Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Gîndul de la ora 12

Elena Băsescu pe listele PMP?! Nu pot să cred!

Site-ul Reporter virtual din această dimineață publică următoarea ştire:
EBA, locul doi pe listele PMP, la europarlamentare. EXCLUSIV

Din cîte se vede, e o știre din surse, încă lipsită de confirmare oficială. Din cîte am dibuit eu pînă acum însă, e o știre ce se va confirma în curînd. Cu toate acestea, asemenea țăranului nimerit în fața girafei, dat peste cap de ivirea unei vaci cu un gît suficient de lung încît să vîre capul pe fereastră, în casă, și să-ți pască ciorba de pe masă, simt imboldul de a zice:
Așa ceva nu există!

Despre Elena Băsescu am scris, în anul de grație 2009, cuvinte de încredere în capacitățile sale, contestate de presă, pornind de la o greșeală pe care ar face-o, la grabă, mulți dintre noi. Acum însă, în contextul lui 2014, plasarea Elenei Băsescu pe listele PMP pentru europarlamentare mi se pare o greșeală politică atît de mare din partea tatălui, Traian Băsescu, încît tot mai sper că știrea nu se va adeveri, fie și pentru că, într-un ultim moment, lui Traian Băsescu îi va reveni luciditatea de politician, tulburată grav de iubirea de părinte.

Sunt multe argumente că decizia PMP e catastrofală.

Mă voi mulțumi să trec în revistă doar cîteva:

  1. Înființarea MP și a PMP își pierde brusc minima notă de țel politic. Ea apare, indiscutabil, ca un aranjament al lui Traian Băsescu pentru a-și rostui fiica. Asta îi va reduce și mai tare lui Traian Băsescu influența asupra opiniei publice în calitate de președinte și politician.
  2. Parvenirea Elenei Udrea în postul de lider de facto al PMP ar fi interpretată tot ca pregătire a terenului pentru Eba.
  3. În ultimul timp, Elena Băsescu a comis eroarea capitală de a se expune presei în postură de starletă care-și etalează viața personală, împingînd astfel în umbră ipostaza de politician.

Mai sînt și alte argumente, sunt sigur. Dacă le au, îi rog pe cititori să le scrie pe cristoiublog.ro. Poate le citesc și cei implicaţi – Traian Băsescu, Elena Udrea, Elena Băsescu – și renunță la fantasmagoria cu candidatura.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

43 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *