Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Gîndul de la ora 12

Ce spuneți? V-ar mira dacă Elena Băsescu ar candida la alegerile parlamentare din 25 mai pentru colegiul din sector 2?

Spre surprinderea lui Rareș Bogdan, aseară, la Jocuri de putere de pe Realitatea Tv, am zis că nu m-ar mira dacă Elena Băsescu ar candida la alegerile parțiale din 25 mai 2014. Neglijate de politicieni și de presă, aceste alegeri, care pun în joc șase colegii, patru de deputați și două de senatori, ar putea fi pentru partide un test al capitalului electoral. Așa cum ager sesiza Bogdan Iacob pe site-ul (modernizat) Inpolitics, grație unei Ordonanțe de urgență, guvernul Ponta dă posibilitatea ca la scrutin să participe și partide neparlamentare. Pentru PMP, formațiune căreia pare să i se făcut cadou Ordonanța, deși ea a vizat măcinarea Dreptei, alegerile parțiale pot fi un moment de tresărire electorală.

Dat fiind că Elena Băsescu a devenit membră PMP, nu văd ce-ar împiedica-o să candideze la colegiul din București, vacantat prin demisia lui Dan Voiculescu.

În emisiune, am zis că aș sfătui-o pe Elena Băsescu să se înscrie în cursă. La europarlamentare, votul pe listă putea aduce acuzația de nepotism. La alegerile parțiale, votul uninominal nu numai că o scutește pe Elena Băsescu de această acuzație, dar, mai mult, ar fi pentru ea un excelent exercițiu de politician. Firește, dacă vrea să facă mai departe politică. Și chiar dacă ar pierde, pentru ea, încercarea ar însemna debutul în politica adevărată. Ca să nu mai spun că pentru PMP, indiferent de rezultat, candidatura Ebei ar fi un excelent prilej de ieșire în față prin tărăboiul iscat. Sunt sigur că Trustul lui Dan Voiculescu și anexa acestuia de la Casa Scînteii, România Tv, ar face mare tărăboi. Ceea ce pentru un politician nu poate fi decît campanie electorală pe gratis.

Ce spuneți? V-ar mira dacă Elena Băsescu ar candida la colegiul din București?!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

13 comentarii pentru articolul „Gîndul de la ora 12”

  • Ar fi o excelenta verificare a capacitatii PMP-ului!

  • Nu m-ar mira ca EBA sa candideze, dar nu cred ca o va face. Nu are nicio sansa, iar EBA fiind intruchiparea imposturii, fara valoare politica reala, nu pot sa cred ca s-ar apuca serios de politica. Teoretic se poate, practic este extrem de improbabil.

  • Colegiul liber al Varanului e in sectorul 4. Unde e primar Piedone. Care de fiecare data i-a asigurat sefului fotoliul de parlamentar. Dat fiind faptul ca alegerile vor fi uninominale, EBA poate sa candideze. Evident ca nu are nicio sansa data fiind orintarea politica a populatiei de acolo. Insa pentru PMP nu va aduce niciun capital de imagine. Daca mai vrea sa faca politica pe viitor, pentru EBA ar fi indicat sa se pregateasca pentru parlamentarele din 2016. Ar avea la dispozitie doi ani in care ar putea demonstra ca nu e doar „fata tatii”. Personal, nu cred ca va reusi.

  • Da, m-ar mira cumplit, deoarece in sectorul 2 nu e liber nici un colegiu. In patru e cel al lui Voiculescu 🙂
    Cat despre Iacob a sesizat a treia zi dupa Scripturi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *