importanța ședinței de azi, jurnaliștii pun întrebări serioase, dovedind că știu ce personaj important au în față:
Ditamai președintele CCR!

Cum răspunde Augustin Zegrean?
Ca un tractorist care a văzut întîia oară în viața lui pe Gioconda:

Augustin Zegrean: /…/ de ce vorbesc pe scări. Cine să vă mai înţeleagă? Cine să mai înţeleagă, spuneţi? Săptămâna trecută, când eu vorbeam aici, un domn în studio mă critica de ce vorbesc de aici, că de la înălţimea funcţiei mele de ce vorbesc cu voi de aici.(…)
Augustin Zegrean: Ponta II mai există? Nu mai există Ponta II, gata. Ponta II a plecat. A, şi voiaţi să dăm o decizie astăzi prin care să-i trimitem pe ăştia acasă, să-i aducem pe ceilalţi, nu? Nu se poate.(…)
Augustin Zegrean: Vedeţi, de aceea nu ne putem înţelege. Voi mă întrebaţi lucruri pe care nu pot să vi se spun. N-am cum să vă spun eu astăzi dacă va fi o decizie, acum să vă spun, dacă va fi o decizie interpretativă sau va fi o decizie nu ştiu de care. Şi pe urmă vă supăraţi pe mine şi mă criticaţi, mă faceţi în toate felurile, voi ziceţi nu noi, că cei din studio, că nu vă spun. Cam cum să vă spun eu aşa ceva, când o dată nu ştiu ce am spus şi v-aţi dus şi aţi strigat toţi la mine că m-am antepronunţat. ”

A fost Augustin Zegrean, președintele Curții Constituționale a României, înainte de a conduce o ședință de importanță istorică!

Gigi Becali ar fi vorbit infinit mai cultivat.
Numai că Gigi Becali e la pușcărie, iar Augustin Zegrean, în fruntea CCR.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • curat murdar, coane fanica!!!

  • PENTRU TOTI ROMANII CU “COLOANA VERTEBRALA”!
    “Zegrenii” dlui Basescu “proclama” ca vointa poporului roman, de a lichida traseismul politic, este ..NECONSTITUTIONALA!
    Stiu, oare, acesti “zegreni” care este “izvorul constitutionalitatii” textelor din orice Constitutie?
    Cu siguranta NU, daca au putut sa debiteze enormitatea, amintita mai sus!
    Domnilor “zegreni”! Nicio prevedere din Constitutie nu are “prioritate” in fata vointei poporului roman! Textele din Constitutie sunt constitutionale atata timp cat nu contravin vointei covarsitor majoritare a poporului roman!
    Pe domeniul Constitutional, vointa poporului roman nu se supune unor constrangeri de Drept, deoarece, pe acest domeniu, ea este generatoare de Drept!
    Dvs. cereti, “cu majoritate de voturi”, ca parlamentarul traseist sa NU-si piarda mandatul, atunci cand paraseste partidul sub sigla caruia a intrat in Parlament, sau cand acel partid i-a retras sprijinul politic!
    Cine v-a spus ca vointa dvs. este mai puternica decat vointa tuturor romanilor cu mintea sanatoasa, care DORESC ca parlamentarii traseisti, sau indezirabili pentru partidele care i-au promovat, sa-si piarda mandatul???
    Existenta unui text in Constitutie este motivata DOAR atata timp cat nu contravine vointei poporului roman!
    Articolul 69 din Constitutie, ori se modifica pentru a nu fi in dezacord cu vointa poporului, ori se anuleaza! In final, va reamintesc dlor “zegreni” ca izvorul constitutionalitatii Constitutiei noastre TREBUIE sa fie vointa poporului roman, iar nu vointa domniilor voastre, ori a politrucilor de Bruxelles, sau a “tehnocratilor” din Comisia de la Venetia!
    Actuala dvs. Decizie, ca si multe altele anterioare, impune cu necesitate ca parlamentarii cu “coloana vertebrala”, sa apere vointa poporului roman de “dictatura” vointei unei majoritati de “zegreni”!
    Aceasta aparare se poate face doar prin supunerea controlului Parlamentului, in conditii unanim acceptate, a Deciziilor CCR, care privesc:
    1. Controlul constitutionalitatii legilor inainte de promulgare;
    2. Verificarea constitutionalitatii initiativelor de revizuirea Constitutiei;
    3. Constitutionalitatea Tratatelor sau a altor acorduri internationale;
    4. Controlul constitutionalitatii regulamentului Parlamentului;
    5. Solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala dintre autoritatile publice!
    In toate aceste situatii Deciziile CCR vor fi supuse votului Parlamentului, astfel:
    a) Deciziile CCR luate cu o diferenta de un vot (5-4, 4-3), pot fi anulate in Parlament, daca 50%+1 din numarul total al parlamentarilor voteaza pentru anulare;
    b) Deciziile CCR luate cu o diferenta mai mare de un vot (6-1,..,7-2), pot fi anulate in Parlament, daca 66% din numarul total al parlamentarilor voteaza pentru anulare;
    c) Deciziile CCR luate cu un singur vot contra sau o abtinere, pot fi anulate in Parlament, daca 75% din numarul total al parlamentarilor voteaza pentru anulare;
    d) Deciziile CCR luate cu unanimitatea tuturor celor 9 membri (9-0), sunt obligatoriu executorii!

  • Zegrean nu are in spate o cariera juridica impresionanta ci a fost promovat la CCR, la fel ca Dorneanu sau Grebla, pe baza de fidelitate fata de partid. Deci nu vad ce pretentii se poate avea de la un asemenea individ.

    • Scuzati- ma , nu-l comparati pe Dorneanu (professor universitar , doctor in drept) cu Zegrean (consilier juridic BAJTM Bistrita). Zegrean poate fi comparat cu Grebla.

    • Toti vin pe filiera de partid. Dorneanu nu pentru pregatirea sa ca profesor universitar a ajuns judecator CCR ci pentru ca s-a dovedit un psd-ist disciplinat. Prestatia sa ca Avocat al Poporului e edificatoare in aceasta privinta.

  • Curat tractorist! Avand in vedere ca sediul CC este in palatul parlamentului, cred ca impreuna cu Zgonea si multi altii, ar putea pune de un SMA.

    • Aveti perfecta dreptate . Nu vedeti cat de mandru e Zgonea ca a facut scoala la seral ? Sigur , acesta nu-I un argument pt a-ti arata limitele , dar se supara daca nu-I recunoastem valoarea . Ponta I-a pus pe diversi in functie pt ca sunt pr…..si executa ordinele la fel cum Basescu I-a pus pe Boc , Igas , Ialomitianu etc

    • Este foarte important sa respingem impostura oricand si oriunde o intalnim. Ma bucur ca va uitati in toate partile. Comparativ, Ialomitianu nu a fost asa de rau, Mult mai rau a fost Pogea. Si sa nu le uitam pe Anastase sau pe Ridzi.

  • Apoi nici nu vad ce se mai basica dl zegrean ca si dumnealui si Presedintele ne-au zis care va fi decizia de azi

  • una din nenorocirile cele mai mari ale noastre e numirea pe functii si care tine cont doar de fidelitatea politica, nicidecum de profesionalism

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *