Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Contribuția Politicienilor din România la victoria electorală a Partidului Jobbik din Ungaria

Dacă ar fi să credem isteriei politico-mediatice din ultima vreme după sîmbătă, 15 martie 2014, Ziua maghiarilor de pretutindeni, România poate răsufla uşurată:
Deşi au dat năvală în Ardeal, politicienii unguri n-au plecat la subsuoară cu teritoriul românesc de dincolo de Carpaţi.

E curios cît de lesne se inflamează avînturile naţionaliste în presa noastră zisă şi europeană.
Dacă n-ar fi aşa, mai mult ca sigur năvălirea politicienilor din Ungaria ar fi fost tratată aşa cum se impunea:
Ca o banală acţiune de campanie electorală pentru cucerirea voturilor celor care au obţinut dublă cetăţenie în Ardeal și pentru cucerirea voturilor celor din Ungaria din presupunerea că ungurii de la Budapesta se hrănesc cu nostalgia Ungariei Mari şi nu cu produse de la supermarket!

Nu ştiu cu cîte voturi s-au întors politicienii maghiari care s-au ostenit sîmbătă să se deplaseze pînă în Ardeal şi să se dea în stambă de propagandă electorală.
Ştiu însă sigur că politicienii Jobbik au obţinut cele mai multe voturi fără un minim efort.
De ce?
Pentru că le-a dat o mînă de ajutor imbecilitatea Autorităților de la Bucureşti anunțînd că le e interzisă intrarea intrarea în România, pentru că susțin autonomia Ținutului Secuiesc.

Candidaţii Jobbik au ţintit şi ţintesc electoratul extremist din Ungaria şi din Ardeal.
Oricît de tare ar fi dat ei din gură despre Ardealul care-i al ungurilor, despre autonomia Ținutului Secuiesc, n-ar fi reuşit în veci să apară electoratului maghiar extremist drept candidaţii care luptă pentru Ungaria Mare.

Interzicîndu-le accesul, convocîndu-se în şedinţe de Siguranţă naţională, conducătorii României nu numai că au exagerat o realitate pur electorală, dar mai mult, le-au adus candidaţilor Jobik simpatia de care aceştia aveau nevoie.

Desigur, procedînd astfel, politicienii de la București au pus și ei mîna pe ceva zestre electorală.
Și uite așa, pe deasupra Popoarelor, politicienii din România și Ungaria își împart frățește voturile.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Maestre iar ma vad nevoit sa te rog sa sedem nitel si sa cugetam :problema autonomiei tinutului secuiesc si a Ardealului trebuie privita si in contextual mai amplu European al miscarilor extremiste si secesioniste care bantuie intregul continent.Regret ca un specialist in evenimente politice cum esti dumneata si un bun cunoscator al istoriei contemporane interbelice face judecati atat de simpliste .Fac recurs la evenimentele anilor 38 si dee Domnul sa gresesc

  • ATITUDINEA EXCLUSIVISTA AM SESIZAT-O SI EU CA SIMPLU PEREGRIN PE LA DIVERSE CULTE CRESTINE … EI SI DOAR EI … SI NUMAI EI … REPREZINTA ADEVARATA BISERICA A LUI HRISTOS !… NU CONTEAZA SOIUL RESPECTIVEI BISERICI SAU CULT BISERICESC ! NU CONTEAZA STAREA LOR SECTARA … SAU STAREA RESPECTIV AFILIATIA LA O PRETINSA BISERICA MAMA ! CERT E UN LUCRU „ACEEA” ESTE BISERICA ADEVARATA CRESTINA HRISTICA ! IN REST … RAZBOAIE INFERNALE … IADUL DE PE PAMANT … SI MULTE RESTURI ! … EXCLUDERI … AFURISENII … LINGARELI … PREFACATORELI … BATUTUL CU PUMNUL IN PIEPT SAU IN MASA RESPECTIV IN AMVON SAU IN ALTAR ETC … MULT ETC ! SI ACOLO … LA CULTELE BISERICESTI AM VAZUT ALEGERI … ELECTORAT … GLAGORIE SLABA SAU TUNATURI SI FULGERATURI ! CA ATARE … DE CE-I MANANCA ASA TARE PE UNGURI ??? CARE E EXEMPLUL LOR , MACAR ISTORIC PRIN EVROPA ???? NEM TUDOM ! AU INCEPUT SA SE VAITE ? II DOARE CAPUL ! E CLAR CA AU PROBLEMA CU OXIURII ! PE DEASUPRA LE RECOMANDAM „RUGOLUL” ! MEDICAMENT ADECVAT SI CA GEL SI CA ALIFIE ! SA ISI DEA CU SPOR FOLOSIND „RUGOL” ! DIN PARTEA NOASTRA A „LEGIUNII ARHANGHELUL MIHAIL” II SERVIM GRATUIT ! DATA VIITOARE VA VOM TRATA CU FORTA MEDICAMENTOS FOLOSINDU-VA ACELASI MEDICAMENT „RUGOL” ASA CA SA VA VADA INTREAGA EUROPA BASCA RUSII SI ALTE ELEMENTE INFIERBANTATE !… BIETII DE EI NU-SI DAU SEAMA CA ASA CUM STA TREABA E FOARTE BINE DECAT AUTONOMIA INVOCATA ! AM STUDIAT CATEVA ELEMENTE MAGHIAROFOBE SI PE AICI PE LA TARGOVISTE … SI AU SFARSIT FUGIND CU COADA INTRE PICIOARE INCAT NICI AVO – SERVICIUL LOR SECRET UNGAR, NU LE MAI DA DE URMA ! CE VOI A MA FACE INTELES … DEMOCRATIA NU ESTE PENTRU DEZAXATI … EI NU REALIZEAZA CA TRAIESC UNDE LE ESTE BINE … IAR CAND LE VA LIPSI DEMOCRATIA SI RESPECTUL CELORLALTI … VA FI PREA TARZIU ! CE CE PREA TARZIU ?… SIMPLU!.. INTRUCAT : NOI NU UITAM SI NU IERTAM – ATUNCI CAND OAMENII SUNT RAI SAU RAU INTENTIONATI ! SUNTEM INGADUITORI SUNTEM BUNI PENTRU CEI CARE GRESC SINCER DIN NESTIINTA … DAR ATUNCI CAND VOM PROCEDA SIMILAR PRECUM EI … VOR SIMTI CA NU LE PLACE ,PARADOXAL,SA FIM CA EI CAND LE VOM RASPUNDE ! CAM ATAT … DEOCAMDATA ! Cu drag,onoare si consideratie … *MultaViata* *Lupul*Alb*GetoDac* **Vicentiu*I*Voiculescu* *Zamolxienii*Zegetini*

  • Cu astfel de abordari detasate si ironice, ne vom trezi la un moment dat in fata unor situatii reale in care nu vom mai avea prea multe lucruri de facut. Domnule Cristoiu, as dori sa ma lamuriti in legatura cu cateva aspecte. 1. Credeti ca maghiarii din Romania ar dori sa traiasca separat de romani? Daca ar fi un referendul ar vota pentru autonomie si chiar mai mult? Transnistria este o realitate? Kosovo este o realitate? Crimeea este o realitate? Sau poate ca sunt eu defect si nu realizez ca ceea ce au inventat de 10 ani incoace cu denumirea de Tinut Secuiesc le apartine, fiindca sunt majoritari acolo?! Care este logica afirmatiei ironice ca nu au plecat cu pamantul in Ungaria. Pai chiar atat de prosti suntem sa credem asa ceva? Despre asta e vorba, sa puna pamant in saci si sa-l care in Ungaria?! Este vorba ca vor segregare pe toate planurile acolo unde nu sunt majoritari, ca vor autonomie si chiar mai mult acolo unde sunt majoritari si vor toate astea din ce in ce mai clar, mai ferm si mai determinat. Cu ce ma incalzeste ca ii numim extremisti si ii ignoram?! Adica doar daca nu sut extremisti ar trebui sa-i luam in serios?! Ne-am obisnuit cu ideea falsa ca extremistii sunt foarte putini si marginali si asta ne va costa scump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *